MrGeo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Καλησπερα στην παρεα, σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση ΡΑΜ στο λαπτοπ μου. Επειδη δεν γνωριζω αρκετα και γενικα οτι διαβαζω στο ιντερνετ δεν με εχει βοηθησει αρκετα, ειπα να ρωτησω τους γκουρου του φορουμ. Εχω βρει τις παρακατω: https://www.skroutz.gr/s/417710/Corsair-Vengeance-4GB-High-Performance-Laptop-Memory-Upgrade-Kit-CMSX4GX3M1A1600C9.html το λαπτοπ μου δεχεται μεχρι 8gb οποτε σκεφτομουν 2 dimm-ακια της corsair.Το θεμα ειναι ποια ειναι η καλυτερη επιλογη για το cas latency και αν ειναι καλα τα 1600 mhz (οι μνημες που εχω τωρα δουλευουν κοντα στα 600 mhz). Στην εικονα μπορειτε να δειτε την ραμ που εχει αυτη την στιγμη το λαπτοπ με τους χρονισμους και την cas. ΥΓ: οποια αλλη προταση για μνημη ευπροσδεκτη.
La_MoRt Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Γράψε αν θες και ποιο είναι το laptop γιατί μπορεί να χρειάζεσαι τίποτα DDR3L και να πάρεις τίποτα λάθος. 1
Kostas93 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 cpu-z και δες τα volt. οι μνημες σου δε δουλευουν κοντα στα 600 αλλά στα στα 532Χ2=~1066 (αυτό σημαίνει το ένα d απο το ddr, double data rate) 1
MrGeo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Γράψε αν θες και ποιο είναι το laptop γιατί μπορεί να χρειάζεσαι τίποτα DDR3L και να πάρεις τίποτα λάθος. Το μοντελο ειναι το sony vaio VPCEB4Z1E : https://www.computeruniverse.net/en/products/90407164/sony-vaio-vpc-eb4z1e-bq-w7hp64-schwarz.asp cpu-z και δες τα volt. οι μνημες σου δε δουλευουν κοντα στα 600 αλλά στα στα 532Χ2=~1066 (αυτό σημαίνει το ένα d απο το ddr, double data rate) Ειναι στα 1.5 volt οπως βλεπεις.
Kostas93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 κομπλε φαίνονται απο άποψη χαρακτηριστικών. Αν θες να είσαι ακόμη πιο σίγουρος για την συμβατότητα μπορείς να δεις το memory support list του λάπτοπ σου, αλλά σπάνια πετυχαίνει κανείς ασυμβατότητα.
MrGeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 κομπλε φαίνονται απο άποψη χαρακτηριστικών. Αν θες να είσαι ακόμη πιο σίγουρος για την συμβατότητα μπορείς να δεις το memory support list του λάπτοπ σου, αλλά σπάνια πετυχαίνει κανείς ασυμβατότητα. Τελικα οσο πιο χαμηλος ειναι ο αριθμος στην cas τοσο πιο γρηγορη ειναι και η μνημη; Η μνημη του λαπτοπ μου εχει CAS 7 ενω αυτες που λεω να βαλω CAS 9 (νομιζω).
conkal Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Τελικα οσο πιο χαμηλος ειναι ο αριθμος στην cas τοσο πιο γρηγορη ειναι και η μνημη; Η μνημη του λαπτοπ μου εχει CAS 7 ενω αυτες που λεω να βαλω CAS 9 (νομιζω). ναι , για ιδιες συχνοτητες μετραει το cas 1
Kostas93 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 μη σπας το κεφαλι σου με το cas, μηδενικη διαφορα θα δεις. Εγκυκλοπαιδικα αν θες να μαθεις, τσεκαρε wiki, τα λεει αρκετα απλα, αλλα ουσιαστικη διαφορά δε θα δεις. 1
MrGeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 μη σπας το κεφαλι σου με το cas, μηδενικη διαφορα θα δεις. Εγκυκλοπαιδικα αν θες να μαθεις, τσεκαρε wiki, τα λεει αρκετα απλα, αλλα ουσιαστικη διαφορά δε θα δεις. Εγκυκλοπαιδικα τα διαβασα και αρκετα μαλιστα, η ουσια με ενδιεφερε διοτι δεν εχω ασχοληθει με το built..ετσι και αλλιως το λαπτοπ ειναι αρκετα παλιο και δεν περιμενω πολλα..απλα μια πνοη να μου βγαλει λιγα χρονια στην πιεση της σχολης..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα