Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαζι σου φιλε ματριξ , το προβλημα αυτο υπαρχει οντως αλλωστε και η ιδια η εταιρεια το παραδεχεται οτι στην εγγραφη πανω απο 2-3 gb πεφτει η ταχυτητα λογω buffer ,και γιαυτο εξηγησα σαυτους που ισως θα χρειαστει ελαχιστα η εγγραφη μεγαλων αρχειων (που ειναι και η πλειοψηφια των χρηστων ) οτι δεν θα δουν κανενα προβλημα γιαυτο ακριβως το λογο.

Αλλωστε και η ιδια η εταιρεια χωριζει τους δισκους για τυπικους χρηστες κ enthusiasts στα μοντελα της ,το μοντελο ειναι για χαμηλα budget value και σε καμια περιπτωση δεν διεκδικει βραβειο ταχυτητας ,ειναι γιαυτους που εξυπηρετει αλλα αυτοι ειναι η πλειοψηφια.

Δε διαφωνω με οσα εγραψες αλλα διευκρινιζω για αυτους που θα μπερδευτουν ισως

Καλο πασχα btw

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να βοηθήσω στην κουβέντα, μιας και εχω δισκο tlc το MUSHKIN TRIACTOR 480GB 

(αλλα και αρκετους άλλους ssd), ειναι αρκετα γρηγορος οπως και ο Crucial MX100.

Η βασικη διαφορα ειναι η "SLC" buffer μνημη ειναι περιπου 5 gb και μετα η ταχυτητες πεφτουν αρκετα χαμηλα.

Εκανα αντιγραφη 440gb και τα πρωτα 5gb η ταχυτητα ηταν 300mb και μετα επεσε στα 80-85.

Στην ανάγνωση η ταχυτητα ηταν γυρω στα 300 σταθερα. 

Αλλα για backup που τον εχω ειναι οκ.

Δημοσ.

OCZ informed me that the cache (TLC treated as SLC by writing only a single bit) equals approximately 1.5 percent of the total storage regardless of capacity. That means about 14.5GB and 7.2GB of cache, respectively, in the case of the 960GB and 480GB models we tested, but only 3.6GB in the 240GB model, and 1.8GB for the 120GB

πηγη: Link.png Site: εδω

Και μια ερωτηση: στα 40 που διαθετω (οχι δεν κοιταω προς integral γιατι δεν ξερω αξιοπιστια και σταθεροτητα συν οτι η αταιρεια κοροιδευει κοσμο και τον πωλουσε μεχρι προτινως ως mlc) ποια ειναι η καλυτερη επιλογη μου?

Δημοσ.

Για οσους θελουν τον φθηνοτερο 240ρη της αγορας και δεν θελουν να μπλεξουν με αγορες εξωτερικου+οτι μιλαμε για αλυσιδα τυπου Πλαισιο(βολευει αρκετο κοσμο λογω πολλων καταστηματων σε ολη την Ελλαδα και αρα δεν ανεβαινει και η αξια λογικα με τα μεταφορικα)τοτε ο δισκος αυτος ναι ειναι οτι καλυτερο απο πλευρας χωρου/ευρω αυτη την στιγμη με βαση και τις τιμες του skroutz

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=ssd+240gb

Τωρα βεβαια για παραπανω επιδοσεις οπως καλα κανει και αναφερει ο matrixxx υπαρχουν σιγουρα αλλες προτασεις.

Βασικα αν θυμαμαι καλα αυτος ο ssd δεν ειχε παιξει και στα εγκαινια του Πλαισιου στη Δαφνη πριν μερικες ημερες και μαλιστα ιδια τιμη??? Μαλλον θα τους εμεινε περισσοτερο stock απο οσο υπολογιζαν :D

Δημοσ.

Με δεδομένο ότι για επαρχία με αντικαταβολή μου πάει γύρω στα 65 ανάμεσα σε αυτόν και τον Adata που έχει το e-shop

http://www.eshopspecials.gr/ ποιόν προτείνετε?

Θα μπει σε σύστημα sata 2 να αντικαταστήσει έναν intel 80gb ssd αρκετά παλιό...

Δημοσ.

Με δεδομένο ότι για επαρχία με αντικαταβολή μου πάει γύρω στα 65 ανάμεσα σε αυτόν και τον Adata που έχει το e-shop

στην περιγραφη του eshop λεει 120gb

• Like 1
Δημοσ.

Χριστός Ανέστη.Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω μιας και αναφέρετε συχνά τον integral εγώ προσωπικά δεν θα τον αγόραζα λόγω της απάτης με τον τύπο μνήμης (και με τον ελεγκτή νομίζω ) πως περνάει στο απυρόβλητο κάτι τέτοιο για λίγα ευρώ παρακάτω ;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

στην περιγραφη του eshop λεει 120gb

Δεν βλεπω να λεει καπου 120gb! Εγω προσωπικά μια χαρα περιπτωση τον βλεπω και μαλλον θα τον παρω τον ADATA 240gb για ενα παλιο λαπτοπ που εχω.

• Moderators
Δημοσ.

Πιασατε την κουβεντα για καποιον (adata) που δεν αποτελει προσφορα καταρχας αφου εκει είναι η τιμη του. (66.90 τον ειχαν μιας και δεν φαινεται στα ποστς σας)

Όχι, δεν είναι καλυτερος από τον OCZ, ιδια σχεδιαση εχει, TLC με το "γνωστο" πρόβλημα για το οποιο μιλαμε κάθε φορα -  των χαμηλων ταχυτήτων όταν εξαντληθεί η buffer. Πιο αργος μαλιστα πρεπει να είναι από ο,τι εχω διαβασει:

Switched from kingston UV300 240gb drive to the adata SP550 becuase i felt the kingston had degraded overtime

big mistake this adata caps at 40mb/s write speeds whenever you write more than 16GB of data

and reads seem much much slower

it was cheaper so.. bleh time to get a real fast drive

(16GB πρεπει να εχει ο 480 ή 960αρης λογικα, ο 240 πρεπει να εχει λιγοτερο)

Δημοσ.

Εκεί παίζουν και οι άλλοι TLC (SP550/Blast/Pny CS1311 κτλ) με λίγα παραπάνω πας σε κατι SF 120gb MLC που δεν ξέρω πόσο ανταγωνιστικοί είναι τώρα. Νομίζω στο entry TLC ο Phison(trion/blast/cs1311) είναι καλυτέρος απο τον SMI controller (adata/bx200). Και επειδή έκανα κάτι steady write test 30gb αντιγραφές στον blast 240gb(phison+toshiba a19 tlc) μου είδα το κλασσικό 150~200mb write μετα απο 5~6gb ακόμα και ο EVO πέφτει χαμηλά σε 30gb write.

Το θέμα με τους TLC είναι πόσο endurance θα βγάλουν και άμα αξίζει σε παλιά pc με SATA2 να δίνουμε το +10%~15% για entry MLC.

• Moderators
Δημοσ.

... ακόμα και ο EVO πέφτει χαμηλά σε 30gb write...

(εισαι ο δευτερος που το γραφει αυτό στο τοπικ, οποτε ας το "διορθώσουμε" : )

Ο 500αρης παντως στα 30GB εχει 495ΜΒ/s, φουλ γκαζια, όπως μπορεις να δεις στο #2 ποστ.

Ο 120αρης evo είναι χαμηλα σαν τον 240αρη ocz του θεματος (165MB/s). Ο 250αρης θα είναι καπου στην μεση λογικα, 300-350 στα 30GB.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...