Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα και τα ξένα άρθρα και δε λέει κάτι το απτο..... Μια έρευνα κάποιου κάπου κάπως κάποτε στην Αυστραλία σε 20 χιλιάδες άντρες και 15 χιλιάδες γυναίκες οι οποίοι εμφάνισαν καρκίνο...... Δηλαδή ότι να ναι έρευνα για να γίνεται κάνα κουτσομπολιο...

Δηλαδή πόσο έπρεπε να είναι το στατιστικό δείγμα για να είναι έγκυρη η έρευνα;

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα πάντως με ξεπερνούν αυτά. Κουτί που έχει μέσα τη φωνή ανθρώπου. Αντικείμενα που είναι βαρύτερα από τον αέρα και όμως πετάνε. Κουτί με γυαλί που έχει μέσα τόσους ανθρώπους που μου μιλάνε. Τι άλλο θα βγει. Για το λόγο αυτό θα ερμηνεύω αυθαίρετα όλα όσα παρουσιάζουν αυτοί οι κύριοι με τις άσπρες μπλούζες.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πολύ μικρή η ακτινοβολία των κινητών για να προκαλέσει κάτι , ειδικά κάτι Lg G3 με 0,23Sar

Δημοσ.

Όσοι αμφισβητούν την ιδιότητά μου, ας μου στείλουν ενα μήνυμα να τους πω που έχω το ιατρείο. Επειδή είμαι στο forum απο το 2001 έχω συναντηθεί με πολλά παιδιά και ξέρουν πολύ καλά ποιός είμαι.

Θα πω κάτι τελευταίο και δε σχολιάζω άλλο, γιατι υπάρχει επιθετικότητα χωρίς λόγο.

Η διαφορά των όσων γράφει ενας ιατρός με όλων των υπολοίπων, είναι οτι ο ιατρός παίρνει τη ευθύνη. Γιαυτό και πάντα προσπαθεί να μιλάει για πρόληψη! Αυτό απο την εποχή του Ιπποκράτη.

Όλοι οι υπόλοιποι γράφουν μια άποψη, σεβαστή, αλλα αν γίνει κάτι άλλο απο αυτό που λένε δεν παίρνουν καμία ευθύνη. Γιαυτό και βγάζουν πολύ εύκολα συμπεράσματα.

Όσοι λοιπόν επιμένουν στην άποψη οτι τα κινητά δεν βλάπτουν ας προτρέψουν τα παιδιά τους να μιλάνε όλη μέρα στο κινητό και ας πάρουν την ευθύνη. Δεν το κάνουν όμως γιατι φοβούνται, αλλα σχολιάζουν με τέτοιο τρόπο που παρασύρουν πολλούς να δουν το θέμα "ελαφρά τη καρδία".

Άποψή μου:

-ελαχιστοποιήση της χρήσης μόνο για επείγουσες καταστάσεις,

-όχι άμεση επαφή του κινητού με το σώμα κατα τη διάρκεια της ημέρας,

-κλείσιμο το βράδυ,

-αν είναι δυνατόν τα παιδιά να μην έχουν κινητό.

Καλημέρα σας...

• Like 6
Δημοσ.

Και για να μη δημιουργείται η απορία "μα πόσα χρόνια χρειάζεται να αποδειχτεί κάτι τέτοιο;", δείτε την ιστορία του τσιγάρου:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cigarette

Το 1880 φτιάχτηκε η πρώτη μηχανή μαζικής παραγωγής τσιγάρων και η απόδειξη οτι προκαλεί καρκίνο έγινε μετά το 1980 (αν δεν απατώμαι το 1984)!

Έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια για να αποδειχτεί! Ενω είναι δεδομένο οτι ο καρκίνος του πνεύμονα δημιουργείται κατα μέσο όρο απο 15 χρόνια και μετά, συστηματικού καπνίσματος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

• Like 1
Δημοσ.

29 κατασκευαστές  κινητών  πλυντηρίων συνιστούν να μιλάτε άφοβα στο κινητό σας τηλέφωνο με τις ώρες!

Για να γιορτάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας διοργανώνουμε σήμερα κιόλας πάρτι στο πάρκο κεραιών στον Χορτιάτη. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν δωρεάν ταμπλέτες ιωδίου.....

.....που ως γνωστόν από άλλη 29χρονη μελέτη βοηθούν στην καταπολέμηση της τερηδόνας.

• Like 3
Δημοσ.

.ο δαρβινισμος επισημα εχει καταρριφθει και εχει διχασει αρκετους επιστημονες

Από πότε έχει καταρριφθεί ο δαρβινισμός και δεν το μάθαμε;

Ίσως έχει αντίθετη άποψη μια πολύ μικρή μειοψηφία των επιστημόνων.

• Like 1
Δημοσ.

Ε βεβαια ολα αθωα ειναι για αυτο θεριζει ο καρκινος.

Και καποιοι που λετε οτι αν ηταν επικινδυνα θα επρεπε ολοι να ειχαμε παθει καρκινο. Μην ανησυχειτε και ολοι απο καρκινο θα παμε μελλοντικα. Τα ποσοστα αυξανονται ραγδαια. Οχι κονο απο τα κινητα φυσικα αλλα ολοι οι παραγοντες συντελουν και η συνεχης εκθεση σε ποικιλους καρκινογινους παραγοντες.

Δημοσ.

Από πότε έχει καταρριφθεί ο δαρβινισμός και δεν το μάθαμε;

Ίσως έχει αντίθετη άποψη μια πολύ μικρή μειοψηφία των επιστημόνων.

εδω και μια δεκαετια ....σε πληροφορω αντιθετη αποψη εχουν πανω απο το 70% των επιστημονων πλεον....η μειοψηφια ειναι που διατηρουν αντιθετη αποψη σε μια θεωρια του δαρβινου 150 ετων πριν ,οταν δεν υπηρχε καν ηλεκτρικο ρευμα στα σπιτια ποσο μαλλον οι αμπελοφιλοσοφιες επαιρναν και εδιναν τοτε για μια εξελιξη του ανθρωπου θεωρητικη και ακομη ψαχνουν οι βιολογοι να δουν γιατι δεν εχουμε συναντησει εναν ανθρωπο πρωιμο που τωρα ειναι σε φαση εξελιξης ....μαλλον θα κρυβονται να μην τους βρουν τύπε!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω η χρήση του κινητού ή του τσιγάρου προκαλούν καρκίνο...Η μη χρήση τους όμως σίγουρα δεν προκαλεί...

ούτε καρκίνο ούτε άλλες αρνητικες συνέπειες... πλην του σύνδρομου στέρησης ανανέωσης του checkin στα social media...!

• Like 1
Δημοσ.

Τι σχέση έχουν τα μικροκύματα με την ραδιενέργεια? απολύτως καμία... Μαθε κόσμε ότι τα κινητά εκπέμπουν μικρικύματα και όχι ραδιενέργεια.... ναι σωστά κατάλαβες κόσμε σαν αυτά που εκπέμπουν οι φούρνοι μικροκυμάτων... και γιαυτό ψήνεται το αφτί μας όταν μιλάμε.... όλα τα περι ραδιενέργειας είναι μία ακόμα καραμέλα....

Δημοσ.

Αρα θα εβαζες το κεφαλι σου στο φουρνο μικροκυματων ?

Αφου δεν βλαπτει.

Το ιδιο φαινομενο δημιουργειται και στο κεφαλι σου με το κινητο.

Δημοσ.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω άλλη μια.

Βασική αρχή της βιολογίας που διδάσκεται απο το λύκειο μέχρι το πανεπιστήμιο είναι οτι ΟΛΕΣ οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό (DNA) των κυττάρων.

Αυτό δε μπορεί να το αλλάξει καμία έρευνα γιατι είναι θεμελιώδης κανόνας της βιολογίας-φυσικής.

Και επειδή είμαι ιατρός νομίζω έχει μια παραπάνω αξία η γνώμη μου...

Δηλαδή το μήκος κύματος δεν παίζει κανέναν ρόλο?

Η βαρύτητα προκαλεί καρκίνο. 

Πέραν των υπερβολών λογικό είναι το DNA να επηρεάζεται από ακτινοβολίες με μήκος κύματος στη γειτόνια της κλίμακας του DNA.

Δημοσ.

Και για να μη δημιουργείται η απορία "μα πόσα χρόνια χρειάζεται να αποδειχτεί κάτι τέτοιο;", δείτε την ιστορία του τσιγάρου:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cigarette

Το 1880 φτιάχτηκε η πρώτη μηχανή μαζικής παραγωγής τσιγάρων και η απόδειξη οτι προκαλεί καρκίνο έγινε μετά το 1980 (αν δεν απατώμαι το 1984)!

Έπρεπε να περάσουν 100 χρόνια για να αποδειχτεί! Ενω είναι δεδομένο οτι ο καρκίνος του πνεύμονα δημιουργείται κατα μέσο όρο απο 15 χρόνια και μετά, συστηματικού καπνίσματος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Το αστείο έιναι ότι επιστήμονες θεωρούσαν κιόλας ότι το τσιγάρο κάνει καλό στην υγεία και βοηθάει τον οργανισμό!

Επίσης μην ξεχνάμε την δεκαετία του 50 τις επιβεβαιώσεις της Αμερικάνικης κυβέρνησης στον πλυθησμό ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος απο την χρήση ατομικών στις περιοχές Αριζόνα, Νεβάδα κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...