Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω μια απορια/ερωτηση! 

Αν ειναι συνεχεια στο ρευμα το macbook θα εχει θεματα μετα? ειναι macbook pro 13 mid 2012. μεχρι στιγμης εχει cycle count 359 condition normal. το λαπτοπ το εχω 2.5 χρονια φουλ για δουλεια γραφειου κ μουσικης το εχω!

Δημοσ.

Αν ειναι συνεχεια στο ρευμα το macbook θα εχει θεματα μετα? ειναι macbook pro 13 mid 2012. μεχρι στιγμης εχει cycle count 359 condition normal. το λαπτοπ το εχω 2.5 χρονια φουλ για δουλεια γραφειου κ μουσικης το εχω!

Θεωρητικά δεν πρέπει να είναι συνέχεια στο ρεύμα με την μπαταρία μέσα. Καλό θα είναι να δουλεύει κι εκτός ρεύματος ώστε η μπαταρία να αποφορτίζεται και να φορτίζει πάλι. Έτσι επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής της. Το θέμα σ'εμένα όμως δεν έχει να κάνει τόσο με την διάρκεια ζωής της. Αν μάλιστα το δουλεύεις συνεχώς στο ρεύμα, δεν σε νοιάζει αυτό. Σε πολλά mac (τουλάχιστον στα παλαιότερα μοντέλα) παρουσιάζεται να φαινόμενο να 'φουσκώνει' η μπαταρία, πιέζοντας το trackpad ή ακόμα και να σκάει η μπαταρία. Αυτό είναι θέμα. Δεν γνωρίζω αν ήταν θέμα των μπαταριών της Apple γενικότερα ή αν αιτία αποτελεί η συνεχής παραμονή στο ρεύμα. Σ'εμένα φούσκωνε η μπαταρία και πίεζε το trackpad με αποτέλεσμα να πατιέται μόνο του κλπ.

Πάντως κι από τον Δήσιο είχαν πει σε φίλο που πήρε τη δικιά του 'Προς θεού μην το έχεις συνέχεια στο ρεύμα'. 

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι παίρνεις ένα laptop για να το δουλευεις και σε μέρη όπου δεν υπάρχει πρίζα. Αν όμως το χρησιμοποιείς σαν σταθερό χρειάζεται κάθε 3 μήνες να την ξεφορτίζεις. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι στο ρεύμα φορτίζει συνέχεια. Αυτό μπορεί να συνέβαινε στις παλιές μπαταρίες ή στις μπαταρίες του Δησιου. Η μπαταρίες της Apple δουλεύουν οπως λέει εδώ http://www.apple.com/batteries/why-lithium-ion/

Έχουν θέμα υπερθέρμανσης και πρόβλημα να φουσκώσουν όταν φορτίζουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό πολύ εύκολα γίνεται αν κάποιος κάνει κάτι απαιτητικό,πχ. παίζει ένα παιχνίδι μόνο με την μπαταρία και την ώρα που τελειώνει η μπαταρία αποφασίζει να το φορτίσει συνεχίζοντας το παιχνίδι. Ήδη η μπαταρία ήταν ζέστη με το drainarisma , είναι και το λαπτοπ ζεστό γιατί παίζει στο full βάζει και ο έξυπνος να την φορτίσει ανεβάζοντας και άλλο έτσι τις θερμοκρασίες.

Ειλικρινά βγάζω αφρούς όταν κάποιοι λένε όταν γεμίσει η μπαταρία βγάλε τον φορτιστή και άσε την αδειάσει και μετά ξανάβαλε την να φορτίσει. Λες και ο άλλος όταν αδειάσει η μπαταρία θα έχει τελειώσει το παιχνίδι ή την βαριά εργασία του.

Θα φροντίζεις όταν κανείς κάτι απαιτητικό να είναι ήδη στη πρίζα, άσχετος ποσοστού μπαταρίας. Μπορεί να είναι 90% ήδη, από την στιγμή που θα δουλέψεις βαριά και μακροχρόνια πρέπει να είναι στο ρεύμα. Αν αδειάσει και πρέπει να την φορτίσεις φρόντισε καλύτερα να είναι κλειστό ή να το δουλεύεις χαλαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Το λαπτοπ δουλευει full οταν παιζω μουσικη 8-10 ωρες. με 2 USB πανω κ  ειναι παντα στο ρευμα πριν το ανοιξω. δουλειες γραφειου εννοω πχ Internet κ κανα Youtube.

Δημοσ.

Το λαπτοπ δουλευει full οταν παιζω μουσικη 8-10 ωρες. με 2 USB πανω κ  ειναι παντα στο ρευμα πριν το ανοιξω. δουλειες γραφειου εννοω πχ Internet κ κανα Youtube.

Όταν το ξεφορτίζεις φρόντισε να το φορτίζεις κλειστό. Βρες μια μέρα μέσα στο τρίμηνο όπου δεν θα το χρειαστείς .

Δημοσ.

Ειλικρινά βγάζω αφρούς όταν κάποιοι λένε όταν γεμίσει η μπαταρία βγάλε τον φορτιστή και άσε την αδειάσει και μετά ξανάβαλε την να φορτίσει. Λες και ο άλλος όταν αδειάσει η μπαταρία θα έχει τελειώσει το παιχνίδι ή την βαριά εργασία του.

Θα φροντίζεις όταν κανείς κάτι απαιτητικό να είναι ήδη στη πρίζα, άσχετος ποσοστού μπαταρίας. Μπορεί να είναι 90% ήδη, από την στιγμή που θα δουλέψεις βαριά και μακροχρόνια πρέπει να είναι στο ρεύμα. Αν αδειάσει και πρέπει να την φορτίσεις φρόντισε καλύτερα να είναι κλειστό ή να το δουλεύεις χαλαρά.

Αυτό το λάθος κάνω κι εγώ δυστηχώς. Δεν παίζω παιχνίδια, αλλά γενικά το κάνω είτε κάνω κάτι βαρύ (π.χ στατιστική ανάλυση) είτε πιο ελαφριές διεργασίες.

Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τις πληροφορίες. Θα τα εφαρμόσω άμεσα :)

Δημοσ.

Να χρησιμοποιείς την μπαταρία όπως και την μπαταρία του κινητού σου. Μόνο αν πας για gaming άσε το στο ρεύμα γιατί το gaming θέλει ισχύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...