arismad Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Καλησπέρα Είμαι στα πρόθυρα να αγοράσω τα παρακάτω κομάτια για να στήσω ένα desktop. Όλα απο e-shop σκέφτομαι. CPU AMD FX-8320E 3.2GHZ 8-CORE BOX ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE GA-78LMT-USB3 RETAIL RAM G.SKILL F3-1333C9D-8GNS 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-10666 1333MHZ NS DUAL CHANNEL KIT SSD KINGSTON SV300S37A/120G V300 120GB SATA3 2.5'' RETAIL VGA GIGABYTE 660 Ti (αγοράστηκε) Όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν. Kουτιά διαθέσιμα 2. 1midi 1 full Oθόνη LG σε native ανάλυση 1440χ900 Τροφοδοτικό 550W Ποσό που διαθέτω : 300Χρήση υπολογιστή : Gaming 4-5 τίτλους: War Thunder, Call of Duty Black Ops etcΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Sony Vegas 10 Pro Με ενδιαφέρει κατάστημα που τα εχει όλα και κάνει δόσεις.Συναρμολογήση δικιά μου όπως και το λειτουργεικό (win 7 or 10). Αν ξέχασα κάτι με το μπαρδόν
Grim Ripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Βάλε και το τροφοδοτικό για μια πιο ολοκληρωμένη σύνθεση, μην είναι κάποιο Deer/Force/κτλ και ψάχνεσαι αργότερα για τροφοδοτικό + ότι άλλο (ίσως) κάψει.
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Φιλε μου Sony Vegas με nVidia καρτα ειναι κακη επιλογη.Το Vegas θελει ATI καρτα γραφικων. Οσο για την επιλογη AMD παρ ολο που για τα χρηματα ειναι αξιοπρεπης (για video editing) ειναι κριμα να χτιζονται τετοια συστηματα το 2016. Και ο SSD που εχεις βαλει ειναι ισως η χειροτερη επιλογη. Και οπως ειπε και ο Grim Ripper πες μας και ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου.Επειδη ομως το budget ειναι χαμηλο δεν θα σου προτεινω κατι αλλο παρα μονο να πουλησεις ξανα την 660 που φανταζομαι την πηρες μεταχειρισμενη και να παρεις στα ιδια χρηματα μια ΑΤΙ (καμια 270-270Χ) αρκει βεβαια το τροφοδοτικο σου να την σηκωνει.
Grim Ripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Σόρρυ για την απορία αλλά μπορεί να γίνει καλούτσικη δουλειά έστω και με την 660 Ti; Μου φαίνεται κάπως παλιά (βρήκα reviews από το 2012). Δεν έχω ασχοληθεί με gpu δυστυχώς οπότε συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Σόρρυ για την απορία αλλά μπορεί να γίνει καλούτσικη δουλειά έστω και με την 660 Ti; Μου φαίνεται κάπως παλιά (βρήκα reviews από το 2012). Δεν έχω ασχοληθεί με gpu δυστυχώς οπότε συγχωρέστε με αν κάνω λάθος. Μια χαρα ειναι για gaming η 660ti, πολυ καλη επιλογη στα 100ευρω περιπου μεταχειρισμενη. Το μονο κακο για την περιπτωση του θεματοθετη ειναι οτι δεν ειναι καλη επιλογη για video editing με το συγκεκριμενο προγραμμα.
Grim Ripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ωπ σόρρυ έπρεπε να γράψω ότι εννούσα για video editing. Άρα καλά μάλλον πίστευα, ευχαριστώ.
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ωπ σόρρυ έπρεπε να γράψω ότι εννούσα για video editing. Άρα καλά μάλλον πίστευα, ευχαριστώ. Και για video editing μια χαρα ειναι αλλα για το Premiere οχι το Vegas. 1
arismad Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μια χαρα ειναι για gaming η 660ti, πολυ καλη επιλογη στα 100ευρω περιπου μεταχειρισμενη. Το μονο κακο για την περιπτωση του θεματοθετη ειναι οτι δεν ειναι καλη επιλογη για video editing με το συγκεκριμενο προγραμμα. Θα έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα ?? μιλάμε για editing ερασιτεχνικό Θα έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα ?? μιλάμε για editing ερασιτεχνικό Φιλε μου Sony Vegas με nVidia καρτα ειναι κακη επιλογη. Το Vegas θελει ATI καρτα γραφικων. Οσο για την επιλογη AMD παρ ολο που για τα χρηματα ειναι αξιοπρεπης (για video editing) ειναι κριμα να χτιζονται τετοια συστηματα το 2016. Και ο SSD που εχεις βαλει ειναι ισως η χειροτερη επιλογη. Και οπως ειπε και ο Grim Ripper πες μας και ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου. Επειδη ομως το budget ειναι χαμηλο δεν θα σου προτεινω κατι αλλο παρα μονο να πουλησεις ξανα την 660 που φανταζομαι την πηρες μεταχειρισμενη και να παρεις στα ιδια χρηματα μια ΑΤΙ (καμια 270-270Χ) αρκει βεβαια το τροφοδοτικο σου να την σηκωνει. Όσο για τον SSD πάω σε OCZ πού πρότεινε ένας φίλος. Το τροφοδοτικό πρέπει να το λύσω....μόλις το βγάλω ενημερώνω.
SpirosZ68 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Θα έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα ?? μιλάμε για editing ερασιτεχνικό Όσο για τον SSD πάω σε OCZ πού πρότεινε ένας φίλος. Το τροφοδοτικό πρέπει να το λύσω....μόλις το βγάλω ενημερώνω. ΟΚ για ερασιτεχνικη χρηση ολα καλα. Το Πλαισιο εχει αυτην την περιοδο τον OCZ Trion 150 240GB στα 59.90€ ειναι πολυ καλη τιμη και ο δισκος ειναι αξιοπρεπεστατος.
Καϊάφας Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Κακές επιλογές σε μητρική, μνήμες, ssd και κάρτα γραφικών. Εαν στηνεις AMD σύστημα πας κατευθείαν σε SB950 southbridge και όχι στα φτηνά και lowend με το SB710. Μνήμες τουλαχιστον 1600 με χρυσή τομή τα 1866 στους FX και έναν SSD της προκοπής όπως τον ARC 100. Όπως σου ανέφεραν ήδη, το Vegas υποστηρίζει OpenCL στο οποίο η AMD εχει προβάδισμα λόγω της τεχνολογίας των gpu της, η Nvidia δεν θα σε βοηθήσει σχεδόν πουθενά μιας και η πραγματική άξιας της είναι perceived και όχι πραγματική. Οι προτάσεις μου από E-shop.gr, αξίζουν και με το παραπάνω τα 18 ευρώ διαφορά από τα 300 που όρισες.
arismad Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Κακές επιλογές σε μητρική, μνήμες, ssd και κάρτα γραφικών. Εαν στηνεις AMD σύστημα πας κατευθείαν σε SB950 southbridge και όχι στα φτηνά και lowend με το SB710. Μνήμες τουλαχιστον 1600 με χρυσή τομή τα 1866 στους FX και έναν SSD της προκοπής όπως τον ARC 100. Όπως σου ανέφεραν ήδη, το Vegas υποστηρίζει OpenCL στο οποίο η AMD εχει προβάδισμα λόγω της τεχνολογίας των gpu της, η Nvidia δεν θα σε βοηθήσει σχεδόν πουθενά μιας και η πραγματική άξιας της είναι perceived και όχι πραγματική. Οι προτάσεις μου από E-shop.gr, αξίζουν και με το παραπάνω τα 18 ευρώ διαφορά από τα 300 που όρισες. Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά έχω ερωτήσεις. Για τον SSD γιατι τον ARC100 και οχι τον ΤΡΝ150 που είναι και 240GB με τα ίδια χρήματα και διαφορές που ίσως δεν τις καταλάβω ποτέ ? Σχετικά με μνήμες γιατί 2Χ4GB και οχι 1x8GB την ίδια μάρκα/σειρά που γλυτώνεις κατι ψιλά αλλά αφήνει και ένα slot ελεύθερο ? Θα έχω τόσο σοβαρό πρόβλημα ?? μιλάμε για editing ερασιτεχνικό Όσο για τον SSD πάω σε OCZ πού πρότεινε ένας φίλος. Το τροφοδοτικό πρέπει να το λύσω....μόλις το βγάλω ενημερώνω. Το τροφοδοτικό τελικά είναι 500W αυτό http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817703015 Θα έχω πρόβλημα ?
Καϊάφας Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά έχω ερωτήσεις. Για τον SSD γιατι τον ARC100 και οχι τον ΤΡΝ150 που είναι και 240GB με τα ίδια χρήματα και διαφορές που ίσως δεν τις καταλάβω ποτέ ? Σχετικά με μνήμες γιατί 2Χ4GB και οχι 1x8GB την ίδια μάρκα/σειρά που γλυτώνεις κατι ψιλά αλλά αφήνει και ένα slot ελεύθερο ? Το τροφοδοτικό τελικά είναι 500W αυτό http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817703015 Θα έχω πρόβλημα ? Διαφορες υπαρχουν αλλα πρεπει να εχουν περασει αρκετοι SSD απο τα μηχανημα σου για να τις καταλαβεις, νο.1 για μενα διαφορα αναμεσα στους 2 ειναι επιδοσεις σε βαθος χρονου και οταν ο SSD ερθει σε steady state, εκει ο ARC 100 ειναι πολυ ανωτερος, στην περιπτωση σου παντως λογω Budget ενας TLC 240αρης ειναι καλυτερη επιλογη, διαλεξε αναμεσα στον TRION 150 η στον ULTRA II της Sandisk. Οσον αφορα τις μνημες, Single channel χρηση με 1 dimm σε ισχυρο συστημα ανεξαρτητου χρησης ειναι βλακεια, οι FX ειδικα που ειναι επιρρεπεις στις συχνοτητες και την λειτουργια της RAM θα υποφερουν σε επιδοσεις ακομη και σε χρηση Desktop, παρε οπωσδηποτε 2 dimms για να δουλεψει ο επεξεργαστης οπως πρεπει. Το τροφοδοτικο δεν ειναι το καλυτερο γιαυτο και μην ασχοληθεις με overclocking στον 8320E.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα