Scatman Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Γιώργο με όλο το σεβασμό, να αποφύγεις το oc. Καταρχάς, η μητρική σου δεν κάνει γι'αυτό το σκοπό. Έπειτα, oc και κάτω από 4.3 απλά δεν έχει νόημα. Βάση των όσων μας ανέφερες αυτό που κατάφερες είναι να αλλάξεις το ρεύμα και downclock-άρεις στα 4.1. Ο επεξεργαστής από μόνος του, σε διάφορες περιστάσεις turbo-άρει στα 4.2 έτσι κι αλλιώς οπότε δεν υπάρχει νόημα να το πας στο στάνταρντ του εκτός κι αν το έχεις καρφί στα 4.1-4.2 κάθε φορά δλδ να κλείσεις όλες τις οικονομίες ενέργειας. Πρακτικά δε θα δεις κανένα αποτέλεσμα με αυτό που επιχειρείς κι όπως σωστά αναφέρθηκε, αν θες πχ περισσότερο fps στα παιχνίδια, να αλλάξεις κάρτα γραφικών Αν ντε κ καλά θες να κλοκάρεις, μείνε στο 1.4 μαξ βολτ κι όσο ανεβει η συχνότητα στο multiplier + δοκιμές σταθερότητας. Είναι κρίμα να πάθε τπτ και να τρέχεις να αγοράζεις απ'το πουθενά άλλη
Xristaras12 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Γιώργο με όλο το σεβασμό, να αποφύγεις το oc. Καταρχάς, η μητρική σου δεν κάνει γι'αυτό το σκοπό. Έπειτα, oc και κάτω από 4.3 απλά δεν έχει νόημα. Βάση των όσων μας ανέφερες αυτό που κατάφερες είναι να αλλάξεις το ρεύμα και downclock-άρεις στα 4.1. Ο επεξεργαστής από μόνος του, σε διάφορες περιστάσεις turbo-άρει στα 4.2 έτσι κι αλλιώς οπότε δεν υπάρχει νόημα να το πας στο στάνταρντ του εκτός κι αν το έχεις καρφί στα 4.1-4.2 κάθε φορά δλδ να κλείσεις όλες τις οικονομίες ενέργειας. Πρακτικά δε θα δεις κανένα αποτέλεσμα με αυτό που επιχειρείς κι όπως σωστά αναφέρθηκε, αν θες πχ περισσότερο fps στα παιχνίδια, να αλλάξεις κάρτα γραφικών Αν ντε κ καλά θες να κλοκάρεις, μείνε στο 1.4 μαξ βολτ κι όσο ανεβει η συχνότητα στο multiplier + δοκιμές σταθερότητας. Είναι κρίμα να πάθε τπτ και να τρέχεις να αγοράζεις απ'το πουθενά άλλη 4.1 πάει σε μονοπύρηνες καταστάσεις. εως 4 πυρηνες παει στα 3.8 και απο 4 και πανω στα 3.5 Συνεπώς και στα 4.1 να παει ΟΛΟΥΣ τους πυρήνες ΦΥΣΙΚΑ και βγαίνει κερδισμένος.
giorgos1966 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Ελεγα εφ οσον εχω 8πυρινο επεξεργαστη και ειναι στα 3.5 εαν το ανεβασω να δουλεψει καλυτερα το συστημα,Βασικα οπως ανεφερα κ ποιο πανω κανω επεξεργασιες με προγραματα βιντεο και φωτογραφιας.Καπου βλεπω οτι ψιλοκολανε κ ας εχω 16gb ram.
nick0lis Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Φιλε Γιωργο, να κοιτας τις θερμοκρασιες σου με ενα προγραμμα οπως το HWmonitor η HWinfo (η και τα δυο μαζι). Να προσεχεις ωστε η θερμοκρασια του cpu να μην ξεπερναει τους 62 βαθμους και η θερμοκρασια του socket τους 70. Επειδη κι εγω εχω gigabyte μητρικη να ξερεις οτι δεν τα πανε και πολυ καλα με το overclock. Εδω εισαι --> http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-τι-πώς-και-γιατί/ Να σε ρωτήσω ; Εμένα δεν παει πάνω απο 44C full load το χειμώνα και 52C το καλοκαίρι ο επεξεργαστής, το δε σοκετ ειναι 10-15C λιγότερο, πως γίνεται να ξεπεράσει σε θερμοκρασία το σοκετ την cpu. Δεν έχω έξτρα ανεμιστήρες παρα μόνο τον 140mm (silent) στο ψυγείο.
Whitefanged Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Το socket είναι ψυχρότερο από τα cores? χμμμ... Αυτό το είχα πετύχει μόνο στη sabertooth με φουρφούρι να φυσάει το socket από πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα