Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εναν inverter με εξοδο δικτυου σε ενα χωρο 50 μ απο το σπίτι μου με οτικη επαφη. Θελω να βλέπω από το Η/Υ στο σπίτι τις τιμες που βγαζει ο inverter καθε μερα. Υπάρχει η δυνατοτητα ο inverter να τις στελνει σε σε ενα portal αλλα εκει που ειναι δεν εχω internet. Aν μπορειτε μου λετε πως γντ χωρις να βαλω internet (υλικα κλπ) και πως αν βρω internet π.χ απο ενα γειτονα. Τηανκς 

Δημοσ.

Γιατί δεν τραβάς καλώδιο απο το σπίτι σου; Τα 50 μέτρα είναι κομπλέ για ethernet.

Αν μιλάμε για παραπάνω μέτρα όμως (πάνω απο 100) τότε μια καλή λύση θα ήταν να βάλεις 2 loco M2 και να κάνεις ασύρματη σύνδεση με το σπίτι σου, έτσι θα έχει net 24/7 εκεί και ανεβάζεις / κατεβάζεις οτι θες.

Ρίξε μια ματιά εδώ: link

Αν δεν έχεις ίντερνετ όμως καθόλου (και μιλάμε για μικρό όγκο δεδομένων) μπορείς να βάλεις ADSM εκεί που έχεις τον inverter και να μπαίνεις απο το δίκτυο κινητής, βέβαια αν βάλεις στην sim καρτοκινητό θα πρέπει να βάζεις πακέτα κάθε φορά που θα λήγουν και αν βάλεις συμβόλαιο θα πρέπει να πληρώνεις κάθε μήνα...  Δεν ξέρω αν σε συμφέρει...

Τώρα απο γείτονα τι να σου πω, πάλι καλώδιο ή κεραία θα βάλεις.

Το budget για αυτήν συν επικοινωνία ποιο είναι όμως; Γιατί ναι μεν το καλώδιο θα πάει κανένα 50ρι αλλά αν πάρεις ασύρματα θα πας καπάκι στα 100++, το mobile απο την άλλη ένα 10ρι το μήνα μέσα στο νερό άρα στον χρόνο....

Δημοσ.

καλωδιο δε γντ εχει δρομο αναμεσα κεντρικο

τα δεδομενα στο portal θα ειναι πολυ λιγα ελαχιστα δε ξερω ποσο κανει

μεσω κιν τηλεφωνια αν αρκει μια πενταρα το τριμηνο ειμαι οκ

οσον αφορα το budget οσο λιγοτερα γντ

ποιο προτεινεις λοιπον σαν λυση

Δημοσ.

Κανένα φρεάτιο δεν παίζει για να το περάσεις απο εκεί; Άρδευση τίποτα που να περνάει υπάρχουσα τρύπα με χώρο.... Χωριό είναι κάτι θα υπάρχει...

Αν δεν παίζει τίποτα τέτοιο πας σε ασύρματο τότε...

Η σίγουρη λύση είναι τα 2 loco, κόστος περίπου θα σου βγει 120 αν κάνεις εσύ την εγκατάσταση (είναι εύκολη, δες το παραπάνω λινκ για info).

Μετά αν θες να μην δώσεις τόσα πας σε λύσεις "όχι τόσο ενδεδειγμένες", πχ μπορείς να βάλεις ένα AP απέναντι (τι εξοπλισμό έχεις εκεί κιόλας; Ο inverter βγάζει ethernet καπάκι και όλα σετάρονται απο εκεί μέσα; ) και να μετακινήσεις το ρούτερ σου σε κάποιο παράθυρο που να πιάνει το παραπάνω AP και να κάνεις σύνδεση (δοκιμαστικά βγάλε το ρούτερ (σέταρε το σε φουλ ισχύ αν έχει τέτοια επιλογή / ποιο ρούτερ έχεις; ) στο παράθυρο με οπτική εκεί απέναντι και πήγαινε με το κινητό/λάπτοπ να δεις αν πιάνεις και τι πιάνεις (δοκίμασε να μπεις και στο internet αν συνδεθείς)).

Δημοσ.

δεν ειμαι σε χωριο δυστυχως...και οπως σου ειπα εχει κεντρικο δρομο ...εξοπλισμο εχω ενα ρουτερ της χολ ενα ασπρο τετραγων ο που δινει τσαμπε οταν κανεις την συνδεση με την εταιρεια...ο inverter ειναι απέναντι ακριβως σε ευθεια και υψομετρικα σε αποσταση οπως σου ειπα 40 με 50 μ ειναι ο kostal 8.3 αν ξερεις απο αυτα...αυτο το ΑΡ που γραφεις θα συνδεθει με τον ινβερτερ και θα στελνει κατευθειαν στον ρουτερ? 

Δημοσ.

Χώρο έγραφες χωριό διάβασα :P My bad :P

Ok το ρούτερ σου σε πρώτη φάση βάλε το κάπου στο παράθυρο που κοιτάει την εγκατάσταση και πήγαινε απέναντι να δεις τι πιάνεις.

Αν πιάνει καλά (όχι 1 γραμμή) τότε λογικά πρέπει να σου κάνει το παραπάνω AP, το βάζεις μέσα και αν δεν πιάνει μέσα το σετάρεις έξω σε κάποιο στεγανό κουτί (μπορείς αντ ατού καλύτερα να πάρεις μια loco και να την βάλεις έξω αλλά έχει 2πλάσια τιμή, βέβαια είναι πιο σωστή λύση). Όσο για το τι κάνει το AP, συνδέεται στο WiFi στο σπίτι σου και σου δίνει την σύνδεση σε Ethernet.

Αν δεν πιάνει βέβαια με το ρούτερ στο παράθυρο πας στην λύση των 2 loco.

Τον inverter δεν τον ξέρω, όχι, για να δω τι παίζει με αυτόν ήθελα το μοντέλο, μην έχει τίποτα παράξενο.

PS Το ρούτερ σου έχει μια επιλογή transmission power, όταν το βάλεις στο παράθυρο βάλε το στο 100%.

Δημοσ.

Το Piko 8.3 της KOSTAL έχει. Απο όσο είδα παίρνει IP αυτό και μετά μπορεί να το δει στο δίκτυο μετά. Στην χειρότερη θα θέλει CrossOver καλώδιο αλλά λογικά και με κανονικό πρέπει να δουλεύει. Στην πορεία όλα...

Δες manual αν θες.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αυτος ειναι ο 8.3

ειναι σε αποσταση 100 μ απο το ρουτερ ισως και λιγο λιγοτερο

δεν γινεται να μπει καλωδιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...