Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει να ειναι χαζη ερωτηση αλλα γιατι Qualcomm και Mediatek δεν βγαζουν desktop cpus??

Στα κινητα εχουν κερδισει κατα πολυ την ιντελ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα κινητα εχουν κερδισει κατα πολυ την ιντελ.

Βασικα η ιντελ με 2 πυρινες ανταγωνιζεται την Qualcomm και την mediatek με 4 πυρινες.Δηλαδη επεξεργαστες της ιντελ που εχουν 2 πυρινες εχουν την ιδια αποδωση με 4 πυρινους της Qualcomm και mediatek.

Ή 4 πυρινοι τις Intel εχουν την ιδια αποδωση με 8πυρινους της mediatek.Και ολα αυτα με την ιντελ να κλοκαρει μεχρι 1.8ghz τους επεξεργαστες.Ενω η Qualcomm μεχρι και 2.5ghz

Επεξ/σία από Νυσταγμένος
Δημοσ.

νυσταγμενος οι atom επεξεργαστες τρωνε μπολικη σκονη απο τους qualcomm και mediateck, αμα θες ανεβασε κανα benchmark να σιγκρινουμε!! εχω mediateck cpu στα 2.0ghz 8 core

κατεβασε το geekbench που μετραει το single core και multi core του επεξεργαστη,

ο δικος μου βγαζει 917στο single core και 4500στο multi core

• Moderators
Δημοσ.

νυσταγμενος οι atom επεξεργαστες τρωνε μπολικη σκονη απο τους qualcomm και mediateck, αμα θες ανεβασε κανα benchmark να σιγκρινουμε!! εχω mediateck cpu στα 2.0ghz 8 core

κατεβασε το geekbench που μετραει το single core και multi core του επεξεργαστη,

γιατί η Intel atom έχει στα desktop? Ακόμα και οι 2 πυρηνοι pentium είναι αρκετά πιο αποδοτικοι από τους 8 πυρηνους mtk/snapdragon

Η κάθε εταιρία στοχεύει σε διαφορετικές αγορές

• Like 2
Δημοσ.

μην συγκρινετε ανομοια πραγματα . οι qualcom -mediatek κτλ ειναι mobile επεξεργαστες για χαμηλη καταναλωση οχι για επιδοσεις...

οι desktop intel το ακριβως αντιθετο. Ο καθενας στον τομεα του

• Like 1
Δημοσ.

inuyasha αμα μιλαει για destop cpu vs arm mobile cpu τοτε δεν υπαρχει θεμα συγκρισεις η desktop ειναι 10 χρονια μπροστα σε επιδοσεις

• Like 1
Δημοσ.

Οπα φιλε.Δεν ειμαι ουτε intel ουτε mediatek ουτε qualcomm fan boy.Κι εγω mediatek εχω(και intel ομως).Δεν τρωνε και τοση σκονη οση λες.

• Moderators
Δημοσ.

inuyasha αμα μιλαει για destop cpu vs arm mobile cpu τοτε δεν υπαρχει θεμα συγκρισεις η desktop ειναι 10 χρονια μπροστα σε επιδοσεις

Μα τι αρχικό θέμα ρωτάει γιατί δεν βγάζουν desktop επεξεργαστές οι mtk /Qualcomm, ένα είναι τι θέμα με άδειες όπως είπες, 2ον εφόσον μιλάμε για σύγκριση σύγκριση να γίνει με desktop επεξεργαστες, η Intel πρόσφατα δήλωσε ότι σταματάει τους atom μιας και δεν είναι κερδοφορος τομέας για αυτήν, παρόλα αυτά ακόμα και οι atom που είδαμε στα κινητά είναι αρκετά ισχυροί επεξεργαστές για της ανάγκες ενός κινητού,

Από την άλλη οι Qualcomm /mtk σε desktop εφαρμογές απλά δεν τραβάνε,επειδή βλέπουμε την μόδα 4-6-8-10 πυρήνες στα κινητά δεν σημαίνει ότι είναι αντίστοιχοι τον αναλόγων επεξεργαστών σε χ86 αρχιτεκτονικη

• Like 2
Δημοσ.

γιατι δεν εχουν αδειες για την αρχιτεκτονικη χ86

Εδώ ο άνθρωπος έδωσε απλά και μεστά την απάντηση. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίζει το θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...