Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη! 

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την αναβάθμιση που πρόκειται να κάνω στο MacBook Pro Late 2011 που αφορά δίσκο ssd. Η χρήση που του κάνω είναι καθαρά επαγγελματική σε σουίτες γραφείου αλλά γίνεται και χρήση προγραμμάτων photoshop, matlab κ.α. Ο υπολογιστής από όταν τον αγόρασα δεν έχει λάβει καμία ανaβάθμιση hardware και τρέχει El Capitan. RAM 4 GB 1333 MHz DDR3, HDD 500gb, 2,4 GHz Intel Core i5. Υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης και σε RAM αλλά πρώτη προτεραιότητα βάζω τον ssd διότι θεωρώ ότι θα βελτίωσει σε μεγαλύτερο βαθμό την απόδοση του laptop (Ποια η γνώμη σας; ;). Αυτήν την στιγμή το σύστημα σέρνετε και μετά από clean install της τελευταίας αναβάθμισης δεν υπήρχε διαφορά. Επίσης στον 500HDD δίσκο έχω με BootCamp Win 10 οπότε θα τον διατηρήσω τόσο ως αποθηκευτικό χώρο όσο και για να κάνω boot από εκεί τα win όποτε χρειάζεται μέχρι να μεταφερθουν και αυτά στον ssd. Επομένως θα μπει στην θέση του DVD drive και το dvd σε εξωτερική θήκη.  Οι δίσκοι που έχω στον νου μου είναι οι:

Link.png Site: sandiskextreme-pro-240gb

και 

Link.png Site: Samsung-850-Evo-250GB

To MacBook έχει Sata ΙΙ οπότε σκέφτομαι για εξοικονόμηση χρημάτων και τον:

Link.png Site: OCZ-SSD-Trion-150-240GB

επίσης για μνήμη ram τι θα προτείνατε; έχω δει αυτές 

Link.png Site: Ram

Θα είναι καλώ να βάλω στο ένα slot μια 8gb και στο άλλο να αφήσω την εργοστασιακή 2gb;; καλύτερο θα ήταν η χωρητικότητα να είναι χωρισμένη στα 2 αλλά θα υπάρχει τεράστια διαφορά αν δεν γίνει;;;

με τις συμβατότητα υπάρχει πρόβλημα;;

Επίσης για τους ssd ποιο είναι σημαντικότερο; οι Ταχύτητες ανάγνωσης - εγγραφής ή τα IOPS; 

Τι προτείνεται για τα παραπάνω; Αν υπάρχει και κάποια διαφορετική πρόταση ευπρόσδεκτη με πάντα σημαντικό δείκτη την Οικονομία!!

Ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη για τα πολλά λόγια!!!

Δημοσ.

Χριστός Ανέστη! 

Ρε φιλε λίγο ήρεμα με τα spoiler :P :P :P

Δεν εχω ιδεα απο mac οποτε δεν ξερω τι απαιτησεις εχει το λειτουργικο, ωστοσο 4gb ειναι λιγα και ακομα και 1-2 να τρωει το λειτουργικο τα υπολοιπα ευκολα γεμιζουν με καμια 15αρια tabs σε εναν browser, οποτε γνωμη μου ειναι να βαλεις ram και ssd μαζι.

Απο ssd παρε τον trion 150 τη διαφορα ετσι και αλλιώς δεν προκειται να την καταλαβεις εκτος και αν σε ενδιαφερουν τα 2 επιπλεον χρονια εγγύησης του evo.

Για ram δες τα 2 modules να μπορουν να τρεξουν στις ιδιες συχνοτητες με τα ιδια timings και ρευματα. Ωστοσο αγοραζοντας 2 ιδια μειωνονται οπως καταλαβαινεις οι πιθανοτητες ασυμβατοτητας.  Βεβαιωσου οτι το laptop παιρνει 8gb stick (αν εχει δυο θεσεις θα πρεπει να σου γραφει οτι υποστηριζει μέχρι 16gb ram) καθώς και αν παιρνει high density ram.

Για τους ssd εξαρταται απο τη χρηση που θα τους κανεις. Ωστοσο μεγαλο ρολο παιζουν οι επιδοσεις σε queue 1-2 και αντε 4 που χρησιμοποιει η πλειονοτητα των μη server εφαρμογών, αλλα μονο σε review θα τις βρεις. Οι samsung ειναι με διαφορά ταχύτεροι αλλα στην πραξη δεν θα καταλαβεις διαφορα πόσο μαλλον που να δικαιολογει την τιμή

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ. Μαλλον παω για τον OCZ πριν ληξη η προσφορα. Για τις ram ακουσα οτι πρεπει ο κατασκευαστης να αναγραφει οτι υποστηριζονται διαφορετικα μπορει να μην παιζουν..

Δημοσ.

Καλημερα!

Απο την στιγμη που το εχεις το λαπτοπ για επαγγελματικη χρηση κοιτα για RAM 1τα. Απλα να ξερεις η apple οτι εχει σχεση με τα macbook pros παντου λεει οτι το maximum σε RAM ειναι 8GB.Σε καποια models μετα του 2010 σηκωνουν μεχρι 16GB αν το ψαξεις θα το δεις κ μονος σου. πιστευω το macbook σου μπορει να παιρνει κ 16GB. στο λεω αυτο γτ πλεον αξιζει να του βαλεις 16. απο θεμα τιμης κ αποδοσης παντα ετσι! ΠΧ μπορει να βρεις RAM 8GB στα 40ε κ τα 16 να εχουν 60ε. κ εγω αυτο ηθελα να κανω αλλα το κοιταξα λιγο κ σε macbook pro mid 2012 εβαλα 2x8 GB κ μου κοστισε 110ε ενω τα 2x4 εβγαινε στα 90ε. Ολα αυτα βεβαια κοιταζοντας μνημες που να "υποστηριζονται" απο την apple κ να υποστηριζουν apple. Corsair η Crusial η Kingston. Παντα να ειναι DUAL CHANNEL MODULE. Ενας φιλος εβαλε 1x8 GB Adata κ 1x2GB της apple που ειχε μεσα κ του παρουσιασε πολλα προβληματα!

Απλα σου λεω για 16GB για να το τελειωσεις μια κ καλη το Upgrade σε hardware το λαπτοπ. Αν του βαλεις κ εναν καλο SSD το λαπτοπ περνει +5-6 χρονια ζωης κ δν ασχολεισαι αλλο με αυτο τον τομεα! Εγω αυτο εκανα μαζεψα λεφτα κ του εκανα το upgrade μια κ καλη! 2x8 GB Corsair + 512 GB SSD Samsung Pro Series. Σε 1-1.5 χρονο θα αλλαξω κ την μπαταρια κ ειναι σαν καινουργιο το laptop

Τωρα για τον SSD σου προτεινω να κοιταξεις σε Samsung αλλα κ εκει ειναι το ποσα ευρω θελεις να δωσεις!! 

Αυτα ειναι προσωπικες γνωμες κ δν θελω να σε επηρεασω!!!

Καλημερα!!

Δημοσ.

1. Samsung EVO κι από εμένα. Αφενός όλοι έχουν κάτι θετικό να πουν. Αφετέρου κι εγώ αυτόν έχω :) 

2. Ψάξε για RAM (αν πας μέχρι 8 ή 16) και μην το λυπάσαι. Σίγουρα την διαφορά στην ταχύτητα θα την δεις με τον SSD. Αλλά τα 4GB είναι λίγα που έχεις. Με 8 θα είσαι οκ, αλλά κοίτα τώρα πόσα dimm-άκια έχεις (1χ4 ή 2χ2) και κάνε τους υπολογισμούς σου. Αν σε παίρνει οικονομικά βάλε το maximum που μπορείς, αλλιώς ακόμα και 4+2 ή 8+2 να βάλεις, πάλι οκ θα είσαι. Καλύτερα να είναι δύο ίδια dimm-άκια (π.χ 2χ4) βέβαια, αλλά από το να έχεις λιγότερη μνήμη απ'όσο χρειάζεται, καλύτερα να έχεις ένα 4άρι κι ένα 2άρι για παράδειγμα (σύνολο 6) ή ένα 8άρι κι ένα 2άρι (σύνολο 10) κλπ κλπ.

3. Ασυμβατότητα στις μνήμες λόγω διαφορετικής μάρκας δεν μου έχει τύχει ποτέ. Ασυμβατότητα υπάρχει γιατί αρκετός κόσμος αγοράζει μνήμες που τρέχουν σε διαφορετικές ταχύτητες. Αν λοιπόν κρατήσεις το ένα dimmάκι που έχεις τώρα πάνω, να κοιτάξεις η καινούρια να τρέχει στην ίδια ταχύτητα. Ούτε λίγο πάνω, ούτε λίγο κάτω :)

Δημοσ.

Χριστός Ανεστη. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για Ssd εκανα κράτηση στον ocz επειδή Η τιμη ειναι πολυ καλη και αφού το μηχάνημα μου είναι παλιό δεν θα δω τοσο μεγάλη διαφορά με το samsung. Σε άλλη περίπτωση θα επερνα τον Samsung. Για μνήμες ram βρήκα τις παρακάτω που αναφέρουν ότι είναι συμβατές με Mac. Από ότι φαίνεται θα πάω τελικά σε 2x8 gb.

http://www.ebw.gr/el/Product/74284/Corsair-Mac-Memory-DDR3-16-GB-2-x-8-GB#

Δημοσ.

Χριστός Ανεστη. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για Ssd εκανα κράτηση στον ocz επειδή Η τιμη ειναι πολυ καλη και αφού το μηχάνημα μου είναι παλιό δεν θα δω τοσο μεγάλη διαφορά με το samsung. Σε άλλη περίπτωση θα επερνα τον Samsung. Για μνήμες ram βρήκα τις παρακάτω που αναφέρουν ότι είναι συμβατές με Mac. Από ότι φαίνεται θα πάω τελικά σε 2x8 gb.

http://www.ebw.gr/el/Product/74284/Corsair-Mac-Memory-DDR3-16-GB-2-x-8-GB#

Με γεια :) Ουσιαστικά, μόλις αγόρασες καινούριο mbp. Θα το καταλάβεις όταν μπει ο SSD και η RAM. :)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

<p>Χριστός Ανέστη! </p>

<p> </p>

<p>Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για την αναβάθμιση που πρόκειται να κάνω στο MacBook Pro Late 2011 που αφορά δίσκο ssd. Η χρήση που του κάνω είναι καθαρά επαγγελματική σε σουίτες γραφείου αλλά γίνεται και χρήση προγραμμάτων photoshop, matlab κ.α. Ο υπολογιστής από όταν τον αγόρασα δεν έχει λάβει καμία ανaβάθμιση hardware και τρέχει El Capitan. RAM <span style="font-size:14px;"><span style="font-family:'Helvetica Neue';">4 GB 1333 MHz DDR3</span>, HDD 500gb, <span style="font-family:'Helvetica Neue';">2,4 GHz Intel Core i5. Υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης και σε RAM αλλά πρώτη προτεραιότητα βάζω τον ssd </span></span>διότι θεωρώ ότι θα βελτίωσει σε μεγαλύτερο βαθμό την απόδοση του laptop (Ποια η γνώμη σας; ;). Αυτήν την στιγμή το σύστημα <strong>σέρνετε</strong> και μετά από clean install της τελευταίας αναβάθμισης δεν υπήρχε διαφορά. Επίσης στον 500HDD δίσκο έχω με BootCamp Win 10 οπότε θα τον διατηρήσω τόσο ως αποθηκευτικό χώρο όσο και για να κάνω boot από εκεί τα win όποτε χρειάζεται μέχρι να μεταφερθουν και αυτά στον ssd. Επομένως θα μπει στην θέση του DVD drive και το dvd σε εξωτερική θήκη.  Οι δίσκοι που έχω στον νου μου είναι οι:</p>

<p> </p>

<p>Link.png Site: http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssdxps-240g-extreme-pro-240gb-sata3-p-PER.320910%27%5Dsandisk'>http://www.e-shop.gr/ssd-sandisk-sdssdxps-240g-extreme-pro-240gb-sata3-p-PER.320910">sandisk</a>extreme-pro-240gb </p>

<p> </p>

<p>και </p>

<p> </p>

<p>Link.png Site: https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html?from=best_picks#specs-container%27%5DSamsung-850-Evo-250GB'>https://www.skroutz.gr/s/5895583/Samsung-850-Evo-250GB.html?from=best_picks#specs-container">Samsung-850-Evo-250GB</a> </p>

<p> </p>

<p>To MacBook έχει Sata ΙΙ οπότε σκέφτομαι για εξοικονόμηση χρημάτων και τον:</p>

<p> </p>

<p>Link.png Site: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/OCZ-SSD-Trion-150-240GB-TRN150-25SAT3-240G.htm%27%5DOCZ-SSD-Trion-150-240GB'>http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/OCZ-SSD-Trion-150-240GB-TRN150-25SAT3-240G.htm">OCZ-SSD-Trion-150-240GB</a> </p>

<p> </p>

<p>επίσης για μνήμη ram τι θα προτείνατε; έχω δει αυτές </p>

<p> </p>

<p>Link.png Site: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/ram-mnimes.htm?MEMORY_TECHNOLOGY=DDR3&USE_IN=Laptop&MEMORY_SPEED=1333%20MHz&MEMORY_SIZE=4%20GB%7C8%20GB%27%5DRam'>http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/ram-mnimes.htm?MEMORY_TECHNOLOGY=DDR3&USE_IN=Laptop&MEMORY_SPEED=1333%20MHz&MEMORY_SIZE=4%20GB|8%20GB">Ram</a> </p>

<p> </p>

<p>Θα είναι καλώ να βάλω στο ένα slot μια 8gb και στο άλλο να αφήσω την εργοστασιακή 2gb;; καλύτερο θα ήταν η χωρητικότητα να είναι χωρισμένη στα 2 αλλά θα υπάρχει τεράστια διαφορά αν δεν γίνει;;;</p>

<p> </p>

<p>με τις συμβατότητα υπάρχει πρόβλημα;;</p>

<p> </p>

<p>Επίσης για τους ssd ποιο είναι σημαντικότερο; οι Ταχύτητες ανάγνωσης - εγγραφής ή τα <span style="color:rgb(50,50,50);font-family:'proxima-nova', 'Open Sans', 'Gill Sans', Corbel, Arial, sans-serif;font-size:15px;">IOPS; </span></p>

<p>Τι προτείνεται για τα παραπάνω; Αν υπάρχει και κάποια διαφορετική πρόταση ευπρόσδεκτη με πάντα σημαντικό δείκτη την Οικονομία!!</p>

<p>Ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη για τα πολλά λόγια!!!</p>

Το Mac εχει sata3 και sata2 φιλε μου. Εκει που θα βαλει τον ssd ειναι sata3 ...samsung απο το 2011 ssd εχω στον macbook 17 " και ακομα παει σφαιρα....αρκει να τον προσεχεις...trim suport..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...