iordanis77 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 O φακελος των Windows μου ειναι 31GB (Win 7-64 Ultimate SP1). Προφανως αυτο το μεγεθος ειναι υπερβολικο. Υπαρχει τροπος να τον μικρυνω ωστε να απελευθερωθει χωρος στον SSD?
Petran_ Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Θα μπορούσες να κατεβάσεις κάποιο tool σαν το Ccleaner για να κάνεις καθαρισμό αλλά δεν νομίζω να δεις και μεγάλη διαφορά.
turbat0s Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μάλλον φταίει ο φάκελος system volume που αποθηκεύει τα restore points. Μπες Πίνακα Ελέγχου--Σύστημα--Προστασία Συστήματος, επίλεξε τον ssd σου και ελάττωσε το ποσοστό που δεσμεύουν τα windows για χρήση restore.
iordanis77 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μάλλον φταίει ο φάκελος system volume που αποθηκεύει τα restore points. Μπες Πίνακα Ελέγχου--Σύστημα--Προστασία Συστήματος, επίλεξε τον ssd σου και ελάττωσε το ποσοστό που δεσμεύουν τα windows για χρήση restore. Eχω ορισει τα restore points στο μολις 1,12GB. Γιατι εχει διογκωθει τοσο ο φακελος των Win, ειναι φυσιολογικο να μεγαλωνει οσο περναει ο καιρος? Δε μπορω να κανω κατι για (ασφαλη, εννοειται) αποσυμφορηση?
makfil Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Ο δικός μου με 7 32 Ultimate είναι γύρω στα 26 και μην ξεχνάς ότι μέσα σ' αυτόν μπαίνουν όλες οι ενημερώσεις.
iordanis77 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ο δικός μου με 7 32 Ultimate είναι γύρω στα 26 και μην ξεχνάς ότι μέσα σ' αυτόν μπαίνουν όλες οι ενημερώσεις. Δε πολυβαζω ενημερωσεις, υπαρχει βεβαια οπως ειπα το SP1. Νομιζω οτι με το καιρο ο φακελος διογκωνεται γιατι μαζευει διαφορα (σκουπιδια). Αυτα θελω να σβησω, αν γινεται. Βλεπεις, εχω σχεδον 3 χρονια να κανω φορματ. Eσυ πόσο? Windirstat Ειναι ασφαλες? Free?
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Αν δίνει και ο Gi0 μη ασφαλές εφαρμογές χαθήκαμε. It' s free. 1
iordanis77 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Απ οτι καταλαβα αυτη η εφαρμογη ειναι για να αναλυει, εγω θελω κατι που να σβηνει με ασφαλεια τη σαβουρα. Εσας παιδες πόσο μεγαλος ειναι? (ο φακελος των Wιn 7)
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Απ οτι καταλαβα αυτη η εφαρμογη ειναι για να αναλυει, εγω θελω κατι που να σβηνει με ασφαλεια τη σαβουρα. Εσας παιδες πόσο μεγαλος ειναι? (ο φακελος των Wιn 7) wise disk cleaner κάνει καλή δουλειά απλά αυτό που σου έδωσε ο Gio είναι για να βλέπεις και να σβήνεις χειροκίνητα αρχεία που δεν χρειάζεσαι, αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός τι σβήνεις γιατί μπορεί να κάνεις μεγάλη ζημιά στο Λειτουργικό σου. Εγώ πάντως δεν θα το συνιστούσα σε αρχάριους χρήστες είναι επικίνδυνο είναι σα να δίνεις ένα όπλο σε ενα μικρό παιδί
makfil Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δε πολυβαζω ενημερωσεις, υπαρχει βεβαια οπως ειπα το SP1. Νομιζω οτι με το καιρο ο φακελος διογκωνεται γιατι μαζευει διαφορα (σκουπιδια). Αυτα θελω να σβησω, αν γινεται. Βλεπεις, εχω σχεδον 3 χρονια να κανω φορματ. Eσυ πόσο? Από τότε που έστησα το σύστημα (2009), με τα καλλίτερα για την εποχή τους εξαρτήματα, δεν έχω κάνει format, οι δίσκοι έχουν υγεία 100% και γενικά λειτουργεί απροβλημάτιστα. Το μόνο που κάνω ανελλιπώς σχεδόν κάθε βδομάδα είναι να καθαρίζω τα σκουπίδια του φακέλου Temp στον C:/Users/XXXXXX/AppData/Local
xaerialtwistx Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Windirstat Και εγω αυτο ηθελα να δωσω οταν διαβασα το προβλημα :Ρ Περνας το παραπανω προγραμμα, αναλυει τους φακελους σου, ανοιγεις (απο το προγραμμα) τον φακελο Windows, και σου δειχνει με σειρα μεγεθους ποια αρχεια εκει μεσα πιανουν τον περισσοτερο χωρο. μπορει να ειναι ξεχασμενο κανενα μεγαλο αρχειο εκει μεσα οποτε μιας και τα εχει με σειρα μεγεθους, κοιτας κατευθειαν τα πρωτα. Δεν σβηνεις βεβαια κατι αν δεν ξερεις τι ειναι. Οσο για προγραμματα τυπου CCleaner ειναι κατα κανονα εντελως αχρηστα αφου σβηνουν αρχεια που ετσι και αλλιως δημιουργουνται σχεδον καθημερινα. Πιο χρησιμες ειναι οι αλλες επιλογες που μπορει να εχουν (startup manager κτλ) παρα η κυρια λειτουργια τους.
TheELF Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 wise disk cleaner κάνει καλή δουλειά+1 μόνο προσοχή γιατί στηρίζεται πολύ στην διαφήμιση οπότε πρόσεχε που πατάς όταν το κάνεις εγκατάσταση και κλίνε το κάθε φορά αφού το δουλέψεις για να μην σου βγάζει παραθυράκια.
makfil Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ευχαριστώντας τον Gi0 για την πρότασή του, άνοιξα την εφαρμογή, βρήκα το Windows.old από το 2011 και ελευθέρωσα σημαντικό τμήμα του δίσκου.
micos000 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 O φακελος των Windows μου ειναι 31GB (Win 7-64 Ultimate SP1). Προφανως αυτο το μεγεθος ειναι υπερβολικο. Υπαρχει τροπος να τον μικρυνω ωστε να απελευθερωθει χωρος στον SSD? Αν κάνεις ανάλυση του φάκελου με το windirstat θα δεις ότι ο περισσότερος χώρος είναι στο winsxs. Αυτός ο φάκελος πιάνει πολύ χώρο και οι γνώμες στο αν πρέπει ή όχι να καθαριστεί διίστανται , αν και η επικρατέστερη άποψη είναι να μην τον πειράζεις. [...]ειναι φυσιολογικο να μεγαλωνει οσο περναει ο καιρος? Ναι. Δε μπορω να κανω κατι για (ασφαλη, εννοειται) αποσυμφορηση? Μόνο ότι καθαρίζουν προγράμματα όπως το ccleaner. Χειροκίνητες διαγραφές δεν προτείνονται αν δε ξέρεις τι κάνεις. Υπάρχει άλλος δίσκος στο σύστημα; Αν ναι μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα για να τον ελαφρύνεις. Π.Χ. 12 ssd tips to optimize drive User folders-Change default location Ευχαριστώντας τον Gi0 για την πρότασή του, άνοιξα την εφαρμογή, βρήκα το Windows.old από το 2011 και ελευθέρωσα σημαντικό τμήμα του δίσκου. Δηλαδή κρατούσες τέτοιον φάκελο εδώ και 5 χρόνια; Μπράβο! Αυτός πρέπει να ήταν χύμα στον C πάντως και όχι μέσα στον Windows φάκελο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα