Προς το περιεχόμενο

Διαφορά 3.9Mhz με 4.5Mhz

denis_kos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους. Εχω εναν i5 6600. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με overclocking και σκέφτομαι να αλλάξω με τον 6600K για να ασχοληθώ λιγάκι. Η ερώτηση μου είναι απλή. Αξίζει τον κόπο και το κόστος(70-100€) για να τον πάω απο 3.9Mhz σε 4.5Mhz?? Εννοώ θα βλέπω διαφορά στην χρήση? Η χρήση είναι κυρίως lightroom, photoshop, browsing και κανένα παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει βελτίωση στα games όσο στην απόκριση του lightroom. Ευχαριστώ προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους. Εχω εναν i5 6600. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με overclocking και σκέφτομαι να αλλάξω με τον 6600K για να ασχοληθώ λιγάκι. Η ερώτηση μου είναι απλή. Αξίζει τον κόπο και το κόστος(70-100€) για να τον πάω απο 3.9Mhz σε 4.5Mhz?? Εννοώ θα βλέπω διαφορά στην χρήση? Η χρήση είναι κυρίως lightroom, photoshop, browsing και κανένα παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει βελτίωση στα games όσο στην απόκριση του lightroom. Ευχαριστώ προκαταβολικά

αμα θες να δεις σοβαρη διαφορα παρε ενα ι7 αλλιως τσαμπα τα λεφτα θα πανε ...μια χαρα εισαι και με αυτον που εχεις...

• Like 6

Οτι λεει ο ghost,το συνολικο κοστος μπορει να ειναι πιο υψηλο για εναν κλειδωμενο i7,αλλα οι εξτρα ''πυρηνες'' του θα σου δωσουν μεγαλυτερη αποδοση συγκριτικα απο εναν 6600k στα 4+ghz.

• Like 1

στην ερωτηση που εκανες η διαφορα στον χρονο ολοκληρωσης θα ειναι + 15% στην καλυτερη περιπτωση. Εχει βαβουρα ομως για να το παρεις αυτο το 15%.

εσυ θα κρινεις. περα απο την ψυχτρα θα πρεπει να φας αρκετο χρονο για να εισαι σιγουρος οτι ειναι σταθερος.

εσυ θα κρινεις. αλλα θα φας γεματο ΣΚ και βαλε αν εισαι ασετος με το θεμα.

Αν εχεις την V8 γιατι θες τα 70-100 ευρω?

στην ερωτηση που εκανες η διαφορα στον χρονο ολοκληρωσης θα ειναι + 15% στην καλυτερη περιπτωση. Εχει βαβουρα ομως για να το παρεις αυτο το 15%.

εσυ θα κρινεις. περα απο την ψυχτρα θα πρεπει να φας αρκετο χρονο για να εισαι σιγουρος οτι ειναι σταθερος.

εσυ θα κρινεις. αλλα θα φας γεματο ΣΚ και βαλε αν εισαι ασετος με το θεμα.

Αν εχεις την V8 γιατι θες τα 70-100 ευρω?

δε καταλαβες...τον 6600 εχει και λεει να τον δωσει και να παρει τον 6600κ ...

• Like 1

δε καταλαβες...τον 6600 εχει και λεει να τον δωσει και να παρει τον 6600κ ...

καταλαβα αλλα νομιζα οτι η διαφορα στα μτχ(αν αγοραζε απο μτχ) θα ηταν της ταξης 20-30 ευρω

Νομιζα οτι ηθελε να παρει και ψυχτρα

οκ παω πασο...

ο 6600 δεν κλοκαρεται ?

Κάτι γίνεται.. Αλλά θέλει να παίξεις με voltages και ταχύτητες από ότι διάβασα και δεν θέλω να μπλέξω τόσο. Προτιμούσα να το κάνω απλά με το multiplier να τελειώνω.  Μτχ θα ήταν ιδανικό,αλλα δύσκολο κάποιος να δώσει τον 6600Κ για τον 6600. Δεν έχει κανένα νόημα η κέρδος να το κάνει αυτό πιστεύω. Οπότε ο υπολογισμός είναι να δώσω ΜΤΧ και να αγοράσω τον 6600Κ καινούργιο.

• Like 1

οχι οχι το λογικο ειναι να δωσεις τον 6600 και να αγορασεις τον 6600Κ μτχ ή ακομη καλυτερα τον 6700Κ μτχ

για καινουργιο ηταν τοσο στραβο που δεν μου περασε καν απο το μυαλο

• Like 1

ε ναι για κανα 30αρι διαφορα συζητιεται το θεμα εννοειτε...αν θες να ασχοληθεις με οβερκλοκ κλπ...

αλλα για να δωσεις αυτο και να παρεις  καινουργιο οχι δεν αξιζει...

με 320ε ξεκιναει ο 6700 που ειναι κλασεις ανωτερος απο οτι ι5 χρονισμενο και να εχεις...

το hyperthreading κανει τη διαφορα...οι συχνοτητες οκ δινουν κατι της παραπανω

αλλα οταν ο επεξεργαστης αρχιζει και βαραει 100αρια χρηση εκει αρχιζουν τα οργανα ....

απο εκει και περα προς το παρον με την 750τι που εισαι ετσι και αλλιως διαφορα δε θα δεις...

και επειδη βλεπω οτι λες για 970 θα ελεγα περιμενε να παρεις την 1070 αν σε περνει οικονομικα...

Κάτι γίνεται.. Αλλά θέλει να παίξεις με voltages και ταχύτητες από ότι διάβασα και δεν θέλω να μπλέξω τόσο. Προτιμούσα να το κάνω απλά με το multiplier να τελειώνω.  Μτχ θα ήταν ιδανικό,αλλα δύσκολο κάποιος να δώσει τον 6600Κ για τον 6600. Δεν έχει κανένα νόημα η κέρδος να το κάνει αυτό πιστεύω. Οπότε ο υπολογισμός είναι να δώσω ΜΤΧ και να αγοράσω τον 6600Κ καινούργιο.

Απλά πληροφοριακά, overclock πειράζοντας μόνο πολλαπλασιαστή δε συστήνεται σε καμία περίπτωση. Ειδικά για τα 4.5GHz η μητρική στο αυτόματο θα δίνει standar πολύ ρεύμα με αποτέλεσμα υψηλές θερμοκρασίες.

• Like 4

οπως ειπαν και οι υπολοιποι... δεν αξιζει να πας! μεινε εκει που εισαι και μην βαζεις μπελα πανω απο το κεφαλι σου. ειδικα αν δεν εχεις ασχοληθει ξανα με Oc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...