Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά. Λοιπόν μέχρι τώρα παιδευόταν με το μικρό τρεις και κατι ίντσες froyo/gingerbread το οποίο σήκωνε το whatsapp και το viber (δε χρησιμοποιούσε το fb app). Bέβαια για να τα κάνουμε install της έβαζα το apk στην sd και το εκτελούσα από τη γραμμή διευθύνσεων του browser :P

Δεν έχει πρόβλημα όρασης και αφής για να πάμε σε BIG Launcher ή παρόμοια interfaces oπότε το να έχει μεγάλα tiles στο home screen δεν είναι προτεραιότητα.

Απλά επειδή καλύπτόταν μέχρι τώρα με ό,τι είχε (τους τελευταίους μήνες βέβαια κόλλαγε, έχανε το wifi/3g κτλ) πιστεύω είναι πιο σημαντικά η ποιότητα ήχου για να μιλάει με παιδιά, φίλες, σόγια, η οθόνη, το vanilla πληκτρολόγιο αν δεν της βάλουμε άλλο και η μπαταρία. Τώρα για το πόσο εύχρηστο είναι το αντίστοιχο swype στα windows δε νομίζω να την απασχολεί.

Οπότε από τη μία το J5 τα έχει όλα αυτά, έχει ένα περιβάλλον που γνωρίζει και θα το χρησιμοποιήσει αμέσως αφού στο αρχικό setup θα βάλει το gmail της και θα γίνει αυτόματα το sync, από την άλλη το Lumia έχει επίσης φανταστική οθόνη και το τεράστιο πλεονέκτημα της μισής τιμής αλλά δεν ξέρω αν της κακοφανεί το περιβάλλον και πόσο δύσκολο να γίνει το migration (contacts, messages, conversations) από τη μία συσκευή στην άλλη.

Δημοσ.

'Οσο το έχω δοκιμάσει ναι, δεν κάνει λάθη. Όπως επίσης μαθαίνει πολύ καλά η αυτόματη διόρθωση κτλ.

Φωνητική πληκτρολόγηση δεν χρησιμοποιώ ποτέ σε καμία συσκευή, δεν ξέρω (όπως και cortana κτλ). 

Όσο έχω δουλέψει και τα δύο πληκτρολόγια το Swype στην ελληνική πρόβλεψη κυριαρχεί, ουσιαστικά δεν μπορεί να το φτάσει κανένα. Φυσικά όλα εκπαιδεύονται. Εγώ δεν αντιλέγω ότι το πληκτρολόγιο της Ms είναι αξιόλογο, μέχρι εκεί όμως. Αν κάποιον δεν τον βολέψει, δεν έχει άλλη επιλογή.

Τέλοσπάντων, κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται να δίνουμε φιλί ζωής σε ένα πεθαμένο os.

Δημοσ.

Απλώς δεν κατάλαβα γιατί το swype κάνει ένα πληκτρολόγιο καλό. Θεωρώ σημαντικότερη τη διάταξη των πλήκτρων και το μέγεθος, τα οποία είναι καλύτερα τοποθετημένα σε αυτό της ms. Πόσος κόσμος χρησιμοποιεί swype :o

Ευχαριστώ παιδιά. Λοιπόν μέχρι τώρα παιδευόταν με το μικρό τρεις και κατι ίντσες froyo/gingerbread το οποίο σήκωνε το whatsapp και το viber (δε χρησιμοποιούσε το fb app). Bέβαια για να τα κάνουμε install της έβαζα το apk στην sd και το εκτελούσα από τη γραμμή διευθύνσεων του browser :P

Δεν έχει πρόβλημα όρασης και αφής για να πάμε σε BIG Launcher ή παρόμοια interfaces oπότε το να έχει μεγάλα tiles στο home screen δεν είναι προτεραιότητα.

Απλά επειδή καλύπτόταν μέχρι τώρα με ό,τι είχε (τους τελευταίους μήνες βέβαια κόλλαγε, έχανε το wifi/3g κτλ) πιστεύω είναι πιο σημαντικά η ποιότητα ήχου για να μιλάει με παιδιά, φίλες, σόγια, η οθόνη, το vanilla πληκτρολόγιο αν δεν της βάλουμε άλλο και η μπαταρία. Τώρα για το πόσο εύχρηστο είναι το αντίστοιχο swype στα windows δε νομίζω να την απασχολεί.

Οπότε από τη μία το J5 τα έχει όλα αυτά, έχει ένα περιβάλλον που γνωρίζει και θα το χρησιμοποιήσει αμέσως αφού στο αρχικό setup θα βάλει το gmail της και θα γίνει αυτόματα το sync, από την άλλη το Lumia έχει επίσης φανταστική οθόνη και το τεράστιο πλεονέκτημα της μισής τιμής αλλά δεν ξέρω αν της κακοφανεί το περιβάλλον και πόσο δύσκολο να γίνει το migration (contacts, messages, conversations) από τη μία συσκευή στην άλλη.

That's my point.

• Like 1
Δημοσ.

Ε τοτε πηγαινε σε Android φιλε, καλα χρυσα και τα Windows Phone αλλα τις περισσοτερες φορες το οικείο κερδιζει.. Θα της φανουν ολα ιδια οπως τα ξερει και θα εντυπωσιαστει με την ταχυτητα που εχει το καινουριο κινητο.

• Like 1
Δημοσ.

Aν και υπάρχει το εκατοντασελιδο νημα για το skroutz, επειδή ζω στο εξωτερικό εχετε εμπειρία για τους τρόπους πληρωμής;

Έριξα φευγαλέα μια μιατιά σε δυο-τρια σκρουτζομάγαζα και ένοιωσα ότι ζω στο 1998, κάτι αντικαταβολές, εμβάσματα, να είναι παρόν ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας κατά την παράδοση του προϊόντος και κάτι τέτοια. Δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσω online με την ξένη πιστωτική/χρεωστική μου και να πάει το τηλέφωνο με κούριερ στη μάνα μου;

Δημοσ.

Aν και υπάρχει το εκατοντασελιδο νημα για το skroutz, επειδή ζω στο εξωτερικό εχετε εμπειρία για τους τρόπους πληρωμής;

Έριξα φευγαλέα μια μιατιά σε δυο-τρια σκρουτζομάγαζα και ένοιωσα ότι ζω στο 1998, κάτι αντικαταβολές, εμβάσματα, να είναι παρόν ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας κατά την παράδοση του προϊόντος και κάτι τέτοια. Δεν υπάρχει τρόπος να πληρώσω online με την ξένη πιστωτική/χρεωστική μου και να πάει το τηλέφωνο με κούριερ στη μάνα μου;

Τα περισσότερα δέχονται με κάρτα, απλώς όχι με δόσεις. Εγώ βέβαια με αντικαταβολή έχω πάρει ό,τι έχω αγοράσει.

Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει και έχω καταλήξει ότι τα πληκτρολόγια είναι εντελώς υποκειμενικά για το ποια είναι τα καλύτερα. Έχει ας πούμε το swipe της Ms τόσο καλή ελληνική πρόβλεψη και ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση σαν το Swype?

Και καλυτερη μην σου πω :)

Στην δικια μου εχω παρει το lumia 435 . Της εχω καρφιτσωσει και το live tile των ειδησεων , συνταγων , καιρου και την εχει καταβρει. Εσυ μπορεις ανετα να πας στο 640. Εχει και καλη φωτογραφικη.

Δημοσ.

Και καλυτερη μην σου πω :)

Στην δικια μου εχω παρει το lumia 435 . Της εχω καρφιτσωσει και το live tile των ειδησεων , συνταγων , καιρου και την εχει καταβρει. Εσυ μπορεις ανετα να πας στο 640. Εχει και καλη φωτογραφικη.

Όσο την έχω δοκιμάσει καλύτερη έχει μόνο στα όνειρα ορισμένων. Ρητορική ήταν η ερώτηση μου.

Δημοσ.

Όσο την έχω δοκιμάσει καλύτερη έχει μόνο στα όνειρα ορισμένων. Ρητορική ήταν η ερώτηση μου.

Android εχω . Οσες φορες δοκιμασα τo swype στο swiftkey το μετανιωσα , μου εβγαζε οτι νανε. Οσες φορες το δοκιμαζα στο lumia το εβρισκε τις περισσοτερες φορες κατευθειαν. Οποτε ναι , ψαχνω να βρω καλο πληκτρολογιο σαν το word flow των Windows. 

Αρα δεν ειναι ονειρα ισως , κανε καλυτερα την ερευνα σου.

Δημοσ.

Android εχω . Οσες φορες δοκιμασα τo swype στο swiftkey το μετανιωσα , μου εβγαζε οτι νανε. Οσες φορες το δοκιμαζα στο lumia το εβρισκε τις περισσοτερες φορες κατευθειαν. Οποτε ναι , ψαχνω να βρω καλο πληκτρολογιο σαν το word flow των Windows. 

Αρα δεν ειναι ονειρα ισως , κανε καλυτερα την ερευνα σου.

Swiftkey το καταλαβαίνω, swype με τπτ.

Δημοσ.

Βρες το μαγαζί που σε ενδιαφέρει και επικοινώνησε μαζί τους. Για να πληρώσεις με ξένη πιστωτική δεν ξέρω ακριβώς τι φόροι υπάρχουν κλπ, αλλα μερικοί δέχονται και PayPal. Θες να μας πεις τι επέλεξες τελικά μήπως δούμε κάνα μαγαζί?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έπεσαν δυο απανωτά επαγγελματικά ταξίδια οπότε δεν ασχολήθηκα με το κινητό. Οπότε την ρώτησα κατευθείαν (πάει η έκπληξη!) τι θέλει. Δεν μπήκα σε λεπτομέρειες, το μόνο που της είπα ήταν αν θέλει samsung ή windows :)

Προσωπικά θα έπαιρνα το 640 (ίσως το πάρω για προσωπική χρήση σα δεύτερο τηλέφωνο...) αλλά πιστεύει ότι το android θα της φανεί πιο εύκολο...

Οποιοδήποτε σκρουτζομάγαζο ξέρετε το οποίο δέχεται ξένη πιστωτική/χρεωστική και δε χρειάζεται να είμαι παρών στην παραλαβή καλοδεχούμενο.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...