salonikios95 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Πρόσφατα έγινα ο ιδιοκτήτης μιας Lenovo TAB2 A10-70F android συσκευής και επειδή είμαι κάπως ανεκπαίδευτος σε ο,τι αφορα τα tablet θα ήθελα μερικές συμβουλες (ποια apps αξίζουν να τα κατεβασω,μερικά Do's and Dont's,tips για καλύτερη εμπειρια,κτλπ) μέχρι τώρα έχω κατεβάσει 4-5 εφαρμογουλες (επειδή δε θέλω να το ζοριζω πολύ) και είναι οι: CyanogenMod ROM's,Avast Mobile Security,TuneIn Radio,StubleUpon και Greenify. Επειδη είμαι περισσότερο του διαδικτυου και όχι τόσο των εφαρμογών (και επειδή είναι ΠΟΛΛΕΣ αυτες που υπόσχονται πως κανουν θαύματα ενω στη πράξη μονο ram σου καταναλώνουν αλλά και επειδή δεν ξέρω ποιες αξίζουν να κατεβασω) δεν έχω θέμα να έχω λιγες εφαρμογές στο tablet μου ομως ,να τις χρησιμοποιώ όλες. Π.χ έχω φιλο που έχει καμια 50+ διαφορετικές εφαρμογές και ζήτημα να χρησιμοποιει καθημερινα τις 5. (εκτός του οτι μερικές δε χρειάζονται τόσο π.χ Facebook messenger/gmail/tumblr/twitter/Instagram που ουσιαστικα η μονη τους χρησιμότητα είναι να σου γλυτώσουν τα 5" που θα ξοδευες μέχρι να φορτώσει η αντίστοιχη σελιδα στον browser σου)
Master Yoda Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 πετα το avast και οποιαδήποτε τυπου antivirus. σκεφτεσε να αλλαξεις λειτουργικο; αν οχι πετα και το cyanogenmod rom's μην κατεβασεις κανενα προγραμμα booster κλπ.
salonikios95 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 πετα το avast και οποιαδήποτε τυπου antivirus. σκεφτεσε να αλλαξεις λειτουργικο; αν οχι πετα και το cyanogenmod rom's μην κατεβασεις κανενα προγραμμα booster κλπ. δε χρειαζεται κανένα antivirus να έχω; τα custom ROM's δε πολύ κατάλαβα τι κανουν (κάτι με root updates) όμως παλιά που χρησιμοποιουσα υπολογιστη έμπαιναν μονο απο Windows και εφόσον τα android είναι Linux based,δε ξέρω με βεβαιοτητα τα tweaks που κανει το cyanogen οποτε θα το κάνω unistall αν είναι.. γενικότερα,εγώ κυρίως ίντερνετ μπαίνω και πέρα απο κάτι αλλαγές στο chrome://flags δε νομιζω πως χρειάζονται διάφοροι πειραματισμοί. Χρυσός κανόνας σε οτιδήποτε κομπιουτεριστικο είναι ο "if it isn't broken don't fix it" δηλαδη αμα δε ξέρεις 100% τι θα γίνει αμα πειραξεις κατι ,παίζεις με τη φωτιά.. Υπαρχουν συγκεκριμένες εφαρμογές για επιτάχυνση ή όχι;
meletis_m Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Γενικά οι εφαρμογές που υπόσχονται καθάρισμα, ενίσχυση συστήματος είναι μύθος. Θα σου καταναλώνουν μπαταρία αλλά και μνήμη Ram του συστήματος. Ποιά έκδοση android έχεις αυτή τη στιγμή? Να γνωρίζεις οτι η εφαρμογή του Facebook σε συνδυασμό με του Messanger σου καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία περίπου 10-15%.Είχε βγεί σχετική ανακοίνωσή/έρευνα. Σίγουρα θα χρειαστείς μια εφαρμογη για να διαβάζεις τα pdf αρχεία σου 2
salonikios95 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Γενικά οι εφαρμογές που υπόσχονται καθάρισμα, ενίσχυση συστήματος είναι μύθος. Θα σου καταναλώνουν μπαταρία αλλά και μνήμη Ram του συστήματος. Ποιά έκδοση android έχεις αυτή τη στιγμή? Να γνωρίζεις οτι η εφαρμογή του Facebook σε συνδυασμό με του Messanger σου καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία περίπου 10-15%.Είχε βγεί σχετική ανακοίνωσή/έρευνα. Σίγουρα θα χρειαστείς μια εφαρμογη για να διαβάζεις τα pdf αρχεία σου Κοιτά κεγω έχω μια σκεπτικιστική στάση για τέτοιου τύπου εφαρμογές (αμφισβητήσιμες ως προς το τι ακριβως κανουν και με ποιο τίμημα) όμως σίγουρα δεν είναι μύθος. Λογικά ενα 1% των εφαρμογών που υπόσχονται απίθανα πραματα με τις σωστες ρυθμίσεις βοηθάνε ομως,επειδή ενα πολύ μεγαλο ποσοστο έχει αποδειχτεί αναξιες αμαυρώθηκε η φήμη σιγά σιγά. Π.χ έχω μια που λεγεται Root Booster (ο δημιουργός της λέγεται Dominik Nozka (έχει για logo το ρομποτακι Android με ενα μαυρο πειρατικό κάλυμμα στο μάτι,τη βρίσκεις στο Play store) και όταν επιλέγεις μια ρύθμιση κανει κάτι σαν reboot και root tree και -ιδέα μου ισως- επιταχύνει λίγο το browsing.ίσως κόβει τους πόρους καποιων αλλων διαδικασιών με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει όλο το cpu (αυτο που λένε overclocking) σε μια εφαρμογή/service. Δηλαδή δεν είναι τόσο ουαου σε αυτά που κανει όμως αμα εσύ μπαίνεις σε μια μια ιστοσελίδα τη φορά(επειδη το multitasking με 1.7 GHz είναι ζορικό) τοτε βλεπεις μια μικρή διάφορα.. Την 5.0.1 Υπάρχει η εφαρμογή WPS office που μπορείς να ανοιξεις αρχεία με διαφορετικές καταλήξεις. Δοκιμασα κάτι στη τύχη ομως τελικά αποδείχτηκε αρκετά ωφέλιμο http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/google-android/32-useful-things-you-can-do-in-android-developer-options-3590299/ Αμα μπεις εδώ και δεις και τις 32 ρυθμίσεις θα διαπιστώσεις οτι δεν αναφέρει κάπου τι κανει η ρύθμιση "Logger buffer sizes" με την οποία αλλάζει κατι όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος καθώς όσο και αν το γκουγκλαρα,ξεκάθαρη απάντηση δεν βρήκα....εν πάση περιπτωση, υπαρχουν οι επιλογες : 64Κ,256Κ,1Μ,4Μ,16Μ (οπου Κ= χιλιαδες και Μ= εκατομμυρια) τις δοκιμασα όλες μια μια να δω ποια μου κανει με τη συσκευή μου και τελικά η 1Μ σε σύγκριση με τις αλλες 4 είναι η καλύτερη επιλογή. ( επειδή η εφαρμογη Speed test είναι κάπως μούφα,προσπαθώ να υπολογισω τη ταχύτητα βαση του ποσο γρήγορα φορτώνει μια με πολλά δεδομένα(multimedia,static περιεχόμενο,φόρμες) ιστοσελίδα. Επίσης το να κάνω sync λογαριασμούς μεταξύ τους μέσω gmail ειναι που καθυστερει αρκετα αφού κάθε φορά που θέλεις να μπεις σε κάποια ιστοσελίδα την οποία ξανά επισκέφθηκες προηγουμένως φορτώνει οοοολα τα δεδομένα απο οοοολες τις σελίδες για να είσαι υποτίθεται "μέσα σε όλα ενω παράλληλα θέλεις και να κοινωνικοποιησε".Επίσης, η εφαρμογή YouTube δε χρειαζεται αφού όταν στο URL ενος βιντεου βάλεις m. πριν τον σύνδεσμο,τα βλέπεις πιο γρήγορα αμα μπαίνεις απο κινητό (συνεπως και ο,τιδήποτε δεν ανήκει στα desktop/laptop computers όπως tablet,notebook,κτλπ) Το μονο που δε βρήκα -ακομα- είναι ενα τροπο να βλέπω ταινιες ...δοκιμασα Hulu,popcorn time,XBMC,MX player,kodi και καμια 25αρια λιγοτερο διαδεδομένα... (αμα τη βλέπω απο ιστοσελίδα πχ xrysoi.se,online filmer κτλπ με γεμίζει pop ups. AdblockPlus δεν υπάρχει σε μορφή προσθετου για το Google Chrome μονο ως περιηγητής όμως τα σχόλια των χρηστών δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικα Επεξ/σία 2 Μαΐου 2016 από salonikios95
giannistsolas Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 ποο τα εχεις μπερδεψει πολυ στο μυαλο σου... το root ειναι μια μεγαλη ιστορια-διαδιασια .. οπως επισης και οι custom rom(βλ. cyanogenmod rom). δεν τα χρειαζεσαι και απορω απο που τα ειδες.. μην επιχειρησεις να κανεις κανενα root αν γινεται κιωλας στην συσκευη σου γιατι απο οτι φανταζομαι θα την κανεις κανενα brick... επισης ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ANTIVIRUS ΣΕ ANDROID ΣΥΣΚΕΥΗ ευχαριστω για την προσοχη σας :p 2
salonikios95 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 οκ δε θα το κάνω....όμως,τι μπορώ να κάνω για να τρέχει πιο γρήγορα και να μη κολλάει;
giannistsolas Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς την εφαρμογή του fb η του messenger(κατέβασε το metal που δεν τρώει καθόλου ram),μην κατεβάζεις antivirus γιατί τα androιd δεν κολλάνε ιούς. Αλλά αν ψαχτεις και μάθεις λίγα περισσότερα μπορείς να πειραματιστεις και στον τομέα του root.
salonikios95 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 εδώ ένας άλλος στον ίδιο θρεντ με συμβουλεύει να μην ασχοληθω με τα custom ROM κεσυ μου λες για root.... ποια τα οφέλη δηλαδή άμα ασχοληθω με αυτό;
Lokokokakau Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Το root και οι ROM είναι για προχωρημένους χρήστες, για τώρα τα αγνοείς. Οι εφαρμογές που υπόσχονται μαγικά δεν δουλεύουν κατά 1% αλλά κατά 0% οπότε τις αγνοείς. Το streaming ταινιών δεν το έχω ψάξει οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά μπορείς πάντα να κατεβάζεις υλικό και να το βλέπεις σε δεύτερο χρόνο. Γενικά έχεις κάποιο πρόβλημα με το οποίο θες βοήθεια;
kostasfalcon Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 αφού όπως λες είσαι ανεκπαιδευτος τι θέλεις και μπλέκεις με πολυ εξειδικευμένα apps (greenify) απόλαυσε την ταμπλέτα σου εν αρχή και μετά σιγά σιγα βλέπεις και τα υπόλοιπα! 1
salonikios95 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 αφού όπως λες είσαι ανεκπαιδευτος τι θέλεις και μπλέκεις με πολυ εξειδικευμένα apps (greenify) απόλαυσε την ταμπλέτα σου εν αρχή και μετά σιγά σιγα βλέπεις και τα υπόλοιπα! φίλε το Greenify δε ξέρω άμα τοχεις δουλέψει καθόλου αλλά είναι μουφα (υποτίθεται σου εξοικονομεί μπαταρία επειδή βάζει σε χειμερη νάρκη τις εφαρμογές που δουλεύουν στο παρασκήνιο όταν κλείσει ή οθόνη) αλλά επειδή τν αγορασα (το donation package απτό Play Store) μπορώ να σου πω 2 πράματα με απόλυτη βεβαιότητα,το ένα είναι ότι όσο δουλεύει η εφαρμογή κολλάει απίστευτα το ταμπλετ (και λογικό αφού δουλειά της είναι να βάζει ολες τις εφαρμογές σε κατάσταση αδρανοποίησης) και το άλλο είναι ότι ακόμα και τζάμπα να ήταν (αν και 1.99€ δεν είναι και πολλά λεφτά αλλά τεσπα) δε κάνει κάτι το οποίο δε μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος χειροκίνητα... δηλαδή δε ξέρω πως έγινε και μου κόλλησε η ιδέα (ή μάλλον το πείσμα ) να την αγοράσω -λίγο τα υπερβολικά θετικά ψευτο-reviews από ιστοσελίδες που πληρώνονται για να την προμοταρουν , λίγο ή δημοτικότητα της- πάντως επειδή εγώ όπως ανεφερα και προηγουμένως δε χρησιμοποιώ καθόλου εφαρμογές περισσότερο του ίντερνετ είμαι οπότε δεν θα μου ήταν χρήσιμη ακόμα και αν δούλευε όπως ισχυρίζεται .... έβαλα κάρτα play store 15€ και επειδή πριν μία βδομάδα ήμουν νουμπας ακόμα και δεν πολύ ηξερα από android τα σπαταλησα όλα τα λεφτά σε ανούσιες εφαρμογές...ίσως τα μόνα λεφτά που όντως έπιασαν τόπο ήταν το 4,50€ για το Nova Launcher Prime (σε σύγκριση με το launcher το εργοστασιακό είναι πολύ πιο ομαλό στη χρήση και ταχύτερο) και το 1.50€ -κάπου τόσο δε πολύ θυμαμαι- για τo CCleaner Pro (ουσιαστικά η μόνη διαφορά του απλού και του pro , είναι πως στην επαγγελματική έκδοση έχεις τη δυνατότητα να κάνεις schedule δηλαδή να προγραμματίσεις ποτέ θα δουλεύει μόνο του το ccleaner κάι θα καθαρίζει το σύστημα σου από cache,cookies,αχρησιμοποιητους φακέλους κτλπ. το Greenify δεν το καταδικαζω απεναντιας , παραδεχομαι την επιπολαιότητα μου να το αγοράσω χωρίς να κάνω πρώτα μία έρευνα αγοράς εις βάθος , όμως σίγουρα δεν αξίζει τόσο όσο του αποδίδουν Το root και οι ROM είναι για προχωρημένους χρήστες, για τώρα τα αγνοείς. Οι εφαρμογές που υπόσχονται μαγικά δεν δουλεύουν κατά 1% αλλά κατά 0% οπότε τις αγνοείς. Το streaming ταινιών δεν το έχω ψάξει οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά μπορείς πάντα να κατεβάζεις υλικό και να το βλέπεις σε δεύτερο χρόνο. Γενικά έχεις κάποιο πρόβλημα με το οποίο θες βοήθεια; το μόνο πρόβλημα είναι πως γεμίζει RAM όταν το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες συνεχόμενα και ο μόνος τρόπος που ξέρω για να τη μειωνω είναι με το ccleaner και με ένα reboot..γενικά το ταμπλετ είναι πολύ καλό,δεν έχω κάποιο παράπονο...ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου να με βοηθήσεις.. ☺
kostasfalcon Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 φίλε το Greenify δε ξέρω άμα τοχεις δουλέψει καθόλου αλλά είναι μουφα (υποτίθεται σου εξοικονομεί μπαταρία επειδή βάζει σε χειμερη νάρκη τις εφαρμογές που δουλεύουν στο παρασκήνιο όταν κλείσει ή οθόνη) αλλά επειδή τν αγορασα (το donation package απτό Play Store) μπορώ να σου πω 2 πράματα με απόλυτη βεβαιότητα,το ένα είναι ότι όσο δουλεύει η εφαρμογή κολλάει απίστευτα το ταμπλετ (και λογικό αφού δουλειά της είναι να βάζει ολες τις εφαρμογές σε κατάσταση αδρανοποίησης) και το άλλο είναι ότι ακόμα και τζάμπα να ήταν (αν και 1.99€ δεν είναι και πολλά λεφτά αλλά τεσπα) δε κάνει κάτι το οποίο δε μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος χειροκίνητα... δηλαδή δε ξέρω πως έγινε και μου κόλλησε η ιδέα (ή μάλλον το πείσμα ) να την αγοράσω -λίγο τα υπερβολικά θετικά ψευτο-reviews από ιστοσελίδες που πληρώνονται για να την προμοταρουν , λίγο ή δημοτικότητα της- πάντως επειδή εγώ όπως ανεφερα και προηγουμένως δε χρησιμοποιώ καθόλου εφαρμογές περισσότερο του ίντερνετ είμαι οπότε δεν θα μου ήταν χρήσιμη ακόμα και αν δούλευε όπως ισχυρίζεται .... έβαλα κάρτα play store 15€ και επειδή πριν μία βδομάδα ήμουν νουμπας ακόμα και δεν πολύ ηξερα από android τα σπαταλησα όλα τα λεφτά σε ανούσιες εφαρμογές...ίσως τα μόνα λεφτά που όντως έπιασαν τόπο ήταν το 4,50€ για το Nova Launcher Prime (σε σύγκριση με το launcher το εργοστασιακό είναι πολύ πιο ομαλό στη χρήση και ταχύτερο) και το 1.50€ -κάπου τόσο δε πολύ θυμαμαι- για τo CCleaner Pro (ουσιαστικά η μόνη διαφορά του απλού και του pro , είναι πως στην επαγγελματική έκδοση έχεις τη δυνατότητα να κάνεις schedule δηλαδή να προγραμματίσεις ποτέ θα δουλεύει μόνο του το ccleaner κάι θα καθαρίζει το σύστημα σου από cache,cookies,αχρησιμοποιητους φακέλους κτλπ. το Greenify δεν το καταδικαζω απεναντιας , παραδεχομαι την επιπολαιότητα μου να το αγοράσω χωρίς να κάνω πρώτα μία έρευνα αγοράς εις βάθος , όμως σίγουρα δεν αξίζει τόσο όσο του αποδίδουν το μόνο πρόβλημα είναι πως γεμίζει RAM όταν το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες συνεχόμενα και ο μόνος τρόπος που ξέρω για να τη μειωνω είναι με το ccleaner και με ένα reboot..γενικά το ταμπλετ είναι πολύ καλό,δεν έχω κάποιο παράπονο...ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου να με βοηθήσεις.. ☺ το greenify για μένα δεν αξίζει.....(τζαμπα που το αγορασα) με το προηγουμενο ποστ μου θέλω να σου πω ότι σταδιακά μαθαίνουμε πιο εξειδικευμένα πράγματα και όχι αμέσως από την αρχή......ευχαριστησου την ταμπλέτα σου και μην πονοκεφαλιαζεσαι από τις αρχές με επικίνδυνα (για τους beginners ) προγράμματα 1
salonikios95 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 το greenify για μένα δεν αξίζει.....(τζαμπα που το αγορασα) με το προηγουμενο ποστ μου θέλω να σου πω ότι σταδιακά μαθαίνουμε πιο εξειδικευμένα πράγματα και όχι αμέσως από την αρχή......ευχαριστησου την ταμπλέτα σου και μην πονοκεφαλιαζεσαι από τις αρχές με επικίνδυνα (για τους beginners ) προγράμματα σε αυτό θα συμφωνησω,όσο πιο πολύ ασχολείσαι με κάτι τόσα περισσότερα ξερεις... ναι την ευχαριστιεμαι απλά θέλω άμα γίνεται να εκμεταλλεύομαι το 101% των δυνατοτήτων της,κατάλαβες... ευχαριστώ πάντως πάντως πλάκα πλάκα όσο και αν εψαξα κάπου που να λέει για root και custom ROM στο ταμπλετ μου δε βρήκα....παίζει το σενάριο να μη γίνεται καν ή δεν εψαξα καλά; http://forums.androidcentral.com/lenovo-android-tablet-discussion/534563-root-lenovo-tab-2-a10-70-a.html https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Android-based-Tablets-and/KitKat-ROM-for-Tab-2-A10-70F/td-p/2164746 http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-lenovo-tab-2-a10-70-root-t3279322 ούτε καν στο Android authority ,δε βρήκα....γκαντεμια να εχω συσκευή που να μην επιδέχεται custom rom;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα