Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λάθος κάνεις γιατρέ για τα χρόνια. Το ´95 πρέπει να υπήρχαν πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες στην Αυστραλία. Από το ´80 υπήρχαν δίκτυα και το ´87 μπήκαν τα κινητά χειρός που εκτόξευσαν την χρήση.

Δημοσ.

Η Αυστραλία διαβάζω έχει 23 εκατομμύρια κατοίκους. Αν το 1995 είχε 1 εκατομμυριο χρήστες, σημαίνει οτι δεν υπήρχε ακόμα χρήση σε μεγάλο βαθμό. Φαντάζομαι σήμερα θα είναι όλοι χσήστες κινητών.

Οπότε σε τέτοιες έρευνες αξιολογείς στοιχεία απο όταν υπάρχει πλήρης χρήση του δυνητικά καρκινογόνου. Σίγουρα όχι όμως απο το 1982 που όπως αναφέρει το άρθρο ήταν "το 1982,αρκετό καιρό πριν παρουσιαστούν τα κινητά τηλέφωνα".

  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία γιατί μας τα κάναν τσουρέκια (σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζουν) με την "ραδιενέργεια"

Καλησπερα θα ηθελα να προσθεσω οτι αυτο που αποκαλεις ''ραδιενεργεια'' που μαλλον εννοεις το βλαβερο σημα που προερχεται απο την συσκευη και εισχωρεί στον ανθρωπινο οργανισμο με αποτελεσμα καποιες φορες οπως αναφερεται το sait να αποβει μοιραιο για τον καθενα που ακομα δεν ειναι σιγουρο εαν ευθυνεται αυτο ονομαζεται:

<<< ''ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ''>>> ειναι τελείως διαφορετικο απo την ραδιενεργεια που το αποκαλει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου...

Με ενα προχειρο ψαξιμο στο διαδικτυο θα το διαπιστωσεις :)

  • Like 2
Δημοσ.

 

The first cellular system in Australia offering portable hand-held phones was launched by Telstra in 1987 using the AMPS analogue standard on the 800 MHz band

 

Επίσης, το 1993 το 9% του πληθυσμού της Αυστραλίας είχε κινητό, και τώρα το 90%.

 

Η έρευνα ξεκίνησε να μελετάει περιστατικά καρκίνου στον εγκέφαλο από το 1982. Από πριν τη δημιουργία του πρώτου δικτύου.

 

Αυτά όσον αφορά στα δίκτυα κτλ

 

Από εκεί και πέρα, η έρευνα έδειξε ελάχιστη αύξηση διαγνώσεων καρκίνου στον εγκέφαλο στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες τα ποσοστά ήταν σταθερά. Η μόνη σημαντική αύξηση είναι στους >70, αλλά η αύξηση έχει ξεκινήσει από το 1982, άρα δεν μπορεί να αποδοθεί στα κινητά, αλλά μάλλον στις καλύτερες δυνατότητες διάγνωσης.

 

Τέλος, έκαναν σύγκριση των περιστατικών με κάποια μοντέλα, τα οποία βασίζονται στην υπόθεση ότι όντως τα κινητά προκαλούν καρκίνο, με τον καρκίνο να εμφανίζεται 10 χρόνια μετά την έκθεση στον καρκινογόνο παράγοντα. Τα καταγεγραμμένα περιστατικά (που στην Αυστραλία καταγράφονται όλα τα περιστατικά καρκίνου) είναι λιγότερα από αυτά που προέβλεπαν τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν. Τα μοντέλα, προφανώς, ήταν από άλλα papers, άλλων ερευνητικών ομάδων

 

Τέλος, η μελέτη, συμφωνεί με τα αποτελέσματα ερευνών από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τις Σκανδιναβικές χώρες, και τη Νέα Ζηλανδία

 

Γενικά, δε φαίνεται κάποιο trend για αύξηση καρκίνων του εγκεφάλου που να συνδέεται με τη χρήση κινητών.

 

ΥΓ Δεν είμαι γιατρός. Απλά μ'αρέσει να μελετάω papers

Δημοσ.

Προφανώς γιατρέ. Αυτό εξάλλου λέει και η μελέτη. Καλό θα είναι να την διαβάσεις και να αφήσεις το άρθρο στο insomnia.

Ειναι κοινή λογική ότι η ακτινοβολία από τα κινητά δεν θεραπεύει ασθένειες. Όμως όλες οι έρευνες μέχρι σήμερα έχουν βρει μόνο θερμικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Ο zefiroth είπε τα πολύ απλά και σωστά. Hands free σε βαριά χρήση, περιορισμό στα παιδιά (για τα οποία δεν υπάρχουν έρευνες σε βάθος) και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Δημοσ.

 

Χωρίς να θελω μειωσω κανέναν πριν απαντησετε σε αλλο μήνυμα γιατί αν όντως ειστε γιατρός εκτιθεστε κάντε μία έρευνα για το μήκος κύματος της ακτινοβολίας τόσο των τηλεπικοινωνιων όσο κ της τηλεόρασης ή οτιδήποτε άλλο παραμφερες κύμα που παράγεται από οποιαδήποτε πηγή που έρχεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο και ψαξτε αρχικά ποτέ τα κυμματα επηρεάζουν τα αντικείμενα γύρω τους και άρα αν επηρεάζουν τον άνθρωπο.

 

Οι μελέτες είναι προληπτικές κ καλά κάνουν που υπάρχουν αλλά καλό είναι πρώτα να δούμε την φυσική υπόσταση του προβλήματος, μετά να βάλουμε την λογική μας κ να βγάλουμε ένα ασφαλή συμπέρασμα.

 

Στην ερώτηση αν επηρεάζει η χρήση του τηλεφώνου τον άνθρωπο η σωστη απαντηση είναι ναι αλλά όχι από την ακτινοβολία άμεσα κ απλά δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα αυτής της έμμεσης επιρροής.

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Διαβάζοντας τα σχόλια μερικών, θα ήθελα πολύ να τραγουδήσω Μπεζαντάκου... Αλλά δεν μπορώ λόγω θέσης... :P

 

Άρα επειδή η έρευνα δεν έφτασε στο συμπέρασμα που θα ...θέλατε, είναι καθοδηγούμενη. Ενώ αν έβγαζε κάτι κακό θα λεγατε: εεεεεετσι εεεεεετσι...σας τα λέγαμε εμείς! :P

  • Like 6
Δημοσ.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω άλλη μια.

Βασική αρχή της βιολογίας που διδάσκεται απο το λύκειο μέχρι το πανεπιστήμιο είναι οτι ΟΛΕΣ οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό (DNA) των κυττάρων.

Αυτό δε μπορεί να το αλλάξει καμία έρευνα γιατι είναι θεμελιώδης κανόνας της βιολογίας-φυσικής.

Και επειδή είμαι ιατρός νομίζω έχει μια παραπάνω αξία η γνώμη μου...

Εντάξει "ιατρέ",εγώ δεν πιστεύω καθόλου ότι είσαι ιατρός και σε αμφισβητώ ευθέως.Διότι αν ήσουν θα γνώριζες ότι η ακτινοβολία στην οποία αναφέρεσαι γενικά και αόριστα χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη.Και ότι τις μεταλλάξεις στα κύτταρα της προκαλεί η ιονίζουσα ακτινοβολία.Το αν μια ακτινοβολία είναι ιονίζουσα εξαρτάται από το αν έχει αρκετή ενέργεια προκειμένου να διασπάει τους δεσμούς των χημικών ενώσεων.Εξαρτάται προφανώς και από το μήκος κύματος της ακτινοβολίας η βλαπτικότητά της αλλά και από την ισχύ της.Θα ήξερες λοιπόν "γιατρέ" ότι για τα ανθρώπινα κύτταρα βλαπτική θα ήταν ακτινοβολία όπως π.χ η μικροκυμματική που εκπέμπεται στο εσωτερικό ενός φούρνου μικροκυμμάτων π.χ.Και όχι αυτή που εκπέμπεται από ένα κινητό ισχύος το πολύ 125 - 250 mW και μάλιστα όχι συνεχόμενα.Να μου βρεις μελέτη που να έχει δημοσιευθεί σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό και αποδεικνύει την σχέση κινητού τηλεφώνου με καρκίνο και όχι σε κάποιο συνομωσιολογικό blog και το ξανασυζητάμε "ιατρέ".

  • Like 5
Δημοσ.

Θα εκφράσω κάτι αλλά επιφυλακτικά (μιας και δεν γνωρίζω εις βάθος τι ακριβώς ισχύει, απλά με ότι έχω ψάξει από μόνος μου και από γενικότερες γνώσεις)...Τα κινητά τηλέφωνα και κάθε ασύρματη σύνδεση που έχουμε στο σπίτι μας (όπως wifi) λειτουργούν με μικροκύματα. Σε διαφορετικές συχνότητες, εντάσεις κτλ. Απ' όσο θυμάμαι τα μικροκύματα έχουν την ιδιότητα να ζεσταίνουν μονάχα τα μόρια του νερού. Γι αυτό και στον φούρνο μικροκυμάτων το γάλα μπορεί να ζεματάει αλλά η κούπα να είναι κρύα στην αρχή μέχρι να μεταφερθεί η θερμότητα σταδιακά. Το αυτί μας καίει όταν μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο λόγω του ότι αποτελούμαστε από νερό κατά μεγάλο ποσοστό (70% αν δεν κάνω λάθος) και αυτό είναι που ζεσταίνεται. Ενδεχομένως λοιπόν να επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος (λόγω διαστολής του νερού), να προκαλεί πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες κτλ, αλλά τα μόρια του DNA βρίσκονται μέσα στο αίμα, στους πυρήνες των κυττάρων. Ένα θεωρητικά στείρο ποτήρι νερό δεν έχει ίχνη DNA μέσα του έτσι; Άρα πώς προκαλούν τα κινητά μεταλλάξεις; Επίσης μικροκύματα εκπέμπονται από τα πάντα γύρω μας, τον ήλιο, το ψυγείο, το κλιματιστικό, τον ηλεκτρικό πίνακα, το πορτατίφ δίπλα στο κρεβάτι...συγκριτικά δε με τις παραπάνω συσκευές (εκτός του ήλιου), το wifi και τα κινητά αποτελούν ένα μηδαμινό ποσοστό...δεν λέω να κοιμόμαστε αγκαλιά με το κινητό, αλλά όχι και αυτό που κάνει η θεία μου που κάθε φορά που πάω χωριό και πέφτει για ύπνο μου ζητάει να κλείσω το wifi στον πάνω όροφο ενώ έχει αναμμένη ηλεκτρική σόμπα δίπλα της για να της ζεσταίνει τα πόδια. Είναι να τρελαίνεσαι.

Δημοσ.

Η οποία χρηματοδοτήθηκε απο τον "δε ξερω ποιον/ποιους" προκειμένου να διασφαλίσει την διακίνηση ενός προιόντος που αποφέρει τρισεκατομμύρια κερδών πιο ευρέως διαδεδομένο και από το αυτοκίνητο.

Ένα αντεπιχείρημα σε αυτό που λες είναι πως ακόμα και να λέγανε πως το κινητό δημιουργεί καρκίνο στον εγκέφαλο, θα συνέχιζες να το χρησιμοποιείς.

 

Μάλιστα θα συνέχιζες να το χρησιμοποιείς με κάποιο Hands Free.

 

Αν έλεγαν λοιπόν ότι προκαλεί καρκίνο, θα πουλούσαν περισσότερα περιφερειακά.

 

Δεν χρειάζεται να βλέπουμε παντού θεωρίες συνωμοσίας. Χάνεται η ουσία.

Δημοσ.

Φίλε μου είμαι ιατρός αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σου πω που έχω το ιατρείο...Γιατι να έλεγα ψέματα??

Στα Ιωάννινα σπούδασα και τελειώσα ειδικότητα στο Σισμανόγλειο. Για πες μας κι εσυ τι ακριβώς είσαι?

 

Για την επιδιόρθωση του DNA σαφώς και υπάρχει, αλλα τι σχέση έχει με το αν οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις? Το DNA αυτοδιορθώνεται μετα απο τυχαία λάθη που γίνονται και μετά απο εξωγενείς παράγοντες πχ ιούς,ακτινοβολίες κτλ.... Αυτός ο μηχανισμός όμως δεν είναι ικανός να διατηρήσει πάντα τη σταθερή μορφή του DNA και γιαυτό μετά απο λίγο εκφράζονται πλέον οι μεταλλάξεις. Αν ο μηχανισμός αυτός δούλευε τέλεια όπως υπονοείς εσυ δεν θα εκφράζονταν ποτέ οι μεταλλάξεις και ποτέ δεν θα είχαμε καρκίνους κτλ...Πράγμα που προφανώς δεν ισχύει.

Το δεύτερο που λες για την ένταση, το χρόνο δράσης κτλ έχεις δίκιο και το ανέλυσα πιο πάνω.

Εαν ομως ο μηχανισμος λειτουργουσε τελεια και δεν υπηρχαν τυχαια λαθη κατα την αντιγραφη τοτε εμεις δεν θα ειχαμε εξελιχθει ποτε σε αυτο που ειμαστε σημερα, θα ειμαστα ολοι αμοιβαδες.

Δημοσ.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το γράψω άλλη μια.

Βασική αρχή της βιολογίας που διδάσκεται απο το λύκειο μέχρι το πανεπιστήμιο είναι οτι ΟΛΕΣ οι ακτινοβολίες προκαλούν μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό (DNA) των κυττάρων.

Αυτό δε μπορεί να το αλλάξει καμία έρευνα γιατι είναι θεμελιώδης κανόνας της βιολογίας-φυσικής.

Και επειδή είμαι ιατρός νομίζω έχει μια παραπάνω αξία η γνώμη μου...

 

με τον ορο "όλες οι ακτινοβολίες" υποθέτω ότι εννοείς όλο το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ιονίζουσας και μη, συμπεριλαμβανομενου και τις φωτεινότητας του ηλιου και τα φώτα από τις λάμπες.
έχεις μπερδέψει την ραδιενέργεια με την ακτινοβολία η οποια υποθέτω εννοείς την ηλεκτρομαγνητική. δεν ξεκαθάρισες την ένταση της "ακτινοβολίας" ούτε αν μιλάς για την ιονίζουσα (x-rays,Gamma-rays) η μη.
 
και καλά τώρα θες να μου πεις εσύ ότι τα πολύ χαμηλής συχνότητας ραδιοκύματα προκαλούνε μεταλλάξεις στο DNA? άμα ήταν έτσι από τότε που βγήκανε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι πρώτες κεραίες πριν 100+ χρονια έπρεπε να είχαν παθη όλοι καρκίνο.
 
να φανταστώ και ότι και η ακτινοβολία η οποια κυμαίνεται
στο φάσμα του ορατού φωτός προκαλεί μεταλλάξεις για σένα?
 
θα με συγχώρεσης για την έκφραση γιατρέ μου αλλα έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου.
 
γιατί άμα εσύ είσαι γιατρός με της γνώσης που έχεις,
εγώ έπρεπε να είμαι καθηγητής αεροδιαστημικής ραδιολογίας στο πανεπιστήμιο του harvard.
 
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν λέω για καρκίνο αλλά σίγουρα με κάποιο τρόπο μας επηρεάζουν τα κινητά. Bluetooth, WiFi, δίκτυα κινητής, είναι τα στάνταρ κάθε σπιτιού. Πιστεύω πως προκαλούν κάποιες αλλαγές στο σώμα μας,αλλα όχι θάνατο.

Δημοσ.

Διάβασα και τα ξένα άρθρα και δε λέει κάτι το απτο..... Μια έρευνα κάποιου κάπου κάπως κάποτε στην Αυστραλία σε 20 χιλιάδες άντρες και 15 χιλιάδες γυναίκες οι οποίοι εμφάνισαν καρκίνο...... Δηλαδή ότι να ναι έρευνα για να γίνεται κάνα κουτσομπολιο...

Δημοσ.

Εαν ομως ο μηχανισμος λειτουργουσε τελεια και δεν υπηρχαν τυχαια λαθη κατα την αντιγραφη τοτε εμεις δεν θα ειχαμε εξελιχθει ποτε σε αυτο που ειμαστε σημερα, θα ειμαστα ολοι αμοιβαδες.

 

μη σκιαζεσαι τυπε...εγω ξερω πολλους που εχουν αμοιβαδες στο μυαλο ! και μια ενημερωση....ο δαρβινισμος επισημα εχει καταρριφθει και εχει διχασει αρκετους επιστημονες  ,αμα ξεραμε οτι προηλθαμε απο τυχαια γεγονοτα και μεταλλαξεις κατι εκατομμυρια ετη πριν ,τοτε να ακυρωσουμε ολους τους μεγαλους κλασικους φιλοσοφους γιατι θα ειχε απαντηθει το μεγαλυτερο ερωτημα της ζωης ,μιας και σημερα δεν εχει υπαρξει καποιο ον που ειναι σε εξελικτικο σταδιο πρωιμο ....εφοσον η αλυσιδα ειναι διαρκης και παραγει συνεχεια λογικα σημερα θα συναντουσαμε καποιον χομο ερεκτους ή κανα χομο νεατερνταλις !!!! για αυτο αστο καλυτερα ...μην τα μπλεξουμε με τα μεγαλα αναπαντητα ερωτημα ...θα υπαρξει διχασμος και εδω μεσα !!!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...