MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @Karoumpalo άμα θες κάτι άλλο ή έχεις καμιά απορία ρωτα
Karoumpalo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Η μητρικη που εχεις επιλεξει ειναι μια χαρα αλλα κοστιζει πολυ ακριβα για το συνολικο σου budget και δεν την εκμεταλευεσαι. Θα ειχε νοημα πχ αν ειχες μνημες 2666GHz και πανω η επεξεργαστη Κ και ειχες σκοπο να κανεις OC. Η εστω αν πραγματικα σε ενδιαφερει η μια θυρα USB3.1 η η θυρα Μ.2 Οι διαφορες μεταξυ των τσιπσετ αφορουν τις δυνατοτητες και τις ευκολιες αλλα πρακτικα αν εξαιρεσεις το Ζ170 που σου δινει την δυνατοτητα για αυξημενες επιδοσεις (OC, γρηγορες μνημες, SLI/CF) τα αλλα τρια τσιπσετ δεν εχουν καμια διαφορα περα απο τις παραπανω θεσεις για RAM και τις θυρες που υποστηριζουν. Αν παρεις την B150 της Asus που σου προτεινα με τα 85 ευρω, γλυτωνεις 50ευρω και μπορεις να βαλεις εναν SSD με αυτα τα χρηματα Στο προηγούμενο pc που είχα φτιάξει έκανα την βλακεία και έβαλα φθηνή μητρική οπότε δεν είχα την ευκολία να το αναβαθμίσω κι έτσι πήρα την απόφαση να βάλω αυτή την φορά κάτι πιο ακριβό το οποίο ίσως για την επόμενη 3ετια να με καλύπτει σε θέμα αναβάθμισης εάν επιλέξω να αναβαθμίσω κάτι.. Θα μου πεις έπρεπε να το αναφέρεις νωρίτερα αυτό αλλά από την άλλη μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια και να μην αναβαθμίσω κάτι.. Είμαι στο μόνο που δυσκολεύομαι γιατί έτσι την πάτησα και με το προηγούμενο pc μου και για αυτό το λόγο πούλησα το παλιό για να κάνω καινούργιο.. @MechaCorn το τροφοδοτικό της XFX θα προτιμούσα.. Τα 550 Watt αρκούν για το σύστημα έτσι δεν είναι??
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Στο προηγούμενο pc που είχα φτιάξει έκανα την βλακεία και έβαλα φθηνή μητρική οπότε δεν είχα την ευκολία να το αναβαθμίσω κι έτσι πήρα την απόφαση να βάλω αυτή την φορά κάτι πιο ακριβό το οποίο ίσως για την επόμενη 3ετια να με καλύπτει σε θέμα αναβάθμισης εάν επιλέξω να αναβαθμίσω κάτι.. Θα μου πεις έπρεπε να το αναφέρεις νωρίτερα αυτό αλλά από την άλλη μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια και να μην αναβαθμίσω κάτι.. Είμαι στο μόνο που δυσκολεύομαι γιατί έτσι την πάτησα και με το προηγούμενο pc μου και για αυτό το λόγο πούλησα το παλιό για να κάνω καινούργιο.. @MechaCorn το τροφοδοτικό της XFX θα προτιμούσα.. Τα 550 Watt αρκούν για το σύστημα έτσι δεν είναι?? Και 500 θα αρκούσαν, απλώς σου είπα 550 για να βάλεις και καμία καλύτερη κάρτα στο μέλλον εάν θες. Έχε υπόψην σου ότι το thermaltake τροφοδοτικό είναι και semi modular εάν δεν κάνω λάθος. *Εάν θες να μάθεις πόσο τραβάει το σύστημα googlαρε extreme power supply calculator
SpirosZ68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Προσπαθώ να βρω μια αξιοπρεπέστατη λύση για μητρική που να μου δίνει σχεδόν ότι μου δίνει η συγκεκριμένη που επέλεξα από θέμα συνδέσεων (usb κυρίως) στο I/O panel.. Αν η Asus που σου προτεινα στην αρχη δεν σε καλυπτει τοτε ισως να σε καλυπτει αυτη http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h170m-pro4-retail-p-PER.528889 Πιο ακριβη απο αυτην σε αυτο το μπατζετ δεν θα εβαζα.
Karoumpalo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Σόρρυ που απαντάω λίγο αργά αλλά είμαι από κινητό μέσα!!
SpirosZ68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @MechaCorn το τροφοδοτικό της XFX θα προτιμούσα.. Τα 550 Watt αρκούν για το σύστημα έτσι δεν είναι?? Αρκουν. Το XFX ειναι καλη αγορα σε αυτα τα χρηματα. Για το συγκεκριμενο Thermaltake 530W δεν υπαρχουν δυστυχως reviews και δυσκολευομαι να το προτεινω.
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Σόρρυ που απαντάω λίγο αργά αλλά είμαι από κινητό μέσα!! Και εγώ από κινητό είμαι και σε καταλαβαίνω. Η mobile έκδοση του site δεν με βολευει και χρησιμοποιω την desktop. Εκεί να δεις μαρτύριο Αρκουν. Το XFX ειναι καλη αγορα σε αυτα τα χρηματα. Για το συγκεκριμενο Thermaltake 530W δεν υπαρχουν δυστυχως reviews και δυσκολευομαι να το προτεινω. Το έχω σε ένα σύστημα με ssd,HDD,a10 και 4gb ram και είναι οκ. Δεν έχω το semi modular όμως αλλά πιστεύω πως όλη η "οικογένεια" smart ίδιας ποιότητας ειναι αλλά και εγώ για το xfx θα πηγαινα εάν δεν με ενδιεφερε το semi modular
SpirosZ68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Στο προηγούμενο pc που είχα φτιάξει έκανα την βλακεία και έβαλα φθηνή μητρική οπότε δεν είχα την ευκολία να το αναβαθμίσω κι έτσι πήρα την απόφαση να βάλω αυτή την φορά κάτι πιο ακριβό το οποίο ίσως για την επόμενη 3ετια να με καλύπτει σε θέμα αναβάθμισης εάν επιλέξω να αναβαθμίσω κάτι.. Θα μου πεις έπρεπε να το αναφέρεις νωρίτερα αυτό αλλά από την άλλη μπορεί να περάσουν και 5 χρόνια και να μην αναβαθμίσω κάτι.. Είμαι στο μόνο που δυσκολεύομαι γιατί έτσι την πάτησα και με το προηγούμενο pc μου και για αυτό το λόγο πούλησα το παλιό για να κάνω καινούργιο.. Και τωρα αν δεν ειχες παρει ηδη τις μνημες 2Χ4GB αλλα ειχες παρει 1Χ8GB θα μπορουσες να πας ακομα και σε Η110. Περα απο αυτο αν εχεις σκοπο να κανεις Crossfire στο μελλον τοτε θα πρεπει να πας σε αντιστοιχη μητρικη που να το υποστηριζει αλλα δεν εχεις αναφερει κατι τετοιο. Κατι αλλο σε αναβαθμιση που δεν μπορεις να κανεις δεν βλεπω. Και οι usb να μην σου φτανουν μπορεις να βαλεις ενα εξτρα controller Το έχω σε ένα σύστημα με ssd,HDD,a10 και 4gb ram και είναι οκ. Δεν έχω το semi modular όμως αλλά πιστεύω πως όλη η "οικογένεια" smart ίδιας ποιότητας ειναι αλλά και εγώ για το xfx θα πηγαινα εάν δεν με ενδιεφερε το semi modular Καθε τροφοδοτικο ειναι και αλλη υλοποιηση.
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Και τωρα αν δεν ειχες παρει ηδη τις μνημες 2Χ4GB αλλα ειχες παρει 1Χ8GB θα μπορουσες να πας ακομα και σε Η110. Περα απο αυτο αν εχεις σκοπο να κανεις Crossfire στο μελλον τοτε θα πρεπει να πας σε αντιστοιχη μητρικη που να το υποστηριζει αλλα δεν εχεις αναφερι κατι τετοιο. Κατι αλλο σε αναβαθμιση που δεν μπορεις να κανεις δεν βλεπω. Και οι usb να μην σου φτανουν μπορεις να βαλεις ενα εξτρα controller Μακριά από crossfire/sli δεν αξίζουν εκτός και εάν θες να βάλεις δύο fury x για 4k gaming. Ειδικά με τροφοδοτικό των 550w το crossfire αποτελεί άπιαστο όνειρο. @Karoumpalo για να ξέρεις πάντα ισχύει το εξης: Μία δυνατή gpu είναι καλύτερη απο δύο πιο αδύναμες μαζί. Μόνο μερικά παιχνίδια αξιοποιούν σωστά δύο ή περισσότερες κάρτες γραφικών μαζί οπότε μία και καλή είναι καλύτερη επιλογή. Το λέω γιατί πολλοί εντυπωσιαζονται από την ιδέα και πάνε και βάζουν δύο 380 μαζί και νομίζουν πως θα πιάσουν διπλάσια fps Φαντάζομαι 2usb 2 και 4usb3 σου φτάνουν; https://www.skroutz.gr/s/8201130/Gigabyte-B150M-DS3H.html b150m chipset και 2+4 USB, δεν είναι και άσχημη επιλογή για τα λεφτά της
Karoumpalo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Αρκουν. Το XFX ειναι καλη αγορα σε αυτα τα χρηματα. Για το συγκεκριμενο Thermaltake 530W δεν υπαρχουν δυστυχως reviews και δυσκολευομαι να το προτεινω. @MechaCorn Load wattage 370 και recommended psu wattage 420 μου δείχνει το site.. Μπορώ να σας πω πως 100% θα βάλω την υλοποίηση της Sapphire και το τροφοδοτικό της XFX με τα λεφτά που μειώσαμε από την κάρτα γραφικών.. Το μόνο που πρέπει να διαλέξω τώρα είναι η MOBO.. @SpirosZ68 είδα και την μητρική της Asrock και μου φάνηκε συμπαθητική μπορώ να πω αλλά θέλω να το σκεφτώ ακόμα για να παω προς την Asrock.. Θα μου πεις γλυτώνεις λεφτά και δεν θα τα χρειαστείς όλα αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Όσο για την διάταξη SLI/CROSSFIRE που ανέφερες δεν έχω σκοπό στο μέλλον αλλά ούτε και ποτέ να βάλω 2 κάρτες γραφικών.. Δεν είμαι τόσο απαιτητικός στα παιχνίδια..
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @MechaCorn Load wattage 370 και recommended psu wattage 420 μου δείχνει το site.. Μπορώ να σας πω πως 100% θα βάλω την υλοποίηση της Sapphire και το τροφοδοτικό της XFX με τα λεφτά που μειώσαμε από την κάρτα γραφικών.. Το μόνο που πρέπει να διαλέξω τώρα είναι η MOBO.. @SpirosZ68 είδα και την μητρική της Asrock και μου φάνηκε συμπαθητική μπορώ να πω αλλά θέλω να το σκεφτώ ακόμα για να παω προς την Asrock.. Θα μου πεις γλυτώνεις λεφτά και δεν θα τα χρειαστείς όλα αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Όσο για την διάταξη SLI/CROSSFIRE που ανέφερες δεν έχω σκοπό στο μέλλον αλλά ούτε και ποτέ να βάλω 2 κάρτες γραφικών.. Δεν είμαι τόσο απαιτητικός στα παιχνίδια.. Οπότε το pc τραβάει 370w σε full load, το 430 είναι το λιγότερο που σου προτείνει να βάλεις. Τα 550 λοιπόν αφήνουν και χώρο για αναβάθμιση στο μέλλον. Για μητρική δες αυτή που έστειλα προηγουμένως https://www.skroutz.gr/s/8201130/Gigabyte-B150M-DS3H.html
SpirosZ68 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @SpirosZ68 είδα και την μητρική της Asrock και μου φάνηκε συμπαθητική μπορώ να πω αλλά θέλω να το σκεφτώ ακόμα για να παω προς την Asrock.. Θα μου πεις γλυτώνεις λεφτά και δεν θα τα χρειαστείς όλα αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις.. Όσο για την διάταξη SLI/CROSSFIRE που ανέφερες δεν έχω σκοπό στο μέλλον αλλά ούτε και ποτέ να βάλω 2 κάρτες γραφικών.. Δεν είμαι τόσο απαιτητικός στα παιχνίδια.. Φιλε μου ειλικρινα τοτε δεν εχεις κανενα λογο να πας σε Ζ170. Στη θεση σου θα εκανα αλμα προς τα πισω και θα επαιρνα την Asus B150 με τα 83 ευρω και με τα ρεστα θα επαιρνα εναν SSD
Karoumpalo Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Με βάλατε και οι 2 σε σκέψεις τώρα και δεν ξέρω τι να απαντήσω..!! xD
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Με βάλατε και οι 2 σε σκέψεις τώρα και δεν ξέρω τι να απαντήσω..!! xDΕίναι απλό, κοβεις από μητρική πας για ssd, θα χρειαστεί να βάλεις και κάτι παραπάνω φυσικα αλλα αξιζει. Θα δεις διαφορά και σε games και σε άπλη χρήση browser κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα