Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για την ώρα είμαι σε ADSL (οικιακό) στον ΟΤΕ με αρκετά καλή ταχύτητα (Tx: 2.1ΜΒ/s).  Εντούτοις το upload είναι γενικά χαμηλό.

Σκέφτομαι την αναβάθμιση σε VDSL 50άρι και έχω μερικές ερωτήσεις:

1.  Οι ταχύτητες που λέγονται, είναι πραγματικές? Έχει και εδώ σημασία η απόσταση από το ΚΑΦΑΟ?

2.  Από όλες τις εταιρείες? καθώς δεν είμαι σε κέντρο πόλης, διαπίστωσα ότι με HOL και FORTHNET τις πρώτες μέρες το adsl πήγαινε καλά.  Στο 20ήμερο οι ταχύτητες γκρεμίζονταν, άρχιζαν τα προβλήματα κλπ. Τελικά μόνον με τον ΟΤΕ υπάρχει σταθερότητα στη γραμμή και στην ταχύτητα.  Στην περίπτωση του VDSL ισχύουν τα ίδια?

3.  Τιμές- σε περίπτωση που η ποιότητα της υπηρεσίας είναι ίδια με του ΟΤΕ, ποιον πάροχο προτείνετε?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το VDSL παρέχεται με 2 τρόπους, 1) από το ΑΚ και σε απόσταση μέχρι 800-1000μ και 2) από KV (ΚΑΦΑΟΥ) στις περιοχές που έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ. Στην 1η περίπτωση, οι ταχύτητες πέφτουν όσο μακρύτερα βρίσκεται ο συνδρομητής από το ΑΚ ενώ στη 2η, οι ταχύτητες μένουν σταθερές (ονομαστικές) γιατί το σήμα έρχεται μέχρι το KV με οπτική ίνα και από εκεί με το παλιό χάλκινο δίκτυο στον συνδρομητή αλλά οι αποστάσεις δεν είναι μεγαλύτερες από 250-300μ περίπου.

Όλοι οι εναλλακτικοί δίνουν VDSL και στις 2 περιπτώσεις (και η Forthnet άρχισε να δίνει τους τελευταίους μήνες από KV) και ελέγχεις τη διαθεσιμότητα από τον wizard τους.

Οι τιμές των πακέτων των εναλλακτικών είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με εκείνες του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Και στο VDSL ισχύει το "έως", αφού πρόκειται για παρόμοια τεχνολογία με το ADSL.

Όμως, όπως έγραψε και ο makfil, στις πόλεις ή να το πω καλύτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι καμπίνες είναι πολύ κοντά μας, (κάτω από 800 μέτρα) με αποτέλεσμα να έχουμε τον μεγαλύτερο δυνατόν συγχρονισμό (50Mbps σήμερα).

Από την άλλη, σε κάποιες αραιοκατοικημένες περιοχές, συνήθως στην επαρχία αλλά και στην Αττική, η καμπίνα μπορεί να έχει μεγαλύτερη απόσταση από τα 1000 μέτρα, οπότε έχουμε μειωμένο συγχρονισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ σωστό και, αν θυμάμαι καλά, είναι η 2η φορά που το επισημαίνεις αλλά φαίνεται ότι ... δεν είμαι καλός μαθητής.

Έγραψα πάλι με την εμπειρία των δήμων της Αθήνας.

Δημοσ.

Μπορεί στον ΟΤΕ πι τιμές να είναι πιο ακριβές άλλα έχεις και πιο καλή τεχνική υποστήριξη όχι ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν άλλα αν πάθει κάτι η γραμμή σου γίνεται μπαλάκι ΟΤΕ εναλλακτικός  για να το φτιάξουν και συνήθως δεν κάνουν τίποτα η το αργούν  

Δημοσ.

Αν είσαι κοντά σε καινούριο καφάο μην το σκέφτεσαι καν, θα παίρνεις λογικά, αν τα έχεις κ εσύ όλα σωστά στο σπίτι σου, όλη τη ταχύτητα.

Γνώμη μου, αν είσαι ΟΤΕ ζήτα μια προσφορά για αναβάθμιση και ίσως να πάρεις μια μικρή αύξηση και να μην αυξηθεί "τραγικά" το πάγιο σου, προκειμένου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Το VDSL παρέχεται με 2 τρόπους, 1) από το ΑΚ και σε απόσταση μέχρι 800-1000μ και 2) από KV (ΚΑΦΑΟΥ) στις περιοχές που έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ. Στην 1η περίπτωση, οι ταχύτητες πέφτουν όσο μακρύτερα βρίσκεται ο συνδρομητής από το ΑΚ ενώ στη 2η, οι ταχύτητες μένουν σταθερές (ονομαστικές) γιατί το σήμα έρχεται μέχρι το KV με οπτική ίνα και από εκεί με το παλιό χάλκινο δίκτυο στον συνδρομητή αλλά οι αποστάσεις δεν είναι μεγαλύτερες από 250-300μ περίπου.

Όλοι οι εναλλακτικοί δίνουν VDSL και στις 2 περιπτώσεις (και η Forthnet άρχισε να δίνει τους τελευταίους μήνες από KV) και ελέγχεις τη διαθεσιμότητα από τον wizard τους.

Οι τιμές των πακέτων των εναλλακτικών είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με εκείνες του ΟΤΕ.

Αν υπονοείς ότι ΟΛΟΙ οι εναλλακτικοί δίνουν VDSL από KV τότε μάλλον είσαι λάθος (εκτός αν άλλαξε κάτι δραματικά τα τελευταία 24ωρα), καθώς από KV δίνουν VDSL μόνον ο OTE, η Wind, η HOL και η Forthnet OXI η CYTA.

Δημοσ.

Όταν λέμε "εναλλακτικοί" (φυσικά, του ΟΤΕ) εννοούμε τους γνωστούς (ελληνικούς) 4 παρόχους γιατί η CYTA αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία, με βάση τον τρόπο μεταφοράς του σήματος.

Δημοσ.

Όταν λέμε "εναλλακτικοί" (φυσικά, του ΟΤΕ) εννοούμε τους γνωστούς (ελληνικούς) 4 παρόχους γιατί η CYTA αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία, με βάση τον τρόπο μεταφοράς του σήματος.

Το επεσήμανα γιατί για όλο τον κόσμο η CYTA αποτελεί επίσης εναλλακτικό πάροχο οπότε θα μπορούσε κάποιος να μπερδευτεί.

Δημοσ.

Το επεσήμανα γιατί για όλο τον κόσμο η CYTA αποτελεί επίσης εναλλακτικό πάροχο οπότε θα μπορούσε κάποιος να μπερδευτεί.

Η CYTA δίνει VDSL από kv ή ΑΚ;

Δημοσ.

Η CYTA δίνει VDSL από kv ή ΑΚ;

Μόνο από ΑΚ. Γι' αυτό έκανα την επισήμανση, για να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει και αυτή να δίνει VDSL από καμπίνα. Μάλιστα κάπου πήρε το μάτι μου μια διαφήμιση με το πακέτο που διαθέτει.

Όπως και με την Forthnet, δεν θα γίνει αυτόματα παντού, αλλά σταδιακά με κάποιο δικό της προγραμματισμό.

Δημοσ.

άντως εδώ στη πολυκατοικία μου είναι η πολυκατοικία vdsl γιατί όλοι έχουν vdsl εγώ από ΟΤΕ σύνολο 5 οικογένειες είναι όλοι πιάνουμε ακριβός το ίδιο άλλος cyta forthnet wind & vodafone  όλοι 49,9

Δημοσ.

Εφόσον όλοι έχετε συνδέσεις VDSL από καμπίνα, είναι απόλυτα λογικό.

Μόνο ο ΟΤΕ έχει δικό του εξοπλισμό στις καμπίνες και όλοι οι άλλοι πάροχοι νοικιάζουν την υπηρεσία από αυτόν. Άρα όλοι στην ίδια οικοδομή θα έχουν ακριβώς τον ίδιο συγχρονισμό, εκτός κι αν υπάρχει θέμα με την εσωτερική καλωδίωση του καθενός.

Μόνο από τα αστικά κέντρα κάθε πάροχος δίνει υπηρεσία με δικό του εξοπλισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...