marmarinos2006 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Λοιπόν φίλε TheDevilMayCare κατ' αρχήν να σου πω οτι το λειτουργικό το πέρασα απο τον παλιο δίσκο με το carbon copy cloner, δεν ειναι δηλαδη καθαρή εγκατάσταση, Τωρα για μετροπρογράμματα σε mac δεν έχω ασχοληθεί αλλά κατέβασα το disk speed test απο το app store για να σε βοηθήσω και βλέπω τώρα σε read οτι φτάνει περίπου στα 250 mb/s ενω σε write παίζει απο 50 mb/s έως 80 mb/s. Υπήρχαν και στιγμές που το write ανέβηκε και μέχρι τα 130 mb/s. Oι μετρήσεις δε δείχνουν sata 1 (νομίζω οτι πάει μέχρι 150 mb/s) μάλλον sata 2 είναι. Πάντως αν και το μηχάνημα έχει αρκετά προγράμματα πάνω του ο χρόνος εκίνησης απο την στιγμή που θα βγάλει το μηλαράκι μέχρι να μπεί και να είναι έτοιμο για χρήση δε ξεπερνάει τα 30 δεύτερα (παλιά πήγαινε πάνω απο λεπτό) και ο χρόνος τερματισμού εινα 3 δεύτερα. Τρέχει el capitan. Ελπίζω να βοήθησα για μένα είναι αρκετό και ελπίζω να βγάλει αλλα 3-4 χρόνια.
dimyok Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Για ενα παλιο compaq 6820s που εχω και οι 2 επιλογες ειναι super upgrade . Overkill αλλα τους hybrid στο ελλαδισταν τους παρακοπανανε ακριβα . Ο corsair φαινεται καλη επιλογη .
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Λοιπόν φίλε TheDevilMayCare κατ' αρχήν να σου πω οτι το λειτουργικό το πέρασα απο τον παλιο δίσκο με το carbon copy cloner, δεν ειναι δηλαδη καθαρή εγκατάσταση, Τωρα για μετροπρογράμματα σε mac δεν έχω ασχοληθεί αλλά κατέβασα το disk speed test απο το app store για να σε βοηθήσω και βλέπω τώρα σε read οτι φτάνει περίπου στα 250 mb/s ενω σε write παίζει απο 50 mb/s έως 80 mb/s. Υπήρχαν και στιγμές που το write ανέβηκε και μέχρι τα 130 mb/s. Oι μετρήσεις δε δείχνουν sata 1 (νομίζω οτι πάει μέχρι 150 mb/s) μάλλον sata 2 είναι. Πάντως αν και το μηχάνημα έχει αρκετά προγράμματα πάνω του ο χρόνος εκίνησης απο την στιγμή που θα βγάλει το μηλαράκι μέχρι να μπεί και να είναι έτοιμο για χρήση δε ξεπερνάει τα 30 δεύτερα (παλιά πήγαινε πάνω απο λεπτό) και ο χρόνος τερματισμού εινα 3 δεύτερα. Τρέχει el capitan. Ελπίζω να βοήθησα για μένα είναι αρκετό και ελπίζω να βγάλει αλλα 3-4 χρόνια. Καταρχην σε ευχαριστω! Για να εχουμε Sata II speeds θα πρεπει να βλεπουμε περιπου ~ 200 / 260 MB/s (write / read). Το read του ειναι ok, αλλα το write απογοητευτικα χαμηλο...Ο δισκος θα μπορουσε να γινει το φθηνο αγιο δισκοποτηρο των SSD, για Mac Mini με Nvidia chipset! Αν μπορουμε να εχουμε & Βlackmagic Disk Speed Test, για να ξεκαθαριστει. Ξανευχαριστω https://itunes.apple.com/gr/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550?mt=12 http://blogs.helsinki.fi/tuylaant/2014/01/upgrading-old-macs-to-ssds/
KINGLUCAS Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 σιγουρος; σε μένα γράφει amd_sata στην 990ΧΑ δεν ξέρω τι εννοείς. συγγνώμη
Xristaras12 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 δεν ξέρω τι εννοείς. συγγνώμη στην μητρική της υπογραφής το as SSD μου γράφει amd_sata με περασμένο τον chipset driver. εσενα ΔΕΝ το γράφει τούτο. εισαι 100% σιγουρος οτι τον έχεις περάσει; 1
KINGLUCAS Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 στην μητρική της υπογραφής το as SSD μου γράφει amd_sata με περασμένο τον chipset driver. εσενα ΔΕΝ το γράφει τούτο. εισαι 100% σιγουρος οτι τον έχεις περάσει; για δώσε ένα χέρι βοηθειας πως και που site? please? να η μητρική μου
KINGLUCAS Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 μετά από βοήθεια μεγάλη και από ΧΡΙΣΤΑΡA ευχαριστώ πάλι πολύ χαμηλά σχετικά
nektarios_rs Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αγόρασα και εγώ τον 240GB. Σε SATA II μητρική τα νούμερα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά Σε SATA IDE-Enhanced mode: Σε SATA AHCI mode: Η μητρική είναι Αsus P7P55D-Evo.
Gary_Kokkin Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μπορείς να κάνεις το ίδιο τεστ με το AS SSD benchmark και να βάλεις αποτελεσματα IDE-Enhanced και SATA AHCI ;
Amix Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αποτελεσματα απο CrystalDiskMark. Μια ερωτηση: Εμενα στο AS SSD Benchmark γραφει msahci .Κανονικα πρεπει να γραφει amdsata? Μηπως ειναι αυτος ο λογος που αργει να μπει στα Windows? Πως θα αλλαξω τα drivers απο ms σε amd? ΥΓ: ΔΕΝ ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου.
nektarios_rs Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μπορείς να κάνεις το ίδιο τεστ με το AS SSD benchmark και να βάλεις αποτελεσματα IDE-Enhanced και SATA AHCI ; Μετά από αρκετά reboot... IDE-Enhanced: AHCI:
KINGLUCAS Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 και εγώ ένα τεστάκι με τον ίδιο σκληρό δίσκο απλά σε 480GB
gregdel Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Σε σχέση με τον ADATA SSD Premier Pro SP900 (128 ή 256) που έχει το πλαίσιο επίσης σε παρόμοιες τιμές προτιμάμε τον OCZ; Γνωρίζει κανείς από δική του εμπειρία; 128GB: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Adata-SSD-128GB-SataIII-PremierPro-SP900-ASP900S3-128GM-C.htm 256GB: 69€ στο επαγγελματικό τους site. 1
Xristaras12 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αποτελεσματα απο CrystalDiskMark. Μια ερωτηση: Εμενα στο AS SSD Benchmark γραφει msahci .Κανονικα πρεπει να γραφει amdsata? Μηπως ειναι αυτος ο λογος που αργει να μπει στα Windows? Πως θα αλλαξω τα drivers απο ms σε amd? ΥΓ: ΔΕΝ ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου. Εφόσον δεν γράφει amd_sata και μιλάμε για amd μητρική τοτε ναι δεν φοράς τον σωστό driver. θα πας στο site της amd και θα βάλεις την μητρική που διαθέτεις ώστε να κατέβει ο chipset driver. αφου κατέβει και αποσυμπιέσεις το αρχείο,αν δεν μπει με την κλασσική εγκατάσταση θα πρέπει να πας στη διαχείριση συσκευών και να κάνεις ενημέρωση τον ide/atapi controller χειροκίνητα. 1
sijoune Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ο sandisk ssd plus 120GB στα 40.90 € link=http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssda-120g-g25-ssd-plus-120gb-25-sata3-p-PER.320980 τι λέει σε σχέση με τον OCZ trion 150 120gb? Παιδία είναι off topic αλλά ένα σχόλιο από κάποιον που ξέρει θα μετρήσει. Τον έχει σε Crazy Sunday deal το eshop και είμαι ανάμεσα στους δύο. Ποιον να προτιμήσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις