Antonisk2003 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ξέρω πως έχει χιλιοειπωθεί το θέμα με τα routers και τα repeaters και τα access points αλλά χρειάζομαι λίγη βοήθεια παιδιά. Έχω το γνωστό modem - router του οτε και αγόρασα το dlink με το σκεπτικό να κάνω μία επέκταση του ασύρματου δικτύου μου γτ δεν καλύπτει όλο το σπίτι. Δεν έχω καταλάβει όμως σε τι mode πρέπει να βάλω το dlink γιατί αν το βάλω σε access point χάνεται και δεν μπορώ να μπω καν στο μενού του. Κάπου διάβασα ότι αυτό είναι ένα bug που έχουν τα συγκεκριμένα. Και επίσης χρειάζεται να κάνω καθόλου αλλαγές στο modem - router του οτε? και επίσης το ασύρματο σε τι κανάλια πρέπει να δουλεύει? στο ίδιο κανάλι ή σε διαφορετικό? Ευχαριστώ πολύ!
Antonisk2003 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Με καλώδιο. Έχω δοκιμάσει να το βάλω στο dlink και στο wan αλλά και σε lan θύρα. Το κατάφερα και δούλεψε για λίγο! Στη θύρα wan. Όταν το έβαλα στη lan σταμάτησε και έχασα τελείως το internet ακόμα και στο pc που έχω με ethernet στο speedport!!! Οπότε το έβαλα πάλι στη wan. Το παράξενο όμως είναι ότι δούλεψε για λίγο και μετά κόλλησε! Και τη δεύτερη μέρα δούλεψε μέχρι στο βράδυ και τώρα που επέστρεψα σπίτι ενω φαινομενικά δείχνει από τα λαμπάκια του ότι δουλεύει έχει κολλήσει! και δεν μπορώ να μπω ούτε στο interface του. Θα το βγάλω από τη πρίζα λίγο και θα το ξαναβάλω.
Antonisk2003 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Παιδιά θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια γιατί θα το σπάσω. Πρώτα απ'ολα άλλαξα το main router και έβαλα το HUAWEI που δίνει ο οτε με το booster. Αυτό που με μπερδεύει όμως είναι σε τι mode να έχω το d-link? Wireless router, access point, κλπ. Επίσης στο σετάρισμα του δίνω ip wan 192.168.1.2 (192.168.1.1 είναι το main router) και lan ip 192.168.1.10 subnet mask 255.255.255.0 και getaway 192.168.1.1 και dns επίσης το ίδιο. Το θέμα είναι όταν κάνω save τις ρυθμίσεις μου λέει wan ip και lan ip conflict! Τι στο καλό να κάνω πια? Επίσης έχω κλείσει dhcp στο dink και στο huawei το έχω να ξεκινά από 192.168.1.3
tsakonas Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Το καλωδιο παει στο LAN.Κλεισε το DHCP στο DLink. Access point . IP WAN τιποτα. IP LAN 192.168.1.2 Π.χ . με gateway to 1.1. Το speedport ειναι μοντεμ ρουτερ και ισχυουν τα παραπανω. To huawei εαν ειναι και αυτο μοντεμ-ρουτερ κ εχει θυρες LAN, τοτε το καλωδιο παει στο LAN. To WAN που εχεις στο dlink ειναι για modem σκετο....
Antonisk2003 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Τζίφος! Δεν παίρνει ιντερνετ με τπτ! το huawei το βλέπει σαν συσκευή αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ ούτε στο interface του ούτε στο ιντερνετ! επίσης να ρωτήσω κάτι. οι υπόλοιπες λαν σταματούν να δίνουν ίντερνετ? γιατί θέλω να συνδέσω το άλλο πισι στο dlink με ethernet. στην ουσία θέλω να το χρησιμοποιώ σαν επέκταση του δικτύου κ ασύρματα και σταθερά. γίνεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα