Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλησπερα.Εχω εναν 8πυρηνο επεξεργαστη AMD FX 8320 και οπως τον πηρα τον εβαλα χωρις πειραγματα κτλ.Καπου διαβασα για το AMD OverDrive το προγραμμα και απο οτι καταλαβα ρυθμιζεται αυτοματα ωστε οταν θελει καποιος ποιο πολυ δυναμη στον επεξεργαστη,να το ενεργοποιεις(το προγραμμα).Ισχυει αυτο; Και εαν ναι χρειαζεται καποια ρυθμιση απο μενα εκτος βεβαια της εγκαταστασης στο pc;

Βασικα μαλλον εχω mersedes που την τρεχω με 90 χιλιομετρα μονο.Ειναι απο οτι ειδα στα 3.5000MHZ...

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.

μην δοκιμάζεις / χρησιμοποιείς τέτοια γιατί μπορούν κάλλιστα να προκαλέσουν αστάθεια συστήματος αφού δεν ειναι σωστό το OC που κάνουν.

Εαν θες κάτι παραπάνω απο τον επεξεργαστή η μόνη σωστή λύση ειναι το overclock.

• Like 3
Δημοσ.

μην δοκιμάζεις / χρησιμοποιείς τέτοια γιατί μπορούν κάλλιστα να προκαλέσουν αστάθεια συστήματος αφού δεν ειναι σωστό το OC που κάνουν.

Εαν θες κάτι παραπάνω απο τον επεξεργαστή η μόνη σωστή λύση ειναι το overclock.

Nαι ενταξει αφου το λες, εσυ ξερεις περισσοτερα.Αλλα πως θα το κανω;Εκει ειναι το θεμα και τι τιμες αλλαζω στο bios ωστε να ανεβει.Εαν μπορεις και εχεις το χρονο δες την υπογραφη μου τι εχω κ πες μου σε παρακαλω.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Nαι ενταξει αφου το λες, εσυ ξερεις περισσοτερα.Αλλα πως θα το κανω;Εκει ειναι το θεμα και τι τιμες αλλαζω στο bios ωστε να ανεβει.Εαν μπορεις και εχεις το χρονο δες την υπογραφη μου τι εχω κ πες μου σε παρακαλω.Ευχαριστω.

Υπάρχουν παρα πολλα θέματα για OC σε FX

ενα εχω ανοιξει εγώ,υπάρχει επισης αντιστοιχο θέμα με το δικό σου 8320 οc τι πως γιατι (κάπως έτσι) στην αντίστοιχη ενότητα στο φορουμ.

υ.γ:

για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειναι οτι δεν εχω διάθεση για βοήθεια, απλά οι ερωτήσεις που πιθανώς να έχεις έχουν απαντηθεί εκει πέρα,συν οτι το OC δεν ειναι τυποποιημένο,παρε τουτες τις τιμες βάλτες και εισαι οκ,καθε cpu-μητρικη ειναι διαφορετικα.Ακόμα και 2 πανομοιότυπα συστήματα δεν ειναι 100% οτι θα κλοκάρουν το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν παρα πολλα θέματα για OC σε FX

ενα εχω ανοιξει εγώ,υπάρχει επισης αντιστοιχο θέμα με το δικό σου 8320 οc τι πως γιατι (κάπως έτσι) στην αντίστοιχη ενότητα στο φορουμ.

υ.γ:

για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειναι οτι δεν εχω διάθεση για βοήθεια, απλά οι ερωτήσεις που πιθανώς να έχεις έχουν απαντηθεί εκει πέρα,συν οτι το OC δεν ειναι τυποποιημένο,παρε τουτες τις τιμες βάλτες και εισαι οκ,καθε cpu-μητρικη ειναι διαφορετικα.Ακόμα και 2 πανομοιότυπα συστήματα δεν ειναι 100% οτι θα κλοκάρουν το ιδιο.

Ενταξει φιλε μου θα το κοιταξω.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πηγα στο θεμα για τον δικο μου επεξεργαστη αλλα τα βρηκα μπαστουνια...Εψαξα κ βρηκα αυτο το βιντεο οδηγο https://www.youtube.com/watch?v=O5V-h5oab1E αλλα με τον 6300 και τον εβαλα.Απο 3.500 πηγα τωρα στα 4100ghz...Δεν ξερω ομως εαν εκανα καλα.Και κατω στη φωτο οι τωρινες μετρησεις

snap_004.jpg

Δημοσ.

cool n quiet,C6 και C1E ενεργοποιησέ τα αλλιως θα κάθεται ο υπολογιστής και θα τρέχει στα μεγιστα ο επεξεργαστης,τσαμπα ρευμα.

απο εκει και πέρα, τρεχεις prime95 small fft's για κανενα 3ωρο και βάλε.

αν βγαλει κατι error δινεις παραπανω τάση(1 κλικ)και τρεχεις ξανα.

• Like 2
Δημοσ.

cool n quiet,C6 και C1E ενεργοποιησέ τα αλλιως θα κάθεται ο υπολογιστής και θα τρέχει στα μεγιστα ο επεξεργαστης,τσαμπα ρευμα.

απο εκει και πέρα, τρεχεις prime95 small fft's για κανενα 3ωρο και βάλε.

αν βγαλει κατι error δινεις παραπανω τάση(1 κλικ)και τρεχεις ξανα.

Kαλημερα.Ενταξει.Στο προγραμμα που ανοιξε κλικαρα την 1η επιλογη για small fft΄s.Εαν βγαλει error που λες την ταση απο που την ανεβαζω; Και εαν ειναι ολα οκ χωρις error,ειμαι καλα εκει;

Δημοσ.

τάση ανεβάζεις απ το bios,όπως ειδες στο βιντεο.

εαν στις 3-4 ώρες δεν βγάλει error 99% ειναι οκ.

επίσης να σου πω οτι εαν ανεβάζεις τον επεξεργαστή για gaming,δεν θα δεις καμια διαφορά με την κάρτα που έχεις.

Εαν τον ανεβάζεις για αλλον λόγο(videο κλπ)μην περιμένεις θαυματα,θα πάρεις ενα 10-15% παραπάνω στις επιδόσεις.

Τέλος κοιτάζεις θερμοκρασίες με το amd overdrive καθ ολη την διάρκεια του τέστ.

Δημοσ.

τάση ανεβάζεις απ το bios,όπως ειδες στο βιντεο.

εαν στις 3-4 ώρες δεν βγάλει error 99% ειναι οκ.

επίσης να σου πω οτι εαν ανεβάζεις τον επεξεργαστή για gaming,δεν θα δεις καμια διαφορά με την κάρτα που έχεις.

Εαν τον ανεβάζεις για αλλον λόγο(videο κλπ)μην περιμένεις θαυματα,θα πάρεις ενα 10-15% παραπάνω στις επιδόσεις.

Τέλος κοιτάζεις θερμοκρασίες με το amd overdrive καθ ολη την διάρκεια του τέστ.

Ναι μωρε θελω κ μια καρτα γιατι εγω επεξεργαζομαι βιντεο,photoshop,power director,correl κτλ.Παιχνιδια δε παιζω καθολου.Εχεις να προτεινεις καμμια καρτα γραφικων;Ολα καλα τα εχω αλλα στην καρτα ειμαι πολυ πισω.

Δημοσ.

Φιλε Γιωργο, να κοιτας τις θερμοκρασιες σου με ενα προγραμμα οπως το HWmonitor η HWinfo (η και τα δυο μαζι). Να προσεχεις ωστε η θερμοκρασια του cpu να μην ξεπερναει τους 62 βαθμους και η θερμοκρασια του socket τους 70. Επειδη κι εγω εχω gigabyte μητρικη να ξερεις οτι δεν τα πανε και πολυ καλα με το overclock.

Εδω εισαι --> http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε Γιωργο, να κοιτας τις θερμοκρασιες σου με ενα προγραμμα οπως το HWmonitor η HWinfo (η και τα δυο μαζι). Να προσεχεις ωστε η θερμοκρασια του cpu να μην ξεπερναει τους 62 βαθμους και η θερμοκρασια του socket τους 70. Επειδη κι εγω εχω gigabyte μητρικη να ξερεις οτι δεν τα πανε και πολυ καλα με το overclock.

Εδω εισαι --> http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

κανονικά την σωστότερη μετρηση την κάνει το overdrive αλλα υπάρχουν συνδυασμοί που δεν δειχνουν σωστά,ιδιαίτερα σε APU's.

τα προγράμματα που αναφέρεις και αυτά μερικές φορές δείχνουν σωστές θερμοκρασίες.

Προσωπικα έχω τσεκάρει με κομπιουτερακι το HWinfo με το Overdrive και δειχνανε ακριβώς τα ιδια.

Το HWmonitor μερικές φορές έδειχνε αλλα πράγματα,ιδιαιτερα σε χαμηλες θερμοκρασίες.

• Like 1
Δημοσ.

κανονικά την σωστότερη μετρηση την κάνει το overdrive αλλα υπάρχουν συνδυασμοί που δεν δειχνουν σωστά,ιδιαίτερα σε APU's.

τα προγράμματα που αναφέρεις και αυτά μερικές φορές δείχνουν σωστές θερμοκρασίες.

Προσωπικα έχω τσεκάρει με κομπιουτερακι το HWinfo με το Overdrive και δειχνανε ακριβώς τα ιδια.

Το HWmonitor μερικές φορές έδειχνε αλλα πράγματα,ιδιαιτερα σε χαμηλες θερμοκρασίες.

Επειδη η Amd, απ'οσο ξερω, δινει τις θερμοκρασιες μεσω ενος περιεργου αλγοριθμου κατω απο τους 35-40 βαθμους δειχνει οτι να ΄ναι. Εμενα σε idle δειχνει και 9 βαθμους οταν το δωματιο εχει 22! Προφανως δεν γινεται εκτος και αν υπαρχει ψυξη με αζωτο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Δημοσ.

Επειδη η Amd, απ'οσο ξερω, δινει τις θερμοκρασιες μεσω ενος περιεργου αλγοριθμου κατω απο τους 35-40 βαθμους δειχνει οτι να ΄ναι. Εμενα σε idle δειχνει και 9 βαθμους οταν το δωματιο εχει 22! Προφανως δεν γινεται εκτος και αν υπαρχει ψυξη με αζωτο αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

φυσικά,δε αντιλέγω τα γνωρίζω άλλωστε ζώντας με τον 6300 τα τελευταια 3+ χρόνια περίπου.

Προσωπικά πάντα πιστεύω πάντοτε το Overdrive και επειτα ολα τα υπολοιπα.

Δημοσ.

Παιδια εδω ειναι οι θερμοκρασιες κτλ. Ειμαι ενταξει; (δηλωνω ασχετος).Διαβασα καποια πραματα στο λινκ που μου στειλατε για τον επεξεργαστη μου για overclock αλλα δεν ειδα τις σωστες ρυθμισεις που γραφτηκαν εκει...

snap_001.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...