Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε TheDevilMayCare κατ' αρχήν να σου πω οτι το λειτουργικό το πέρασα απο τον παλιο δίσκο με το carbon copy cloner, δεν ειναι δηλαδη καθαρή εγκατάσταση,

Τωρα για μετροπρογράμματα σε mac δεν έχω ασχοληθεί αλλά κατέβασα το disk speed test απο το app store για να σε βοηθήσω και βλέπω τώρα σε read οτι φτάνει περίπου στα 250 mb/s ενω σε write παίζει απο 50 mb/s έως 80 mb/s.

Υπήρχαν και στιγμές που το write ανέβηκε και μέχρι τα 130 mb/s. Oι μετρήσεις δε δείχνουν sata 1 (νομίζω οτι πάει μέχρι 150 mb/s) μάλλον sata 2 είναι. Πάντως αν και το  μηχάνημα έχει αρκετά προγράμματα πάνω του ο χρόνος εκίνησης απο την στιγμή που θα βγάλει το μηλαράκι μέχρι να μπεί και να είναι έτοιμο για χρήση δε ξεπερνάει τα 30 δεύτερα (παλιά πήγαινε πάνω απο λεπτό) και ο χρόνος τερματισμού εινα 3 δεύτερα.

Τρέχει el capitan. Ελπίζω να βοήθησα για μένα είναι αρκετό και ελπίζω να βγάλει αλλα 3-4 χρόνια.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για ενα παλιο compaq 6820s που εχω και οι 2 επιλογες ειναι super upgrade . Overkill αλλα τους hybrid στο ελλαδισταν τους παρακοπανανε ακριβα . Ο corsair φαινεται καλη επιλογη .

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε TheDevilMayCare κατ' αρχήν να σου πω οτι το λειτουργικό το πέρασα απο τον παλιο δίσκο με το carbon copy cloner, δεν ειναι δηλαδη καθαρή εγκατάσταση,

Τωρα για μετροπρογράμματα σε mac δεν έχω ασχοληθεί αλλά κατέβασα το disk speed test απο το app store για να σε βοηθήσω και βλέπω τώρα σε read οτι φτάνει περίπου στα 250 mb/s ενω σε write παίζει απο 50 mb/s έως 80 mb/s.

Υπήρχαν και στιγμές που το write ανέβηκε και μέχρι τα 130 mb/s. Oι μετρήσεις δε δείχνουν sata 1 (νομίζω οτι πάει μέχρι 150 mb/s) μάλλον sata 2 είναι. Πάντως αν και το  μηχάνημα έχει αρκετά προγράμματα πάνω του ο χρόνος εκίνησης απο την στιγμή που θα βγάλει το μηλαράκι μέχρι να μπεί και να είναι έτοιμο για χρήση δε ξεπερνάει τα 30 δεύτερα (παλιά πήγαινε πάνω απο λεπτό) και ο χρόνος τερματισμού εινα 3 δεύτερα.

Τρέχει el capitan. Ελπίζω να βοήθησα για μένα είναι αρκετό και ελπίζω να βγάλει αλλα 3-4 χρόνια.

Καταρχην σε ευχαριστω! Για να εχουμε Sata II speeds θα πρεπει να βλεπουμε περιπου ~ 200 / 260 MB/s (write / read).

Το read του ειναι ok, αλλα το write απογοητευτικα χαμηλο...Ο δισκος θα μπορουσε να γινει το φθηνο αγιο δισκοποτηρο

των SSD, για Mac Mini με Nvidia chipset! Αν μπορουμε να εχουμε & Βlackmagic Disk Speed Test, για να ξεκαθαριστει.

Ξανευχαριστω :-)

https://itunes.apple.com/gr/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550?mt=12

http://blogs.helsinki.fi/tuylaant/2014/01/upgrading-old-macs-to-ssds/

Δημοσ.

δεν ξέρω τι εννοείς. συγγνώμη

στην μητρική της υπογραφής το as SSD μου γράφει amd_sata με περασμένο τον chipset driver.

εσενα ΔΕΝ το γράφει τούτο.

εισαι 100% σιγουρος οτι τον έχεις περάσει;

• Like 1
Δημοσ.

στην μητρική της υπογραφής το as SSD μου γράφει amd_sata με περασμένο τον chipset driver.

εσενα ΔΕΝ το γράφει τούτο.

εισαι 100% σιγουρος οτι τον έχεις περάσει;

για δώσε ένα χέρι βοηθειας

πως και που site?   please?

να η μητρική μου

post-120148-0-90917700-1462707388_thumb.jpg

Δημοσ.

Αγόρασα και εγώ τον 240GB.

Σε SATA II μητρική τα νούμερα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά :)

Σε SATA IDE-Enhanced mode:

post-229408-0-00193100-1462755654_thumb.jpg

Σε SATA AHCI mode:

post-229408-0-27801300-1462755671_thumb.jpg

Η μητρική είναι Αsus P7P55D-Evo.

Δημοσ.

Αποτελεσματα απο CrystalDiskMark.

Μια ερωτηση: Εμενα στο AS SSD Benchmark γραφει msahci .Κανονικα πρεπει να γραφει amdsata

Μηπως ειναι αυτος ο λογος που αργει να μπει στα Windows? Πως θα αλλαξω τα drivers απο ms σε amd?

ΥΓ: ΔΕΝ ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου.

post-329989-0-34521800-1462762753_thumb.png

Δημοσ.

Μπορείς να κάνεις το ίδιο τεστ με το AS SSD benchmark και να βάλεις αποτελεσματα IDE-Enhanced και SATA AHCI  ;

Μετά από αρκετά reboot... :P

IDE-Enhanced:

post-229408-0-84647800-1462763245_thumb.png

AHCI:

post-229408-0-76678900-1462763263_thumb.png

Δημοσ.

Σε σχέση με τον ADATA SSD Premier Pro SP900 (128 ή 256) που έχει το πλαίσιο επίσης σε παρόμοιες τιμές προτιμάμε τον OCZ;

Γνωρίζει κανείς από δική του εμπειρία;

128GB: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Adata-SSD-128GB-SataIII-PremierPro-SP900-ASP900S3-128GM-C.htm

256GB: 69€ στο επαγγελματικό τους site.

• Like 1
Δημοσ.

Αποτελεσματα απο CrystalDiskMark.

Μια ερωτηση: Εμενα στο AS SSD Benchmark γραφει msahci .Κανονικα πρεπει να γραφει amdsata

Μηπως ειναι αυτος ο λογος που αργει να μπει στα Windows? Πως θα αλλαξω τα drivers απο ms σε amd?

ΥΓ: ΔΕΝ ειναι για το συστημα τς υπογραφης μου.

Εφόσον δεν γράφει amd_sata και μιλάμε για amd μητρική τοτε ναι δεν φοράς τον σωστό driver.

θα πας στο site της amd και θα βάλεις την μητρική που διαθέτεις ώστε να κατέβει  ο chipset driver.

αφου κατέβει και αποσυμπιέσεις το αρχείο,αν δεν μπει με την κλασσική εγκατάσταση θα πρέπει να πας στη διαχείριση συσκευών και να κάνεις ενημέρωση τον ide/atapi controller χειροκίνητα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο sandisk ssd plus 120GB στα 40.90 €

link=http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssda-120g-g25-ssd-plus-120gb-25-sata3-p-PER.320980

τι λέει σε σχέση με τον OCZ trion 150 120gb?

Παιδία είναι off topic αλλά ένα σχόλιο από κάποιον που ξέρει θα μετρήσει.

Τον έχει σε Crazy Sunday deal το eshop και είμαι ανάμεσα στους δύο.

Ποιον να προτιμήσω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...