Προς το περιεχόμενο

Battlefield 1 [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, aleilo03 είπε

Παιδιά δώστε κανένα tip γιατί χανόμαστε.. Παίζω ήδη καμιά βδομάδα και νιώθω εντελώς άσχετος..Έχω τρομερό πρόβλημα στο σημάδι.. Για να σκοτώσω κάποιον πρέπει να αδειάσω μισό γεμιστηρα και ταυτόχρονα να μη με δει ο αντίπαλος αλλιώς αν με δει έχω πέσει χαρτί με μια δυο σφαίρες... Έχω καταντήσει να παίζω με καραμπίνα είναι το μόνο όπλο που μπορώ και κάνω κανένα kill.. Έχω πειραματιστει με sensitivity κτλ χωρίς μεγάλη επιτυχία.. Έχω φτάσει lvl26 αλλά πιστεύω είναι τελείως εικονικό.. 

Αυτό που λες το έχει πολύς κόσμος και μαζί του κ εγώ. 

Hard to kill, easy die!  Εγώ έχω φτάσει lvl 115 και συνήθισα να παίζω έτσι. 

Το latency το βλέπεις όταν πατάς το tab στο πληκτρολόγιο σου για να δεις τον πίνακα με τους παίχτες. 

Εγώ αυτή την στιγμή αυτό που μου έρχεται στο μυαλό σαν βοήθεια είναι τα εξής. 

Μην τρέχεις από εδώ και από εκεί ή και στο πουθενά, το battlefield δεν είναι cod. υπάρχουν παντού εχθροί, τανκς, ελεύθεροι σκοπευτές,οχηματα ,μαρκάρισμα (spot) κτλ

Να μην βιάζεσαι για το οτιδήποτε. 

Μην γυρνάς σχεδόν ποτέ πλάτη στον εχθρό όταν σε έχει δει ή σου ρίχνει. 

Να αλλάζεις συχνά κλάση, μην κολλάς σε μια και σ ένα όπλα. Προσπάθησε να ξεκλειδώσεις όλα τα όπλα. 

Να είσαι πάντα σε squad και να την ακολουθείς.

Αν βρεθείς κάποια στιγμή μόνος απέναντί σε άγνωστο αριθμό εχθρών μην πας να το παίξεις Ραμπο, περίμενε να κάνουν spawn τα άτομα της squad σου.

Μην νευριαζεις με τίποτα.

Να παίζεις πάντα με ακουστικά. 

Το ατομικό σου περίστροφο σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, μην το υποτιμάς. 

Μην κάνεις άσκοπη χρήση πυρομαχικών. 

Να προτιμάς να μπαίνεις σε σερβερς με το καλύτερο δυνατό ping. 

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα θα σου τα πω αύριο. 

• Like 4
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, soctap είπε

Καλα... καλως ηρθες στο club..  Ετσι ειναι δυστυχως και εγω για πανω απο 2 μηνες ετρωγα σαπισμα που δεν περιγραφεται. Το θεμα ειναι να μην απογοητευτεις και συνεχιζοντας μετα απο καποιο διαστημα θα βλεπεις σταδιακη βελτιωση. Αυτο ειναι το BF1 το καλυτερο παιγνιδι που εχει βγει ever για μενα μεχρι στιγμης ,πρεπει ολες σου οι αισθησεις να εινα στην τσιτα και να εισαι ομαδικος να ακολουθεις την ομαδα σου και ολα θα πανε καλα. Καλως ηρθες.

Καλώς σας βρήκα..Δυστυχώς απογοητεύομαι και νευριάζω..Σκέφτομαι ότι δεν το χω...Θα δείξει στην πορεία πάντως

2 ώρες πριν, panoskatos είπε

Αυτό που λες το έχει πολύς κόσμος και μαζί του κ εγώ. 

Hard to kill, easy die!  Εγώ έχω φτάσει lvl 115 και συνήθισα να παίζω έτσι. 

Το latency το βλέπεις όταν πατάς το tab στο πληκτρολόγιο σου για να δεις τον πίνακα με τους παίχτες. 

Μην τρέχεις από εδώ και από εκεί ή και στο πουθενά, το battlefield δεν είναι cod. υπάρχουν παντού εχθροί, τανκς, ελεύθεροι σκοπευτές,οχηματα ,μαρκάρισμα (spot) κτλ

Να αλλάζεις συχνά κλάση, μην κολλάς σε μια και σ ένα όπλα. Προσπάθησε να ξεκλειδώσεις όλα τα όπλα. 

Αν βρεθείς κάποια στιγμή μόνος απέναντί σε άγνωστο αριθμό εχθρών μην πας να το παίξεις Ραμπο, περίμενε να κάνουν spawn τα άτομα της squad σου.

Το ατομικό σου περίστροφο σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, μην το υποτιμάς. 

Από Latency είμαι κομπλέ γύρω στο 40 απ'ότι βλέπω..

Αν κατάλαβα καλά έχεις φτάσει 115 και πιστεύεις οτι σημαδεύεις όπως στην αρχή?Αν ναι δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό για μένα..

Προσπαθώ πλέον να παίζω τα Objectives και ας μην συμμετέχω πολύ στην μάχη απλά ακόμα είναι πολύ εκνευριστικό που με τρώνε έτσι..Εντάξει κάποιοι που ειναι 130 αλλά βλέπω και κάτι μικρούλιδες που με τρώνε κι αυτοί άνετα..Τεσπα θα συνεχίσω να παίζω και βλέπουμε...Έχω βελτιώσει λίγο το K/D μου στο 0.54(μη γελάτε) όχι επειδή σκοτώνω πιο πολλούς αλλά γιατί φυλάγομαι λίγο καλύτερα

Δημοσ.

Εννοώ ότι χαλάω περισσότερες σφαίρες για να σκοτώσω παρά για να πεθάνω. Εγώ παίζω στην καλύτερη με 60 ping. 

Νιώθω ότι χάνονται κάποιες πληροφορίες ίσως λόγο κακής σύνδεσης, ίσως παλιού επεξεργαστή, δεν ξέρω. 

Κ εγώ 0,60 είχα αρχικά, τώρα είμαι στο 1,50 k/d ratio. 

Έχω μάθει το παιχνίδι, τους χάρτες, το πως κινούνται πάνω στον κάθε χάρτη. Στο μεγαλύτερο ποσοστό διότι ο άνθρωπος είναι απρόβλεπτος, έχω δει πράγματα που καμία AI υπολογιστή δεν θα σκεφτόταν! 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, aleilo03 είπε

Καλώς σας βρήκα..Δυστυχώς απογοητεύομαι και νευριάζω..Σκέφτομαι ότι δεν το χω...Θα δείξει στην πορεία πάντως

Μην αγχώνεσαι, πεθαίνεις ευκολότερα λόγω των πιθανοτήτων. Τι εννοώ: Σε κάθε respawn σου ψάχνεις να φας έναν ή δυο απο τους εχθρούς ώστε να συνεχίσεις παρακάτω, αντίθετα εσένα που είσαι ένας ως ατομικότητα σε ψάχνουν ~32 εχθροί. 

Γιαυτό υπάρχουν δυο+ενα πρωταρχικά tips: α-αφορά το k/d ratio) Πάντα θα σκέφτεσαι όταν συναντιέσαι με δυο ή τρείς, πεθαίνοντας να πάρεις μαζί σου έναν. Δεν κάνεις θεριστική βολή λοιπόν, διατηρείς στοχευμένη.

β-αφορά την κίνηση στον χάρτη) απέφευγε τις "κεντρικές λεωφόρους", ψάχνε για μονοπάτια πέρα απο το καθιερωμένο.

γ) ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν πηγαίνεις......... ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, panoskatos είπε

3 ώρες πριν, sargio01 είπε

Μην αγχώνεσαι, πεθαίνεις ευκολότερα λόγω των πιθανοτήτων. Τι εννοώ: Σε κάθε respawn σου ψάχνεις να φας έναν ή δυο απο τους εχθρούς ώστε να συνεχίσεις παρακάτω, αντίθετα εσένα που είσαι ένας ως ατομικότητα σε ψάχνουν ~32 εχθροί. 

Γιαυτό υπάρχουν δυο+ενα πρωταρχικά tips: α-αφορά το k/d ratio) Πάντα θα σκέφτεσαι όταν συναντιέσαι με δυο ή τρείς, πεθαίνοντας να πάρεις μαζί σου έναν. Δεν κάνεις θεριστική βολή λοιπόν, διατηρείς στοχευμένη.

β-αφορά την κίνηση στον χάρτη) απέφευγε τις "κεντρικές λεωφόρους", ψάχνε για μονοπάτια πέρα απο το καθιερωμένο.

γ) ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν πηγαίνεις......... ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ.

Εξαιρετικές «πρώτες συμβουλές» από τον panoskatos και τον sargio01. Όλες, αλλά ειδικά νομίζω αυτές που έβαλα με bold.

Το παιχνίδι θέλει σκέψη. Πέρα από τα τεχνικά (καλό ping, ψηλό framerate κτλ) και το σημάδι που βελτιώνεται συνεχώς παιχνίδι με παιχνίδι (και όσο μαθαίνεις τα όπλα και τις κινήσεις των αντιπάλων), πρέπει να παίζεις και λίγο «τακτικά». ARMA δεν είναι αλλά δεν είναι και COD όπως γράφτηκε.

Κι επειδή κατά διαβολική σύμπτωση μου έτυχε μόλις πριν λίγα λεπτά ένα τέτοιο encounter, το ανεβάζω:

Παρατήρησε τα εξής, που σχετίζονται με αυτά που σου έγραψαν τα παιδιά:

1) Μένω μέσα στο σπίτι όσο πιο πολλή ώρα μπορώ, αφού έξω κυκλοφορούν πολλοί αντίπαλοι

2) Δε ρίχνω σε άσχετους στόχους (ο τύπος που τρέχει προς το E στο 0:11 και δε με έχει δει) και για να μην προδώσω τη θέση μου και για να μη σπαταλάω σφαίρες (εντάξει στο συγκεκριμένο ήταν για τον πρώτο λόγο, support είμαι, έχω άπειρες)

3) Όταν βλέπω κάποιον που και ξεμοναχιασμένος είναι και είναι engaged με άλλον είναι (στο 0:19, o Ronin_Eq), τον «κατεβάζω»

4) Δεν κάνω reload εκεί που είμαι, αλλά γυρνάω και πέφτω prone ώστε και να έχω κάλυψη από το σπίτι αλλά και να καλύψω τα νώτα μου.

5) Όταν σκάει όλο το παρεάκι, επιλέγω ως στόχο την πιο άμεση απειλή. Ο τύπος που μόλις σκότωσα, και επειδή ξέρει που είμαι (λόγω killcam) και επειδή με σημαδεύει, πρέπει να φύγει πρώτος.

threat.jpg.b2acbef5c19c94275d09555a068a3cab.jpg

5) Προσπαθώ λοιπόν να στοχεύω μόνο αυτόν και να μην ασχοληθώ καθόλου με τους υπόλοιπους

6) Μόνο όταν φεύγει από το οπτικό μου πεδίο (και μπαίνει μέσα στο σπίτι, στο 0:26), επιλέγω άλλο στόχο.

7) Πάλι, για να κάνω reload πέφτω prone, για να έχω έστω αυτή τη μικρή κάλυψη από τον γκρεμισμένο τοίχο.

8) Αφού αποτελειώσω και τον τελευταίο, είναι η ώρα να fall back. Πάει αυτή η θέση, σε λίγο θα είναι γεμάτη αντίπαλους.

Συνοπτικά: Έχε συνέχεια αυτία και μάτια ανοιχτά. Πάντα να παίζεις καλυμμένος κατά το δυνατόν. Προσπάθησε ότι κάνεις να είναι μελετημένο. Παίζε με την ομάδα/squad σου. Αν κάνεις μια μαλακία, μάθε από αυτή ώστε να μην την ξανακάνεις. Εννοείται προσπάθησε συνεχώς να βελτιώνεις το σημάδι σου.

Α, και μη νομίζεις πως αυτά στο παραπάνω βίντεο μαθαίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει να αφιερώσεις χρόνο στο παιχνίδι.

Τέλος, μη νομίζεις πως όλες οι δικές μου «στενές επαφές με 3 τύπους» όπως η παραπάνω έχουν αίσια έκβαση. Θέλει και λίγο τύχη προφανώς.

Επεξ/σία από saxos55
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, η απόλυτη συμβουλή για να τα πηγαίνει κάποιος καλύτερα και να έχει καλό K/D ratio είναι να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα.  ;) :lol::lol:

Κοινώς, το K/D ratio πάει χέρι-χέρι με το "Win Percent" στα stats.

Προσωπικά, το θεωρώ λαμογιά και δεν ασχολούμαι με το να αλλάζω ομάδες, αλλά έχω δει ουκ ολίγους να το κάνουν κατ' επανάληψη.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ'αρχάς να ευχαριστήσω όλη την παρέα για τις χρήσιμες συμβουλές που μου δίνετε.. Ήδη έχω αρχίσει και βελτιώνω κάποια πραγματάκια.. Παίζω πλέον κυρίως support που με έχει βολέψει αρκετά, scout σε ανοιχτές πίστες και assault με καραμπίνα σε κλειστές.. Ανυπομονώ να ξεκλειδώσω κι άλλα όπλα και να πειραματιστώ και με αυτά.. Κάποια πράγματα που με εκνευρίζουν τελείως είναι ότι πριν καλά καλά κάνω spawn με τρώνε επιτόπου.. Ετσι από δω και μπρος μου έρχεται να κάνω spawn στην αρχική βάση.. 

Επίσης είναι κάποιες πίστες που με βολεύουν πολύ κι άλλες που πάω ακλαυτος.. Επίσης ακόμα δεν ξέρω να χειρίζομαι αεροπλάνα άλογα κτλ όπως επίσης δεν ξέρω και πως να καταστρέφω τανκς, φορτηγάκια κτλ γιαυτό και προτιμώ domination.. Έπαιξα κι ένα operation καταλαθος εχτές και με γλεντησε ο κάθε πικραμένος.. 

Πάντως αυτό που είπε ο φίλος απο πάνω ότι το k/d έχει να κάνει με το win% γιαυτό κι εγώ όποτε μπορώ κάνω αυτή τη "λαμογια" από τη στιγμή που σε αφήνει το παιχνίδι (αν και μου κάνει εντύπωση) και πάω στην ομάδα που κερδίζει για να φτιάξω τουλάχιστον λίγο τα stats w/l

Επίσης αυτό που λέτε να παίρνω και άλλον μαζί μου γίνεται το αντίθετο συνήθως.. Ή με παίρνει μαζί του ο άλλος ή αν φάω κάνα δυο δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω.. Φανταστείτε το μεγαλύτερο run που έχω κάνει είναι 6kills χωρίς να πεθάνω και μάλλον αυτά τα έχω κάνει σαν scout.. 

Επεξ/σία από aleilo03
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, mpokwsths said:

Προσωπικά, το θεωρώ λαμογιά και δεν ασχολούμαι με το να αλλάζω ομάδες, αλλά έχω δει ουκ ολίγους να το κάνουν κατ' επανάληψη.

Εγώ πχ το κάνω συχνά, ΑΛΛΑ' μόνο για team balancing, κάτι που εύχομαι να το έκαναν έστω το 1/4 των παιχτών per round.. (πού τέτοια, οι πιο πολλοί σημερινοί gamers είναι για την πάρτη τους κι όταν δουν μια δυο καλές squads που δεν κάνουν κάτι παραπάνω από καθαρό teamplay..αρχίζουν τα "cheaters" κλπ, κρίμα........ )

Επεξ/σία από spanian
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδεχομένως να έχει απαντηθεί ξανά, αλλά όλα αυτά τα battlepack που δίνει, και τα superior κτλπ., συμφέρει να τα ανοίξεις αμέσως μόλις έρθουν στην κατοχή σου;;

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Ενδεχομένως να έχει απαντηθεί ξανά, αλλά όλα αυτά τα battlepack που δίνει, και τα superior κτλπ., συμφέρει να τα ανοίξεις αμέσως μόλις έρθουν στην κατοχή σου;;

Δεν εχει σημασια. Οποτε θες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, aleilo03 είπε

Κάποια πράγματα που με εκνευρίζουν τελείως είναι ότι πριν καλά καλά κάνω spawn με τρώνε επιτόπου.. Ετσι από δω και μπρος μου έρχεται να κάνω spawn στην αρχική βάση.. 

Το spawn είναι άλλο ένα παράδειγμα πως πρέπει να λειτουργείς και να σκέφτεσαι.

πχ:

Πέθανες. Είσαι στο spawn screen. Έχετε την A, B, C, D, έχουν την E, F. Βλέπεις την D να πέφτει και μάλιστα να πέφτει γρήγορα. Δεν κάνεις spawn εκεί. Θα βρείς απέναντί σου τη μισή (αν όχι παραπάνω) αντίπαλη ομάδα. Πάει αυτή η σημαία, την ξεγράφεις και κάνεις spawn αλλού. Δεν υπάρχει περίπτωση εσύ (ή εσύ και άλλος ένας-δύο) να τα βάλεις με 12+ άτομα, διασκορπισμένα στη σημαία και που ελέγχουν όλες τις κατευθύνσεις.

Αντίθετα. ΄Στην παραπάνω περίπτωση βλέπεις την Α να πέφτει με αργό ρυθμό και κανένα συμπαίκτη κοντά. Κάνεις spawn εκεί. Το πιθανότερο είναι πως έχεις να κάνεις με έναν αντίπαλο (άντε δύο) που έκανε flank και το δικό σου spawn μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να την χάσετε ή να την κρατήσετε.

Domination που παίζεις πιο πολύ, συμβαίνει ακόμα πιο έντονα καθώς οι σημαίες είναι μόνο τρεις και 9 στα 10 παιχνίδια οι δύο ομάδες κυνηγιούνται κυκλικά (παίρνουμε την b, παίρνουν ταυτόχρονα την c. Προχωράμε στην C, έχει αρχίσει να πέφτει η Α).

Αν πχ η ομάδα σου έχει A, B και οι αντίπαλοι την C και η δική σου ομάδα κινείται από την A στη C είναι λάθος κίνηση αν δεις στο spawn screen την Β να «πέφτει» να spawnάρεις εκει.

Το πιθανότερο είναι πως θα είσαι μόνος απέναντι σε 6+ άτομα και να τον πιεις. Κάνεις spawn πάνω στην ομάδα σου και πάτε για την C.

Αυτή τη φάση:

Commando-Arnold-Schwarzenegger.jpg.f1d56704d4946c9f6b34aa434ef43cd3.jpg

στο παιχνίδι αυτό την ξεχνάς (εκτός ίσως από το TDM)

Επεξ/σία από saxos55
  • Like 5
Δημοσ.

δυο μερες τωρα με ping 70-90 δεν μπορω να παιξω ειναι σαν να εχω 999. Lag παντου και δεν μπορω ουτε να κινηθω. Παιζει κατι με τους σερβερ; Η συνδεση μου ειναι μια χαρα 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, saxos55 είπε

Το spawn είναι άλλο ένα παράδειγμα πως πρέπει να λειτουργείς και να σκέφτεσαι.

πχ:

Πέθανες. Είσαι στο spawn screen. Έχετε την A, B, C, D, έχουν την E, F. Βλέπεις την D να πέφτει και μάλιστα να πέφτει γρήγορα. Δεν κάνεις spawn εκεί. Θα βρείς απέναντί σου τη μισή (αν όχι παραπάνω) αντίπαλη ομάδα. Πάει αυτή η σημαία, την ξεγράφεις και κάνεις spawn αλλού. Δεν υπάρχει περίπτωση εσύ (ή εσύ και άλλος ένας-δύο) να τα βάλεις με 12+ άτομα, διασκορπισμένα στη σημαία και που ελέγχουν όλες τις κατευθύνσεις.

Αντίθετα. ΄Στην παραπάνω περίπτωση βλέπεις την Α να πέφτει με αργό ρυθμό και κανένα συμπαίκτη κοντά. Κάνεις spawn εκεί. Το πιθανότερο είναι πως έχεις να κάνεις με έναν αντίπαλο (άντε δύο) που έκανε flank και το δικό σου spawn μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να την χάσετε ή να την κρατήσετε.

Domination που παίζεις πιο πολύ, συμβαίνει ακόμα πιο έντονα καθώς οι σημαίες είναι μόνο τρεις και 9 στα 10 παιχνίδια οι δύο ομάδες κυνηγιούνται κυκλικά (παίρνουμε την b, παίρνουν ταυτόχρονα την c. Προχωράμε στην C, έχει αρχίσει να πέφτει η Α).

Αν πχ η ομάδα σου έχει A, B και οι αντίπαλοι την C και η δική σου ομάδα κινείται από την A στη C είναι λάθος κίνηση αν δεις στο spawn screen την Β να «πέφτει» να spawnάρεις εκει.

Το πιθανότερο είναι πως θα είσαι μόνος απέναντι σε 6+ άτομα και να τον πιεις. Κάνεις spawn πάνω στην ομάδα σου και πάτε για την C.

Αυτή τη φάση:

Commando-Arnold-Schwarzenegger.jpg.f1d56704d4946c9f6b34aa434ef43cd3.jpg

στο παιχνίδι αυτό την ξεχνάς (εκτός ίσως από το TDM)

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου αλλά και τα βιντεάκια σου και κάθομαι ήδη και τα μελετάω.. 

Θέλω να σε ρωτήσω από dpi στο ποντίκι και sensitivity in game τι ρυθμίσεις έχεις; Εγώ ακόμα το ψάχνω.. Απλά στα βιντεάκια σου βλέπω πολύ πιο ελεγχόμενη τη στόχευση σου που σίγουρα παίζει ρόλο και η εμπειρία σου. 

Δημοσ.
1 hour ago, aleilo03 said:

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου αλλά και τα βιντεάκια σου και κάθομαι ήδη και τα μελετάω.. 

Θέλω να σε ρωτήσω από dpi στο ποντίκι και sensitivity in game τι ρυθμίσεις έχεις; Εγώ ακόμα το ψάχνω.. Απλά στα βιντεάκια σου βλέπω πολύ πιο ελεγχόμενη τη στόχευση σου που σίγουρα παίζει ρόλο και η εμπειρία σου. 

https://www.youtube.com/watch?v=jsqIdgUlU9A

https://www.youtube.com/watch?v=X89152oocsA

https://www.youtube.com/watch?v=hcuCrGqEFhk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...