sw6juf Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Εδώ και καιρό αντεμετωπίζω πρόβλημα φόρτισης επαναφορτιζόμενων μπαταριών 2Α για την φωτογραφική μηχανή μου.Εχω την PENTAX100D που κάποια στιγμή είπα να την δώσω αλλά άλλαξα γνώμη γιατί τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες.Έχω πάρει 4 σειρές μπαταρίες SONY,PANASONIC,SANYO,ENERGAIZER αλλά δεν κρατάνε φόρτιση πάνω από μιά μέρα μέσα στην μηχανή.Εχω δοκιμάσει και διαφορετικούς φορτιστές νικελίου-μετάλου αλλά τίποτα δεν μπορω να κάνω δουλειά. Ηθελα την γνώμη σας και την εμπειρία σας απο σειρά μπαταριών που να κρατάνε τουλάχιστον για μια έξοδο για χόμπυ φωτογράφιση. Δεν ξέρω υπάρχει άλλη λύση για εξωτερική τροφοδοσία 6.5 volts απο την υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας πχ μπαταρία μολυβδου 6 volts 4.5 Ah. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Οι καλύτερες μπαταριες που μπορείς να βρείς, είναι οι eneloop black. συνδυαζονται αψογα με ενα φορτιστη x-tar VC4. αν ο παραπανω συνδυασμος δεν σε βγαζει, τοτε οι απαιτήσεις σου σε ρευμα ειναι μεγαλύτερες από τις παρεχόμενες δυνατές λύσεις Επεξ/σία 6 Μαΐου 2016 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Γιατι δεν αγοραζεις μονοκομματες λιθιου και οχι απλες ΑΑ νικελιου; Αυτες εδω δεν κανουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Εχω πάρει και eneloop απο το eshop ηταν τελείως αχρηστες τις γυρισα πίσω και πήρα σε sony αλλά κι αυτές μία απο τα ιδια.Μιά τετραδα panasonic 2300mah ειναι αυτή που με βγάζει για μια ημερήσια βόλτα με φωτογράφιση.Αυτές τις eneloop black που λές φίλε μήπως ειναι κάποια καλή σειρά δεν γνωρίζω,εχεις κάποιο λινκ να τις δώ. Οσο για τις διπλές CR-V3 τις έχω υπόψιν αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τις παραγγείλω,θέλω και τον φορτιστή,μήπως είναι κι αυτές "πατάτες" και πάνε χαμένα τα χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Εχω πάρει και eneloop απο το eshop ηταν τελείως αχρηστες τις γυρισα πίσω και πήρα σε sony αλλά κι αυτές μία απο τα ιδια.Μιά τετραδα panasonic 2300mah ειναι αυτή που με βγάζει για μια ημερήσια βόλτα με φωτογράφιση.Αυτές τις eneloop black που λές φίλε μήπως ειναι κάποια καλή σειρά δεν γνωρίζω,εχεις κάποιο λινκ να τις δώ. Οσο για τις διπλές CR-V3 τις έχω υπόψιν αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να τις παραγγείλω,θέλω και τον φορτιστή,μήπως είναι κι αυτές "πατάτες" και πάνε χαμένα τα χρήματα. Αγαπητέ φίλε.... Αν δοκιμάσεις τις black (pro) και δεν σου κάνουν.... απλά οι απαιτήσεις σου είναι πέραν του δυνατού που μπορείς να πάρεις από μπαταρίες τέτοιου τύπου Τις χρησιμοποιούν οι ερασιτέχνες φωτογράφοι, για φλας που είναι πολυ απαιτητικό σε ενέργεια, στιγμιαίο φορτίο, και επαναφορά για επόμενη φλασιά. Μέσα σε αυτούς κι εγώ, και μπορώ να πω ότι είναι αν οχι οι καλύτερες, από τις καλύτερες μπαταρίες τις κατηγορίας. Οπως είπα και παραπάνω όμως, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και ένα σωστός φορτιστής. Ασε που με ένα σωστό φορτιστή μπορείς να μετρήσεις και την πραγματική χωρητικότητα από τις μπαταριές σου (τα πραγματικά mAh) Αν δοκιμάσεις και αυτές και δεν σου κάνουν, χρειάζεσαι πατέντα με μπαταρία αυτοκινήτου στην πλάτη ώστε να χωράει σε backpack :) http://www.skroutz.gr/s/8212845/Panasonic-Eneloop-Pro-AA-2500mAh-4%CF%84%CE%BC%CF%87.html?from=drop Επεξ/σία 6 Μαΐου 2016 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Καλησπέρα φίλε τα έχουμε ξαναπεί εδώ στο φόρουμ,δεν έχω παράξενες απαιτήσεις.Ξέρεις την παίρνω μαζί μου όταν κατεβαίνω στην πόλη με το αυτοκίνητο και εκει που βλέπεις ενα ωραίο φόντο πχ απο σύννεφα, βγάζεις την μηχανή και βλέπεις αδειασαν οι μπαταρίες απο το προηγούμενο βράδυ που τις φόρτισες ρίχνεις τα μπενελίκια και σου χαλάει την υπόλοιπη μέρα σου. Έχω πάρει και την Nikon 3300 αλλά δεν την εχω μαζί μου συνέχεια γιατί ο μανίσιος φακός της 18-55 είναι γιά τα "σκουπίδια" δεν μού δίνει αυτό που ζητάω όπως η pentax k100d. ΟΚ ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα παραγγείλω αυτές που λές φίλε απο το eshop http://www.e-shop.gr/panasonic-eneloop-pro-bk-3hcde-aa-2500mah-4tem-p-ANA.NLP0274 είναι αυτές που μου προτείνεις εσύ και τις είχα τσεκάρει κι εγώ το απογευμα στα υπόψιν απο μιά ακόμη αναζήτηση στο ιντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Φιλε εμμενω και στο φορτιστη..... επίτηδες θα ξεχασεις οτι ξερεις απο φορτιστες!!! ειναι απιστευτος .... ασε που φορτιζει απο μπαταριες ηλεκτρονικου τσιγαρου και οτι μπορεις να φανταστεις!!! ο φορτιστης ειναι βασικος!!! εξηγησε μου ποιο ακριβως ειναι το θεμα σου με τις μπαταριες γιατι δεν εχω καταλαβει..... δεν σου επαρκουν τα κλικ που σου προσφερουν? γιατι δε γινεται καινουργιες μπαταριες που τις φορτισες το προηγουμενο βραδυ με μερικα κλικ τις επομενης να ειναι αδειες!!!! εκτος αν οι μπαταριες ειναι εντελως τις πλακας (ανεξαρτητα απο mah) Αλλα πχ με τις eneloop white και τις energizer θα επρεπε να εισαι στο "θελω το κατι παραπανω" (που θα το παρεις απο τις pro) και οχι στο "ειναι ολες για πεταμα"!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Συγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός φίλε blue_orion δεν κρατάνε φόρτιση σχεδόν καθόλου.Αν ειμαι τυχερός μπορει να κανω δυο τρία κλικ. Εχω και φορτιστές και μπαταρίες διάφορες γιατί είχα μαγαζί και πωλούσα.Εντάξει κάτι μπαταρίες που μου έμειναν δεν φορτίζαν και πήγαν ανακύκλωση, αλλά οι φορτιστές PHILIPS,SANYO κ.α. δεν ειναι όλοι άχρηστοι. Οι μπαταρίες που έχω πάρει τώρα είναι όλες απο το eshop και δυστυχώς βγήκαν όλες άχρηστες. Μόνο μιά τετράδα panasonic 2300mah ήταν καλή και έβγαλα ένα χρόνο περίπου. Θά πάρω αυτές που λέμε,δοκιμάζω και σας ενημερώνω τί θα παίξει στο τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 εγω φανταζομαι οτι απλα εχει χαλασει η μηχανη σου με τοσα λεφτα που εχεις δωσει σε μπαταριες και φορτιστες θα χες παρει αλλη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Και εγω υποψιαζομαι πως ειτε το προβλημα σου ειναι στον φορτιστη, ειτε στην μηχανη. Αν αγορασεις αλκααλικες(μη επαναφορτιζομενες) ποσο καιρο σου κρατανε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2016 Τί να χαλάσει στην μηχανή και να καταναλώνει τις μπαταρίες?Ηλεκρολυτικοί να έχουν στεγνώσει απο υγρά?Αν ήταν χαλασμένη δεν θα δούλευε normal.Μέ αλκαλικές κρατάει αρκετά θα έλεγα πάνω απο 70-80 κλικ.Γιατί κι αυτές που πουλάνε είναι μάπα ?.Τό πρόβλημα το έλυσα εδώ κι 2 ημέρες με μια μπαταρία μολύβδου 1,4 Ah και με εξωτερική τροφοδοσία απο το βυσματάκι δουλεύει άψογα.Ενας φίλος μου έφτιαξε ένα φορτιστή πλακέτα για να φορτίζω την μπαταρία.Θα φτιάξω μιά θήκη απο ύφασμα για την μπαταρία και χιαστή στό ώμο μου ή σε ζώνη θα κάνω την δουλειά μου.Πεταμένα χρήματα για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες απο το eshop τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 η μηχανη ,παντα τετοια αυτονομια ειχε;70-80 κλικ με αλκαλικες;κατι δεν κολλαει.μαλλον υπαρχει διαρροη στην μηχανη......με τι φακο την εχεις και το κιτ της νικον δεν σου κανει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Ελα ναι φίλε μιλάω γιά την pentax k100d super ότι δεν κρατάνε οι μπαταρίες.μετά απο αρκετό διάβασμα σε ξενα foroum είδα ότι πολλοί χρήστες είχαν ανάλογο πρόβλημα και το έλυσαν με συγκεκριμένους τυπους μπαταρίας eneloop 2200max χωριτηκότητας.Ο φακός ο μανίσιος 18-55.Δεν σε κατάλαβα για ποιό κιτ nikon μιλάς οτι δεν μου κάνει.Εχω και την 3300d αυτή δεν έχει πρόβλημα φόρτισης αλλά είναι μιά πολύ λάθος αγορά γιά μένα που θα την ξαποστείλω το συντομότερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 ο 18-55 της νικον δεν κανει δουλεια,στην 3300,και κανεις δουλεια με τον 18-55 στην πενταξ?αυτο ρωταω.....οσο για την αυτονομια,ειχα για ενα διαστημα την κχ,αλλα με νορμαλ επαναφορτιζομενες,ειχε ανεκτη αυτονομια.στις φωτο.διοτι στο βιντεο,καταναλωνε αρκετα.αλλα στις φωτο,επιανε και 300 καρε.αλλα και εγω,οταν εβαζα την μηχανη στην θηκη,εβγαζα παντα μια μπαταρια..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Ελα ναι τώρα σε κατάλαβα σε σχέση με τον κιτ της nikon.Προσωπική μου άποψη φίλε η pentax με τον 18-55 δεν συγκρίνετα με την nikon και τον κιτ 18-55 vrII που έχει αρχικά στο κίτ πωλησης της.Υπάρχει αρκετό υλικό για διάβασμα για τις pentax και τα προβλήματα που βγάζουν σέ σχέση με την αυτονομία των μπαταριών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα