Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα έχω μια εργασία στην SQL στην οποία πρέπει να δημιουργήσω μια βάση δεδομένων.
Έχω επιλέξει το πρόγραμμα Libre Office αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως μπορώ να ορίσω το σύνθετο πρωτεύον κλειδί; 
Ευχαριστώ Πολύ!!

Δημοσ.

Στον σχεδιασμό των πινάκων σου δίνει την επιλογή. Εάν δεν το βρίσκεις, ψάξε το στο google.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε !

Απ' ό,τι καταλαβαίνω αυτό που ζητάει η εργασία σου είναι να παραδώσεις κώδικα SQL. Έτσι δεν είναι ; Έχω τη γνώμη ότι αντί να κάθεσαι να γράφεις ένα σωρό κατεβατά τέτοιου κώδικα (κάτι που δεν κάνει σήμερα κανένας προγραμματιστής) μπορείς άμα θέλεις να κάνεις το εξής :

Στην παρακάτω σελίδα περιγράφεται σε απλά βήματα ένας τρόπος να συνδέσεις το πρόγραμμα Base του LibreOffice με την MySQL.

http://www.techrepublic.com/blog/diy-it-guy/diy-connect-libreoffice-base-to-a-mysql-database/

Άπαξ και το πέτυχες αυτό, μπορείς να φτιάξεις ό,τι θέλεις μέσα απ' το ίδιο το LibreOffice Base. Όταν όλη η δομή των πινάκων θα είναι έτοιμη και όλα τα δεδομένα θα έχουν καταχωρηθεί, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα που λέγεται mysqldump για να σου εξάγει όλο τον κώδικα με τον οποίο δημιουργήθηκε η βάση. Έστω ότι τη βάση τη λένε assignment_db. Έστω ότι χρησιμοποιείς τον root account της MySQL στον οποίο το password είναι ας πούμε 1234.
Τότε μπορείς να πας στη γραμμή εντολών (Start --> Programs --> Accessories --> Command Prompt) και να δώσεις την εξής εντολή :
mysqldump -u root -p1234 assignment_db > Mysql_Code.txt

Μετά απ' αυτό θα δημιουργηθεί στον κατάλογο στον οποίο βρίσκεσαι ένα αρχείο με όνομα Mysql_Code.txt που θα περιέχει όλο τον κώδικα με τον οποίο φτιάχτηκε η βάση.
Μόνο άμα θέλεις πρόσεξε το εξής. Μέσα απ' το Mysql_Code.txt θα πρέπει να σβήσεις όλα τα σχόλια που έβαλε το ίδιο το πρόγραμμα, ώστε να μην καταλάβει ο καθηγητής ότι χρησιμοποίησες κάποιο έτοιμο εργαλείο για να κάνεις την εργασία.

Αυτά για την ώρα,
Καλή δύναμη,
Ο Άσπρος Γάτος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...