zoumbeo Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Γεια σας θέλω να με βοηθήσετε είναι επείγον ο σκληρός μου δίσκος έχει χαλάσει τον βάζω στο pc μου δείχνει ότι υπάρχει και εγώ πατάω πάνω και δεν φορτώνει ποτέ επίσης όταν το συνδέω στο pc κάνει έναν παράξενο θόρυβο πριν το πετάξω μπορώ να κάνω κάτι τουλάχιστον να πάρω τα αρχεία που έχει μέσα Επεξ/σία 2 Μαΐου 2016 από zoumbeo
SPANK Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Μην πανικοβάλεσαι , μιλάμε για εξωτερικό δίσκο φαντάζομαι αφου λες για usb οποτε για αρχή δοκίμασε τον σε αλλο pc και με διαφορετικό καλώδιο usb , απο εκει και πέρα ας μην φορτώνει δες λιγο με το hdsentinel να μας πεις την υγεία του δίσκου. Πολύ πιθανόν να φταίει η θήκη που ειναι ο δίσκος οποτε απλα θα αγοράσεις μια αλλη και θα ειναι οκ , κανε τα παραπάνω και αν επιμένει το ίδιο πρόβλημα βγάλε τον απο την θήκη και δοκίμασε τον σε καποιο σταθερό pc σαν εσωτερικό
zoumbeo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Ok θα τα κάνω αυτα που μου είπες αλλα μου φένετε ότι κάτι έχει σπάσει μέσα γιατι όταν το κουνάω ακούγετε κάτι σπασμένο Μην πανικοβάλεσαι , μιλάμε για εξωτερικό δίσκο φαντάζομαι αφου λες για usb οποτε για αρχή δοκίμασε τον σε αλλο pc και με διαφορετικό καλώδιο usb , απο εκει και πέρα ας μην φορτώνει δες λιγο με το hdsentinel να μας πεις την υγεία του δίσκου. Πολύ πιθανόν να φταίει η θήκη που ειναι ο δίσκος οποτε απλα θα αγοράσεις μια αλλη και θα ειναι οκ , κανε τα παραπάνω και αν επιμένει το ίδιο πρόβλημα βγάλε τον απο την θήκη και δοκίμασε τον σε καποιο σταθερό pc σαν εσωτερικό
SPANK Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Ναι μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα στη κεφαλή και να έχει χαλάσει ο δίσκος πρέπει να δοκιμάσεις τα υπόλοιπα πρώτα 1
zoumbeo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Όταν το άνοιξα είχαι μέσα ένα μικρο πλαστικο κοματακη τελικά δεν έσπασε ουφφ...και νομιζα ότι είχαι χαλαση, κουνησα και το μέσα του δίσκου και δεν κουνουσε τίποτα έκανα και αυτά που μου είπες και έλεγε οτι η υγεία του είναι καλή Ναι μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα στη κεφαλή και να έχει χαλάσει ο δίσκος πρέπει να δοκιμάσεις τα υπόλοιπα πρώτα
zoumbeo Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 τουλάχιστον πείτε μου ένα πρόγαμα μπάς και συνέλθει λίγο ο σκληρός η υγεία του είναι 52% θερμ. 24oC σε αυτό το πρόγραμμα αυτό μου έδειξε.
isay Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Αν το 52% ειναι από χαλασμένα sectors (θα στο γράφει στο hard disk sentinel) τοτε σημαινει οτι εχει πολλά bad sectors και εχεις χάσει τα αρχεία σου. Βέβαια αναλογα θα ειναι και τα προβλήματα αν εχει χαλάσει ο μηχανισμός της κεφαλής. Σαν απέλπιδα προσπάθεια, κάνε boot με κάποιο linux live dvd και δες μήπως εχεις προσβαση στα αρχεία, εστω και μερικώς. Αυτό για να καλύψεις το ενδεχόμενο να εχει χαλάσει το Index των αρχείων και τα win δεν το διαβάζουν. Η υγεία "δεν φτιάχνει" Βέβαια υπάρχουν εταιρείες με ειδικό εξοπλισμο για να τραβήξουν τα αρχεία, κοστίζουν 500+ ευρω, οποτε κρίνεις αν σε συμφέρει.
zoumbeo Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Λυπόν έχω 2 pc και στα δύο δεν λυτουργή το βάζω στην τηλεόραση και λειτουργεί αλλα κολλάει λίγο άρα φτιάζει λογικά Αν το 52% ειναι από χαλασμένα sectors (θα στο γράφει στο hard disk sentinel) τοτε σημαινει οτι εχει πολλά bad sectors και εχεις χάσει τα αρχεία σου. Βέβαια αναλογα θα ειναι και τα προβλήματα αν εχει χαλάσει ο μηχανισμός της κεφαλής. Σαν απέλπιδα προσπάθεια, κάνε boot με κάποιο linux live dvd και δες μήπως εχεις προσβαση στα αρχεία, εστω και μερικώς. Αυτό για να καλύψεις το ενδεχόμενο να εχει χαλάσει το Index των αρχείων και τα win δεν το διαβάζουν. Η υγεία "δεν φτιάχνει" Βέβαια υπάρχουν εταιρείες με ειδικό εξοπλισμο για να τραβήξουν τα αρχεία, κοστίζουν 500+ ευρω, οποτε κρίνεις αν σε συμφέρει. Άρα μπορώ να πάρω τα αρχεία μου
isay Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Λυπόν έχω 2 pc και στα δύο δεν λυτουργή το βάζω στην τηλεόραση και λειτουργεί αλλα κολλάει λίγο άρα φτιάζει λογικά Αν θεωρείς οτι επειδή τον ακους να δουλευει στην τηλεόραση, φτιάζει ... όπως νομίζεις. Άρα μπορώ να πάρω τα αρχεία μου Δεν είπα οτι μπορείς να πάρεις τα αρχεία. Σου ειπα ενα τρόπο που πιθανόν να σου δώσει πρόσβαση στα αρχεία σου (εστω σε κάποια) για να τα κάνεις backup. Το αποτέλεσμα θα δείξει.
zoumbeo Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Όταν λέω ότι ΄΄δεν λειτουργεί στο pc΄΄ δεν ενοώ ότι δεν μου δείχνει τίποτα τίποτα, απλά μόνο μου γράφει ΄΄Τοπικός δίσκος (G:)΄΄ και στην τηλεόραση παίζει κανονικά άρα μπορεί να υπάρχει 1% να σώσω τα αρχεία μου, δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η κεφαλή. Αν θεωρείς οτι επειδή τον ακους να δουλευει στην τηλεόραση, φτιάζει ... όπως νομίζεις. Δεν είπα οτι μπορείς να πάρεις τα αρχεία. Σου ειπα ενα τρόπο που πιθανόν να σου δώσει πρόσβαση στα αρχεία σου (εστω σε κάποια) για να τα κάνεις backup. Το αποτέλεσμα θα δείξει.
vampirakos Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Λοιπόν, συνδέεις τον δίσκο σε ενα pc, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων πχ. Easeus Data Recovery, επιλέγεις τον δίσκο, και μετά απο πολύωρη αναμονή βλέπεις τι μπορείς να σώσεις κλπ.
zoumbeo Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δεν έχει υποδοχει για υπολογιστή. Ρε ο σκλυρός μου αργή πάρα πολυ θέλει 30 λεπτα για να ανοιξη ανοίγη και δεν με αφήνει να πάρω τίποτα. Αμα τον αφησο να δουλεύει όλοι μέρα μήπος μπορώ να πάρω τα αρχεία μου; Λοιπόν, συνδέεις τον δίσκο σε ενα pc, τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων πχ. Easeus Data Recovery, επιλέγεις τον δίσκο, και μετά απο πολύωρη αναμονή βλέπεις τι μπορείς να σώσεις κλπ.
geortsaki Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Νομιζω δεν χρειαζεται να ανοιξω αλλο θεμα. Ο Μy passport Ultra 1tb επεσε κατω απο σχετικα μικρο υψος και απο τοτε οταν συνδεεται στον υπολογιστη αναβει κανονικα το λαμπακι του, αλλα δεν εμφανιζεται ουτε στον υπολογιστη μου ουτε πουθενα. που να απευθυνθω για φτιαξιμο (πχ φτιαχνει το Plasio;) ή τι μπορω να κανω μονος μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα