Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά παιδιά και Χριστός ανέστη!!

Θέλω να κάνω δώρο στη γυναίκα  μου ένα κινητό και είμαι ανάμεσα στο P8 και flex 2 καθώς τα έχω βρεί σχεδόν στην ίδια τιμή.

Έχω ψάξει - διαβάσει - δει πολλά και για τα δύο αλλά θα ήθελα και μία τελευταία γνώμη πριν αποφασίσω και  παραγγείλω

Απο αυτά που έχω δει (και αυτά που με ενδιαφέρουν)

flex 2 έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη οθόνη, καλή κάμερα, εγγύηση, ωραίο σχέδιο αλλα διάβασα οτι laggarei (πολυ συμαντικό)

το p8 είναι  κατασκευή απο αλουμίνιο, 3g ram, είναι lag free, αλλά χειρότερος επεξεργαστής και μπαταρία (σημαντικό)

χρήση: απλή, με λίγα light παιχνίδια (ίσως πάρω και εγώ ο ίδιο αργότερα που θέλω πιο πολλά)

όπως καταλάβατε έχω μπερδευτεί αρκετά γιατι και τα δύο έχουν μεν ωραία χαρακτηριστικά αλλά και πολυ σημαντικά (για εμένα και εκείνη) μειονεκτήματα.

Θα ήθελα να ρωτήσω

είναι όλα τα παραπάνω σωστά?

ποιο απο τα δύο παίζει να αντέξει στο χρόνο?

ποιο θα μου προτείνατε σε γενικές γραμμές και γιατί?

εάν είχατε εμπειρία με κάποιο απο τα δύο ή και τα δυο?

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα...Επειδη τα ειχα και τα 2 θα σου πω τα εξης συμφωνα και με αυτα που γραφεις

Το Flex 2 υπερτερει σε design cpu-gpu fast charging

Το P8 ειναι μεταλλικη κατασκευη με πολυ καλο ηχειο εξαιρετικο σημα(για αυτο και το υψηλο SAR) ελαφρως καλυτερη μπαταρια απο το Flex 2 αν και η φορτιση αργει χειροτερη gpu-cpu αν σε ενδιαφερουν τα benchmarks καλυτερη καμερα 3GB ram και καθολου lag

Οσον αφορα την οθονη η P-Oled του Flex 2 να ξερεις οτι εχει πολλα θεματα(banding-κιτρινιλες-grain) και γενικα ειναι λαχειο τι θα σου κατσει...Εμενα αυτος ηταν ο λογος που το εδωσα το κινητο....Απο την αλλη το P8 φοραει μια παρα πολυ καλη οθονη με σωστη αποδοση χρωματων

Εμενα απο αποψη μεγεθους με βολεψε παρα πολυ το P8 και οι 5.2 σε σχεση με τις 5.5 του Flex 2 το οποιο λογω curved ειναι συμμαζεμενο οποτε η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη..Οποτε εσυ γνωριζεις καλυτερα

Οσον αφορα την τιμη απο οτι βλεπω τωρα εχουν μια διαφορα της ταξης των 30e....Αν θελεις τη γνωμη μου ενημερωσου καταλληλα για το Flex 2 ειδικα για τις ιδιομορφιες που μπορει να συναντησεις σχετικα με την οθονη του(κυριως σε συνθηκες χαμηλου φωτεισμου)...Αρκετα παιδια το πηραν ξενερωσαν με την οθονη και το εδωσαν....Αλλοι δεν τις παρατηρησαν καν λογω και των συνθηκων χρησης....Εγω το γουσταρα πολυ αλλα λογω αυτου του θεματος το εδωσα....Να ξερεις οτι συμφωνα με το service (το grain κυριως) δεν αποτελει προβλημα της οθονης που να χριζει αντικατασταση αλλα χαρακτηριστικο της οθονης

• Like 4
Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει νόμιζα ότι με τις καινούριες παρτίδες (510) αυτα τα προβλήματα με οθονη έχουν εξαφανιστεί. το θέμα είναι οτι ακόμα και εαν όντως υπάρχουν θέματα στην οθόνη η γυναίκα μου θα το καταλάβει? θέλω να πω για κάποιον που δεν ξέρει πολλά και δεν είναι ψείρας το καταλαβαίνει?

το θέμα μπαταρια - οθονη - lag με ενδιαφέρει πολυ...

και αντε πες να πάρω το p8 λόγω χειρότερου επεξεργαστή μήπως στο μέλλον αρχίζει και μας σπάει πάλι τα νευρα απο lag όπως όλα τα προηγούμενα που είχαμε?

ΥΓευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.

Με τις καινουργιες παρτιδες μειωθηκαν οι κιτρινιλες και το banding αλλα το grain παραμενει

Αν θα τα παρατηρησει τι να σου πω

Για το μελλον ποιο θα κρατησει περισσοτερο επισης αγνωστο

Για τη μπαταρια σε στιγμες αδρανειας το Flex 2 κραταει καλυτερα απο το P8 αλλα στα υπολοιπα νομιζω υπερεχει το P8

Δημοσ.

Φιλαρακι ειμαι κι εγω ενας απολους που πήρα flex2 και απογοητεύτηκα για την οθονη του. Το βράδυ θα σου σπάει τα νεύρα. Ειδα σημερα το p8 απο μια φίλη μου και με εβαλε σε σκεψεις να το αλλαξω. Να σου πω την αλήθεια το flex σαν design ειναι πολυ καλύτερο (προσωπική μου αποψη) αλλα.... Παρε p8

• Like 1
Δημοσ.

Ειδικα για δωρο για γυναικα δεν υπαρχει καν κατι για σκεψη. Huawei P8 gold(το ασπρο/χρυσο δηλαδη)και εισαι αρχοντας.

Ο επεξεργαστης του huawei ειναι οντως χειροτερος αλλα μονο στον τομεα των γραφικων.Σαν επεξεργαστης αυτος καθαυτος ειναι σχεδον στα ιδια με τον Snapdragon και μονο στα γραφικα ειναι που χανει(και αυτο φενεται και στα Benchmarks).Αρα για light gaming θεμα δεν υπαρχει και ισα ισα που λογω των χειροτερων γραφικων εχει και αρκετα καλυτερη μπαταρια απο το flex

http://www.gsmarena.com/lg_g_flex2-review-1209p3.php

http://www.gsmarena.com/huawei_p8-review-1263p3.php

Οπως λοιπον βλεπουμε απο τα παραπανω το huawei p8 εχει παρα πολυ καλη αυτονομια μπαταριας οσον αφορα την χρηση wifi παρολο την μικροτερη μπαταρια.

Γενικα αυτο που θα πω για το flex 2 οπως και για το G4,ειναι οτι δεν ειναι τυχαιο πως και αυτες οι συσκευες εχουν πεσει τοσο πολυ σε συντομο χρονικο διαστημα παρολο τα φοβερα specs τους.Και το flex 2 ειχε θεμα με οθονη και ζεσταμα λογω επεξεργαστη,αλλα και το G4 εχει εμφανισει και αυτο τα προβληματα του.

Δημοσ.

Ειδικα για δωρο για γυναικα δεν υπαρχει καν κατι για σκεψη. Huawei P8 gold(το ασπρο/χρυσο δηλαδη)και εισαι αρχοντας.

Ο επεξεργαστης του huawei ειναι οντως χειροτερος αλλα μονο στον τομεα των γραφικων.Σαν επεξεργαστης αυτος καθαυτος ειναι σχεδον στα ιδια με τον Snapdragon και μονο στα γραφικα ειναι που χανει(και αυτο φενεται και στα Benchmarks).

Δεν χάνει μονο στα γραφικα, ειναι αισθητα υποδεεστερος κ στο "cpu" κομματι.

Ενδεικτικα, εχει πιο αργο επεξεργαστη και απο το nexus 5 του 2013 κ υστερει κ σε browsing λογω αδυνατου επεξεργαστη ακομα και σε συγκριση με κινητα του 2013:

http://www.anandtech.com/show/9260/the-huawei-p8-review/3

74744.png

As expected, our in-browser benchmarks put the P8 at the lower-end of the performance spectrum as it simply doesn't have enough processing power to keep up with the competition. 

....

While the Kirin 930 makes the CPU "good enough", that's about as much positive as there is to say about the chipset, as it stillremains a relatively inefficient SoC with one of the worst GPU performances we've enountered this generation.

Δημοσ.

Το P8 είναι μια συσκευή που σώζεται από το design της. Πρακτικά κάποιος μπορεί να μην συναντήσει πρόβλημα αλλά είναι γελοίο να αγοράζεις κάτι υποδεέστερο σε αυτά τα λεφτά μόνο και μόνο επειδή αρέσει εξωτερικά. Το βλέπω να το προτείνουν και στο myphone και τρελαίνομαι. Η Huawei κοροϊδεύει κόσμο με την συγκεκριμένη συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια τα εχουμε ξαναπει το οτι ειναι πισω στα benchmarks δεν λεει κατι

Και το P9 στα benchmarks ειναι πισω 30-50000 ποντους απο τα  G5 S7 Edge...Στα αυτα τα video φαινεται κατι τετοιο; Αντιθετως ειναι στα ιδια και ποιο γρηγορο και στα μονα σημεια που χανει ειναι τα benches....Αν αγοραζετε κινητο για να τρεχετε benches μην αγοραζετε Huawei

Δημοσ.

Ρε παιδια τα εχουμε ξαναπει το οτι ειναι πισω στα benchmarks δεν λεει κατι

Ειναι κατι που φαινεται σε καθημερινη χρηση και σε browsing και σε παιχνιδια:

As expected, our in-browser benchmarks put the P8 at the lower-end of the performance spectrum as it simply doesn't have enough processing power to keep up with the competition. 

....

While the Kirin 930 makes the CPU "good enough", that's about as much positive as there is to say about the chipset, as it stillremains a relatively inefficient SoC with one of the worst GPU performances we've enountered this generation.

Το P8 εχει πιο αργο επεξεργαστη και καρτα γραφικων απο το nexus 5 του 2013.

Δημοσ.

Ειδαμε και τον 810 με τα δυνατα γραφικα που κατεστρεψε σχεδον οσα κινητα μπηκε μεσα.Τα περισσοτερα απο αυτα ειχαν θεματα με θερμοκρασιες και επισης σχεδον ολα ειχαν μειωμενη μπαταρια

Δες και στο S7 edge πως ο Snap 820 με τα καλυτερα γραφικα απο τον Exynos τι αυτονομια δινει στο κινητο http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-review-1409p3.php  και πες μου ο τελικος χρηστης τι θα προτιμουσε απο τα δυο αν μπορουσε να διαλεξει....

Δημοσ.

Το P8 είναι μια συσκευή που σώζεται από το design της. Πρακτικά κάποιος μπορεί να μην συναντήσει πρόβλημα αλλά είναι γελοίο να αγοράζεις κάτι υποδεέστερο σε αυτά τα λεφτά μόνο και μόνο επειδή αρέσει εξωτερικά. Το βλέπω να το προτείνουν και στο myphone και τρελαίνομαι. Η Huawei κοροϊδεύει κόσμο με την συγκεκριμένη συσκευή.

απ το να μπλεξει με το lg κλτρα huawei

• Like 1
Δημοσ.

Ειδαμε και τον 810 με τα δυνατα γραφικα που κατεστρεψε σχεδον οσα κινητα μπηκε μεσα.Τα περισσοτερα απο αυτα ειχαν θεματα με θερμοκρασιες και επισης σχεδον ολα ειχαν μειωμενη μπαταρια

Δες και στο S7 edge πως ο Snap 820 με τα καλυτερα γραφικα απο τον Exynos τι αυτονομια δινει στο κινητο http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7_edge-review-1409p3.php  και πες μου ο τελικος χρηστης τι θα προτιμουσε απο τα δυο αν μπορουσε να διαλεξει....

Aλλη συζητηση η αυτονομια και αλλη οι επιδοσεις.

Δεν εκανα σχολιο για την αυτονομια, απλα διορθωσα τη λανθασμενη εντυπωση που υπηρχε για το ποσο δυνατος ειναι ο επεξεργαστης του p8.

Δεν ειναι το ιδιο δυνατος με snapdragon 808-810, ενδεικτικα ειναι πιο αργος απο του nexus 5 του 2013.

Τωρα ομως που δεχεσαι οτι πραγματι ειναι αργος, μπορουμε να συζητησουμε για την αυτονομια του.

Δημοσ.

Aλλη συζητηση η αυτονομια και αλλη οι επιδοσεις.

Δεν εκανα σχολιο για την αυτονομια, απλα διορθωσα τη λανθασμενη εντυπωση που υπηρχε για το ποσο δυνατος ειναι ο επεξεργαστης του p8.

Δεν ειναι το ιδιο δυνατος με snapdragon 808-810, ενδεικτικα ειναι πιο αργος απο του nexus 5 του 2013.

Τωρα ομως που δεχεσαι οτι πραγματι ειναι αργος, μπορουμε να συζητησουμε για την αυτονομια του.

Δεχομαι οτι ειναι πιο αργος γιατι το ειπα εξ αρχης(βεβαια ο μεσος χρηστης αυτο δεν το καταλαβαινει και ας τα γραφηματα να λενε οτι θελουν το εχω δει και απο P8 φιλου απο την παλια προσφορα του Κωτσοβολου που το ειχε παρει).

Ειναι γνωστο για οσους ψιλο ασχολουνται οτι στα γραφικα Adreno>Mali εδω και χρονια και αυτο δεν προκειται να αλλαξει.

Επισης και Snapdragon>Media Tek βεβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...