saxos55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, SoFGR είπε νομιζω φαινεται αρκετα ποσο "choppy" ειναι, επαιξε εκει ενα ωραιοτατο kill trade με το καλημερα ...... τουλαχιστον εχω 43 ping Ναι, φαίνεται. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο (δεν ξέρω πως, γιατί είναι διαφορετικό από hardware σε hardware) να «ξεκολλήσεις» το CPU usage από το 100%. Όσο είναι εκεί, θα έχεις τα frame drops σε 50- και δε θα μπορείς να φχαριστηθείς τίποτα. Για μένα δούλεψε ο συνδυασμός 130 resolution scale, renderaheadlimit 1, mid video settings. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ανέβασα ένα clip από Sinai Desert, 64άρη κιόλας. Το CPU usage δεν φτάνει πάνω από 95% με αποτέλεσμα τα πολλά drops να έχουν εξαφανιστεί. Γενικά κρατάει ψιλοσταθερά 65-70. Προσπάθησα να παίξω σε πολλά μέρη του χάρτη και πήρα και λίγο αεροπλάνο όπου φυσικά επειδή ο ουρανός είναι πιο «καθαρός» τα frames εκτοξεύονται πάνω από 100. Με i5 7500 και 1060 6gb, όχι τίποτα τρομερό. Στο config δεν έχω πειράξει τίποτα εκτός από το renderahead 1 όπως έγραψα. (το βίντεο θα έχει τελειώσει το upload σε ένα δίωρο. Gameplay μην κοιτάτε, μπήκα να γράψω, όχι να παίξω :p. Όσο κι αν προσπαθούσα για το αντίθετο, είχα κι εγώ μισό μάτι πάνω αριστερά στα frames)
Jimys2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, Zaytsev said: Κανονικά μου τα δείχνει εμένα, όταν είμαι spawn screen. Επίσης, άλλαξαν το σύστημα και μαζεύεις για όλα ταυτόχρονο "πόντους" κι όχι μόνο για το ένα που κάνεις track. Νομίζω είναι σαφώς καλύτερο έτσι. Κανένας άλλος με θέμα framedrops, μετά την ενημέρωση των οδηγώς της nvidia () ? Έχει μαμηθεί το σύμπαν μιλάμε, είμαι με 1080ti, Medium/high settings και από εκεί που έχω 144 minimum, ρίχνει κάτι drops στα 10-15 fps! Στρώνει με reboot αλλά μετά από 2-3 φορές άνοιξε/κλείσε το παιχνίδι (ή αν κάνω mining) αρχίζει τα ίδια. Εχει μαμηθει ο Διας με τα fps drops με τους τελευταιους drivers. Εμενα προσωπικα μου ριχνει τα fps απο 60 σε 30 ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Ειναι σαν να αλλαζει η ρυθμιση vsync μονη της, και αυτο διοτι απο καρφωτο 60ρι παει καρφωτο 30ρι. Πολυ εκνευριστικο. 1
black66.gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Zaytsev είπε Κανονικά μου τα δείχνει εμένα, όταν είμαι spawn screen. Επίσης, άλλαξαν το σύστημα και μαζεύεις για όλα ταυτόχρονο "πόντους" κι όχι μόνο για το ένα που κάνεις track. Νομίζω είναι σαφώς καλύτερο έτσι. Κανένας άλλος με θέμα framedrops, μετά την ενημέρωση των οδηγώς της nvidia () ? Έχει μαμηθεί το σύμπαν μιλάμε, είμαι με 1080ti, Medium/high settings και από εκεί που έχω 144 minimum, ρίχνει κάτι drops στα 10-15 fps! Στρώνει με reboot αλλά μετά από 2-3 φορές άνοιξε/κλείσε το παιχνίδι (ή αν κάνω mining) αρχίζει τα ίδια. Όχι σε μένα δεν το κάνει. Και εγώ με 1080ti με high settings έχω 140 minimum χωρίς drops. Μήπως δεν κάθισαν καλά οι drivers. 1
Πέτρος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Zaytsev είπε Κανονικά μου τα δείχνει εμένα, όταν είμαι spawn screen. Επίσης, άλλαξαν το σύστημα και μαζεύεις για όλα ταυτόχρονο "πόντους" κι όχι μόνο για το ένα που κάνεις track. Νομίζω είναι σαφώς καλύτερο έτσι. To ότι τα κάνεις όλα τα μετάλλια μαζί, το είδα. Στη spawn screen εμένα, μου βγάζει στο πόσο είμαι (πχ 5/10), αλλά όχι σε ποιό πόσο (τί είναι αυτό που πρέπει να κάνω 10). Δεν βγάζω άκρη. Όσο για τη συμπεριφορά που σας βγάζει με frame drops κλπ σε άλλους και σε άλλους όχι, μην πολυρίχνετε το φταίξιμο σε πράσινες-κόκκινες. Οι άνθρωποι ούτε ξέρουν τί κάνουν κάθε φορά με τη Frostbite. Το ξαναγράφω: Από μέρα σε μέρα, έχω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στο παιγνίδι, στις ίδιες πίστες, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.
saxos55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 47 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Το ξαναγράφω: Από μέρα σε μέρα, έχω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά στο παιγνίδι, στις ίδιες πίστες, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις. Ισχύει και το έχω γράψει κι εγώ πάνω από μία φορά πως το παιχνίδι δεν έχει σταθερή συμπεριφορά, ΑΛΛΑ αν έχεις το πρόβλημα με το 100% CPU usage (όπως εγώ που το είχα για πάρα πολλούς μήνες), τα frame drops είναι μόνιμα, πολύ απότομα και το παιχνίδι είναι αν όχι unplayable, αρκετά εκνευριστικό. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου τον/τους αντίπαλους τους «έχεις» αλλά με 30 fps σε λιανίζουν για πλάκα όσο εσύ περιμένεις το επόμενο frame να έρθει. Δηλαδή αν το έχεις και δεν το λύσεις πρώτο, μετά δεν μπορείς να πας στο agony του «πώς θα παίξω σήμερα; Καλά ή λιγότερο καλά;» Παίζεις μονίμως χάλια. Υ.Γ. Το βίντεο ανέβηκε 1
Πέτρος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Το θέμα είναι στο πού οφείλεται το 100%. Σε σκηνές που πέφτουν 3-4 καπνογόνα + εμπρηστικές + εκρήξεις μαζί, να το καταλάβω (για εμάς με τα "σάπια" FX). Εδώ το "πετάει" σε κυριολεκτικά άσχετα σκηνικά, εκεί που τρέχω μόνος στο χιόνι (καλή ώρα πριν 5'). Μην ξεχνάμε πως όταν πρωτοβγήκε το παιγνίδι, αυτή η ιστορία γινόταν σε υπερθετικό βαθμό όποτε καταστρεφόταν και έπεφτε το Hindenburg...μετά το βελτίωσαν πάρα πολύ. Επίσης, είναι απαράδεκτο το σκηνικό που κάνει το παιγνίδι με τις διαφορές ping μεταξύ παικτών. Αυτό το πράγμα που όταν σε πλησιάζει κάποιος με αισθητά χαμηλότερο, αρχίζει και χοροπηδά η οθόνη, πέφτουν τα frames κατακόρυφα (κάτω από 30) και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και πεθαίνεις, είναι γελοίο. Όταν τον έχεις σε μέση/μακρινή απόσταση, έχεις απλά το "αλλού-τον-βλέπω-και-ρίχνω-και-αλλού-είναι", οκ, το ξέρουμε, το αγαπήσαμε. Δεν...
tetes3e Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, saxos55 είπε Ναι, φαίνεται. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο (δεν ξέρω πως, γιατί είναι διαφορετικό από hardware σε hardware) να «ξεκολλήσεις» το CPU usage από το 100%. Όσο είναι εκεί, θα έχεις τα frame drops σε 50- και δε θα μπορείς να φχαριστηθείς τίποτα. Για μένα δούλεψε ο συνδυασμός 130 resolution scale, renderaheadlimit 1, mid video settings. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ανέβασα ένα clip από Sinai Desert, 64άρη κιόλας. Το CPU usage δεν φτάνει πάνω από 95% με αποτέλεσμα τα πολλά drops να έχουν εξαφανιστεί. Γενικά κρατάει ψιλοσταθερά 65-70. Προσπάθησα να παίξω σε πολλά μέρη του χάρτη και πήρα και λίγο αεροπλάνο όπου φυσικά επειδή ο ουρανός είναι πιο «καθαρός» τα frames εκτοξεύονται πάνω από 100. Με i5 7500 και 1060 6gb, όχι τίποτα τρομερό. Στο config δεν έχω πειράξει τίποτα εκτός από το renderahead 1 όπως έγραψα. (το βίντεο θα έχει τελειώσει το upload σε ένα δίωρο. Gameplay μην κοιτάτε, μπήκα να γράψω, όχι να παίξω :p. Όσο κι αν προσπαθούσα για το αντίθετο, είχα κι εγώ μισό μάτι πάνω αριστερά στα frames) Περιέργως η gpu σου έχει χαμηλό usage. 55-60% περίπου. Οι υπόλοιποι πως τα πάτε;;
mpokwsths Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι περίεργο το GPU usage του Kambotzi. Οφείλεται στο RenderAheadLimit 1 που (κακώς) έχει ορίσει. Χάνει 15-20 fps έτσι και δεν αξιοποιεί πλήρως τη GPU. Τα προβλήματα με τα frame drops και το 100% CPU usage τα έχω λύσει μετά από πολύ καιρό που με ταλαιπωρούσαν. Με τα settings στα Ultra -εκτός Texture που είναι στο High- έχω capped 74 fps (75 Hz Freesync οθόνη) συνέχεια. Άντε όταν γίνεται χαμός να πάνε 70-71. Ενώ είχα δοκιμάσει χίλια πράγματα, άλλαζα settings, DX11 -> DX12 και τούμπαλιν, unpark cores, κτλ κτλ... Τελικά η λύση για εμένα ήταν ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ: Όταν το παιχνίδι είναι σε "100% CPU mode", είναι από την αρχή. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί στην αρχή δεν ζορίζεται ιδιαίτερα το σύστημα. Όταν αντιλαμβάνομαι ότι το παιχνίδι είναι σε CPU 100% mode το κλείνω και το ξανατρέχω. Καμία αλλαγή σε κανένα setting. Ως εκ θαύματος παίζει τέλεια. Για όλο το session. Και 3 ώρες μπορεί να παίξω και να μην ξαναφάει σκάλωμα. 1-2 φορές μου είχε τύχει να σκαλώνει και τη δεύτερη φορά. Την τρίτη έπαιζε σφαίρα. Δοκιμάστε το και πείτε μου. RX 480 4GB i5-2500K @ 4,5Ghz 16 GB DDR3 @ 2133Mhz Windows 10 Game mode = OFF Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από mpokwsths 1
saxos55 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Όταν το παιχνίδι είναι σε "100% CPU mode", είναι από την αρχή. Απλά δεν το καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί στην αρχή δεν ζορίζεται ιδιαίτερα το σύστημα. Όταν αντιλαμβάνομαι ότι το παιχνίδι είναι σε CPU 100% mode το κλείνω και το ξανατρέχω. Καμία αλλαγή σε κανένα setting. Ως εκ θαύματος παίζει τέλεια. Για όλο το session. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με μένα και αυτό μπήκα να γράψω σαν απάντηση στον «Πέτρος» που έγραψε που μπορεί να οφείλεται αυτό; Δεν ξέρω που οφείλεται αλλά σε μένα (και στον mpokwsths) το CPU 100% υπήρχε από την ώρα πουφόρτωνε το παιχνίδι. Δεν είχε να κάνει με μέγεθος server, χάρτη κτλ. Το είχα ξεφορτωθεί μέχρι τις 11/12 (το Turning Tides patch) όπου εμφανίστηκε πάλι. Μόνο που τώρα δεν ήξερα τι να κάνω καθώς τα settings ήταν ίδια με πριν. Οπότε ψάχνοντας βρήκα τη λύση του renderahead. To config μέχρι τότε δεν το είχα πειράξει, μόνο τα in-game graphics. Θα το βγάλω και θα δοκιμάσω τη λύση του mpokwsths (αν και δε νομίζω να δουλέψει καθώς είμαι ψιλοσίγουρος ότι ένα από τα πράγματα που είχα δοκιμάσει είναι απλά να το κλείσω και να το ξανανοίξω). Πάντως μεταξύ του να χάνω μόνιμα 15 frames αλλά να παίζω σταθερά και να έχω +15 frames αλλά πολύ συχνά drops σε 30-40, προφανώς προτιμω το πρώτο. 1
tetes3e Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει και μένα σε δύσκολα σημεία fps drops από 115 μέσο όρο πέφτει στα 95 (π.χ. στο 1:14) Αλλά δεν ενοχλούν πλέον ούτε γίνονται αντιληπτά. Με τον fx τα καταλάβαινα και χωρίς τα γραφήματα.. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από tetes3e
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Ο FX στα πόσα? Ίδια κάρτα? RAM, πόση και στα πόσα (1600ρα, υποθέτω)? Πόσα Patches και πόσους οδηγούς πίσω? Δεν γίνονται έτσι συγκρίσεις, αλλά αν δεν πήγαινε καλύτερα ένας επεξεργαστής με κάπου +50%IPC και +50% νήματα, κάπου θα υπήρχε πρόβλημα.
tetes3e Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο fx 8320 στα 4.6, ίδια κάρτα, ram 16gb στα 1600. Πριν 2-3 βδομάδες αυτά.. Τα fps μέχρι 70 80 αλλά πεφταν και 45. Δεν συγκρίνονται οι επεξεργαστές εννοείται. Καταθέτω επιδόσεις. (Από το 2014 με έβγαλε ασπροπροσωπο ο fx. Με κάρτες nvidia660ti - 960 και 1060. Στην 1070ti κώλωσε εννοείται και έγινε η αλλαγή.) Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2018 από tetes3e 1
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Εννοείται πως ρωτάω για να ξέρω και εγώ περίπου πού πατάω και τί (θα) περιμένω όταν αλλάξω GPU (αν και είμαι σε 1440), όχι για επίθεση. Θυμάσαι μήπως GPU usage με την 1070ti? Πόσο την έφτανε, πόσο την "έκοβε"? 1
tetes3e Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Την είχε περίπου 40 με 50%. Είχα δοκιμάσει και 125% resolution scaling χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά νομίζω με native 1440p πρέπει να είναι διαφορετικά. 1
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, tetes3e είπε Την είχε περίπου 40 με 50%. Είχα δοκιμάσει και 125% resolution scaling χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά νομίζω με native 1440p πρέπει να είναι διαφορετικά. Τόσο χαμηλά? Πραγματικά, μου κάνει εντύπωση. Η 1070ti πρέπει να είναι σχεδόν 100% πάνω από τη 290 μου (χοντρικά 290Χ σε επιδόσεις). Με 50% χρήση, είναι σαν η 290Χ/390 (1060 3GB/480/570) να είναι το ταβάνι που ένας FX μπορεί να "σπρώξει" σε τέτοια ανάλυση. Μου φαίνεται πολύ λίγο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα