chiripilllas Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 καλησπερα παιδια ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-hp-15-ac135nv-156-i5-6200u6gb128gbr5-m330/prod7992771pp/ και http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-asus-x556uj-xo044t-156-i7-6500u4gb500gb-920m/prod7993390pp/ Θελω να μαθω αμα γνωριζει καποιος να μου πει αν ειναι αναβαθμισιμη η μνημη ραμ και αν ναι ποσο αντεχει στο asus γιατι δεν βρικα μεχρι στιγμης στοιχεια γιαυτο.Αν ειναι αναβαθμισιμη σκεφτομαι να το παρω και να του βαλω και μια ssd των 100Ε.Τι λετε αξιζει αυτο που θα κάνω?
Stogianz Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Ανάμεσα σε αυτά τα 2 το Asus θεωρώ είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Η ραμ είναι σίγουρα αναβαθμίσιμη (εχει απο κάτω ενα καπάκι που σου δίνει απευθείας πρόσβαση στις ραμ και προσθέτεις εσύ.)του βάζεις άλλα 4gb και είσαι άρχοντας. Και ο SSD θα ήταν καλή προσθήκη πάνω (είτε βγάζεις τον σκληρό,είτε βγάζεις το dvd και τον βαζεις εκει με ενα hdd tray εγώ που δεν χρησιμοποιώ dvd και θελω χωρο κατι τετοιο θα έκανα )
Cosmonaut21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Επειδή έχουν περάσει λαπτοπ και με τα δύο σασί από τα χέρια μου τελευταία να σου πω μερικά πράγματα. Στο HP ξεβιδώνεις μία βίδα από κάτω και το dvd βγαίνει πανεύκολα τραβώντας το ώστε άμα θες να προσθέσεις caddy με ssd.Για ραμ έχει δύο θέσεις που λογικά με αυτόν τον επεξεργαστή κιόλας θα φτάνει τα 16gb αλλά πρέπει να το ανοίξεις.Δεν είναι όπως παλαιότερα HP αφού ξεβιδώνεις μόνο μερικές βίδες που φαίνονται από κάτω και με ένα πλαστικό trim remover το ξεκουμπώνεις. Βλέπω βέβαια ότι έχει ήδη ssd επάνω αλλά κανείς δεν αναφέρει τί μάρκα-μοντέλο κλπ είναι. Στο Asus έχει πορτάκι για η ραμ όμως ενδέχεται όση έχει ήδη επάνω να είναι ενσωματωμένη στο motherboard και άρα συνολικά να φτάνει τα 12gb.Μπορεί όμως και να μην είναι κολλημένη όμως σίγουρα προσθέτεις πανεύκολα. Το πρόβλημα είναι να βάλεις SSD.Είτε το ανοίγεις όπως θα έκανες για τη ραμ στο HP είτε δεν το βάζεις.Όπως τα περισσότερα μοντέλα της Asus,το dvd το συγκρατεί μία βίδα κάτω από το πληκτρολόγιο. Μακροπρόθεσμα όμως έχει δυνατότερο επεξεργαστή και λίγο καλύτερη κατά τη γνώμη μου κάρτα γραφικών.
chiripilllas Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Σας ευχαριστω παιδια για την αμεση ανταποκριση και τη πολυτιμη βοηθεια σας.Μπορω να πω εμφανισιακα πω με έχει κερδίσει το αντιστοιχο της HP το οποίο βρισκω πολυ ελκυστικο σε σχεση με το asus.Αν και αμφιβαλλω για το HP αν δεχεται περαιτερω αναβαθμιση της ram και της μνημης ssd που ηδη διαθέτει διοτι στα μοντελα που έχει βγαλει η Hp φέτος για να βγάλει χρημα βγάζει μοντέλα με μία υποδοχή για ram τα οποία δεν σηκώνουν κιόλας παραπανω μνήμη.Έχω υπολογίσει και το κόστος.Δηλαδή αν πάρω το asus και δώσω 100Ε για ssd 256gb θα δώσω 670 όπου θα έχω ένα επεξεργαστή i7 με 4gb ram όμως.Λέω καλύτερα να ψάξω για κανένα μοντέλο της ΗP στα 700 ευρώ όχι παραπάνω με i7,8gb ram,ssd και μια αξιόλογη καρτα γραφικών.
coolerman Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/522438-βοηθεια-για-αγορα-φορητου-υπολογιστη/page-1289? Υπάρχει κατάλληλο "νήμα"
Προτεινόμενες αναρτήσεις