Speculoos Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ξέρω έχουν ανοίξει ένα κάρο θέματα στο στυλ "κινητό μέχρι 150 ευρώ", "τίμιο κινέζικο φάμπλετ με 100 ευρώ" και πάει λέγοντας, αλλά εδώ τα πράματα είναι λιγότερο insomnia fans-oriented. Θέλω να πάρω κινητό για την μάνα μου μέχρι μάξιμουμ 140 ευρώ (ας μην αρχίσουμε δώσε 60 ευρώ παραπάνω και πάρε το x τηλέφωνο, επειδή ξέρω πως πάνε οι συζητήσεις εδώ έχω ήδη ανεβάσει το αρχικό μπάτζετ ). Μιλάμε για άτομο στη κατηγορία 55-65 ετών που μέχρι τώρα έβγαζε τα μάτια του με ένα android εξαετίας, αυτά που είχαν κατακλύσει τότε την αγορά σε στυλ HTC Wildfire, Samsung Ace κτλ, με τις μικρές 3" οθόνες χάλιας ανάλυσης και με Android 2.3 στην καλύτερη. Η χρήση που θα κάνει θα είναι κυρίως σαν...τηλέφωνο ( ), και μετά μεγάλη χρήση whatsapp, viber, skype και ίντερνετ. Φωτογραφίες, βιντεάκια και that's it. Τίποτα άλλο από υπόλοιπες εφαρμογές και καλούδια. Αυτό που με νοιάζει είναι ένα κινητό με ικανοποιητική οθόνη (meaning καλό dpi, όχι 5.5" με ανάλυση Iphone 3GS σαν κάτι κινέζικα και Alcatel), εύχρηστο keyboard και easy learning curve αν και έχει τόσα χρόνια εξοικιωθεί με τα βασικά χαρακτηριστικά του android παρόλο που έχει μείνει αρκετές εκδόσεις πίσω. Προσανατολιζόμουν στο Moto E ή σε κάποιο Samsung J series μέχρι που είδα ότι αρκετοί εδώ μέσα μιλάνε με καλά λόγια για το Lumia 550 αν και ποτέ δεν είχα σε εκτίμηση τα Windows Phones. Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή μιας και πλησιάζει και η γιορτή των μαμάδων
basilis222 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Value for money https://www.skroutz.gr/s/7333160/Samsung-Galaxy-J5-8GB.html 4
Pseudonumo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Θα σου πω για τα windows. Τα windows ειναι πολυ απλα στη χρηση και τα προτιμω για μεγαλυτερες ηλικιες και γενικοτερα αν ο χρηστης δεν ειναι απαιτητικος. Τα tiles βολευουν πολυ μιας και πετας ολες τις εφαρμογες στην αρχικη οθονη και με ενα scroll πανω κατω βρισκεις οτι θες. Ομως, εχουν ελλειψη εφαρμογων.<br><br> Βεβαια, ειναι κατι που δεν νοιαζει τη μητερα σου -που χρησιμοποιουσε froyo? (στην καλυτερη)-. Δεν καταλαβαινω πως σηκωνε την εφαρμογη του facebook,viber κτλ<br><br> Το καλυτερο ειναι να ξαναπας σε android για να μην παιδευεται με νεο ui. Αλλωστε τα 140 ειναι μια χαρα ποσο.<br><br> Στη θεση σου ομως θα την παιδευα και θα επαιρνα το Lumia 550, αφου στα 75 ευρω παιρνεις καλη 4g συσκευη με μονο μειονεκτημα την καμερα, η οποια ειναι σαφως καλυτερη απο οποιοδηποτε κινεζο σε αυτα τα χρηματα, αλλα οχι κατι εξαιρετικο. Θεωρω ομως ασκοπα τα +70 ευρω για τοσο απλη χρηση, που καλυπτεταο απο android 2. 1
@topos Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Θα σου πω για τα windows. Τα windows ειναι πολυ απλα στη χρηση και τα προτιμω για μεγαλυτερες ηλικιες και γενικοτερα αν ο χρηστης δεν ειναι απαιτητικος. Τα tiles βολευουν πολυ μιας και πετας ολες τις εφαρμογες στην αρχικη οθονη και με ενα scroll πανω κατω βρισκεις οτι θες. Ομως, εχουν ελλειψη εφαρμογων.<br><br> Βεβαια, ειναι κατι που δεν νοιαζει τη μητερα σου -που χρησιμοποιουσε froyo? (στην καλυτερη)-. Δεν καταλαβαινω πως σηκωνε την εφαρμογη του facebook,viber κτλ<br><br> Το καλυτερο ειναι να ξαναπας σε android για να μην παιδευεται με νεο ui. Αλλωστε τα 140 ειναι μια χαρα ποσο.<br><br> Στη θεση σου ομως θα την παιδευα και θα επαιρνα το Lumia 550, αφου στα 75 ευρω παιρνεις καλη 4g συσκευη με μονο μειονεκτημα την καμερα, η οποια ειναι σαφως καλυτερη απο οποιοδηποτε κινεζο σε αυτα τα χρηματα, αλλα οχι κατι εξαιρετικο. Θεωρω ομως ασκοπα τα +70 ευρω για τοσο απλη χρηση, που καλυπτεταο απο android 2. Συμφωνουμε τοσο πολυ που θα μπορουσα να ειχα γραψει αυτουσιο το κειμενο σου. Οποτε και απο μενα lumia 550. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Θα σου πω για τα windows. Τα windows ειναι πολυ απλα στη χρηση και τα προτιμω για μεγαλυτερες ηλικιες και γενικοτερα αν ο χρηστης δεν ειναι απαιτητικος. Τα tiles βολευουν πολυ μιας και πετας ολες τις εφαρμογες στην αρχικη οθονη και με ενα scroll πανω κατω βρισκεις οτι θες. Ομως, εχουν ελλειψη εφαρμογων.<br><br> Βεβαια, ειναι κατι που δεν νοιαζει τη μητερα σου -που χρησιμοποιουσε froyo? (στην καλυτερη)-. Δεν καταλαβαινω πως σηκωνε την εφαρμογη του facebook,viber κτλ<br><br> Το καλυτερο ειναι να ξαναπας σε android για να μην παιδευεται με νεο ui. Αλλωστε τα 140 ειναι μια χαρα ποσο.<br><br> Στη θεση σου ομως θα την παιδευα και θα επαιρνα το Lumia 550, αφου στα 75 ευρω παιρνεις καλη 4g συσκευη με μονο μειονεκτημα την καμερα, η οποια ειναι σαφως καλυτερη απο οποιοδηποτε κινεζο σε αυτα τα χρηματα, αλλα οχι κατι εξαιρετικο. Θεωρω ομως ασκοπα τα +70 ευρω για τοσο απλη χρηση, που καλυπτεταο απο android 2. QFE για το 550. Αφου εμαθε η αδερφη μου στα 50 της να το χρησιμοποιει με μηδενικο background και να σολαρει στα whatsapp/viber κλπ, τοτε μπορει ανετα και η μητερα σου.
Makeran Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Galaxy J5, από Android. Lumia 550/640, από Windows Phone Και αρκετοί πιθανόν να σου προτείνουν και το Moto G 3, αν και εγώ νομίζω πως για τέτοια χρήση το J5 είναι καλύτερο.
Pseudonumo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ξέχασα να πω για το keyboard. Εχοντας χρησιμοποιησει windows, ios και πολλά keyboard apps στο android, δεν υπάρχει πιο βολικό από αυτό των windows. Είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό τους που έχει να ζηλέψει ένα android smartphone.
Belisarius Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Ξέχασα να πω για το keyboard. Εχοντας χρησιμοποιησει windows, ios και πολλά keyboard apps στο android, δεν υπάρχει πιο βολικό από αυτό των windows. Είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό τους που έχει να ζηλέψει ένα android smartphone. Το διαβάσαμε κι αυτό. 3
Zapee995 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μια χαρά είναι το πληκτρολόγιο των wphones αλλά μέχρι εκεί. Δοκίμασε SwiftKey σε Android που σε μια μέρα θα σε έχει "μάθει" και θα καταλάβεις τη διαφορά. J5 από εμένα, ίσως η πιο αξιόλογη επιλογή αυτή τη στιγμή σε αυτό το budget.
Pseudonumo Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μια χαρά είναι το πληκτρολόγιο των wphones αλλά μέχρι εκεί. Δοκίμασε SwiftKey σε Android που σε μια μέρα θα σε έχει "μάθει" και θα καταλάβεις τη διαφορά. J5 από εμένα, ίσως η πιο αξιόλογη επιλογή αυτή τη στιγμή σε αυτό το budget. Το χαρακτηριστικό υπάρχει και σε windows 10, αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Λειτουργεί μια χαρά, αλλά δεν με βολεύει. Το πληκτρολόγιο της Microsoft είναι απλά πιο εύχρηστο. Το διαβάσαμε κι αυτό. Έχεις χρησιμοποιήσει windows phone για καθημερινή χρήση? Κι όμως είναι πιο βολικό, και δεν είμαι ο μόνος που το λέω 1
Belisarius Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Έχω χρησιμοποιήσει και έχω καταλήξει ότι τα πληκτρολόγια είναι εντελώς υποκειμενικά για το ποια είναι τα καλύτερα. Έχει ας πούμε το swipe της Ms τόσο καλή ελληνική πρόβλεψη και ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση σαν το Swype? 1
Swimmer21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Εγω θα ελεγα να παρεις κατι σε Android μιας και το εχει συνηθισει, το Galaxy J5 ή αν βρεις κατι καλυτερο στα ιδια λεφτα πανω κατω (αν υπαρχει). Θεωρω πως με εναν launcher για "ηλικιωμενους" (υπαρχουν 2-3 πολυ καλοι στο play store) θα κανεις τη δουλεια σου με μεγαλα κουμπια αλλα και δεν θα χασεις και τα widget σου που θα μπορει να βλεπει καιρο, ειδησεις κλπ στην αρχικη ευκολα και γρηγορα. + την απλη λειτουργια του touchwiz οπως λεει ο φιλος απο κατω. Επισης οντως τα windows phone δεν κολλανε αλλα εγω ειχα καποια θεματα με τις ειδοποιησεις πχ του viber δεν ερχονταν αν δεν ανοιξω την εφαρμογη, κλπ..
Belisarius Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Για το J5 και το viber θέλει να γίνει ένα τικ στις ρυθμίσεις, απλώς το γράφω ως ενημέρωση. Κατά τ'άλλα είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή από οποιοδήποτε windows phone. Το παραμετροποιεις οπως θες ή βάζεις την απλή λειτουργία του touchwiz.
Pseudonumo Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Έχω χρησιμοποιήσει και έχω καταλήξει ότι τα πληκτρολόγια είναι εντελώς υποκειμενικά για το ποια είναι τα καλύτερα. Έχει ας πούμε το swipe της Ms τόσο καλή ελληνική πρόβλεψη και ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση σαν το Swype? 'Οσο το έχω δοκιμάσει ναι, δεν κάνει λάθη. Όπως επίσης μαθαίνει πολύ καλά η αυτόματη διόρθωση κτλ. Φωνητική πληκτρολόγηση δεν χρησιμοποιώ ποτέ σε καμία συσκευή, δεν ξέρω (όπως και cortana κτλ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα