Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και το κοινό της Leica αποτελείται κατά πρώτο λόγο από “purists” που έχουν πάθος με την φωτογραφία, ενδεχομένως ορισμένοι από αυτούς να βρουν παράτολμη την κίνηση της εταιρείας να παρουσιάσει μία νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χωρίς… οθόνη.

Σήμερα, οποιοσδήποτε με μία φωτογραφική μηχανή ή smartphone μπορεί να κάνει “point and shoot”, και μάλιστα πολλές φορές κατ’ επανάληψη. Εξάλλου μπορεί αργότερα να επεξεργαστεί το αποτέλεσμα. Ορισμένοι ωστόσο έχουν τέτοια εμμονή με τον τρόπο που δείχνει η φωτογραφία στην οθόνη, που η μαγεία της στιγμής χάνεται στην διαδικασία.

 

Η M-D (Typ 262) σχεδιάστηκε για να επαναφέρει το πραγματικό πνεύμα της φωτογραφίας, αυτό τουλάχιστον προτείνει η Leica. Με την M-D, κάθε στιγμή, κάθε λήψη μετράει για τον φωτογράφο, και ειδικά από την ώρα που δεν υπάρχει τρόπος επισκόπησης της φωτογραφίας που μόλις τραβήχτηκε. Όπως συμβαίνει και με τις άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς M επίσης, η M-D (Typ 262) δεν προσφέρει δυνατότητες λήψης video.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η M-D (Typ 262) είναι πρακτικώς η M (Typ 262) που κυκλοφόρησε πέρυσι, χωρίς την οθόνη LCD (στην θέση της, υπάρχει ένα μεγάλο περιστροφικό χειριστήριο για την ρύθμιση του ISO) και με ορισμένες άλλες αλλαγές. Έτσι, διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα CMOS των 24 Megapixels και υποστηρίζει ISO από 200 έως 6400 ενώ διαθέτει αθόρυβο μηχανισμό κλείστρου.

 

Όσοι θέλουν να γευτούν την αίσθηση της φωτογράφησης παλιάς σχολής –χωρίς επισκόπηση, χωρίς εστίαση με την αφή- με την ποιότητα και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μίας Leica τότε δεν έχουν παρά να επενδύσουν περίπου $5995 για την αγορά της M-D (Typ 262).

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: SlashGear

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ την οθόνη της φωτογραφικής μου κατα την λήψη, αλλα ειναι απαραίτητη στην θέαση των φωτογραφιών

  • Like 3
Δημοσ.

Πλάκα έχει.

 

Εάν έχει exposure bracketing π.χ. με 5 λήψεις φωτογραφιών με διαφορά 0.5 Ev, δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση όσο αφορά την ακριβή φωτεινότητα της εικόνας. Με την επεξεργασία των raw αρχείων θα βρεθεί σίγουρα η σωστή από τις πέντε λήψεις. 

Η κάρτες μνήμης σήμερα είναι πάμφθηνες και με άφθονη χωρητικότητα. Οπότε πέντε λήψεις δεν είναι πολλές. 

 

Υποθέτω πως το viewfinder θα εμφανίζει την ένδειξη φωτόμετρου.

Επίσης από το viewfinder της τηλεμετρικής κάμερας σίγουρα θα φαίνεται το βάθος πεδίου ανάλογα με το διάφραγμα.

 

Στην πράξη το liveview είναι χρήσιμο μόνο γιατί εμφανίζει το ιστόγραμμα. Η πραγματική ποιότητα της φωτογραφίας φαίνεται στον υπολογιστή. 

  • Like 2
Δημοσ.

Πολλη φασαρια για το τιποτα... Τη βαφτιζουν ποιοτικη, retro, πιθανον minimal, backwards καινοτομα (?!!?) και τα σου τα 6 χιλιαρικα. Οπως λεει και ο φιλος mariosCS χαρισμα τους.

  • Like 3
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ την οθόνη της φωτογραφικής μου κατα την λήψη, αλλα ειναι απαραίτητη στην θέαση των φωτογραφιών

"Η M-D (Typ 262) σχεδιάστηκε για να επαναφέρει το πραγματικό πνεύμα της φωτογραφίας, αυτό τουλάχιστον προτείνει η Leica. Με την M-D, κάθε στιγμή, κάθε λήψη μετράει για τον φωτογράφο, και ειδικά από την ώρα που δεν υπάρχει τρόπος επισκόπησης της φωτογραφίας που μόλις τραβήχτηκε. Όπως συμβαίνει και με τις άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς M επίσης, η M-D (Typ 262) δεν προσφέρει δυνατότητες λήψης video."

 

Αυτό ακριβώς ειναι το point της όλης κίνησης εσύ λες πως είναι απαρέτητη για την θέαση των φωτογραφιων..

 

Γιατι λες πως ειναι απαρέτητη;

 

Για να αξιολογήσεις αν "βγήκε καλά" ε; και αν δεν βγήκε βγάζεις δευτερη τριτη τέταρτη κτλ μέχρι να σου αρέσει το αποτέλεσμα σωστά;

 

ε αυτήν ακριβώς την "κακιά" συνήθεια προσπαθεί να κόψει η Leica παλαιότερα με το film το κάθε κλικ έπρεπε να "μετρήσει" γιατι είχες περιορισμένο αριθμό κλικ (μιας και το φίλμ μπορούσε να καταγράψει ενα μικρό αριθμό φωτογραφιών) και δεν ήξερες και ποιό ήταν το τελικό αποτέλεσμα έως ότου γυρίσεις σπίτι στο dark room σου.

 

και άρα αναγκαζόσουν (προκειμένω να μην πληρώνεις τζάμπα αγοράζοντας δεκάδες φιλμ και περιμένοντας να εμφανιστούν εκατοντάδες φωτογραφίες οι μισές και παραπάνω απο τις οποίες θα είναι άχρηστες) να σκεφτείς την φωτογραφία να σκεφτείς πότε θα πας να την βγάλεις απο ποιες γωνίες πότε θα είναι η τέλεια στιγμή να πατήσεις κλικ κτλ κτλ κτλ

 

γιατι εκείνο το κλικ πρέπει να μετρήσει...

 

τώρα επειδή έχεις πχ 64 GB κάρτα και βλέπεις το αποτέλεσμα αμέσως στην οθόνη τραβάς ότι βρεις όπου βρεις απο καμιά 10 φορές αλλάζοντας στην τύχη σχεδόν κάθε φορά ρυθμίσεις και ό,τι κάτσει (έχουμε φτάσει απλά στο να  ρυθμίζεις την κάμερα στις αυτόματες λήψεις και να τραβάς συνεχόμενα για πχ 10 δευτερόλεπτα 70 φωτογραφίες και να κρατήσεις μια που νασαρέσει... οπότε αγοράζεις μια φωτογραφική με 15 FPS και κρατάς την κάμερα στον τρίποδα και απλά πατάς το κουμπάκι δεν μπορεί μια απο τις 1000 θα βλέπεται ... 

Δεν υπάρχει τέχνη δηλαδή απλά παίζεις σαν παιδί...

 

Είναι σαν να έχεις εναν ακροβολιστή ο οποίος περιμένει υπομονετικά ακίνητος για μια μέρα και βάλε να εμφανιστεί ο στόχος να μετράει τον άνεμο την απόσταση κτλ έτσι ώστε χωρίς να τον εντοπίσει κανείς να φυτέψει μια μοναδική σφαίρα στον στόχο και να τον εξουδετερώσει ακαριαία χωρίς να αισθανθεί τον παραμικρό πόνο και απο την άλλη να έχεις κάποιον που την είδε ράμπο να πυροβολάει όπου νάναι με κάποιο αυτόματο οπλοπολυβόλο ελπίζοντας μια απο αυτές τις σφαίρες να πιάσει τον στόχο και ας μην είναι σε καλό σημείο αρκει να πεθάνει αργά ή γρήγορα. 

 

 

Με άλλα λόγια θέλουν να εξαρτήσουν την φωτογραφία περισσότερο στον φωτογράφο παρά στην τεχνολογία. 

  • Like 2
Δημοσ.

6000????? Θα παρω κανα δυο μην μου χαλασει η μια και μετα δεν θα ξερω που να την βρω.

ένας απο τους λόγους που κάνει 6000 είναι ότι δεν χαλάει εύκολα υπάρχουν άτομα που έχουν φωτογραφικές της εταιρίας για δεκαετίες χωρίς θέμα. 

Δημοσ.

Η Leica κανα χρόνο πρίν είχε βγάλει μια ψηφιακή μηχανή που έβγαζε μόνο ασπρόμαυρες (με αντίστοιχα αλμυρή τιμή), και τώρα αυτό...

 

Αναρωτιέμαι ποιοι τις αγοράζουν αυτές τις μηχανές

Δημοσ.

Mr_Muscle
"να σκεφτείς την φωτογραφία, για να επαναφέρει το πραγματικό πνεύμα της φωτογραφίας, κάθε λήψη μετράει για τον φωτογράφο"

Σοβαρολογείς ρε φίλε;;!!;;!!  Ποιο πνεύμα και τα @@ κουνιούνται μου λες τωρα; Να πρέπει δηλαδή να βγω για να βγάλω φωτογραφία και να κάθομαι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΗΚΑ ENA TETAΡTO να υπολογίζω ISO/Aperture/Shutter Speed και όλα αυτά στο περίπου με το μάτι διότι χάρης στον εγκέφαλο σου δεν καταλαβαίνεις την δραματική διαφορά φωτεινότητας απο το Α σημείο στο Β όπως οι κάμερες. Τον καλύτερο φωτογράφο να μου φέρεις και να του πεις βγάλε με Manual χωρίς να δεις τι έβγαλες 100 φωτογραφίες όλες σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, οι 60 θα είναι είτε -2 F-Stop είτε +3 F-Stop και τζάμπα η όλη δουλειά, σπατάλη χρόνου. ( Φυσικά μιας και το πάμε hardcore δεν έχει Photoshop και τέτοια για να την φτιάξεις μετά ). Αν περνούσε αυτή η ανώμαλη ιδέα της Leica όλοι οι φωτογράφοι των sport θα ήταν άνεργοι. 

Το ίδιο ακριβώς παραμύθι με τα Pickup, επειδή υπάρχουν παππούδες που νοσταλγούν παλιές εποχές και τους θυμίζει νιάτα το βλέπουν αυτό οι 20χρωνοι Hipsters και το παίζουν ιστορία πως πόσο καλύτερα ήταν πριν τον Α παγκόσμιο κτλπ κτλπ.

Που καταλήγω; Στο ότι όποιος παίρνει αυτήν την κάμερα δεν την παίρνει για να βγάλει φωτογραφία αλλά για να την έχει στο ράφι να την χαζεύει. Άποψη μου είναι πως είναι τελείως ανούσιο αυτό αλλά δικά σου τα χρήματα, τα ξοδεύεις σε ότι γουστάρεις εσύ.

  • Like 14
Δημοσ.

Η Leica κανα χρόνο πρίν είχε βγάλει μια ψηφιακή μηχανή που έβγαζε μόνο ασπρόμαυρες (με αντίστοιχα αλμυρή τιμή), και τώρα αυτό...

 

Αναρωτιέμαι ποιοι τις αγοράζουν αυτές τις μηχανές

οι ίδιοι που θα δώσουν 200 χιλιάρικα για μια κλασική συλλεκτική ferrari του 1965 ενώ με τα ίδια λεφτά μπορούν να πάρουν μια πιο καινούργια, πιο γρηγορεί, πιο εύκολη στο οδήγημα, πιο άνετη.
μονο και μονο για την αίσθηση που θα τους δίνη
όταν την οδηγάνε. από ένα στάδιο και μετά δεν σε ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά γιατί το προϊόν που αγοράζεις είναι σαν ένα έργο τέχνης, όλα είναι στην Αίσθηση που σου δίνη όταν το έχεις.
Δημοσ.

 

 

Καλά όλα αυτά που λες,αλλά θα είχαν νόημα αν είχε φιλμ.

Τωρα μπορείς να τραβάς ,και θα τραβας,100 λήψεις,γιατί δε θα μπορείς να δεις αν η 20η είναι μια χαρά.

Μαλακίες.Χιπστεράδικες.

  • Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...