Προς το περιεχόμενο

Battlefield 1 [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, overpower είπε

Εγω παντως με ΟΤΕ 30αρα ειμαι στα ~55.

Εισαι σε ΟΤΕ? Λογικα οχι αφου δεν πιανει 49-50

Wind ειμαι αλλα παει βουτηρο γενικα σε οτιδηποτε αλλο, πριν απο λιγο ειχα κι εγω 50 ms ping σε ενα σερβερ αλλα ξαφνικα οτι σερβερ βρισκει ειναι σε εξωφρενικα νουμερα, περιεργο.

Kαπου διαβαζω σε ξενα φορουμ οτι πρεπει να κανεις port forward για να ανεβει το ping, πως γινεται αυτο?

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση η ADSL/VDSL 50ρα-100ρα-24ρα-12ρα με το Ping (τουλάχιστον όχι τη σχέση που φαντάζεστε).

Έχει να κάνει καθαρά με το πόσο μπουκωμένοι είναι οι "κεντρικοί" servers του παρόχου σας, πόση κίνηση υπάρχει στα "κεντρικά" καλώδια προς τα "έξω" (προς το εξωτερικό) αλλά και από τη δρομολόγηση που ακολουθεί η γραμμή σας μέχρι τον server του παιγνιδιού, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε, είναι να δείτε στο router σας αν είστε σε fastpath ή interleaved, κι αν ισχύει το 2ο να ζητήσετε από το τεχν. τμήμα του παρόχου σας να σας γυρίσουν τη γραμμή σε fast (θα πέσει λίγο η ταχύτητα συγχρονισμού σας).

Επίσης, καλό θα είναι να ελέγχετε αν την ώρα που παίζετε έχουν συνδεθεί άλλες συσκευές στο δίκτυό σας και "τραβάνε" (κινητά, άλλοι υπολογιστές, τηλεοράσεις) data. Θεωρώ δεδομένο πως στο σύστημά σας δεν τρέχουν torrent κλπ εκείνη την ώρα.

80-85 πάντως, δεν είναι τραγικό για ελληνικά δεδομένα. Τόσο είχα κι εγώ με 50ρα για πολύ καιρό. Τον τελευταίο μήνα έχω αρχίσει και βλέπω 60-70, και κάποιες φορές 55.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε, είναι να δείτε στο router σας αν είστε σε fastpath ή interleaved, κι αν ισχύει το 2ο να ζητήσετε από το τεχν. τμήμα του παρόχου σας να σας γυρίσουν τη γραμμή σε fast (θα πέσει λίγο η ταχύτητα συγχρονισμού σας).

Ησουν πολυ κατατοπιστικός, κάτι άλλο, πως μπορώ να ελέγξω αν είναι fastpath ή interleaved;

Και όταν λες θα πέσει λίγο η ταχύτητα συγχρονισμού τι σημαίνει αυτο;

EDIT: best weapon ever

Spoiler

ju8JMtE.jpg

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Πέτρος είπε

@black66.gr/PortoLeoneGr

Έβγαλες άκρη με εκείνον που κράζαμε χτες?

Κάποια στιγμή είδα έγραψες ingame ότι "εξαφανίζει" καπνούς και βαράει αλύπητα κεφάλια ή δεν κατάλαβα καλά?

Το ότι πιθανότατα έκλεβε, μπαμ έκανε.

εδιτ: @cambotzis: Έχασες που έφυγες. Διασκεδάσαμε, για λίγο

@black66.gr/PortoLeoneGr

Έβγαλες άκρη με εκείνον που κράζαμε χτες?

Κάποια στιγμή είδα έγραψες ingame ότι "εξαφανίζει" καπνούς και βαράει αλύπητα κεφάλια ή δεν κατάλαβα καλά?

Το ότι πιθανότατα έκλεβε, μπαμ έκανε.

εδιτ: @cambotzis: Έχασες που έφυγες. Διασκεδάσαμε, για λίγο.

2018_05.06-20_51.png.749e83a12673d1c17f696fd2f9cf5fb2.png

Αce Squad

καλά που είχες εμένα και έκανα heal. :P

btw. γιατί ρε κάφρε όταν σε κάνω spot για revive πατάς escape?

Επεξ/σία από vassilis018
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

μπορώ να ελέγξω αν είναι fastpath ή interleaved;

Και όταν λες θα πέσει λίγο η ταχύτητα συγχρονισμού τι σημαίνει αυτο;

Αν δεν εχεις ζητήσει απο τον πάροχό σου να σου το αλλάξει σε fastpath τότε είσαι σε προφιλ interleaved .

Για να το αλλάξεις σε fastpath η όλη διαδικασία διαρκεί 2 λεπτά , όσο δηλαδή θα μιλάς με κάποιον εκπρόσωπο του παρόχου στο τηλέφωνο , ζητάς να σου αλλάξουν το προφίλ. Σου λένε οκ και θα κάνεις και μια επανεκκίνηση στο μοντεμ σου. Απο την εμπειρία μου κερδίζεις περίπου 10 με 15 χαμηλότερο ping αλλά χάνεις σε download περίπου 2 με 2,5 mbps

Χονδρικά δηλαδή αν τώρα εχεις σε ένα παιχνίδι 60 ping με fastpath μπορεί να έχεις 50 - 45 ping .

Αν η γραμμή σου συγχρόνιζε στα 10 mbps με fastpath μπορεί να πέσει στα 8 mbps ( αυτο εννοεί ο φίλος ταχύτητα συγχρονισμού)

Διαλέγεις και παίρνεις !!

Εγω κάποτε που έπαιζα πολλά online παιχνίδια το είχα σε fastpath , τώρα πια το μόνο που παίζω είναι το battlefield 1 και πριν έπαιζα μόνο fifa οπότε δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω λίγα ping παραπάνω και το έχω σε interleaved για να έχω μεγαλύτερο download. 

Ελπίζω να κατάλαβες τα παραπάνω που έγραψα.   

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εισασταν πολυ κατατοπιστικοι και με βοηθησατε αρκετα με τις απαντησεις στα συν οτι εμαθα και κατι που δεν ηξερα! Ευχαριστω!

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Μα φίλε μου σου λέω πριν ένα 6μηνο με το ίδιο hardware, με τα ίδια settings και 115% upscale έτρεχε βουτηρο, γιατί άραγε με dx12 τρέχει χειρότερα αντί για καλυτερα; Το έχεις ψαξει; Με παραξενεύει αυτό. 

Σε πιστεύω φίλε μου , αυτο συμβαίνει με το battlefield 1 δυστυχώς.

Σε γενικές γραμμές το dx12 σε bf1 το ξεχνάς , παιζεις πάντα σε dx11 που εχει λιγότερα προβλήματα και σε κάτι περιόδους ακόμα και κανένα.

Τα προβλήματα που αναφέρεις κάνουν ενα περίεργο rotation σε όλους χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση , ουτε η dice δεν εχει βρει την λύση στο πρόβλημα !! Εδω έχουν τα ίδια προβλήματα οι κονσόλες όπου έχουν στανταρ hardware φαντάσου τι γίνεται στον κόσμο του pc οπου μιλάμε για δεκάδες παραλλαγές.

Η εως τώρα καλύτερη λύση στο framedrops είναι το cap frames και η ελαχιστοποίηση όσο είναι δυνατόν άλλον προγραμμάτων που τρέχουν στο παρασκήνιο στα windows , επίσης να μην υπάρχουν πολλές εκδόσεις Microsoft Visual c++ παρά μόνο αυτές που πραγματικά χρειάζεται το battlefield 1      

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Zaytsev Και έλεγα πότε θα βγάλουν τα αποτελέσματα

Επίσης, προβλήματα στην απόδοση, drops κλπ σε Windows 10 1709.

Επεξ/σία από cpttony
Δημοσ.
5 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Wind ειμαι αλλα παει βουτηρο γενικα σε οτιδηποτε αλλο, πριν απο λιγο ειχα κι εγω 50 ms ping σε ενα σερβερ αλλα ξαφνικα οτι σερβερ βρισκει ειναι σε εξωφρενικα νουμερα, περιεργο.

Kαπου διαβαζω σε ξενα φορουμ οτι πρεπει να κανεις port forward για να ανεβει το ping, πως γινεται αυτο?

Καθαρα θεμα wind ειναι, και fast path να πας θα πεσει 10 αντε 15ms κατω.

αντιγραφω (απο το adslgr.com) την εμπειρια μου οταν αλλαξα απο wind σε ote.

Η διαφορα ειναι μεγαλη... ακομα και για το adslgr.com
(οι μετρησεις της wind ειναι απο τη περασμενη τριτη τετοια ωρα το απογευμα, μιας και καραταγα αρχειο καθε μερα για να μπορω να συγκρινω).

adslgr wind
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  tracert1.PNG  Εμφανίσεις:  22  Μέγεθος:  55,1 KB  ID: 186884

adslgr ote
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  adslgrote.PNG  Εμφανίσεις:  18  Μέγεθος:  19,3 KB  ID: 186883

warthunder wind
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  tracert2.PNG  Εμφανίσεις:  13  Μέγεθος:  37,3 KB  ID: 186885

warthunder ote
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  warthote.PNG  Εμφανίσεις:  14  Μέγεθος:  35,3 KB  ID: 186886

δηλαδη εαν το fast path μου δωσει -10-12ms θα εχω σχεδον τα 2/3 (και λιγοτερο tongue.gif) του ping που ειχα στη wind...
το κετατο μου...

- - - Updated - - -

Και μολις με γυρισανε σε fast path (πηρα τηλεφωνο αφου εγραψα το προηγουμενο μυνημα.. ουτε 30λεπτα δε περασνε...)

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  fast1.PNG  Εμφανίσεις:  14  Μέγεθος:  32,7 KB  ID: 186891

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  fast2.PNG  Εμφανίσεις:  10  Μέγεθος:  35,4 KB  ID: 186892

Πλεον μιλαμε για -20-30ms κατω το ping...
η διαφορα ειναι χαωδης..
βαθεια μεσα μου ηλπιζα να μην ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ωστε να ειναι πιο ευκολο να γυρισω πισω...
θα αποφασισει η γυναικα tongue.gif

ΥΓ. το speedport πρεπει να ειναι πολυ για τα μπαζα, μια που μπηκε στη γραμμη για να παρει ρυθμισεις και μετα απο μερικα τεστ βγηκα και μπηκε το asus.
Μιλαμε για να απαντησει ηθελε 2-3ms.... ελεος.

ΥΓ2. Εχοντας και στους 2 παροχους το ιδιο router (asus n17) στη wind κλειδωνα με snr 6 49999/9999 με attenable 60-62, στον ote κλειδωνω τα ιδια με snr 9 και attenable 72-75 ενω τωρα που γυρισε σε fast path επεσε σε 59000.

Επισης αυτο που ειχα παρατηρησει (3+ χρονια) με τη Wind ειναι οτι αναλογα το φορτο το γραμμων της αλλαζε το routing προς το εξωτερικο, εβγαινε μια με seabone μια με cogent.
Ειδικα τις ωρες αιχμης η αλλαγη γινοταν ανα δευτερολεπτα, ετσι ενω συνεδομουν στο game server αρχικα με πχ seabone αλλαζε κατα τη διαρκεια της μαχης με cogent και παλι πισω με seabone και παλι με cogent (you got the idea) ανα μερικα δευτερολεπα !!! Το αποτελεσμα ειναι το ping ναι μην ειναι ποτε σταθερο μια 70, μια 95, μια 80 μια 90 κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά ο ΟΤΕ έχει τα καλύτερα ping στα games. Εγώ όταν ειχα OTE σε όλα τα battlefield που έπαιζα είχα από 55-60 ping. Από πέρυσι που άλλαξα σε Voda παίζω με 70-75.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, vassilis018 είπε

καλά που είχες εμένα και έκανα heal. :P

btw. γιατί ρε κάφρε όταν σε κάνω spot για revive πατάς escape?

Αυτές τις μέρες που το έχω γυρίσει σε support (scorewhore) και πιλότος (αέρος-εδάφους), έχω σιχαθεί με την έλλειψη medics ή τουλάχιστον medics που να βοηθάνε κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό τους.

Escapeπατάω όταν βλέπω πως γύρω μου έχει 2-3-5 οχτρούς, οπότε αν έρθεις να με σηκώσεις, το πιθανότερο είναι πως και εσένα θα φάνε επί τόπου αλλά και εμένα θα ξανασκοτώσουν (αν τους κόβει λίγο παραπάνω και περιμένουν πρώτα).

Spawnsystem: Χτες, με έβγαλε 2-3 φορές ακριβώς στην πλάτη από ολόκληρη squad...πρέπει ακόμα να βρίζουν. 3-4 kills τη φορά από το πουθενά. Συνήθως με έβγαζε εμένα πλάτη σε αυτούς ή έστω πρόσωπο με πρόσωπο.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αυτές τις μέρες που το έχω γυρίσει σε support (scorewhore) και πιλότος (αέρος-εδάφους), έχω σιχαθεί με την έλλειψη medics ή τουλάχιστον medics που να βοηθάνε κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό τους.

Escapeπατάω όταν βλέπω πως γύρω μου έχει 2-3-5 οχτρούς, οπότε αν έρθεις να με σηκώσεις, το πιθανότερο είναι πως και εσένα θα φάνε επί τόπου αλλά και εμένα θα ξανασκοτώσουν (αν τους κόβει λίγο παραπάνω και περιμένουν πρώτα).

Spawnsystem: Χτες, με έβγαλε 2-3 φορές ακριβώς στην πλάτη από ολόκληρη squad...πρέπει ακόμα να βρίζουν. 3-4 kills τη φορά από το πουθενά. Συνήθως με έβγαζε εμένα πλάτη σε αυτούς ή έστω πρόσωπο με πρόσωπο.

άντε μπες να παίξουμε, γιατί σκούριασε η σύριγγα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...