pcos Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 το ΤΝ ειναι ΜΕΓΑΛΟ βασανο στα λαπτοπ! αν δεν εχεις σε σωστη γωνια την οθονη η εικονα αλλοιωνεται ταμάλα (που ελεγε και ο καντακουζινος). τωρα για σταθερο μονιτορ που δεν κουνιεται πανω-κατω οπως στα λαπτοπ, αλλαζει το θεμα. υπο γωνια αριστερα δεξια η εικονα δε χαλαει πολυ.
Black Demis Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Έλεος με τα TN. Δεν βγάζουν καμιά amoled να πέσουν οι τιμές. προς θεού οχι amoled καποια oled με αψογο calibration να είναι στο επίπεδο της ips αλλά με τα καλά της oled (υψιλο contrast καλο μαύρο) απο την αλλη oled με αυτους τους χρονους αποκρισης κλπ θα κοστιζε ενα 3000 (το λιγότερο λέω για να μην πάθουν μερικοί καρδιακό)
basilis_k6 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Γιατι ηταν εγκλημα, γλυτωσαμε τον καρκινο την λαδιλα και την μποχα ειτε ησουν πισω απο διχρονα με το αυτοκινητο στα φαναρια, ειτε σαν αναβατης η συνεπιβατης. οπως προχωρησε η τεχνολογια και εχεις καταλυτη για να μην αναπνεεις τον καρκινο του 4χρονου ετσι θα προχωρουσε και στα διχρονα. υπαρχουν ηδη κινητηρες "φιλικοι" διχρονοι απλα για λογους που συμφέρουν τις εταιριες δεν θα αναστηθουν ποτε. 1
Silverage Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 προς θεού οχι amoled καποια oled με αψογο calibration να είναι στο επίπεδο της ips αλλά με τα καλά της oled (υψιλο contrast καλο μαύρο) απο την αλλη oled με αυτους τους χρονους αποκρισης κλπ θα κοστιζε ενα 3000 (το λιγότερο λέω για να μην πάθουν μερικοί καρδιακό) Γιατί τί έχουν οι amoled;
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Υπαρχει περιπτωση η ποιοτητα εικονας να ειναι ισαξια ενος ips panel; Δεν ξερω ρωταω απο περιεργεια, εχω ακουσει οτι υπαρχουν tn panel με οχι τοσο χαλια γωνιες θεασης, χρωματα κτλ αλλα δεν εχω ακουσει ποτε για tn panel που να μην εχει αυτα τα προβληματα ουτε στο ελαχιστο (σε συγκριση με τα ips μιλαω παντα) . Κακως βιαστηκα και το εκραξα, τωρα που το ξανασκεφτομαι υπαρχει κοσμος που θα τον ενδιεφερε το συγκεκριμενο απλως εγω προσωπικα δεν καιγομαι για τα 144hz οσο για την καλη ποιοτητα εικονας, Εγω απο προσωπικη εμπειρια. Καμια σχεση τα Tn panel στα monitor αυτα απο πλευρας χρωματων και γωνιων θεασης με τα παλια tn panels. Το οτι υπαρχει διαφορα,κυριως στα χρωματα,υπαρχει αλλα δεν ειναι τοσο τεραστια οσο την παρουσιαζουν καποιοι. Και αυτο αλλωστε μπορουν να το επιβεβαιωσουν και οσοι αγορασαν το παλιο Asus rog monitor που και με tn panel ηταν. Μα δεν ειναι μονο τα 144hz που αναφερεις αλλα η sync τεχνολογια(Freesync και Gsync)που κανουν την διαφορα. Πρωην κατοχος ips panel ημουν και εγω και πηγα σε κατι αντιστοιχο με το monitor του θεματος. Στην αρχη θελει συνηθεια,αλλα τωρα πλεον δεν εχω θεμα. Ειδικα στα παιχνιδια ουτε καν που το καταλαβαινεις.
MechaCorn Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Εγω απο προσωπικη εμπειρια. Καμια σχεση τα Tn panel στα monitor αυτα απο πλευρας χρωματων και γωνιων θεασης με τα παλια tn panels. Το οτι υπαρχει διαφορα,κυριως στα χρωματα,υπαρχει αλλα δεν ειναι τοσο τεραστια οσο την παρουσιαζουν καποιοι. Και αυτο αλλωστε μπορουν να το επιβεβαιωσουν και οσοι αγορασαν το παλιο Asus rog monitor που και με tn panel ηταν. Μα δεν ειναι μονο τα 144hz που αναφερεις αλλα η sync τεχνολογια(Freesync και Gsync)που κανουν την διαφορα. Πρωην κατοχος ips panel ημουν και εγω και πηγα σε κατι αντιστοιχο με το monitor του θεματος. Στην αρχη θελει συνηθεια,αλλα τωρα πλεον δεν εχω θεμα. Ειδικα στα παιχνιδια ουτε καν που το καταλαβαινεις. Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα βλέπω με άλλο μάτι τα TN panel. Ποια οθόνη έχεις εσύ;
Fulgore Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τώρα βλέπω με άλλο μάτι τα TN panel. Ποια οθόνη έχεις εσύ; Δεν μιλαω για ολα τα TN panel μιλαω για τα συγκεκριμενα TN monitor freesync και gsync . Εγω εχω το αντιστοιχο 24ρι 1080p 144hz. 1
Black Demis Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Γιατί τί έχουν οι amoled; Αν ειναι λάθος καλιμπραρισμενες (τύπου κινητών βλ galaxy s6/s7 series πχ) χρώματα είναι οτιιιιιιιι ναναι (ναι είναι άκρος εντυπωσιακά αλλά καθόλου μα καθόλου ακριβές, και στα montors το παν είναι ακρίβεια... δεν είναι τηλεόραση όπου ο ετντυποσιασμος κλπ κερδίζει και είναι χρήσιμος είναι Monitors τα οποία χρησιμοποιούνται για επεξεργασία φοτο κλπ κλπ όπου η ακρίβεια χρωμάτων είναι το παν
ianpan24 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @Black Demis Έχεις μείνει περίπου 3 χρόνια πίσω και παραπληροφορείς. Οι amoled οθόνες της σειράς galaxy από το note4 και μετά έχουν μεγαλυτερη χρωματική ακρίβεια από όλες τις υπόλοιπες οθονες κινητών και ταμπλετ αρκεί να επιλέξεις από το μενού display την επιλογή basic κι όχι την επιλογή adaptive display (που είναι default). Σου παραθέτω δυο λινκς. Αν ψαξεις θα βρεις πολλά. http://www.displaymate.com/Colors_22.html http://www.androidauthority.com/galaxy-note-4-wins-display-shootout-568154/ Το ότι βλέπεις σε amoled οθόνες της τελευταίας τριετίας εντυπωσιακά μη ακριβή χρώματα είναι θέμα επιλογής ή άγνοιας των χρηστών. Όχι αδυναμία της οθόνης. Συγνώμη για το οφτοπικ αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω το ίδιο λάθος 3 χρόνια τώρα. Άσε που αυτό το λάθακι βλέπω να το κάνουν συνήθως άτομα των οποίων οι συσκευές έχουν retina display (αντι για τεχνολογικα ανεπτυγμενη οθόνη δηλαδή βλέπουν απλά εναν όρο του marketing)
userpartali Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Παιδια για να μην λέμε οτι Θέλουμε δεν συγκρίνετε σε εικόνα οποιο tn monitor με ips ειδικα τα χρώματα απλα ξέπλυμα σε σχέση το ενα αππ το άλλο είχα την lg 24gm77 απο τα πολυ καλα tn monitor και απλά μια που την έβαλα και μια που την έβγαλα και πούλημα κατευθείαν σε σχεση με την ips. Πριν προβεί κάποιος πάντως σε αγόρα θα τον συμβούλευα να δει απο κοντά να συγκρίνει για να μην πατήσει οπως εγώ τσάμπα.
Black Demis Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @Black Demis Έχεις μείνει περίπου 3 χρόνια πίσω και παραπληροφορείς. Οι amoled οθόνες της σειράς galaxy από το note4 και μετά έχουν μεγαλυτερη χρωματική ακρίβεια από όλες τις υπόλοιπες οθονες κινητών και ταμπλετ αρκεί να επιλέξεις από το μενού display την επιλογή basic κι όχι την επιλογή adaptive display (που είναι default). Σου παραθέτω δυο λινκς. Αν ψαξεις θα βρεις πολλά. http://www.displaymate.com/Colors_22.html http://www.androidauthority.com/galaxy-note-4-wins-display-shootout-568154/ Το ότι βλέπεις σε amoled οθόνες της τελευταίας τριετίας εντυπωσιακά μη ακριβή χρώματα είναι θέμα επιλογής ή άγνοιας των χρηστών. Όχι αδυναμία της οθόνης. Συγνώμη για το οφτοπικ αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω το ίδιο λάθος 3 χρόνια τώρα. Άσε που αυτό το λάθακι βλέπω να το κάνουν συνήθως άτομα των οποίων οι συσκευές έχουν retina display (αντι για τεχνολογικα ανεπτυγμενη οθόνη δηλαδή βλέπουν απλά εναν όρο του marketing) αν εχω μείνει πίσω με το s7 πάω πάσο πραγματικά κανε ενα απλο test ανοιξε την camera του πάνε σε κάτι ελαφρός πορτοκάλι.... το οποίο θα δείχνει έντονο πορτοκαλί η πχ νύχια στης γυναίκες... δείχνει ναι το ίδιο χρώμα αλλά πολύ ποιο έντονο άπω πραγματικότητα (το ίδιο και σε ολα τα άλλα) οκ αν το θεορεις αυτο φυσιολογικό πχ για επεξεργασία κλπ παω ενα τεραστιο πασο
ianpan24 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @Black Demis Το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ ή εσύ φυσιολογικό. Εγώ ή εσύ μπορεί να έχουμε πρόβλημα στην όραση. Αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε τεστ που έγιναν όπου αποδυκνυεται ότι οι τελευταίες amoled έχουν την καλύτερη χρωματική ακρίβεια. Προσωπικά έχω κάνει πολλά τεστ σαν κι αυτό που λες από τη στιγμή που άλλαξα το display Mode σε basic από adaptive που είχα κι έχω πάθει πλάκα με τη φυσικότητα των χρωμάτων. Εσυ στο s7 σε τι display mode έκανες το τεστ με τα νύχια που λες;
ianpan24 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 @Black Demis Το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ ή εσύ φυσιολογικό. Εγώ ή εσύ μπορεί να έχουμε πρόβλημα στην όραση. Αναφέρθηκα ξεκάθαρα σε τεστ που έγιναν όπου αποδυκνυεται ότι οι τελευταίες amoled έχουν την καλύτερη χρωματική ακρίβεια. Προσωπικά έχω κάνει πολλά τεστ σαν κι αυτό που λες από τη στιγμή που άλλαξα το display Mode σε basic από adaptive που είχα κι έχω πάθει πλάκα με τη φυσικότητα των χρωμάτων. Εσυ στο s7 σε τι display mode έκανες το τεστ με τα νύχια που λες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Αν ηταν με Ips panel η τιμη θα ηταν στο Θεο,οπως το Asus rog. Να πεις ότι η συγκεκριμένο AoC ήταν φτηνή να πάει στα κομμάτια, αλλά με 600 euro έχουμε φάει ήδη τον γάιδαρο, στην ουρά θα σταματήσουμε?
badweed Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 Δημοσ. 2 Μαΐου 2016 χωρις να ψαχνω ιδιαιτερα τις μαρκες αλλα τα χαρακτηριστικα τους , δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω βρεθει με μονιτορ aoc , απο εποχες crt . γενικα εχουν καλες τιμες και αρκετα συγκροτημενα προιοντα με συνχρονες προδιαγραφες . και τωρα δυο aoc εχω μπροστα μου , η μια πρεπει να ειναι πανω απο 11 χρονων (1024χ768). προς θεου μην γινει mainstream η aoc και καταντησει σαν τις εντονα επωνυμες εταιριες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα