Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ηθελα να ρωτησω .εχω κανει μια ιστοσελίδα σε εναν με πλήρωσε .και μετα απο ενα χρονο μ ζήτησε να του δώσω κωδικούς .γτ ήθελε να μεταφερει το domain σε αλλο πάροχο.τ ειπα οτι δεν χρειάζεται να εχει κωδικους και οτι θα το κανα εγω ξαφνικά μ στέλνει στο φμπ ο new designer που βρήκε αφου ρώτησα .και μ λει αν γίνεται να του κανω εξουσιοδότηση στο ονομα αυτού που έφτιαξα το site για να παρει κωδικούς και λεω εγω τωρα απο τι στιγμη που ειναι δικιά μ η κατασκευή δεν μπορω να του δώσω κωδικούς .παρα μονο αν θελει να του το πουλήσω σωστά; Εχει κανεις καποια διαφορετική άποψη και πως να το διαχειριστώ το θεμα;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε νομιζω πως τα λες σωστα. Σε πληρωσε για την κατασκευη, το site του ανηκει. Αν αποφασισει οτι θελει να δωσει το hosting και τη διαχειριση σε αλλον, εχει καθε δικαιωμα. Δικιο θα ειχες μονο αν ειχες καποια custom πλατφορμα για eshop τοτε ναι, η πλατφορμα σου ανηκει και δικαιουται μονο τη βαση δεδομενων του

• Like 1
Δημοσ.

Με πλήρωσε για την κατασκευή οχι για να παρει τον κωδικα αυτός και να τον δωσει άλλου.

στο 1ο post λες για κωδικους, σε αυτο λες για κωδικα οποτε θα πιασω και τις 2 περιπτωσεις:

οταν πληρωνεσαι για να κανεις ενα site, στο κοστος μεσα ειναι και η εταιρεια web hosting που θα επιλεξεις. οποτε οι κωδικοι του hosting του ανηκουνε αφου στους εχει ηδη πληρωσει στο αρχικο κοστος.

οσο για τον κωδικα δεν πολυκαταλαβα.. αρχεια κειμενου ειναι μια ιστοσελιδα. αφου του ανηκει η ιστοσελιδα απλα ανοιγει το καθε αρχειο με το notepad και βλεπει τον κωδικα, ειτε ειναι html ειτε js ειτε css, δεν εχει κατι κρυφο. για ποιον κωδικα μιλας;

• Like 1
Δημοσ.

Τοτε γτ σε κάποιες εταιρείες οταν ζητήσεις να κανεις διακοπή και τους λες να σ δώσουν κωδικό σ λένε να πληρώσεις ενα ποσό;οπως και να αγοράσεις ενα template σ λεει 120 αλλα για να το παρεις αποκλειστικά μονο δικο σ σ λεει 800

Δημοσ.

Έχεις μπερδέξει πράγματα πιστέυω. Έχεις ένα τυπά σε πλήρωσε για σελίδα εσύ έκατσες έφτιαξες τίποτα custom βρήκες θέμα και αγόρασες ?

Αν και νομίζω από τι στιγμή που σε έει εξοφλήσει του ανήκει η σελίδα όπως και όταν φτιάχνεις μια σελίδα για κάποια εταιρία η κατοχύρωση του ονόματος γίνετε στον επιχειρηματία και όχι σε σένα.

• Like 1
Δημοσ.

τοτε οι εταιρείες γτ να μην δίνουν κωδικούς αν κάποιος θελει να φύγει και να βάλλει δικο του άτομο να κανει διαχείρηση του site.και. Σ λένε πρεπει να πληρώσεις τόσα λευτα πχ;;

Δημοσ.

ghostmaster , για να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και ο έμπορος σου κάνει δώρο με την αγορά την ασφάλεια και τις βενζίνες για 1 έτος , μετά το έτος μπορείς να κάνεις αλλού ασφάλεια και να βάλεις αλλού βενζίνη ΧΩΡΙΣ να ξαναπληρώσεις για το κόστος του αυτοκινήτου.

Ούτε το hosting σου ανήκει , ούτε το domain , ούτε μερικοί αριθμοί και γράμματα , και σίγουρα ούτε το Joomla ή WP ή όποιο άλλο CMS χρησιμοποίησες.

Αυτό που λες για εταιρείες που σου ζητάνε χρήματα για να σου δώσουν logins μπορεί να ισχύει μόνο σε μία περίπτωση , και αυτή θα ήταν να έχει υπογράψει ο πελάτης σύμβαση έργου και να παραβιάσει το συμφωνητικό με οποιονδήποτε τρόπο.

Συστήνω να παρέχεις άμεσα όλα τα logins στον άνθρωπο , πριν τα πάρει στο κρανίο και σε κυνηγήσει νομικά.

• Like 5
Δημοσ.

Κοίτα να δείς από όσο θυμάμαι σωστά οι εταιρίες με το που τελειώσουν ένα έργο και έχουν τηρηθεί όλα όσα ήταν στο συμβόλαιο περί χρημάτων/ενημέρωση για το στύσιμο και όλα παραδίδουν αυτόματα τους κωδικούς στον τάδε άνθρωπο.

Όπως και ο φίλος από πάνω λέω δώσε τους κωδικούς στον ανθρωπάκο γιατί μπορεί να έχεις θέματα όχι μπορεί θα έχεις θέματα

Δημοσ.

τοτε οι εταιρείες γτ να μην δίνουν κωδικούς αν κάποιος θελει να φύγει και να βάλλει δικο του άτομο να κανει διαχείρηση του site.και. Σ λένε πρεπει να πληρώσεις τόσα λευτα πχ;;

Τι πάει να πει "γιατί το κάνουν"; Δεν έχει σημασία ούτε ακριβώς τι κάνουν. Ο Γιωρίκας κάνει μια συμφωνία με τον Κωστίκα, άμα και οι δυο είναι ΟΚ με τη συμφωνία που έκαναν δεν έχει "γιατί".

Το θέμα είναι εσύ τι συμφωνία έκανες με τον πελάτη σου. Όπως είπαν τα παιδιά το στάνταρ είναι σε πληρώνει κάποιος για μια δουλειά, την ολοκληρώνεις, όλα αυτά που έκανες στην πορεία του ανήκουν εφόσον σε πλήρωσε και δεν είχατε κάνει ρητά κάποια διαφορετική συμφωνία.

Έχω την εντύπωση ότι αν ασχολείσαι επαγγελματικά πρέπει να αντιμετωπίζεις την κατάσταση πιο σοβαρά, η λέξη "επαγγελματικό" δε σημαίνει μόνο "λεφτά αλλάζουν χέρια".

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

A) To domain & ο server ανήκουν σε εσένα η στον πελάτη; Όπως και να έχει ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να δώσεις κωδικούς η κάπως να μεταβιβάσεις το authority για τα domain σε αυτον. Εαν δεν μπορείς πχ. το account στον domain provider είναι σε εσένα τότε εξήγησε του τους λόγους και πες του ότι θα κάνεις ή να κάνει ένα account γι αυτόν και μίλα με τον domain provider για να μεταβιβάσει το όνομα στο άλλο account.

Β) Είναι ΛΑΘΟΣ να λες είναι δικό σου μια κατασκευή που δεν την χρησιμοποιείς εσύ ή δεν την χρησιμοποιείς μόνο εσύ. πχ· Καλείς έναν τεχνικό στο σπίτι σου (υποθέτο ότι σου ανήκει και δεν είναι ενοίκιο) να σου φτιάξει τα υδραυλικά. Τα υλικά μέρη όπως οι σωλίνες, οι βρύσες κλπ κλπ ανήκουν σε εσένα  όχι στον τεχνικό. Ομοίως είναι και το site το site ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ο κόπος είναι αλλά ΟΧΙ ΤΟ SITE. Αυτό που σου ανήκει είναι ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που χρησιμοποίησες για να το δώσεις.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Ολο αυτο γινεται γιατι θελεις εξτρα χρηματα ή γιατι θες τα πνευματικα;

Απο τον τροπο που το χειριζεσαι κ ρωτας, πιθανολογω πως δεν εχετε υπογραψει τπτ ε;

Δημοσ.

Εγώ με αυτον ειχα κανει μια συμφωνία και μ λεει ξεκίνησε το το ξεκίνησα το τελείωσα το είδε με πλήρωσε με προκαταβολές οπου φτάσαμε να παρω ολα τα λευτα μετα απο ενα χρονο μ ειχε πει οτι θα κανω εγω ανανεώσεις και οτι χρειάζεται θα μ λεει.μ πε να του φτιάξω ενα καινούργιο site πήραμε domain και ξαφνικά μια μερα μου λεει θελω να μεταφέρω το domain σε αλλη εταιρεια του λεω ωραια θα στο μεταφέρω μετα απο κάποιες μερες μου λεει θελω κωδικούς διαχειρησης και ξαφνικά πετάγεται και ο δικός τ και μ λεει να του κανω εξουσιοδότηση τους κωδικούς και τέτοια.απο τι στιγμη που εχουμε συμφωνήσει να το φτιάξω εγω και ξεκινάω διαδικασίες ξαφνικά βρίσκει άλλον.οσο για τα νομικά δεν με τρέχει συμβόλαιο δεν υπαρχει.

Δημοσ.

Πολλά μου λέει σου λέω βλέπω το χαρτί συμοβόλαιο που κάνατε αν κάνατε τι έλεγε?

Και ναι οι κωδικοί του ανήκουνε εσύ απλά είσαι ένα άτομο που έμπαινε εν γνώση του και το συντηρούσε ουαστικά που το κακό που θέλει τον κωδικό? Δηλαδή εγώ βάζω συναγερμούς σε σπίτια αλλά να μην πω στον πελάτη ότ για κωδικό έχω ορίσει τον τάδε και θέλετε να τον αλλάξουμε να πηγαίνω εγώ να οπλίζω και αφοπλίζω το σύστημα όποτε θέλει να φύγει από το σπίτι του?

Μην μπερδεύεσε ένα site έφτιαξες έχει κάθε δικαιώμα να λέει ποιος θα το διαχειρίζεται και ποιος όχι.

Και με τα νομικά μπορεί να σε τρέξει άνετε όσο θέλει αν δεν υπήρχε συμοβόλαιο λογικά δεν υπήρχε απόδειξή ->μαύρο χρήμα

Και ένα άλλο σορό πράγματα μπορεί να κάνει απενατνί σου

Μπας και καταλαβεις πιο σωστά θα σου πω και ένα άλλο παράδειγμα πες ότι εσύ ο μικρός γιαννάκης έχεις ένα αμάξι και το πας στο συνεργείο α που εχώ εγώ ξαφνικά όμως μια μερά θες να το πηγαίνεις στο συνεργείο β για τους δικούς σου λόγους εγώ με το συνεργείο α τι θα πρέπει να κάνω το νταβά ότι εγώ σου έφτιαχνα το αμάξι και σου έβαζα φίλτρα λάδια δικά μου δεν θα το πηγαίνεις αλλού.Σοβαρέψου και δώσε τους κωδικούς στον άνθρωπο δεν πάει εγώ το ξεκίνησα άρα είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω.Είναι καθαρά δικό του και το κάνει ότι γουστάρει ο ίδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...