ktf Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Εγώ, εκτός ειδικών περιπτώσεων, δεν μπορώ να συστήσω σε μαθητή να ασχολείται πρόωρα με κάτι, εις βάρος της σχολικής του εκπαίδευσης. Η πορεία μου και η εξέλιξη εξαιρετικά επιτυχημένων συναδέλφων μου έδειξαν ότι αυτός είναι ο πιο σωστός και σίγουρος δρόμος, τέλος. Στατιστικά, μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα ξεκινά από μια επιτυχημένη σχολική πορεία και εκπαίδευση. Συνεπώς, κατ' εμένα ο μαθητής πρέπει ότι κάνει να τον κρατά στον δρόμο της τυπικής σχολικής εκπαίδευσης που θα τον οδηγήσει σταδιακά σε ανώτερες σπουδές και μετά σε καλό επαγγελματία. Κάποιοι δοκιμάζουν ότι τους καπνίσει και πετυχαίνουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή τύχη (καλοπροαίρετα) σε όποιον μαθητή κάνει του κεφαλιού του και παραμελεί το σχολείο του... - Δεν συνιστώ σε καμία περίπτωση μαθητής να παρατήσει το σχολείο προτού τελειώσει με το λύκειο. Σε εκείνο το κομβικό σημείο όμως, δεδομένου ότι ο μαθητής θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό, έχει το δίλημμα μπροστά του. Στην μία περίπτωση θα ξοδέψει 30,000€ και 4 χρόνια από την ζωή του για να αποκτήσει α) ένα πιο άρτιο επιστημονικό υπόβαθρο και β) να αποκτήσει εμπειρίες ζωής. Στην δεύτερη περίπτωση, αν έχει μάθει να ενεργεί αυτόβουλα και να μην χρειάζεται κάποιον από πάνω του για να διαβάσει, μπορεί κάλλιστα να μάθει περισσότερα σε 2 χρόνια σχετικά με το αντικείμενο αντί για 4. Ναι, θα έχει κάποιες ελλείψεις αλλά για το 90% των θέσεων εργασίας θα είναι στην ίδια ακριβώς θέση με τον απόφοιτο τριτοβάθμιας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει μια τέτοια πορεία. Είναι πολύ εύκολο να παραμελήσεις την μελέτη και θέλει να έχεις πειθαρχία και στόχο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει είναι να έχεις διάθεση δημιουργίας. Από το να φτιάξει ένα απλό κομπιουτεράκι, ένα text-based παιχνίδι 21ας και ούτω καθεξής θα δοκιμάζει της δυνάμεις του και θα συνειδητοποιεί της ελλείψεις του. Ο δρόμος που περιγράφεις ακούγεται βαρετός και μονότονος. Ακόμα και πανεπιστήμιο να πας, τα sideprojects είναι που θα σου μάθουν προγραμματισμό περισσότερο από την θεωρία. Αν δεν έχεις διάθεση να φτιάξεις από μόνο σου κάτι μεγαλεπήβολο, ακόμα και αν στην πορεία αποτύχεις, δεν σε γοητεύει ο κλάδος. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ και δουλεύω καθημερινά σε αυτό που αγαπώ και με εκφράζει. Η συμβουλή σου ότι τα sideproject είναι distraction είναι (προσωπικά) από τις χειρότερες που θα μπορούσε να δώσει κανείς. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Αυτό που συζητάμε για σχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα με ξεπερνάει... Το μόνο που μαθαίνει κανείς σήμερα από τα Ελληνικά σχολεία είναι να παπαγαλίζει σωστά.Τίποτα άλλο. Εγώ προτείνω ασχολήσου με ότι γουστάρεις τώρα που μπορείς, διάβαζε περιστασιακά για να έχεις καλούς βαθμούς και μόνο στην Γ Λυκείου δώστα όλα για να περάσεις σε σχολή.
googlebro Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Αυτό που συζητάμε για σχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα με ξεπερνάει... Το μόνο που μαθαίνει κανείς σήμερα από τα Ελληνικά σχολεία είναι να παπαγαλίζει σωστά.Τίποτα άλλο. Εγώ προτείνω ασχολήσου με ότι γουστάρεις τώρα που μπορείς, διάβαζε περιστασιακά για να έχεις καλούς βαθμούς και μόνο στην Γ Λυκείου δώστα όλα για να περάσεις σε σχολή. Αναφέρομαι στα BOLD: είναι δυνατόν να προτείνεις σε έναν μαθητή αυτά τα πράγματα? Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη αγαπητέ, όσο και να διαφωνείς με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, το να προτείνεις στον κούκο (μαθητή) να φέρει την άνοιξη (να κάνει επανάσταση) μονάχος του, είναι τραγικά επικίνδυνο. Και λογικά να το δείς αυτά που προτείνεις δεν στέκουν. Θα έχει τεράστια κενά στη σχολή που θα τον πάνε πολύ πίσω.
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ποιος μίλησε για επανάσταση; Έτσι κι αλλιώς όλοι οι μαθητές αυτό κάνουν. δεν υπάρχει κανείς που να παίρνει βαθμούς επειδή όντως καταλαβαίνει αυτά που του διδάσκουν στο Σχολείο. Επίσης τα κενά πως τα εννοείς; Η φυσική, χημεία, βιολογία, γλώσσα, αρχαία και τα λοιπά άχρηστα μαθήματα που μαθαίνει ο μαθητής στο σχολείο πως θα του λείψουν από την σχολή Πληροφορικής;
Ilias95 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Εμένα μου φαίνεται ότι εάν ασχοληθεί από μικρή ηλικία με τον προγραμματισμό και όντως του αρέσει είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να στρωθεί να διαβάσει για τις σχολικές εξετάσεις ώστε να μπει σε μια σχολή που θα γουστάρει και το ξέρει. Ταυτόχρονα μειώνονται πάρα πολύ οι πιθανότητες να καταλήξει να σπουδάζει κάτι που ΝΟΜΙΖΕ ότι θα του άρεσε. 2
pmav99 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Έτσι κι αλλιώς όλοι οι μαθητές αυτό κάνουν. δεν υπάρχει κανείς που να παίρνει βαθμούς επειδή όντως καταλαβαίνει αυτά που του διδάσκουν στο Σχολείο. Μην κρίνεις εξ ιδίων...
ss13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Αποφάσισε πως θα είσαι 15 ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη , η δουλειά αυτή θέλει πολύ επιμονή , μάθε c++ , java που είναι γλώσσες που είναι δύσκολες αλλά μετά οι υπόλοιπες θα σου δείχνουν παιχνιδάκι , εαν το πιστέψεις θα γίνεις , ο καλύτερος τεχνικός mac είναι φίλος χωρίς διπλώματα , σου φτιάχνεις δίκτυο για πλάκα σε μισή ώρα , ξέρει τα πάντα , μόνο με Αγγλικά αυτά όλα ΑΛΛΑ με καθημερινό λιώσιμο
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Τι σας έχει πιάσει όλους και προτείνετε C++ και Java σε μαθητή πρώτης Λυκείου που δεν έχει καμία σχέση με τον προγραμματισμό; Θες να μου εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου (μιας και ο salonikios95 που πρότεινε το ίδιο δεν έχει απαντήσει...); Επίσης, τι σχέση έχει ένας τεχνικός mac με τον προγραμματισμό; 2
ss13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Τι σας έχει πιάσει όλους και προτείνετε C++ και Java σε μαθητή πρώτης Λυκείου που δεν έχει καμία σχέση με τον προγραμματισμό; Θες να μου εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου (μιας και ο salonikios95 που πρότεινε το ίδιο δεν έχει απαντήσει...); Επίσης, τι σχέση έχει ένας τεχνικός mac με τον προγραμματισμό; Απλά όπου και αν ακούσεις σοβαρό άνθρωπο λέει γι αυτές τις δυο γλώσσες , εαν δεν αρχίσει από μικρός μετά θα θέλει διπλή προσπάθεια , απλά το είπα σα παράδειγμα ό,τι θέλει στόχο , αποφασιστικότητα και πείσμα για να πετύχεις ( γι αυτό έφερα το παράδειγμα με τον τεχνικό mac )
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Αυτό που λες είναι σα να λες ότι αν δεν αρχίσεις με ολοκληρώματα από μικρός μετά θα θέλει διπλή προσπάθεια για να τα μάθεις. Η C++ είναι εξαιρετικά πολύπλοκη γλώσσα και σίγουρα όχι κατάλληλη για κάποιον που ξεκινάει τώρα τον προγραμματισμό, καθώς έχει πολλές δυσνόητες (και άχρηστες για έναν αρχάριο) έννοιες και δυσκολίες. 3
M2000 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) 1. Δεν γίνεται να μάθεις μια γλώσσα αν δεν κάνεις κάτι με αυτήν! 2. Δεν γίνεται να κάνεις κάτι σε μια γλώσσα αν δεν έχεις διαβάσει τι κάνουν οι γλώσσες (πριν μάθεις το πώς το κάνουν). 3. Δεν θα διαβάσεις ποτέ τι κάνουν οι γλώσσες αν δεν έχεις μια ιδέα έστω και στραβή και απλά θέλεις να την επιβεβαίωσης. Με απλά λόγια κανείς δεν ξεκινάει με το προγραμματισμό επειδή μια μέρα σκέφθηκε."..και πώς θα βγάλουμε λεφτά αύριο...χμ θα γίνουμε προγραμματιστές!". Άμα ήταν έτσι ο τρόπος, τότε ας σκεφτεί κάτι καλύτερο "ας γίνουμε επιχειρηματίες ...και να βάλουμε άλλους να δουλεύουν για μάς".. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2016 από M2000
Giorgos65ert Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ποιος μίλησε για επανάσταση; Έτσι κι αλλιώς όλοι οι μαθητές αυτό κάνουν. δεν υπάρχει κανείς που να παίρνει βαθμούς επειδή όντως καταλαβαίνει αυτά που του διδάσκουν στο Σχολείο. Επίσης τα κενά πως τα εννοείς; Η φυσική, χημεία, βιολογία, γλώσσα, αρχαία και τα λοιπά άχρηστα μαθήματα που μαθαίνει ο μαθητής στο σχολείο πως θα του λείψουν από την σχολή Πληροφορικής; Δεν ξερό για ποιους όλους μαθητές λες άλλα αν πας να κάνεις την "επανάσταση" που λες στην Γ' λυκείου ειδικά στα μαθηματικά και να έχεις τρομερές ελλείψεις, παντόφλα που σε έφαγε... Όσο αναφορά για τα "άχρηστα μαθήματα". Φυσική: είναι μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως συμπεριφέρεται ο κόσμος (έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε σαν τρισδιάστατα οντά που είμαστε, μιλάω για κλασική φυσική έτσι όχι για κβαντομηχανική). Χημεία: είναι και αυτή μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως συμπεριφέρεται ο κόσμος άλλα συγκεκριμένα ο μικρόκοσμος. (+ βιοχημεία και ηλεκτροχημεία που τα σπάνε) Βιολογία: είναι μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως λειτουργείς σαν άνθρωπος, σαν οργανισμός δεν νομίζω να μην σε ενδιαφέρει... (άλλα αν δεν σε ενδιαφέρει οκ) Γλωσσά: είναι η μητρική σου γλωσσά (τουλάχιστον αν είσαι Έλληνας) αν την θεωρείς και πάλι άχρηστο μάθημα οκ... Αρχαία: είναι η παλιά γλωσσά των Ελλήνων μας, (τώρα ένταξη ούτε εγώ ούτε και πολλοί στρώθηκαν να διαβάσουν στα αρχαία, άλλα και πάλι αποτελεί για κάποιους φοβερό μάθημα, γιατί δεν ήμουν τις θεωρητικής ). Επιπλέον αν θες να μάθεις και κάτι παραπάνω για το τι είναι αυτά τα κουτιά που φωτίζουν φως στην οθόνη, πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις για να κατανοήσεις κάποια πράγματα, π.χ. αν θες να μάθεις πως διαρρέει το ηλεκτρικό ρεύμα από τους διαύλους του κουτιού που βγάζει φωτάκια, πρέπει να έχεις γνώσεις Φυσικής και Χημείας. Όπου εδώ δρα και άλλη μια επιστήμη που ονομάζετε Μαθηματικά.
DDevil Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 V.I Smirnov η επιτυχια και η επαγγελματικη καριερα δεν εχει ενα δρομο μονο αυτο το έχουν αποδειξει αρκετα μεγάλα ονοματα της Πληροφορικης. Ενταξει εσυ το πηγες ετσι και μαγκια σου αλλα δεν ειναι το μοναδικο μονοπάτι. Αρκετοι παρατησαν πανεπιστημια για να χαραξουν την δικη τους πορεια στο χωρο...
Aztec Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Ή αλήθεια μάλλον είναι κάπου στη μέση. Πρεπει να ξεχωρίσουμε τον προγραμματισμό από αυτό που ονομάζεται επιστήμη των υπολογιστών και απο αυτό που ονομάζεται domain knowledge. Θα συμφωνησω όμως ότι το λογικό και ασφαλες approach είναι να τελειώσει κάποιος το σχολείο και να κοιτάξει να προχωρήσει σε συναφεις σπουδες. Πίσω από κάθε έναν που πετυχαίνει υπάρχουν 1000 άλλοι που αποτυγχάνουν . Επομενως δεν μπορούμε να μιλάμε με εξαιρέσεις 1
JohnTehGreek Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δεν ξερό για ποιους όλους μαθητές λες άλλα αν πας να κάνεις την "επανάσταση" που λες στην Γ' λυκείου ειδικά στα μαθηματικά και να έχεις τρομερές ελλείψεις, παντόφλα που σε έφαγε... Όσο αναφορά για τα "άχρηστα μαθήματα". Φυσική: είναι μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως συμπεριφέρεται ο κόσμος (έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε σαν τρισδιάστατα οντά που είμαστε, μιλάω για κλασική φυσική έτσι όχι για κβαντομηχανική). Χημεία: είναι και αυτή μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως συμπεριφέρεται ο κόσμος άλλα συγκεκριμένα ο μικρόκοσμος. (+ βιοχημεία και ηλεκτροχημεία που τα σπάνε) Βιολογία: είναι μια επιστήμη που σου μαθαίνει πως λειτουργείς σαν άνθρωπος, σαν οργανισμός δεν νομίζω να μην σε ενδιαφέρει... (άλλα αν δεν σε ενδιαφέρει οκ) Γλωσσά: είναι η μητρική σου γλωσσά (τουλάχιστον αν είσαι Έλληνας) αν την θεωρείς και πάλι άχρηστο μάθημα οκ... Αρχαία: είναι η παλιά γλωσσά των Ελλήνων μας, (τώρα ένταξη ούτε εγώ ούτε και πολλοί στρώθηκαν να διαβάσουν στα αρχαία, άλλα και πάλι αποτελεί για κάποιους φοβερό μάθημα, γιατί δεν ήμουν τις θεωρητικής ). Επιπλέον αν θες να μάθεις και κάτι παραπάνω για το τι είναι αυτά τα κουτιά που φωτίζουν φως στην οθόνη, πρέπει να έχεις βασικές γνώσεις για να κατανοήσεις κάποια πράγματα, π.χ. αν θες να μάθεις πως διαρρέει το ηλεκτρικό ρεύμα από τους διαύλους του κουτιού που βγάζει φωτάκια, πρέπει να έχεις γνώσεις Φυσικής και Χημείας. Όπου εδώ δρα και άλλη μια επιστήμη που ονομάζετε Μαθηματικά. Μάλλον το έθεσα λάθος. Ο τρόπος που μαθαίνουν οι μαθητές σήμερα αυτά τα μαθήματα αυτόματα τα καθιστούν άχρηστα με την έννοια ότι οι Μαθητές κουράζονται!! Κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα οι μαθητές να μην καταλαβαίνουν και οι καθηγητές να είναι υποχρεωμένοι να βγαλουν μια συγκεκριμένη ύλη. Για όνομα του θεου από το γυμνάσιο μέχρι και το τέλος του Λυκείου κάθε χρόνο η ύλη παραμένει η ίδια και το ίδιο βαρετή προς τους μαθητές. Τα σημαντικά που πρέπει να γνωρίζει κανείς τα έχει μάθει από μόνος του μέσω internet ή κάποιας άλλης πηγής. Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ΔΕΝ μαθαίνει απολύτως τίποτα στους μαθητές!!! Γιαυτό και έχουμε χτυπήσει πάτο στην κατάταξη παγκοσμίως πιο κατω από χώρες της Αφρικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα