Προς το περιεχόμενο

Οverclocking FX 8320

giorgos1966

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια.Δηλωνω εξ αρχης ασχετος αλλά επειδη διαβαζω καποια πειραγματα που εχετε κανει στους επεξεργαστες σας ηθελα να ξερω εαν μπορω να πειραξω και τον δικο μου τον FX 8320.Φοραω την μητρικη της Gigabyte GA 970A-D3 (rev. 2.0). Διαβασα οτι δεν σηκωνει αυτη η μητρικη πειραγμα...Αλλες πληροφοριες για το συστημα μου δειτε στην υπογραφη μου κατω.Βασικα εγω κανω editing βιντεο και φωτογραφια με προγραμματα τυπου corel,photoshop,power director.Παιχνιδια δε παιζω καθολου.Βλεπω καποιες φορες σαν να κρασαρει το προγραμμα οταν το δουλευω κ παρα τα 16GB μνημες ram που εχω.Ελεγα εαν ανεβασω τον επεξεργαστη να δουλεψει καλυτερα.Το θεμα το ρωτησα σε αλλο topic εδω μεσα αλλα θα ηθελα ποιο πολλες γνωμες.Ξερω οτι θελω κ αλλη καρτα γραφικων επισης.(Ψαχνω ποι καρτα μου κανει για τη δουλεια μου) Κατω στις φωτο εχω τις μετρησεις μου.Ευχαριστω.

snap_002.jpg

snap_003.jpg

snap_004.jpg

snap_001.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχουν αντίστοιχοι οδηγοί που μπορείς να διαβάσεις εδώ στο φόρουμ. Ένας από αυτούς :

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

• Like 2

Υπάρχουν αντίστοιχοι οδηγοί που μπορείς να διαβάσεις εδώ στο φόρουμ. Ένας από αυτούς :

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

Τα διαβασα φιλε μου αλλα εχασα την μπαλα...Μπερδευτηκα πολυ κ δε ξερω τι ρυθμισεις κτλ να κανω με την υπαρχουσα μητρικη μου.

• Like 1

μην κανεις τίποτα

πουλα ότι δεν θες και πάρε ένα i5-i7 

video editing θες καλο μηχάνημα

Δεν κανει αυτος ο επεξεργαστης δηλαδη;Ποιον i5 προτεινεις.Πρεπει να αλλαξω και μητρικη;

Δεν κανει αυτος ο επεξεργαστης δηλαδη;Ποιον i5 προτεινεις.Πρεπει να αλλαξω και μητρικη;

το CPU μια χαρά είναι 

εάν θες κάτι παραπάνω πας σε i5 

Βλεπω καποιες φορες σαν να κρασαρει το προγραμμα οταν το δουλευω κ παρα τα 16GB μνημες ram που εχω.Ελεγα εαν ανεβασω τον επεξεργαστη να δουλεψει καλυτερα.

Τα κολλήματα, crash,δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο γρήγορα,ή μη,τρέχει ο επεξεργαστής,αν ανεβαίνει κανονικά στα 3,5-4Ghz μην πειράζεις τίποτα.
  • Like 2

Τα κολλήματα, crash,δεν έχουν καμία σχέση με το πόσο γρήγορα,ή μη,τρέχει ο επεξεργαστής,αν ανεβαίνει κανονικά στα 3,5-4Ghz μην πειράζεις τίποτα.

Και που να οφειλονται αυτα φιλε μου;Λες να ειναι απο την καρτα γραφικων;

Μπορεί να είναι από τον δίσκο μπορεί από την αδύναμη κάρτα γραφικών μπορεί να ανεβάζεις θερμοκρασία μπορεί η μητρική να μην χρονίζει σωστά τον επεξεργαστή μπορεί

τα ίδια τα προγράμματα να έχουν Bugs και να κολλάνε,από την ταχύτητα του επεξεργαστή πάντως αποκλείεται να κολλάνε με την έννοια του να σε πετάει στην επιφάνεια.

• Like 1

Μπορεί να είναι από τον δίσκο μπορεί από την αδύναμη κάρτα γραφικών μπορεί να ανεβάζεις θερμοκρασία μπορεί η μητρική να μην χρονίζει σωστά τον επεξεργαστή μπορεί

τα ίδια τα προγράμματα να έχουν Bugs και να κολλάνε,από την ταχύτητα του επεξεργαστή πάντως αποκλείεται να κολλάνε με την έννοια του να σε πετάει στην επιφάνεια.

Καλημερα.Θα κοιταξω καποια στιγμη να παρω μια καρτα γραφικων να δω.Ετσι κ αλλιως την εχω στο προγραμμα να αγορασω.(Μηπως εχεις να προτεινεις καμμία ;)Ευχαριστω.

δοκιμασε απο εδω να βρεις πληροφοριες 

Μπα φιλε ειδα τι ρυθμισεις εκανε ο τυπος εκει,τις εβαλα κ εγω αλλα μου κολαει το ποντικι μετα απο λιγο...Βαζοντας το prime95 για να δω τι γινεται.Δε ξερω εαν παιζει ρολο.Ιδου και οι μετρησεις μου τωρα.

snap_001.jpg

snap_003.jpg

αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι: το vcore σου σε Load φτανει το 1,416 εδω πιστευω οτι ειναι και ο ενοχος μιας και η μητρηκη σου δεν αντεχει τοσο πολυ ρευμα.. ειδικα εκει που ζοριζεις την cpu.

δες αρκετα βιντεο και παιξε με το bios της μητρηκης σου και στους ιδιους χρονισμους βαλε το ρευμα manual στο 1,30.μετα τρεχεις Prime Και παραλληλα ελεγχεις το hwmonitor για θερμοκρασιες. αν δεις οτι εισαι σταθερος (θελει αρκετη ωρα Prime) ή μπορεις να ανεβασεις τον χρονισμο ή να κατεβασεις λιγο λιγο το ρευμα ωστε να εισαι πιο δροσερος.

αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι: το vcore σου σε Load φτανει το 1,416 εδω πιστευω οτι ειναι και ο ενοχος μιας και η μητρηκη σου δεν αντεχει τοσο πολυ ρευμα.. ειδικα εκει που ζοριζεις την cpu.

δες αρκετα βιντεο και παιξε με το bios της μητρηκης σου και στους ιδιους χρονισμους βαλε το ρευμα manual στο 1,30.μετα τρεχεις Prime Και παραλληλα ελεγχεις το hwmonitor για θερμοκρασιες. αν δεις οτι εισαι σταθερος (θελει αρκετη ωρα Prime) ή μπορεις να ανεβασεις τον χρονισμο ή να κατεβασεις λιγο λιγο το ρευμα ωστε να εισαι πιο δροσερος.

Ενταξει φιλε μου θα τα δω.Σε ευχαριστω.

Έχει ανοιχτό το turbo αετολοφίτη, φαίνεται άλλωστε στο overdrive, κόκκινο χρώμα στην συχνότητα του επεξεργαστή σημαίνει ανοιχτό turbo, εξού και το αυξημένο ρεύμα. Πριν κάνεις οτιδήποτε Γιώργο, κλείσε το turbo core και το apm, το apm χρειάζεται για το turbo και από την στιγμή που κλείνεις turbo κλείνεις apm. Αν δεν βρεις το apm τότε κλείσε απλώς το turbo, θα στο έχει ως turbo core ή cpb, δεν ξέρω πως το δείχνει στην μητρική σου και σου λέω ότι δεν ξέρω για το αν έχει σαν ρύθμιση το apm μιας και αν το έχει το κλείνεις εσύ μαζί με το turbo, αν δε ν το έχει τότε να είσαι 100% σίγουρος πως κλείνει αυτόματα μόλις κλείσεις και το turbo, οπότε no worries. Μην παίζεις με manual ρεύμα, αλλά με offset όπερ σημαίνει προσθέτεις ελάχιστο ρεύμα στο στοκ (αλλά αυτό είναι ένα βήμα που θα σου πούμε έπειτα πως θα το κάνεις, δεν θέλω να βιαστείς μιας και ως αρχάριος μπορεί να κάνεις κάνα τραγικό λάθος και να κάψεις τον cpu από υπερβολικό ρεύμα, μιας και δεν έχεις ξανά εμπειρία με oc), μιας και με manual καταργείται το cool and quiet, είναι ένα feature που ρίχνει τα ρολόγια και το ρεύμα σε idle το cool and quiet, κάργα χρήσιμο και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην απόδοση όταν είναι ανοιχτό. Για αρχή κλείσε το turbo και πες μας ποιο είναι το ρεύμα που σου δίνει στο bios, το εργοστασιακό δηλαδή, να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα. Σου λέω να κλείσεις το turbo μιας και oc με turbo είναι απλά μπέρδεμα, κλείσε turbo και αναμένουμε :).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...