Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα πάντως μου αρέσουν. Φαίνονται να είναι τα καλύτερα μέχρι στιγμής

Βασίλη εσύ;

Πέρα από την πλάκα, είναι ωραίο λειτουργικό αλλά έχω ορισμένα προβλήματα.

- 1 στις 3 θα ανοίξει το pc και δε θα εχω ιντερνετ γιατί δε βλέπει την κάρτα δικτύου (με τα 8.1 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).

- 1 στις 20 περίπου, θα ανοίξει και θα μου βγάλει πρόβλημα στο login

Πέρα από αυτά δεν έχω προβλήματα σταθερότητας (2 κρεμάσματα εδώ και μήνες ).

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αμέ, όπως θα άλλαξε και το χώρο στο onedrive αλλά όσοι θέλουν κράτησαν τον παλιό και τους έδωσε δώρο και 1 χρόνο Office. Ό,τι να'ναι αυτή η εταιρία. Άλλα στους μισούς πελάτες, άλλα στους άλλους μισούς.

Δημοσ.

εγώ προσωπικά βρίσκω την κίνηση της MicroSoft πολύ ενδιαφέρουσα:

• Δωρεάν (ναι, χωρίς κόστος) αναβάθμιση παλαιότερων λειτουργικών (ιδιαίτερα αν ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο και στις επερχόμενες εκδόσεις, όπως κάνει π.χ. η Apple θα είναι ιδιαίτερα γενναία κίνηση).
  • Μην θεωρούμε πως όλος ο κόσμος μπορεί/δέχεται να λειτουργεί με πειρατικό λογισμικό. Κάποιος που έχει 3 υπολογιστές με παλαιότερο λειτουργικό, για να επεκτείνει τη διάρκεια της ζωής της επένδυσης που θα είχε κάνει θα έπρεπε να ξαναπληρώσει για τις άδειες του λειτουργικού. Επίσης, η νόμιμη άδεια έχει και support και υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται το support του κατασκευαστή, ακόμη και για home use.
  • Μεγάλος χρόνος για την αναβάθμιση (ένας χρόνος αν θυμάμαι καλά) καθώς και κλειδιά για μελλοντική χρήση αν κάποιο hardware/application δεν είναι πλήρως συμβατό μέχρι τότε.
  • Ομογενοποίηση λειτουργικών, που εξυπηρετεί τις universal εφαρμογές

Είναι λογικό να επιμένει πολύ στην αναβάθμιση, κάποιους λόγους θα έχουν. Από την άλλη πλευρά, κρίνοντας από τα πολλά παράπονα που εκφράζονται, δεν είναι δυνατό ένας κατασκευαστής να παρέχει ένα λειτουργικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες όλων των χρηστών στο default installation. 

Τέλος, ένα λειτουργικό το επιλέγει κάποιος γιατί μπορεί να το προσαρμόσει στις ανάγκες του: αλλά θα πρέπει να ασχοληθεί, είτε αφορά ρυθμίσεις ασφάλειας, είτε παραμετροποίησης των εφαρμογών που εγκαθιστά, είτε -τέλος- των εργαλείων που χρησιμοποιεί. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτήν την απαίτηση από τον κατασκευαστή. 

Δημοσ.

Ξέχασες την Apple που δίνει το OS X δωρεάν.

ΥΓ.

Προσωπικά τα 10άρια τα αγόρασα.

Δωρεαν για οσους εχουν Apple υπολογιστη. Δηλαδη εχουν ηδη πληρωσει ακριβα το hardware, για το προνομιο να τρεχουν το φοβερο της λειτουργικο (κατα γενικη ομολογια, προσωπικα το βρισκω αδιαφορο αλλα δεν εχει σημασια).

Δημοσ.

Όχι και σε αναγκάζουν,απλά αν δεν τα βάλεις μόνος σου κάποια στιγμή θα σε "αναγκάσουν" να τα βάλεις. Σήμερα έσκασε πάλι η ενημέρωση για τα windows, πέμπτη φορά είναι που την έχω απορρίψει και έχω κάνει απόκρυψη και αυτή συνεχίζει να εμφανίζετε.

Προσωπικά και μόνο που ζητάει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και κάνει ενημερώσεις χωρίς να έχω την δυνατότητα να επιλέξω τι και πότε θα γίνετε εγκατάσταση μου φτάνει για να μην τα εγκαταστήσω ακόμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η μικροσοφτ άσχετα με το τι κανει στην τελική δικο της προϊόν είναι το κανει οτι θέλει όσοι νομίζετε οτι σας επιβάλει να φύγετε απο τα xp,7,8,8.1 άλλαξτε λειτουργικό.

Αντε να σας δω μετά πως θα δουλεψετε τα πιο απλα πραγματα στο Ubuntu για παράδειγμα. Απο που να ξεκίνησω; Στο οτι το unity δεν λειτουργει ποτε σωστα; Στο θέμα οτι πρεπει να κανεις σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις σπό terminal διότι το Ubuntu store και πλεον gnome store δεν δουλεύει σωστα; Στο οτι και ή πιο απλή καθημερινή εφαρμογή που δουλεύουμε όλοι μας το Skype εκτος του οτι απο το store δεν λειτουργει πρεπει να σου κόψει να σκεφτείς ότι λειπουν dependencies και να δουλέψεις απο terminal για να το κανεις επιτέλους να δουλέψει; Να συνεχίσω με το libreoffice ή να το αφήσω;

Οποτε εφόσον μας δίνει σχεδόν σε όλους μας δωρεάν τα 10 ας πούμε και ενα ευχαριστώ. Δεν βλάπτει ουτε κοστίζει τιποτα

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω σε αυτό που περιγράφεις ότι σου συνέβη αλλά κι εγώ από τη δική μου μεριά θα σου πω πως στο γραφείο που τρέχουμε όλοι Win7 ουδέποτε έγινε αναβάθμιση χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Δεν ξημέρωσε η επόμενη μέρα και ξαφνικά όλοι βρέθηκαν μπροστά σε Win10... 

Τώρα στην περίπτωση σου δεν ξέρω, τρέχατε Win8 ή 7?

Αν είναι στημένα σωστά ως εταιρικά PC (domain, group policy κλπ.), το πιο πιθανό να πληρούν τις απαιτήσεις για να θεωρηθούν εταιρικά, οπότε και αυτομάτως δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν αναβάθμιση. Εκτός βέβαια κι αν είναι σε πακέτο υποστήριξης με δυνατότητα αναβάθμισης στη τελευταία έκδοση.

Δημοσ.

Οποτε εφόσον μας δίνει σχεδόν σε όλους μας δωρεάν τα 10 ας πούμε και ενα ευχαριστώ. Δεν βλάπτει ουτε κοστίζει τιποτα 

Γιατι να πουμε ευχαριστω την microsoft που θελουν να μας δουν ολα τα δεδομενα και να μας παρακολουθουν στο οτι κανουμε ??

• Like 1
Δημοσ.

Η μικροσοφτ άσχετα με το τι κανει στην τελική δικο της προϊόν είναι το κανει οτι θέλει όσοι νομίζετε οτι σας επιβάλει να φύγετε απο τα xp,7,8,8.1 άλλαξτε λειτουργικό. Αντε να σας δω μετά πως θα δουλεψετε τα πιο απλα πραγματα στο Ubuntu για παράδειγμα. Απο που να ξεκίνησω; Στο οτι το unity δεν λειτουργει ποτε σωστα; Στο θέμα οτι πρεπει να κανεις σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις σπό terminal διότι το Ubuntu store και πλεον gnome store δεν δουλεύει σωστα; Στο οτι και ή πιο απλή καθημερινή εφαρμογή που δουλεύουμε όλοι μας το Skype εκτος του οτι απο το store δεν λειτουργει πρεπει να σου κόψει να σκεφτείς ότι λειπουν dependencies και να δουλέψεις απο terminal για να το κανεις επιτέλους να δουλέψει; Να συνεχίσω με το libreoffice ή να το αφήσω; Οποτε εφόσον μας δίνει σχεδόν σε όλους μας δωρεάν τα 10 ας πούμε και ενα ευχαριστώ. Δεν βλάπτει ουτε κοστίζει τιποτα

LoL.

Επίσης σε μερικά PC που έχω Windows δουλεύω με LibreOffice και ούτε εδώ έχω θέμα..

Δημοσ.

Αν είναι στημένα σωστά ως εταιρικά PC (domain, group policy κλπ.), το πιο πιθανό να πληρούν τις απαιτήσεις για να θεωρηθούν εταιρικά, οπότε και αυτομάτως δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν αναβάθμιση. Εκτός βέβαια κι αν είναι σε πακέτο υποστήριξης με δυνατότητα αναβάθμισης στη τελευταία έκδοση.

Οντως μπορει να μην περναει το σχετικο update για το nagware. Αμα εχεις wsus για παραδειγμα σιγουρα δεν περναει αλλα γιατι να μην τα περασεις με το χερι αν θες?

Που λεει οτι απαγορευεται να χρησιμοποιησουν την αναβαθμιση?

Επισκέπτης
Δημοσ.

LoL.

Επίσης σε μερικά PC που έχω Windows δουλεύω με LibreOffice και ούτε εδώ έχω θέμα..

Αν δεν θες εξειδικευμένα πράγματα καλό είναι. Εγώ θα είχα θέμα γιατί σε μερικά πράγματα δεν με καλύπτει καν η vba του excel και δουλεύω με addins στο exceldna φτιαγμένα σε c#.

Δημοσ.

Αν δεν θες εξειδικευμένα πράγματα καλό είναι. Εγώ θα είχα θέμα γιατί σε μερικά πράγματα δεν με καλύπτει καν η vba του excel και δουλεύω με addins στο exceldna φτιαγμένα σε c#.

Δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω τόσο εξειδικευμένα πράγματα σε excel οπότε δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Πείτε ένα λόγο να φύγει κάποιος από τα 7. Μιλάμε για λειτουργικό σύστημα δοκιμασμένο αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές, με άπειρη υποστήριξη σε drivers, software κτλ.

Ακόμα και drivers των βιστα δουλεύουν στα 7.

Επίσης σέβεται απόλυτα την ιδιωτικότητα σου, δεν τρέχουν μα***ες στο παρασκήνιο που εκτός από φακέλωμα τρώνε και πόρους και bandwidth, μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τι εγκαθίσταται και πότε, και αν θες προσαρμοζεις το λειτουργικό και τρέχει αξιοπρεπώς ακόμα και σε παμπάλαια μονιπυρηνα συστήματα. Θέλω ένας να προβλέψει τι θα γίνει με τα υποχρεωτικά ενεργοποιημένα updates των 10 σε παλιά μηχανήματα με λίγη ραμ ενώ θα θες να τρέξεις βίντεο στο YouTube και να έχεις ανοιχτό κανένα βαιμπερ ή Σκάιπ.

Βρείτε έναν λόγο να βάλεις τα 10 σε λάπτοπ και να ψάχνεις να βρεις γιατί έχουν πρόβλημα όταν κλείνεις το καπάκι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατι να πουμε ευχαριστω την microsoft που θελουν να μας δουν ολα τα δεδομενα και να μας παρακολουθουν στο οτι κανουμε ??

Βαλε linux τοτε και σταματα την γκρινια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...