batman_gardiki Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 στη εργασία μου η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο και εδώ και ένα χρόνο έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα έγγραφα. όλα πια κρατούνται ηλεκτρονικά και πλέον ότι εργασία κάνουμε περνιέται απευθείας σε στατιστικούς πίνακες. το δικό μου αντικείμενο είναι 70% εκτός γραφείου και μου μπαίνουν οι σκέψεις ότι πλέον μας παρακολουθούν κάθε κίνηση καθώς smartphone, ipad και αυτοκίνητο έχουν gps ''εντοπισμού''. προχθές ένας συνάδελφος δοκίμασε να απενεργοποιήσει το πρόγραμμα εντοπισμού στο air2 και στο τέταρτο τον πήραν τηλέφωνο από την έδρα να δουν τι έπαθε το ipad!!!! όσο καλός και να είμαι στη δουλειά μου δεν θέλω να ξέρω ότι κάποιος βλέπει της κινήσεις μου εκτός ωραρίου κτλ. προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του smartphone (lumia 640 με windows 10) και λέω να κρατήσω το nokia 301ds που έχω και να βάλω εκεί την νέα GSM microSIM της COSMOTE. αν ισχύουν οι ανησυχίες μου το σημαντικότερο είναι το κινητό καθώς αυτό έχω όλη την ώρα μαζί. τι λέτε καλά κάνω και ανησυχώ ή δεν υπάρχει λόγος; μπορούν να με εντοπίσουν και με την sim; εκπέμπει σήμα και από μόνη της;
Pseudonumo Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ποιος να σε εντοπισει? Ποια ειναι η εδρα που πηρε τηλ μολις εκλεισε το gps και γιατι ο χρηστης εχει δωσει δικαιωμα να εντοπιζει το ταμπλετ? Χρησιμοποιησε απλως αλλο ταμπλετ/κινητο απο αυτο της δουλειας.
batman_gardiki Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 αν δεν σας έδωσα να καταλάβετε το ipad, το lumia και το αυτοκίνητο είναι εταιρικά και μας τα προμηθεύουν για να ''δου-λεύ-ου-με'' και τα έχουμε όλο το 24ωρο. όλες οι συσκευές είναι ρυθμίστηκαν από την εταιρεία μου από το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων και μετά μας τα έδωσαν για χρήση. πχ το ipad έχει εγκατεστημένο το ''Agent'' και το ''Εύρεση iPhone'' που αν τα απεγκαταστίσεις σε τηλεφωνούν για εξηγήσεις, το lumia έχει επίσης το ''Agent'' και έτοιμο λογαριασμό ''mail στη windows''.
panos- Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ωραία. Αφού σας τα δίνουν αυτοί για εργασία έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν Γιατί είναι δικά τους και εσείς απλά τα χειρίζεστε. Έχουν δικαίωμα να σας παρακολουθούν εφόσον ο εξοπλισμός είναι δικος τους. Αν έπαιρνες Εσύ ένα κινητό δεν έχουν δικαίωμα να το παρακολουθησουν Αφού δεν είναι δικό τους.
Belisarius Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Καλύτερα πάρε άλλη συσκευή για προσωπική χρήση. Πάντως ρε παιδιά τι δικαίωμα είναι αυτό που τους παρακολουθούν κιόλας; Ας έχουν χρεωμένες τις συσκευές στο όνομα τους αν πάθουν τίποτα, το να βλέπεις που είναι ο άλλος έτσι απροκάλυπτα επιτρέπεται; Αφού έχουν τις εφαρμογές που λες, μην αναρωτιέσαι πως βρήκαν και τι.
batman_gardiki Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 την καρτα sim ομως πρεπει να την βαλω σε αλλη συσκευη. η καρτα απο μονη της εκπέμπει σημα;
Belisarius Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 την καρτα sim ομως πρεπει να την βαλω σε αλλη συσκευη. η καρτα απο μονη της εκπέμπει σημα; Δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούν οι εφαρμογές όπως agent. Ωστόσο μπορείς να έχεις και 2η κάρτα sim με τον ίδιο αριθμό, νομίζω ότι Vodafone γίνεται, σίγουρα θα γίνεται και σε άλλες εταιρίες.
Pseudonumo Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ειναι παρανομο να σε παρακολουθουν εκτος ωραριου, για τον οποιοδηποτε λογο, εκτός αν έχεις δώσει συγκατάθεση γραπτώς. <br> Η κάρτα sim πορεί να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε κινητό βρίσκεται εντός δικτύου.<br><br> Πάντως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν εντοπίζουν την κάρτα sim (αφού σε παίρνουν τηλέφωνο μόλις απεγκαθιστάς την εφαρμογη). Η εφαρμογη τους είναι απαραίτητη για να τους στέλνει την τοποθεσία σου.Ακόμα και αν κλεισεις το gps π.χ., αυτοι με ενα μηνυμα στο κινητο το ενεργοποιουν χωρις να στο πουν (και δεν φαινεται και το μηνυμα).<br><br> Αλλά αν είχαν δικαίωμα εντοπισμού της κάρτας sim σε οποιαδήποτε συσκευή, η εγκατάσταση των προγραμμάτων αυτών θα ήταν περιττή και δεν θα αντιδρούσαν έτσι αν έκλεινες το κινητό. <br><br> Αλλωστε, νομιζω οτι χρειαζεται εισαγγελικη εντολη για ετοπισμο καρτας sim, εκτος αν εσυ καλεσεις το 112 και δωσεις σημα κινδυνου.<br><br> Κάνε το πείραμα. Κλείσε το gps και το ιντερνετ (χωρις να διαγραψεις προγραμματα κτλ) και δες αν θα επανενεργοποιηθει μονο του μετα απο καποιο χρονικο διαστημα η αν σε παρουν τηλ. Αν γινει, μαλλον το χρειαζονται για να σε εντοπιζουν. <br><br> Ρώτα και σε ένα κατάστημα κινητης, αλλά το βασικό είναι ΕΣΥ τί έχεις υπογράψει και αποδεχτεί όταν σε προσέλαβαν. ΥΓ. Πολύ περιέργη δουλειά που θέλει α ξέρει που βρίσκεσαι 24/7......
batman_gardiki Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ετσι νομιζουμε εμεις οι εργαζομενοι. Δεν εχουμε υπογραψει κατι αναλογο ουτε μας το εχουν πει. Απλα με το περιστατικο αυτο που απενεργοποιηθηκε το agent του συναδελφου και με την φημη των windows 10 περι παρακολουθησης εδεσαν ολα μαζι. Απο την εταιρεια κινητης λενε οτι ειναι πολυ δυσκολο και σαν κοστος λογο δορυφορων και νομικα με προσωπικα δεδομενα κτλ Μονο εντοπισμο θεσεις μπορουν να αναζητησουν μεσω εφαρμογων και αν δουλευει η συσκευη και παλι ο εντοπισμος ειναι για οικοδομικο τετραγωνο. Η sim δεν μπορει να εντοπιστει μας ειπαν χωρις εισαγγελεα.
SIP1995 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ετσι νομιζουμε εμεις οι εργαζομενοι. Δεν εχουμε υπογραψει κατι αναλογο ουτε μας το εχουν πει. Απλα με το περιστατικο αυτο που απενεργοποιηθηκε το agent του συναδελφου και με την φημη των windows 10 περι παρακολουθησης εδεσαν ολα μαζι. Απο την εταιρεια κινητης λενε οτι ειναι πολυ δυσκολο και σαν κοστος λογο δορυφορων και νομικα με προσωπικα δεδομενα κτλ Μονο εντοπισμο θεσεις μπορουν να αναζητησουν μεσω εφαρμογων και αν δουλευει η συσκευη και παλι ο εντοπισμος ειναι για οικοδομικο τετραγωνο. Η sim δεν μπορει να εντοπιστει μας ειπαν χωρις εισαγγελεα. Η συσκευή μπορεί να εντοπιστεί εντοπιστεί, αλλά αυτό προηπωθέτει το κινητό να είναι συνδεμένο στο internet, να είναι ενεργοποιημένο το Find My Phone (για το Lumia τουλάχιστον) καθώς και η τοποθεσία. Τώρα για τα iPad/iPhone δε ξέρω τι ισχύει.
leo066 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 στη εργασία μου η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο και εδώ και ένα χρόνο έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα έγγραφα. όλα πια κρατούνται ηλεκτρονικά και πλέον ότι εργασία κάνουμε περνιέται απευθείας σε στατιστικούς πίνακες. το δικό μου αντικείμενο είναι 70% εκτός γραφείου και μου μπαίνουν οι σκέψεις ότι πλέον μας παρακολουθούν κάθε κίνηση καθώς smartphone, ipad και αυτοκίνητο έχουν gps ''εντοπισμού''. προχθές ένας συνάδελφος δοκίμασε να απενεργοποιήσει το πρόγραμμα εντοπισμού στο air2 και στο τέταρτο τον πήραν τηλέφωνο από την έδρα να δουν τι έπαθε το ipad!!!! όσο καλός και να είμαι στη δουλειά μου δεν θέλω να ξέρω ότι κάποιος βλέπει της κινήσεις μου εκτός ωραρίου κτλ. προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του smartphone (lumia 640 με windows 10) και λέω να κρατήσω το nokia 301ds που έχω και να βάλω εκεί την νέα GSM microSIM της COSMOTE. αν ισχύουν οι ανησυχίες μου το σημαντικότερο είναι το κινητό καθώς αυτό έχω όλη την ώρα μαζί. τι λέτε καλά κάνω και ανησυχώ ή δεν υπάρχει λόγος; μπορούν να με εντοπίσουν και με την sim; εκπέμπει σήμα και από μόνη της; αν δεν το θέλεις αυτό τότε μην χρησιμοποιείς τις συσκευές που ανήκουν στην εταιρία
Pseudonumo Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Απλώς βάλε τη sim σε άλλη συσκευή. End of story. Αυτά με τα windows 10 κτλ είναι αλλουνού παπά...
AntiCambeR Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Γράφεις οτι το αντικείμενο της δουλειάς σου είναι 70% εκτός γραφείου.Αυτό περιλαμβάνεται μέσα στο οχτάωρο η ασχολείσαι και εκτός οχταώρου και στο σπίτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα