Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεία σας, εδώ και 3+ χρόνια έχω το εξής πρόβλημα όπου:

1) η οθόνη θα γίνει μαύρη

2) θα παίζει ενας συνεχόμενος ήχος στα ακουστικά

3) τα ανεμιστηράκια γυρνάνε στο full

4) το pc θα κάνει restart (ακούγετε το μπιπ της εκκίνησης), χωρίς όμως κάποια ανταπόκρισει (στην οθόνη εμφανίζεται μονο power safe mode).

5) Ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει είναι με hard reboot.

Αυτο το πρόβλημα συμβαίνει εντελώς τυχαία, μπορει να περάσουν και μήνες αλλα παντα συμβαίνει στα παρακάτω:

1) παίζω παιχνίδια με βίντεο (youtube) να παίζει απο πίσω.

2) κάνω alt-tab μεταξύ παιχνιδιού και βίντεο ή facebook.

3) δουλέυω στο 3D πρόγγραμα (3ds max) και παίζει βίντεο απο πίσω.

Το pc το καθαρίζω συχνά και έχει αρκετά ανεμιστηράκια (πύργος Gmc Η80).

Έχω κοιτάξει θερμοκρασίες και δεν είναι υψηλές.

Έχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή.

Έχω τρέξει memtest84, prime94 και FurMark χωρίς ένα error.

Το πείγα μέχρι και σε service όπου δεν βρείκαν τίποτα.

post-220236-0-22874900-1462483945_thumb.jpg

Πρίν κατι ώρες που μου ξανα συνέβει, είπα να κοιτάξω αν κανένα εξάρτημα ήταν πολύ ζεστο και όλα ήταν σε κανονική θερμοκρασία εκτός απο ένα κουτάκι στην μητρική που ήταν πολυ ζεστό. (φώτο κάτω)

post-220236-0-79119400-1462483970_thumb.jpg

Έχω καταλήξει πιο πολύ στο συμπέρασμα οτι μάλλον είναι το τροφοδοτικό, αλλα δεν είμαι σίγουρος.

Εσείς τι πυστεύετε;

Ram: Kingston 4gb 1333mhz X2
Gpu: Sapphire Radeon HD6850
Cpu: AMD Phenom II X6 1055T
Mobo: Gigabyte GA-870A-USB3
Psu: Corsair Builder Series CX500

post-220236-0-22874900-1462483945_thumb.jpg

post-220236-0-79119400-1462483970_thumb.jpg

Επεξ/σία από innorruck
Δημοσ.

Τον event viewer των windows τον κοιταξεις να δεις τι γράφει στο system όταν συμβαίνει αυτό? Θα μας δώσει μία 1η ιδέα από εκεί.

Δημοσ.

Δές & με hdsentinel health-performance υγεία σκληρών δίσκων.

Καθώς και τα καλώδια sata,ίσως κάποιο να είναι προβληματικό.

Όλα "παίζουν"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον event viewer των windows τον κοιταξεις να δεις τι γράφει στο system όταν συμβαίνει αυτό? Θα μας δώσει μία 1η ιδέα από εκεί.

Ναι το έχω κοιτάξει, πάντα μου πετάει το πρώτο error όταν γίνεται το πρόβλημα και μετά βγάζει το critical, που υποθέτω είναι λόγο του hard reboot.

6rtrih.jpg

Ναι μπορεί το τροφοδοτικό μπορεί και η Gpu. Δανείσου από κάπου και δοκίμασε.

Το πρόβλημα είναι οτι κανένας γνωστός μου δεν έχει έξτρα και δεν μπορώ να τους πάρω τα κανονικά γιατι το πρόβλημα μπορει να συμβει ακόμα και μετα απο μήνες. Έχω προσπαθίσει να το προκαλέσω αρκετές φορες αλλα χωρίς αποτελέσματα. Συμβαίνει μόνο όποτε θέλει εκείνο, αρχίζω να πυστεύω οτι έχει δική του νοημοσύνη. :P

Δές & με hdsentinel health-performance υγεία σκληρών δίσκων.

Καθώς και τα καλώδια sata,ίσως κάποιο να είναι προβληματικό.

Όλα "παίζουν"...

Το δοκίμασα, δεν νομίζω οτι είναι κάποιο μεγάλο ελάτωμα (βέβαια δεν ξέρω απο αυτό :P)

e6dnqq.jpg

Από θερμοκρασίες πώς τα πάει ο επεξεργαστής;

Αυτές είναι οι μετρίσεις καθώς έπαιζα με βίντεο απο youtube να παίζει απο πίσω.

2je46q8.jpg

Επεξ/σία από innorruck
Δημοσ.

Τροφοδοτικό λογικά. Από BIOS πως πας? Μήπως έκανες κανένα update και μετα σου άρχισε τα περιέργα?

Δημοσ.

Τροφοδοτικό λογικά. Από BIOS πως πας? Μήπως έκανες κανένα update και μετα σου άρχισε τα περιέργα?

Όταν πρωτο άρχισε το πρόβλημα δεν είχα κανει κανένα update στη BIOS, μου την έκαναν update στο service και θυμάμαι οτι την είχα κοιτάξει και έγω. Πείτε μου αμα υπάρχει κάποιος τρόπος να την ξανα κοιτάξω, γιατι δεν πολύ θυμάμαι.

Δημοσ.

Αν και πριν και μετα απο bios update έχεις το ιδιο θέμα σιγουρα δεν έχει να κάνει με bios.

Πάντως η τελευταία εκδοση bios για τη μητρική σου ειναι η F5g 30/4/2012 - beta ή η F4 9/3/2011 stable.

Για να δεις τι έχεις στο boot του pc κοιτα τις πρώτες γραμμες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Βρες από κανενα φίλο σου τροφοδοτικό και κατα προτίμηση λιγο πιο δυνατό απο αυτό που έχεις και δοκίμασε.

Δημοσ.

5) Ο μόνος τρόπος να ξεκωλίσει είναι με hard reboot.

Moνο εγω εκλαψα με αυτο?? Ο Borja των υπολογιστων λεμε!

• Like 1
Δημοσ.

Αν και πριν και μετα απο bios update έχεις το ιδιο θέμα σιγουρα δεν έχει να κάνει με bios.

Πάντως η τελευταία εκδοση bios για τη μητρική σου ειναι η F5g 30/4/2012 - beta ή η F4 9/3/2011 stable.

Για να δεις τι έχεις στο boot του pc κοιτα τις πρώτες γραμμες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Βρες από κανενα φίλο σου τροφοδοτικό και κατα προτίμηση λιγο πιο δυνατό απο αυτό που έχεις και δοκίμασε.

Την F5g έχω. Όσο για τροφοδοτικό θα κοιτάξω μπας και βρώ απο κανέναν, αν και νομίζω οτι θα πρέπει να αγοράσω.

Moνο εγω εκλαψα με αυτο?? Ο Borja των υπολογιστων λεμε!

Έπρεπε να τον ψάξω στο google μιας και δεν ασχολούμε με μπάλα. Το διόρθωσα πάντως. :P

• Like 1
Δημοσ.

4 χαζες ερωτησεις (δεν ειρωνευομαι, τις θεωρω χαζες) :)

1) Δοκιμασες να μπεις safe mode with networking και να το βαλεις να τρεχει videos (με software decoding) κανα 24ωρο να δεις αν θα το κανει?

2) Εχεις τρεξει Malware Bytes?

3) Φορματ και καθαρη εγκατασταση windows εχεις κανει?

4) Εχεις δοκιμασει με αλλη εκδοση Windows? (Πχ αν εχεις τα 7 με 8.1 η με 10)

Να εξηγηθω. Ειχα PC το οποιο και παγωνε με Win 7. Με ειχε τρελανει. Καποια στιγμη εβαλα ενα spare hdd και εκανα καθαρη εγκατασταση win 7. Το δουλεψα αρκετες ημερες χωρις το παραμικρο κολλημα και τελικα χρησιμοποιησα αυτη την εγκατασταση. Μαλλον απο οτι καταλαβα καποιο προγραμα που ειχα εγκαταστησει και το χα ξεχασει μαλλον ειχε αφησει σκουπιδια. Στις εικονες του event viewer ειδα το warning 16001 το οποιο με ενα γρηγορο ψαξιμο μου εδειξε οτι ειναι κατι που εχει να κανει μεταξυ Avast και AVG.

Δημοσ.

4 χαζες ερωτησεις (δεν ειρωνευομαι, τις θεωρω χαζες) :)

1) Δοκιμασες να μπεις safe mode with networking και να το βαλεις να τρεχει videos (με software decoding) κανα 24ωρο να δεις αν θα το κανει?

2) Εχεις τρεξει Malware Bytes?

3) Φορματ και καθαρη εγκατασταση windows εχεις κανει?

4) Εχεις δοκιμασει με αλλη εκδοση Windows? (Πχ αν εχεις τα 7 με 8.1 η με 10)

Να εξηγηθω. Ειχα PC το οποιο και παγωνε με Win 7. Με ειχε τρελανει. Καποια στιγμη εβαλα ενα spare hdd και εκανα καθαρη εγκατασταση win 7. Το δουλεψα αρκετες ημερες χωρις το παραμικρο κολλημα και τελικα χρησιμοποιησα αυτη την εγκατασταση. Μαλλον απο οτι καταλαβα καποιο προγραμα που ειχα εγκαταστησει και το χα ξεχασει μαλλον ειχε αφησει σκουπιδια. Στις εικονες του event viewer ειδα το warning 16001 το οποιο με ενα γρηγορο ψαξιμο μου εδειξε οτι ειναι κατι που εχει να κανει μεταξυ Avast και AVG.

Έχω περάσει Windows 10 με Clean install, πριν είχα windows 7.

Αυτό το warning τωρα άρχισε να εμφανίζεται και λεει το έξεις [A TDI filter (\Driver\Bnmon) was detected. This filter has not been certified by Microsoft and may cause system instability.] Ποτέ δεν πέρασα Avast ή Avg. Το anti-virus μου είναι το Baidu.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...