Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ν' αδειάσεις χώρο στον σκληρό σου κάνε τα παρακάτω:

1. Τρέξε το Disk Cleanup σαν Administrator.  Μόλις τελειώσει (μπορεί να σου φάει και πάνω από 1 ώρα), κάνεις restart.

2. Εφόσον δεν το χρησιμοποιείς, καταργείς το Hibernation: τρέχεις την εντολή powercfg -h off  σε ένα CMD που έχεις ανοίξει σαν Administrator.

3. Διαγράφεις τα περιεχόμενα των φακέλλων:

• C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
  • C:\Windows\winsxs\Backup  (για να μπορέσεις ν' αδειάσεις τον φάκελλο αυτό, θα πρέπει να πάρεις το ownership)
  • C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed (για να δεις τον φάκελλο αυτό θα πρέπει να εμφανίσεις τα προστατευμένα αρχεία του συστήματος).

4. Μειώνεις το μέγεθος του pagefile.sys στο μισό του μεγέθους της RAM του υπολογιστή σου.

5. Καταργείς το system protection και διαγράφεις τα restore points, ή εναλλακτικά μειώνεις τον χώρο που διατίθεται για restore points στο απολύτως ελάχιστο (1% του μεγέθους του δίσκου σου).

6. Κατεβάζεις και τρέχεις το CCleaner.

7. Κατεβάζεις και τρέχεις το Temp Files Cleaner του Oldtimer.

• Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει προφανώς το έλυσε το θέμα ο φίλος, αφού κρατούσε το windows.old κάτι χρόνια!

Μάλλον με έχεις μπερδέψει με τον TS (iordanis), ο οποίος δεν έχει γράψει από χθες, αν έχει αποτελέσματα στο αρχικό του ερώτημα, από όλες τις προτάσεις που έγιναν.

Εγώ έσβησα το φάκελο old και δεν είμαι ο TS. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ν' αδειάσεις χώρο στον σκληρό σου κάνε τα παρακάτω:.............................

Φιλε μου, δε ζηταω να αδειασω χωρο στον σκληρο μου, να μειωσω τον φακελο των Win7 θελω.

Σκεψου να εχεις εναν ssd 60GB, δηλ. 55, και ο φακελος των "Windows" να πιανει >30GB... Τι κανεις τοτε, θα το αφησεις ετσι?

Επεξ/σία από alexzzz
η αναφορά στον system32 μπορεί να μπερδέψει κάποιους
Δημοσ.

Φιλε μου, δε ζηταω να αδειασω χωρο στον σκληρο μου, να μειωσω τον φακελο των Win7 θελω.

Σκεψου να εχεις εναν ssd 60GB, δηλ. 55, και ο φακελος των "Windows" να πιανει >30GB... Τι κανεις τοτε, θα το αφησεις ετσι?

Τα έχεις μπερδέψει και μας έχεις μπεδρέψει. Τι άλλο σου είπε ο Euclides από αυτό που ζητάς? 

Για την ιστορία τόσο πιάνουν πλέον τα win με τα συνεχή updates.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον με έχεις μπερδέψει με τον TS (iordanis), ο οποίος δεν έχει γράψει από χθες, αν έχει αποτελέσματα στο αρχικό του ερώτημα, από όλες τις προτάσεις που έγιναν.

Εγώ έσβησα το φάκελο old και δεν είμαι ο TS. 

ναι λάθος μου συγγνώμη!

Δημοσ.

[...]

Αν αναλύσεις τον φάκελο με το windirstat θα δεις ότι ο μισός περίπου χώρος δεσμεύεται στον φάκελο winsxs. Δες τι είπα ποιο πριν.

[...]

Οι 60άριδες ssd είναι οριακά καλοί για τα 7άρια με βασική χρήση και λίγα προγράμματα. Κανείς όμως δεν είπε ότι οι 60άριδες δίσκοι προορίζονται για λειτουργικό vista και πάνω. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στους 30άριδες οι οποίοι είναι μόνο για xp και linux..

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει και μας έχεις μπεδρέψει. Τι άλλο σου είπε ο Euclides από αυτό που ζητάς? 

Εγω δεν εχω μπερδεψει τιποτα, ειμαι σαφεστατος.

Αλλο αυτο που ζηταω, αλλο αυτο που ειπε ο Ευκλειδης.

Οπως ειπα εγω δε πολυβαζω updates. Eχω βεβαια το SP1 που πιανει αρκετο χωρο.

Πόσο ειναι εσενα ο φακελος των Win7? Kαποιος φιλος συμφωνησε πως οσο περναει ο καιρος τοσο και διογκωνεται, κι εγω πραγματι εχω 3 χρονια απο την τελευταια εγκατασταση.

Αν αναλύσεις τον φάκελο με το windirstat θα δεις ότι ο μισός περίπου χώρος δεσμεύεται στον φάκελο winsxs. Δες τι είπα ποιο πριν.

Το προγραμμα που χρησιμοπoιω για αναλυση δισκου εδω και πολλα χρονιa ειναι το diskSpace Explorer.

Tωρα που το ειπες, πραγματι ο φακελος Winsxs πιανει το 48%(14,66GB). Kλικαροντας μαλιστα πανω του για περισσοτερες λεπτομερεις, κολλαει...

Πιο πριν μου ειπες να μην τον πειραξω.

Δημοσ.

Πληροφοριακά, αναφέρω μερικά στοιχεία από το σύστημά μου:

Εγκατάσταση Windows 7: Δεκέμβριος 2009
Φάκελος Windows: 39 GB
Φάκελος Windows\winsxs: 18 GB
Φάκελος Windows\winsxs/Backup: 0,56 GB
Φάκελος Windows\Installer\$PatchCache$\Managed: 1,9 GB
Φάκελος Windows\SoftwareDistribution\Download: 0,37 GB

Κατά καιρούς κάνω εκκαθάριση διαγράφοντας περιττά αρχεία και φακέλους.

Δημοσ.

Το προγραμμα που χρησιμοπoιω για αναλυση δισκου εδω και πολλα χρονιa ειναι το diskSpace Explorer.

Tωρα που το ειπες, πραγματι ο φακελος Winsxs πιανει το 48%(14,66GB). Kλικαροντας μαλιστα πανω του για περισσοτερες λεπτομερεις, κολλαει...

Πιο πριν μου ειπες να μην τον πειραξω.

Ναι, σου είπα να μην τον πειράξεις αλλά σου επεσήμανα ότι ο φάκελος αυτός είναι πολύ μεγάλος, οπότε μην ψάχνεις να μειώσεις τον φάκελο win, δε θα κερδίσεις πολλά, άντε 2-3gb αν έχεις αρχεία στον φάκελο downloaded installations.

Δημοσ.

Ορίστε τι πρέπει να κάνεις: http://www.howtogeek.com/174705/how-to-reduce-the-size-of-your-winsxs-folder-on-windows-7-or-8/

Ο φάκελος αυτός χρησιμοποιείται για τα αρχεία των updates και έτσι μέσω της εκκαθάρισης μπορείς με ασφάλεια να διαγράψεις τα πιο παλιά.

Δημοσ.

Πληροφοριακά, αναφέρω μερικά στοιχεία από το σύστημά μου:

Εγκατάσταση Windows 7: Δεκέμβριος 2009

Φάκελος Windows: 39 GB

Εχεις επταμισι χρονια να κανεις φορματ?!

Και μονο 39GB o φακελος σου? Αρα εγω με 3 χρονια και 31GΒ ειμαι χειροτερα.

Κατά καιρούς κάνω εκκαθάριση διαγράφοντας περιττά αρχεία και φακέλους.

Απο το φακελο των Windows?

Ναι, σου είπα να μην τον πειράξεις αλλά σου επεσήμανα ότι ο φάκελος αυτός είναι πολύ μεγάλος, οπότε μην ψάχνεις να μειώσεις τον φάκελο win, δε θα κερδίσεις πολλά, άντε 2-3gb αν έχεις αρχεία στον φάκελο downloaded installations.

Θυμισε μου πόσο ειναι αυτος ο φακελος αμεσως μετα την εγκατασταση του λειτουργικου.

Και πόσο ανεβαινει οταν τoυ περασεις ολα τα updates.

Στο 2ο pc μου(επισης 3ετιας) που το εχω για htpc και κατεβασμα torrents, το μεγεθος του φακελου ειναι 26GB.

Ορίστε τι πρέπει να κάνεις: http://www.howtogeek.com/174705/how-to-reduce-the-size-of-your-winsxs-folder-on-windows-7-or-8/

Ο φάκελος αυτός χρησιμοποιείται για τα αρχεία των updates και έτσι μέσω της εκκαθάρισης μπορείς με ασφάλεια να διαγράψεις τα πιο παλιά.

Thanx! παω για ψαλιδι :)

Δημοσ.

Εχεις επταμισι χρονια να κανεις φορματ?!
Για την ακρίβεια, γύρω στα εξίμισι είναι.

Απο το φακελο των Windows?
Και από τον φάκελο των Windows, διαγράφω (αραιά βέβαια, μία φορά το χρόνο ας πούμε) τα backup των εγκατεστημένων ενημερώσεων (Windows Update) που, έτσι κι αλλιώς, απλώς πιάνουν χώρο, με το εργαλείο της Εκκαθάρισης δίσκου. Αν δεν τα είχα διαγράψει, τώρα θα είχα κάμποσα GB περισσότερα να αναπαύονται στον δίσκο μου.

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έκανε καν τον κόπο να διαβάσει και να καταλάβει το τι έγραψα.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος γι' αυτά που γράφει, όχι για το τι μπορεί να καταλάβει ο άλλος.

• Like 2
Δημοσ.
[...]

Θυμισε μου πόσο ειναι αυτος ο φακελος αμεσως μετα την εγκατασταση του λειτουργικου.

Και πόσο ανεβαινει οταν τoυ περασεις ολα τα updates.

[...]

Δεν έχω κάποια καθαρή εγκατάσταση για να το δω. Πάντως στο laptop που το πήρα με 8άρια, (αναβαθμίστηκε σε 8.1, μετά σε 10 τον Ιούλιο, στη συνέχεια στα 1511 το Νοέμβριο και πρέπει να πήρε πάλι μεγάλη ενημέρωση την άνοιξη), δεν είναι πάνω από 25gb.

Ο φάκελος αυτός δεν έχει και τόσο σχέση με τα updates όσο με τη χρήση και τη λειτουργία του συστήματος.

Why is the WinSxS folder so big?

The short answer to this commonly asked question is that the component store (WinSxS folder) contains all the components that make-up Windows to allow you operate your system. These components are kept to rollback any problematic change or to repair a file that becomes corrupted.

Αν πάντως είναι κάποιος που έχει σκοπό να κάνει φορμάτ, ας μπει στον κόπο να διαγράψει τα περιεχόμενα του φάκελου και να μας πει αν υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του συστήματος.

Βάση αυτού, νομίζω ότι η ms δίνει ποιο αναλυτικές οδηγίες πάνω στο θέμα.

LINK.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...