elias1982 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 γεια σας, εχω ενα προβλημα με ενα οικιακο δικτυο πυ εχω φτιαξει μεταξυ desktop windows 10 με καλωδιο, και φορητο με windows 7 με wifi, ενω εχου μπει και τα 2 στην ομαδα ο φορητος βλεπει και διαβαζει κανονικα τα αρχεια του desktop , ενω το desktop δεν εμφανιζει τα αρχεια απο τον φορητο, τι μπορει να συμβαινει?
elias1982 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 μπορεί να κάνει Ping το desκtop στο laptop? Αυτό πως το δοκιμάζουμε ;
madrivermadonus Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Πατάς απο την αναζήτηση των windows "cmd" στο μαυρο παράθυρο πληκτρολογείς: ping και τη διευθυνση του κάθε υπολογιστή: πχ αν ο laptop έχει την 192.168.1.5 πατας ping 192.168.1.5 αν απο κάτω σου εμφανίσει 4 φορές απάντηση και ληφθέντα πακέτα 4 είσαι οκ. Τη διευθυνση ip του κάθε υπολογιστή τη βλέπεις απο τις ρυθμίσεις δικτύου->τοπική σύνδεση->λεπτομέρειες-> διευθυνση IPv4
elias1982 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Πατάς απο την αναζήτηση των windows "cmd" στο μαυρο παράθυρο πληκτρολογείς: ping και τη διευθυνση του κάθε υπολογιστή: πχ αν ο laptop έχει την 192.168.1.5 πατας ping 192.168.1.5 αν απο κάτω σου εμφανίσει 4 φορές απάντηση και ληφθέντα πακέτα 4 είσαι οκ. Τη διευθυνση ip του κάθε υπολογιστή τη βλέπεις απο τις ρυθμίσεις δικτύου->τοπική σύνδεση->λεπτομέρειες-> διευθυνση IPv4 Θα το κανω αύριο και θα σου πω , σε ευχαριστω πολυ
elias1982 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 λοιπον εκανα το ping μου εβγαλε 4 φορες request timed out και αποτελεσματα sent 4, received 0, lost 4, loss 100%
elias1982 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 λοιπον εκανα το ping μου εβγαλε 4 φορες request timed out και αποτελεσματα sent 4, received 0, lost 4, loss 100% καποια βοηθεια παιδια?
madrivermadonus Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Αυτό σημαίνει οτι ο φορητός επικοινωνεί με τον desktop αλλα όχι το αντίθετο. Ο desktop για κάποιο λόγο δεν παίρνει απάντηση απο το laptop. πρέπει να ελέγξεις τι ip έχει ο καθένας πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις δικτυου απο τον πίνακα ελέγχου->τοπική σύνδεση->ιδιότητες-> πρωτοκολλο ιντερνετ ipv4 και κανονικά θα πρέπει να έχει αυτόματη απόδοση ip παράλληλα να δεις τις ρυθμίσεις του router αν μοιράζει μεσω dhcp διευθυνσεις ip στις συσκευες. Αν σε μπερδευει κανε του reset αλλα θα χρειαστει να ξαναπερασεις το user & pass.
elias1982 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Αυτό σημαίνει οτι ο φορητός επικοινωνεί με τον desktop αλλα όχι το αντίθετο. Ο desktop για κάποιο λόγο δεν παίρνει απάντηση απο το laptop. πρέπει να ελέγξεις τι ip έχει ο καθένας πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις δικτυου απο τον πίνακα ελέγχου->τοπική σύνδεση->ιδιότητες-> πρωτοκολλο ιντερνετ ipv4 και κανονικά θα πρέπει να έχει αυτόματη απόδοση ip παράλληλα να δεις τις ρυθμίσεις του router αν μοιράζει μεσω dhcp διευθυνσεις ip στις συσκευες. Αν σε μπερδευει κανε του reset αλλα θα χρειαστει να ξαναπερασεις το user & pass. ολα αυτα ειναι οκ, κανω διαγνωση προβληματος στο pc και μου βγαζει μυνημα οτι λειπουν πρωτοκολλα δικτυου προχωραω στην επιλυση του προβληματος κι δεν καταφερνει να το διορθωσει
madrivermadonus Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Απο οτι κατάλαβα συνδέεις το desktop με καλωδιο στο ρουτερ και το laptop με wifi σωστα? Δοκίμασες να συνδεσεις με καλώδιο το laptop?
elias1982 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Απο οτι κατάλαβα συνδέεις το desktop με καλωδιο στο ρουτερ και το laptop με wifi σωστα? Δοκίμασες να συνδεσεις με καλώδιο το laptop? σωστα ετσι συνδεω desktop με laptop συνδεσα με καλωδιο και το laptop και δουλευει μια χαρα το δικτυο αλλα θελω ασυρματα το laptop να το συνδεσω στο δικτυο
madrivermadonus Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δοκίμασα με το δικό μου για να τσεκάρω τυχόν προβλήματα. Λοιπον: Καταρχήν δήλωσα το κάθε pc να έχει διαφορετικό όνομα με λατινικούς χαρακτήρες πχ PCDESKTOP, PCLAPTOP και να ανηκουν και οι δύο στην ίδια ομάδα (προεπιλογή: WORKGROUP). Απο το Laptop δημιούργησα μια οικιακή ομάδα και σημείωσα τον κωδικό. Έπειτα πήγα απο τον desktop και πάτησα συμμετοχή στην οικιακή ομάδα, μου ζήτησε τον κωδικό, τον έβαλα και ολα οκ. Έπειτα πηγαίνοντας στο κουμπί "δίκτυο" ;έβλεπα το κάθε pc. Να σημειωθεί οτι στην περίπτωσή μου είναι και τα 2 W7. Ελπίζω να βοήθησα
elias1982 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δοκίμασα με το δικό μου για να τσεκάρω τυχόν προβλήματα. Λοιπον: Καταρχήν δήλωσα το κάθε pc να έχει διαφορετικό όνομα με λατινικούς χαρακτήρες πχ PCDESKTOP, PCLAPTOP και να ανηκουν και οι δύο στην ίδια ομάδα (προεπιλογή: WORKGROUP). Απο το Laptop δημιούργησα μια οικιακή ομάδα και σημείωσα τον κωδικό. Έπειτα πήγα απο τον desktop και πάτησα συμμετοχή στην οικιακή ομάδα, μου ζήτησε τον κωδικό, τον έβαλα και ολα οκ. Έπειτα πηγαίνοντας στο κουμπί "δίκτυο" ;έβλεπα το κάθε pc. Να σημειωθεί οτι στην περίπτωσή μου είναι και τα 2 W7. Ελπίζω να βοήθησα ετσι το κανω και εγω αλλα δεν βλεπω απο το desktop το laptop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα