Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα τελη περαν της 15ετιας παραγραφονταν.δλδ το το 2010 που πηγα να καταθεσω πινακιδες για μοτο ,βρηκαν απληρωτα του 94-95.με ειπε η υπαλληλος "καλυτερα κρατα την πινακιδα ενα χρονο ακομη και κατεθεσε μετα,ωστε να παραγραφουν τα 2 χρονια που δεν πληρωσα τελη",τα οποια θα τα πληρωνα και διπλα.οποτε πηγα τον επομενο χρονο και κατεθεσα και δεν πληρωσα εκεινα τα 2 χρονια,και ειχα και την μηχανη  ενα χρονο σε κυκλοφορια.αλλα ηταν 250 κυβικα.στα κατω των 50 κυβικων,κανε ερωτηση σε τροχαια,διοτι νομιζω ειναι ενα εφαπαξ ποσο για ολα τα χρονια,οχι για καθε χρονο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πληρώνει το 15€ όλα τα χρόνια. Ή άδεια έχει κατ σφραγίδες, δες εκεί ποια χρονολογία είναι τελευταια, το έκανα πρόσφατα. Πινακίδες οι ίδιες, δεν βγαίνουν άλλες. Νταβατζιλικι αλλά έτσι είναι

Μπερδεύτικα τώρα, τι εννοείς πως πληρώνω το 15άρι όλα τα χρόνια;

Δημοσ.

Αν η τελευταία σφραγίδα είναι 1996 τότε θα πληρώσει μέχρι σήμερα 20 15ρια. Χαρτόσημο είναι που τα φράγκα πάνε Ελ.Αστ για τις υπηρεσίες που μας προσφέρει.

Δημοσ.

Πρόκειται για ένα παλιό 50αράκι παπί το οποίο έχει χαλάσει και βγεί εκτός λειτουργίας εδώ και 20ετία περίπου. Σε αχρηστία ήτανε δεν το χρησιμοποιούσα, δεν κατέθεσα πινακίδες, δεν πλήρωνα ασφάλειες ούτε και άδεια κυκλοφορίας κλπ. αλλά τώρα το χρειάζομαι. Όταν θα παω στην τροχαία άραγε να το δηλώσω, θα με πετσοκόψουνε, ή θα με πάνε μέσα :-D, ξέρει κανείς; Τι να κάνω;

Τα παπιά πλήρωναν παλαιότερα τέλη κυκλοφορίας; Αν ναι τότε μην κάνεις τίποτα ή μην χρησιμοποιήσεις το παπί ή αγόρασε μεταχειρισμένο.

Δημοσ.

Kαμία αντίρρηση, να πληρωθούν εάν χρησιμοποιείτο, εάν όχι όμως τότε ποιός ο λόγος του να πληρωθούν;

Δηλαδή εγώ μπορώ να πάρω ένα όχημα και να πω ότι δεν το χρησιμοποιώ για να μην πληρώνω φόρους; Το σχόλιο είναι ειρωνικό.

Από την στιγμή που έχει πινακίδες, πως θα αποδείξεις ότι δεν το χρησιμοποιούσες; και γιατί έχει σημασία αν το χρησιμοποιούσες ή όχι; Την εφορία δεν την ενδιαφέρει αν δεν το χρησιμοποιείς. Εγώ το αυτοκινητό μου το χρησιμοποιώ 1 φορά την εβδομάδα αντίθετα με πριν από 5 χρόνια που το χρησιμοποιούσα σε καθημερινή βάση, φέτος οπότε πρέπει να πληρώνω λιγότερους φόρους;

• Like 1
Δημοσ.

gokuthelegend έχεις δίκιο, και μόλις με άγχωσες με το θέμα, μην φανεί πως το υπέκρυπτα επίτηδες για να μην πληρώνω φορους κλπ. και είναι και ευαίσθητη περίοδος τώρα για τέτοια!

Δημοσ.

Το μηχανάκι σου φαίνεται πως ήταν σε κυκλοφορία όλα αυτά τα χρόνια, γιατί πολύ απλά αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς ένα όχημα παραδίδεις τις πινακίδες. Οπότε δυστυχώς, δεν μπορείς να αποδείξεις κάπως πως δεν το κινούσες. Και ισχύει πως πληρώνεις αυτά τα 15-18€ για κάθε έτος που δεν έχει θεωρηθεί η άδεια.

Μία απορία που έχω εγώ είναι πως σου κλέβουν την άδεια του αθώρητου για 20 χρόνια μηχανακίου! Και πας στην τροχαία να βγάλεις καινούρια. Πως θα ξέρουν πως δεν έχει θεωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια; Κρατάνε κάποιο αρχείο πέρα από τις σφραγίδες που βάζουν πάνω στην άδεια; 

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση πως μάλλον δεν κρατούσανε ποτέ κάποιο αρχείο και γιαυτό δεν με έψαξε κανείς μέχρι τώρα.

Όσο για το μηχανάκι, εάν το δεί κανείς πως είναι σήμερα, ε φαίνεται πως είναι αχρησιμοποίητο χρονια!

Δημοσ.

Oύτως η άλλως δεν πρέπει να πληρωθούν όλα αυτά κάποια στιγμή; Φαντάζομαι μετά από 35χρόνια πχ αν τον ανακαλύψουν να έχουν κάθε δικαίωμα να του τα πάρουν (και θα τα πάρουν γιατί αν δε κάνω λάθος μπαίνουν κατ ευθείαν στη φορολογική δήλωση).

Ακριβώς αυτο

Γιατι καμιά μερα θα ερθει το αγγούρι και θα είναι δύσκολα

Δημοσ.

gokuthelegend έχεις δίκιο, και μόλις με άγχωσες με το θέμα, μην φανεί πως το υπέκρυπτα επίτηδες για να μην πληρώνω φορους κλπ. και είναι και ευαίσθητη περίοδος τώρα για τέτοια!

Τι μηχανάκι είναι στο όνομά σου ή είναι κανενός άλλου (πατέρα ή αδερφού, πχ);

Δημοσ.

Τι μηχανάκι είναι στο όνομά σου ή είναι κανενός άλλου (πατέρα ή αδερφού, πχ);

Στο δικό μου, γιατί ρωτάς όμως;

Δημοσ.

Στο δικό μου, γιατί ρωτάς όμως;

Έλεγα μήπως αν ήταν κάποιου άλλου (ίσως του πατέρα σου, παράδειγμα το αναφέρω) και ήταν δικιά του ευθύνη, να αναλάμβανε και αυτός να βοηθήσει κάπως για να ξεμπλέξετε.

Δημοσ.

Ποτέ δεν θα αξίωνα κάτι τέτοιο ακόμα και να ήτανε του πατέρα μου! Αποκλειστικά δική μου η ευθύνη και ας ήτανε και στο όνομά του!

Δημοσ.

δε μπορεις να αποδειξεις οτι το βρηκες παρατημενο πχ σε χωραφι ή στο δρομο για δεκαετιες και να ζητησεις να βγαλεις αδεια απο μηδενικη βαση?? Απο οτι καταλαβα δεν σου εμφανιζεται καν στην εφορια για τελη η για τεκμηριο οπως τα αυτοκινητα,αρα δε φαινεται να υπαρχει αποδειξη οτι το ειχες πριν (αν δεν εμφανισεις την παλια, ληγμενη μαλλον αδεια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...