Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποτελεσματα απο CrystalDiskMark.

Μια ερωτηση: Εμενα στο AS SSD Benchmark γραφει msahci .Κανονικα πρεπει να γραφει amdsata

Μηπως ειναι αυτος ο λογος που αργει να μπει στα Windows? Πως θα αλλαξω τα drivers απο ms σε amd?

ΥΓ: ΔΕΝ ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου.

Εσύ τον Intel RST πρέπει να βάλεις επειδή έχεις intel chipset και όχι amd.

• Like 1
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδία είναι off topic αλλά ένα σχόλιο από κάποιον που ξέρει θα μετρήσει.

Τον έχει σε Crazy Sunday deal το eshop και είμαι ανάμεσα στους δύο.

Ποιον να προτιμήσω?

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα απο μια γρηγορη ματια που εριξα βρηκα αυτο http://ssd.userbenchmark.com/Compare/SanDisk-Ultra-Plus-128GB-vs-OCZ-TRION-150-120GB/1887vsm78880. Ο sandisk δεν ξερω αν ειναι ο ιδιος αυτος καθαυτος αλλα νομιζω ειναι οτι πιο κοντινο. Οποτε σε βλεπω για ocz.

Δημοσ.

Εσύ τον Intel RST πρέπει να βάλεις επειδή έχεις intel chipset και όχι amd.

Φιλε μου οπως γραφω και πανω δεν ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου.

Ευχαριστω φιλε Χρισταρας12 .Τωρα amdsata γραφει.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Βαλτε οποιον driver σας δινει καλυτερα αποτελεσματα. Δεν λεει τιποτα να ειναι amd_sata αν ειναι χειροτερα τα αποτελεσματα. Δοκιμαστε και κρατηστε τον καλυτερο αν θελετε να το πατε οσο παει.

Επισης επειδη βλεπω μετρησεις με διαφορετικα προγραμματα, καλυτερο θα ηταν να ποσταρετε ολοι με το as ssd που ειναι λιγο πιο "δυσκολο" ωστε να υπαρχει μετρο συγκρισης. Προσεξτε οτι οι νεες εκδοσεις του crystaldm εχουν πανω πανω seqq32 και οχι seq - εχουν αλλαξει θεσεις οι μετρησεις, το πρωτο νουμερακι ειναι "αχρηστο" στην ουσια και ξεγελαει ελαφρως αφου ειναι multi-sequential και δινει μεγαλυτερα νουμερα απο το seq που το εχουν πλεον προτελευταιο.

Να τονισω για οποιον δεν το εχει δει στα reviews που εδωσα, οτι ο 480αρης εχει χαμηλοτερα νουμερα απο τον 240αρη.

Δημοσ.

κατεβασα και το utility της ocz για οσους θελουν ειναι ενα χρησιμο εργαλειο

http://ocz.com/eu/http://ocz.com/eu/

και προσωπικα εβαλα το setting στο reliability γιατι απο οσο γνωριζω

κανει λιγοτερες εγγραφες κλπ οποτε εννοειτε οτι θα εχει περισσοτερο μελλον

θα δειξει θα εχω περισσοτερες πληροφοριες συντομα αφου το ψαξω καλυτερα το ολο θεμα...

α και με αυτο μου εδοσε και 3-4γιγα εχτρα χωρο....

Δημοσ.

​Μόλις έκανα και εγώ την αγορά του 240άρη triton για να τον βάλω σε netbook 4ετίας. Η απορία μου είναι η εξής: για να αλλάξω σε ahci χωρίς να ξανακάνω εγκατάσταση τα windows πρέπει να το κάνω από την registry και όχι από το bios; Επίσης ο δίσκος δεν έρχεται με acronis true image, έχει κανείς πρόταση πως θα κάνω το clone με τι πρόγραμμα, κάποιος που έκανε εδώ με κάποιο; Τα χρόνια μου πολλά στην παρέα σας!

Δημοσ.

πρεπει πρώτα να γίνει η αλλαγή απ την registry και επειτα απ το bios

για να φτιαξεις κλώνο,χρησιμοποιήσε το aomei backupper που ειναι και δωρεαν.

Δημοσ.

​Μόλις έκανα και εγώ την αγορά του 240άρη triton για να τον βάλω σε netbook 4ετίας. Η απορία μου είναι η εξής: για να αλλάξω σε ahci χωρίς να ξανακάνω εγκατάσταση τα windows πρέπει να το κάνω από την registry και όχι από το bios; Επίσης ο δίσκος δεν έρχεται με acronis true image, έχει κανείς πρόταση πως θα κάνω το clone με τι πρόγραμμα, κάποιος που έκανε εδώ με κάποιο; Τα χρόνια μου πολλά στην παρέα σας!

πληροφοριακα να ξερεις εγω αντιμετωπισα προβλημα με αυτο γιατι ειχα raid τους δισκους και εβαλα windows στον ssd

και μετα μολις εβγαλα τους δισκους δε μπουταρε μονος του ο ssd

πολυ πιθανον γιατι δεν τον ειχα κανει ahci στη registry  .... δεν ειμαι σιγουρος ....

αλλα τεσπα ...τελικα μπουταρα σε safe mode και μολις μπηκε μετα ηταν κομπλε αυτοματα και ειχε γινει και ahci στη registry...

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα απο μια γρηγορη ματια που εριξα βρηκα αυτο http://ssd.userbenchmark.com/Compare/SanDisk-Ultra-Plus-128GB-vs-OCZ-TRION-150-120GB/1887vsm78880. Ο sandisk δεν ξερω αν ειναι ο ιδιος αυτος καθαυτος αλλα νομιζω ειναι οτι πιο κοντινο. Οποτε σε βλεπω για ocz.

Αυτό ο Sandisk δεν είναι της προσφοράς του e-shop.gr. Είναι πολύ παλιός, περίπου 3,5 ετών!

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτος του ισοπ (που μαλιστα δεν είναι καν προσφορα αξια λογου στα 41 ευρω αφου εκει είναι η τιμη του) είναι παλιοτερο μοντελο από τον ultra plus που εδωσε, το part Number είναι από το 2010 ( ;;; χλωμο, αλλα ετσι λεει το αμαζον - εγω τον θυμαμαι γυρω στο 2012) :

https://www.amazon.co.uk/SanDisk-PLUS-Sata-2-5-inch-Internal/dp/B00S9Q9UKS

Item model Number SDSSDA-120G-G25    Date First Available 1 Jan. 2010

Πολύ αργος συμφωνα με τα οσα γραφουν και οι σελιδες οι επισημες, 180ΜΒ/s εγγραφη. Το μονο καλο ότι είναι mlc, (τουλάχιστον ηταν όταν πρωτοβγηκε - ειδαμε την εκπληξη του integral...) αλλα ο του θεματος είναι πολύ μπροστα σε ταχύτητες, 3-4 γενιες πισω είναι ο sandisk plus με τετοια νουμερα.

Αdd

Πρεπει να είναι περσινο μοντελο και παροτι δινει 180 εγγραφη η εταιρια, βρηκα μετρηση στο newegg που δινει καλα νουμερακια! Αλλα... οποιος δοκιμασει μονο θα μαθει τι από τα δυο ισχυει...

This review is from: SanDisk SSD PLUS 2.5" 120GB SATA III Internal Solid State Drive (SSD) SDSSDA-120G-G25

Pros: Performance - Great sequential performance for a 120GB drive. 4K performance is pretty good too.
Price - I picked one up at under $0.34/GB. Doesn't compare to the $/GB for larger drives, but still a good deal in the 120GB class.

Cons: No cons yet, though I haven't had the drive in use for long.

Other Thoughts: The benchmark below was run on an Ivy Bridge i5 with a Z75 chipset running Windows 7 x64. The drive was formatted NTFS and attached as a secondary. Test file size was 1GB.

AS SSD Benchmark 1.8.5636.37293
------------------------------
Name: ATA SanDisk SDSSDA12 SCSI Disk Device
Firmware: 10RL
Controller: iaStorA
Offset: 1024 K - OK
Size: 111.79 GB
Date: 2/3/2016 11:09:50 PM
Sequential:16MB
Read: 522.12 MB/s 32.63 iops
Write: 403.59 MB/s 25.22 iops
4K:4K
Read: 24.17 MB/s 6188 iops
Write: 74.46 MB/s 19063 iops
4K-64Threads:4K-64Threads
Read: 153.45 MB/s 39284 iops
Write: 272.49 MB/s 69757 iops
Access Times:512B
Read: 0.054 ms 18454 iops
Write: 0.160 ms 6232 iops

Αν ισχυουν αυτά τα νουμερακια, είναι μια καλη κοντρα με τον TLC120αρη του θεματος για  μολις 1 ευρω παραπανω.

Επεξ/σία από matrixxx
add
  • Like 1
Δημοσ.

πρεπει πρώτα να γίνει η αλλαγή απ την registry και επειτα απ το bios

για να φτιαξεις κλώνο,χρησιμοποιήσε το aomei backupper που ειναι και δωρεαν.

Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλτατε για το προτεινόμενο πρόγραμμα για κλώνο, όμως για το ahci είσαι σίγουρος ότι πρέπει να γίνει και από το bios μετά; Ρωτάω γιατί σε έναν ssd στον αδερφό μου που έβαλα πριν 2 χρόνια δεν θυμάμαι να έκανα κάτι στο bios επειδή δεν ήθελε να του κάνω καθαρή εγκατάσταση το έκανα απλά από την registry. Και πάντα είχα τρελή απορία γιατί το ρημάδι ενώ είναι μια χαρά μέσα στα windows, αργεί χαρακτηριστικά να εμφανίσει την login screen...(έχω κάνει έλεγχο δεν φορτώνει τίποτα τρελά πράγματα στο startup)...παίζει να είναι καμιά βλακεία επειδή δεν το έκανα μετά από το bios; Sorry για το offtopic απλά μιας και αναφέρθηκε ρώτησα. Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δημοσ.

Για απλή χρήση σε Laptop 10ετίας που θέλω απλά να το ζωντανέψω λίγο (χωρίς πολλά πολλά), ποιον προτείνετε; Νομίζω ότι ο MLC Sandisk του e-shop είναι καλύτερη επιλογή αλλά θα ήθελα μια γνώμη.

Διαφορετικά θα πάω άυριο πρωί να πάρω τον Ocz να ξεμπερδεύω.

Δημοσ.

Για απλή χρήση σε Laptop 10ετίας που θέλω απλά να το ζωντανέψω λίγο (χωρίς πολλά πολλά), ποιον προτείνετε; Νομίζω ότι ο MLC Sandisk του e-shop είναι καλύτερη επιλογή αλλά θα ήθελα μια γνώμη.

Διαφορετικά θα πάω άυριο πρωί να πάρω τον Ocz να ξεμπερδεύω.mlc

να φανταστω εννοεις τον plus στα 75ε ...κοιτα mlc σημαινει καλυτερη αξιοπιστια και ταχυτητα σε γενικες γραμμες αλλα ποιο ακριβος...

και φυσικα ολοι η mlc δεν ειναι ιδιοι...

απο εκει και περα αναλογως τα οικονομικα σου περνεις οτι θες..

καλυτερος σε αξιοπιστια και ταχυτητα ειναι ο samsung αλλα παμε στα 90ε

παντως περιεργο μου φενεται που ενω αυτος ειναι με mlc εχει ποιο αργο write σε σχεση με τους αλλους που ειναι tlc

αλλα δε το εχω ψαξει και τοσο πολυ το ολο θεμα..εγω παντως πηρα τον ocz σαν μια φτηνη λυση και προς το παρον ειμαι ικανοποιημενος...

τωρα στο μελλον βλεπουμε τι αντοχες θα εχει κλπ...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Στα 41€ τον 120αρη MLC λεει προφανως.

Διαβαστε 1-2 ποστς πιο πανω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτος του ισοπ (που μαλιστα δεν είναι καν προσφορα αξια λογου στα 41 ευρω αφου εκει είναι η τιμη του) είναι παλιοτερο μοντελο από τον ultra plus που εδωσε, το part Number είναι από το 2010 ( ;;; χλωμο, αλλα ετσι λεει το αμαζον - εγω τον θυμαμαι γυρω στο 2012) :

https://www.amazon.co.uk/SanDisk-PLUS-Sata-2-5-inch-Internal/dp/B00S9Q9UKS

Item model Number SDSSDA-120G-G25    Date First Available 1 Jan. 2010

Πολύ αργος συμφωνα με τα οσα γραφουν και οι σελιδες οι επισημες, 180ΜΒ/s εγγραφη. Το μονο καλο ότι είναι mlc, (τουλάχιστον ηταν όταν πρωτοβγηκε - ειδαμε την εκπληξη του integral...) αλλα ο του θεματος είναι πολύ μπροστα σε ταχύτητες, 3-4 γενιες πισω είναι ο sandisk plus με τετοια νουμερα.

Αdd

Πρεπει να είναι περσινο μοντελο και παροτι δινει 180 εγγραφη η εταιρια, βρηκα μετρηση στο newegg που δινει καλα νουμερακια! Αλλα... οποιος δοκιμασει μονο θα μαθει τι από τα δυο ισχυει...

This review is from: SanDisk SSD PLUS 2.5" 120GB SATA III Internal Solid State Drive (SSD) SDSSDA-120G-G25

Pros: Performance - Great sequential performance for a 120GB drive. 4K performance is pretty good too.

Price - I picked one up at under $0.34/GB. Doesn't compare to the $/GB for larger drives, but still a good deal in the 120GB class.

Cons: No cons yet, though I haven't had the drive in use for long.

Other Thoughts: The benchmark below was run on an Ivy Bridge i5 with a Z75 chipset running Windows 7 x64. The drive was formatted NTFS and attached as a secondary. Test file size was 1GB.

AS SSD Benchmark 1.8.5636.37293

Name: ATA SanDisk SDSSDA12 SCSI Disk Device

Firmware: 10RL

Controller: iaStorA

Offset: 1024 K - OK

Size: 111.79 GB

Date: 2/3/2016 11:09:50 PM

Sequential:16MB

Read: 522.12 MB/s 32.63 iops

Write: 403.59 MB/s 25.22 iops

4K:4K

Read: 24.17 MB/s 6188 iops

Write: 74.46 MB/s 19063 iops

4K-64Threads:4K-64Threads

Read: 153.45 MB/s 39284 iops

Write: 272.49 MB/s 69757 iops

Access Times:512B

Read: 0.054 ms 18454 iops

Write: 0.160 ms 6232 iops

Αν ισχυουν αυτά τα νουμερακια, είναι μια καλη κοντρα με τον TLC120αρη του θεματος για  μολις 1 ευρω παραπανω.

Επειδή χτές έφτασαν στα χέρια μου 3 κομμάτια στον 480GB Sandisk SSD Plus (αγορά την Παρασκευή), ο συγκεκριμένος στο κουτί επάνω γράφει copyright 2015 πληροφοριακά αν και ο σειριακός ξεκινάει από 16 (υποθέτοντας ότι είνια παραγωγή του 2016 ?).

Για 75 λίρες αγορά (έκαστος) για 480GB MLC, δε νομίζω απλά ότι θα υπάρξει πιο VFM στην παρούσα φάση (δε πρόλαβα καν να τον βγάλω ως νέο θέμα στις προσφορές, εξαντλήθηκε αμέσως).

Μπορώ να πάρω μετρήσεις και να τις ποστάρω εντός των ημερών, σίγουρα θα είναι παραπάνω από ενός 120άρη.

Το μοντέλο που γράφει στο κουτί είναι το SDSSDA-480G-25.

Θα διαφωνήσω με το ότι είναι γενιά 2012 όπως γράφεις πάντως, ορίστε και τα τεκμήρια:

http://www.anandtech.com/show/8827/sandisk-announces-entrylevel-ssd-plus-ultra-ii-msata

http://www.storagereview.com/sandisk_ssd_plus_and_ultra_ii_msata_ssd_announced

Σαφέστατα και τον προτιμώ από OCZ TLC έστω και υποθετικά αν είναι πιο αργός κι ελπίζω με την Sandisk να μην υπάρξει το φιάσκο που υπήρξε με τους Integral.

Σίγουρα για την χρήση που τους προορίζω δε θα δεί κανείς σημαντικές διαφορές, αλλά θα κερδίσουν σε αξιοπιστία (πάνε για αναβάθμιση στα λάπτοπ και desktop του σπιτιού που είχαν μικρότερο ή καθόλου SSD).

Update: Ξεπακετάρησα τον έναν μόλις αλλά για να ανοίξω το case του να δώ τί μνήμες κλπ φοράει πρέπει να ξηλώσω το label και να ξεβιδώσω τις βίδες από κάτω, οπότε εννοείται πως δε το κάνω γιατί δε θέλω να χάσω εγγύηση (όπως γράφει ξεκάθαρα επάνω στο label αν αφαιρεθεί).

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...