Sugizo Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Ο κοσμος προχωραει. Κι οπως προχωραει υφισταται μεταβολες. Η μουσικη των 80s αντιπροσωπευε την αντιστοιχη κοινωνια της τοτε εποχης. Τωρα που εχει εξελιχθει η τεχνολογια και οι αντιληψεις του κοσμου, η μουσικη πρεπει κι αυτη να ακολουθησει τις νεες αντιληψεις. Και μαζί με την τεχνολογία και την αντίληψη θα έπρεπε να εξελιχθεί και η όρεξη μας να ψάχνουμε για καλή μουσική, αλλα δεν..
xaerialtwistx Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Βγηκανε πάρα πολλα αξιολογα συγκροτηματα την τελευταια δεκαετια πολλά εκ των οποιων ηταν ιδιαιτερα εμπορικα. Για παραδειγμα θεωρω τους Paramore κορυφαιους αφου δεν εχουν προκαλεσει ποτέ τα ΜΜΕ με τα 'κατορθωματα' τους οπως οι περισσοτεροι rock star και φαινεται να ειναι απο τα λιγα συγκροτηματα που εκτος απο πολυ ωραιο στιχο, εχουν συνειδητοποιήσει και οτι η εικονα που βγαζουν προς τα εξω ειναι σημαντικη για πολλα ατομα που θα τρεξουν να μιμηθουν τους αγαπημενους τους star, κατι για το οποιο δεν δινουν δεκαρα καμαρια της βιομηχανιας οπως η Miley Cyrus. Προσωπικά με MTV μεγαλωσα και εχω περασει απο ολα τα ειδη μουσικης. Ειχα την 'τυχη' να μην ενημερωνομαι ποτε απο την τηλεοραση / ραδιοφωνο για το τι θεωρειται επιτυχια (ενδεικτικα να αναφερω πως δεν εχω τηλεοραση στο σπιτι μου 12 χρονια παρα μονο κατα περιοδους για playstation, χωρις κεραια παντα!) αλλα απο ξενο περιοδικο τυπο οποτε τα ακουσματα μου ηταν παντα πολυ διαφορετικα απο των φιλων μου. Υπαρχει μια γενικη πτωση στην ποιοτητα αλλα η τραγικη εξαθλιωση στην οποια αναφερεσαι βρισκεται στην pop μουσικη που ειναι ετσι και αλλιως ενα ειδος για τον πολυ κοσμο. τραγικη πτωση εχει εμφανισει και η rap που πλεον για να ακουσεις κατι αξιολογο πρεπει να ψαξεις σε underground συγκροτηματα, μπας και ακουσεις τιποτα διαφορετικο απο το τι ωραιο που ειναι να πηδας, να μιλας υποτιμητικα για τις γυναικες, να παιρνεις ναρκωτικα, να χαλας λεφτα απο εδω και εκει κτλ. Κατι που ισχυει και στην ελληνικη rap που ειναι ολοκληρη για τα σκουπιδια, απο την αρχη ως το τελος και οι αναμνησεις σταματανε στις Παρεμβολες και στους FF.C. Τέλος, να πω πως εχω πεθυμησει παρα πολυ την μουσικη των 90's αλλα στην πραγματικοτητα, το μονο ειδος που λησμονώ παρα πολυ ειναι η dance με ονοματα οπως οι Scooter, Corona, Stardust, Ultra Nate, Moby, 2 Unlimited, Daft Punk κτλ. Το συγκεκριμενο ειδος πλεον εχει χωριστει σε απειρα παρακλαδια με την πλειοψηφια των κομματιων που βγαινουν να ανηκουν στην drum n bass & dubstep που καμια σχεση δεν εχει με τις τοτε κομματαρες και μαλλον ειναι το ειδος που επηρεάστηκε περισσοτερο απο τις τασεις τις εποχης αφου οσο ψαξιμο και να ριξεις, δεν θα βρεις εναλλακτικα τους. ΥΓ) Μην ασχολεισαι με υπηρεσιες τυπου Spotify, το περιεχομενο τους ειναι εντελως mainstream. Πηγαινε στο last.fm και σιγουρα θα βρεις πολυ αξιολογα πραγματα να ακουσεις. Εγω ειμαι 10+ χρονια εκει μεσα και εχω βρει καμποσα τρελαμενα ατομα απο Ελλαδα με παρομοια ακουσματα (και απειρα απο ολον τον κοσμο). Εκει που λες "μα μονος μου ειμαι;".
hlt Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μια χαρά είναι η ελληνική rap,σιγά μην σταματάει και τη δεκαετία του 70
Anorymous Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δεν μπορω να πω οτι πλεον δεν βγαινουν ωραια τραγουδια αλλα δεν εχουν την βαρύτητα που ειχαν καποτε, επισης με ξεπερναει που ο justin bieber πχ εχει πιο πολλα views απο το Nothing Else Matters ή ο συγχωρεμενος ο Παντελιδης απο το Κουροσίβο.
Donalhioy Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Αυτο το "εγω ακουω ποιοτητα, οχι σαν αυτα που βγαινουν τωρα" πρεπει να σταματησει... φτανει πια... το ελεγαν αυτοι που ακουγαν Elvis, Jerry Lee Lewis Sinatra το 1950 αυτοι που ακουγαν Rolling stones, Beatles, το 60 Abba, Queen, Led Zeppelin AC/DC το 70 Ironmaiden,BonJovi, Metallica το 80 και το βιολι σταματημο δεν εχει... *και αν εβαλα καποιο συγκροτημα σε λαθος εποχη μην κολλατε εκει.. σιγα μην καθομουν να ψαξω χρονολογιες..
bluesattack Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Kαι μην ξεχναμε οτι καποτε κοιμομασταν και με ανοικτα παραθυρα
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Αυτο το "εγω ακουω ποιοτητα, οχι σαν αυτα που βγαινουν τωρα" πρεπει να σταματησει... φτανει πια... το ελεγαν αυτοι που ακουγαν Elvis, Jerry Lee Lewis Sinatra το 1950 αυτοι που ακουγαν Rolling stones, Beatles, το 60 Abba, Queen, Led Zeppelin AC/DC το 70 Ironmaiden,BonJovi, Metallica το 80 και το βιολι σταματημο δεν εχει... *και αν εβαλα καποιο συγκροτημα σε λαθος εποχη μην κολλατε εκει.. σιγα μην καθομουν να ψαξω χρονολογιες.. Ναι μονο που η σημερινη μουσικη αριανα .τζαστιν μπιμπερ κτλ εχει φτασει στην απολυτη καταστροφή της μουσικης .ζιπ.μηδεν .ναν. Να ναι καλα το youtube που μπορούμε να ξανακουμε μουσικη των 60 ,70,80,90
lifeowner771 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Φανταζομαι τον εαυτο μου στα 80 και να λεω στα εγγονια μου, αφηστε τις βλακειες που ακουτε τωρα εσεις οι νεοι, και ακουστε ποιοτητα που ειχα εγω οταν ημουν νεος. :P :P Περα απο τη πλακα, καλη μουσικη υπαρχει, απλως πρεπει να ψαξεις λιγο περισσοτερο. Δεν προκειται το MAD η το MTV να παιξει Kamasi Washington, Christian Scott, Bonobo, Flying Lotus κλπ κλπ. Ισως αυτο ειναι και το ωραιο της μουσικης στις μερες μας. Εχεις τοσο ευκολα προσβαση σε ολη τη μουσικη του κοσμου, και μπορεις να βρεις αυτο που αρεσει σε εσενα, χωρις να χρειαζεσαι μουσικα καναλια να "καθορισουν" αυτα που θα ακους.
groot Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Ναι μονο που η σημερινη μουσικη αριανα .τζαστιν μπιμπερ κτλ εχει φτασει στην απολυτη καταστροφή της μουσικης .ζιπ.μηδεν .ναν. Να ναι καλα το youtube που μπορούμε να ξανακουμε μουσικη των 60 ,70,80,90 Work work work work work work He said me haffi Work work work work work work! He see me do mi Dirt dirt dirt dirt dirt dirt! And so me put in work work work work work work! When u ah guh Learn learn learn learn learn learn Mi nuh cyar if him Hurt hurt hurt hurt hurting Dry! ...me a desert him Nuh time to have you lurking Him ah go act like him nuh like it You know I dealt with you the nicest Nuh body touch me you nuh righteous Nuh badda, text me in a crisis I believed all of ya dreams, adoration You took my heart and my keys and my patience You took my heart on my sleeve for decoration You mistaken my love I brought for you for foundation All that I wanted from you was to give me Something that I never had Something that you've never seen Something that you've never been! Mmmmm! but I wake up and act like nothing's wrong Just get ready fi1 Work work work work work work He said me haffi Work work work work work work He see me do mi Dirt dirt dirt dirt dirt dirt And so me put in Work work work work work work Αυτοί είναι οι στίχοι από το τραγούδι στο προηγούμενο post... Και αυτοί είναι οι στίχοι από ένα τραγούδι των Led Zeppelin το οποίο βγήκε το 70 : Working from seven to eleven every night, It really makes life a drag, I don't think that's right. I've really been the best, the best of fools, I did what I could. (Yeah) 'Cause I love you, baby, How I love you, darling, How I love you, baby, My beloved little girl, little girl. But baby, Since I've Been Loving You (yeah). I'm about to lose my worried mind, oh, yeah. Everybody trying to tell me that you didn't mean me no good. I've been trying, Lord, let me tell you, Let me tell you I really did the best I could. I've been working from seven to eleven every night, I said It kinda makes my life a drag Lord, that ain't right... Since I've Been Loving You, I'm about to lose my worried mind. (Watch out!) Said I've been crying, yeah. Oh, my tears they fell like rain, Don't you hear them, Don't you hear them falling? Don't you hear, Don't you hear them falling? Do you remember mama, when I knocked upon your door? I said you had the nerve to tell me you didn't want me no more, yeah I open my front door, hear my back door slam, You know, I must have one of them new fangled, new fangled back door man. I've been working from seven, seven, seven, to eleven every night, It kinda makes my life a drag... Baby, Since I've Been Loving You, I'm about to lose, I'm about to lose, lose my worried mind. Just one more, just one more, oooh, yeah, Since I've been loving you, I'm gonna lose my worried mind. Διαφορές; Bonus: Αυτοί είναι οι στίχοι από το διάσημο standard "Hit the road Jack": (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) What you say? (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) Woah Woman, oh woman, don't treat me so mean, You're the meanest old woman that I've ever seen. I guess if you said so I'd have to pack my things and go. (That's right) (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) What you say? (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) Now baby, listen baby, don't ya treat me this-a way Cause I'll be back on my feet some day. (Don't care if you do 'cause it's understood) (you ain't got no money you just ain't no good.) Well, I guess if you say so I'd have to pack my things and go. (That's right) (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) What you say? (Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.) (Hit the road Jack and don't you come back no more.) Well (don't you come back no more.) Uh, what you say? (don't you come back no more.) I didn't understand you (don't you come back no more.) You can't mean that (don't you come back no more.) Oh, now baby, please (don't you come back no more.) What you tryin' to do to me? (don't you come back no more.) Oh, don't treat me like that (don't you come back no more.) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα