Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το ίδιο σκεπτικό και ο Χριστός γιατι δεν εμφανιζεται σε ολους να τελειωνει το παραμυθι αφου εχει "ιδιαιτερες ικανοτητες" . Αν οπως λες αναβε ταυτόχρονα το αγιο φως σε ολες τις εκκλησίες και ολα τα σπιτια ταυτοχρονα τι νόημα εχει δεν θα υπηρχαν αμφιβολίες και ουτε αθεοι ολοι θα βιωναν το θαυμα και ολοι θα ηταν πιστοι και οχι αθεοι λεω εγω τωρα

μα ο Χριστός δεν γύρναγε εδώ κ εκεί κ έκανε θεϊκά κόλπα (μετατροπή νερού σε κρασί , πολλαπλασίασε τα ψωμιά και τα ψάρια, ανάσταση νεκρού) για να πιστέψουν οι πιστοί ?

γιατί τότε είχε νόημα να κάνει κάτι τόσο άμεσο αλλα σήμερα όχι ?

Τα "θεϊκά κόλπα" δεν τα εβλεπαν ολοι , οσοι τα εβλεπαν προσπαθουσαν να τα εξηγήσουν με την λογικη, και καποιοι τα ελεγαν σε άλλους , οπως και τα σημερινα "θεϊκά κολπα" που καποιοι τα αποκαλουν θαυματα δεν εμφανιζονται σε ολους , οσοι εχουν βιωσει καποιο θαυμα τον λενε σε καποιους οι οποίοι δεν τα πιστευουν και προσπαθουν να εξηγήσουν με την λογικη οποτε δεν βλεπω σημαντικη διαφορα στην τοτε εποχη και στην σημερινη.
  • Like 1
Δημοσ.

Τα "θεϊκά κόλπα" δεν τα εβλεπαν ολοι , οσοι τα εβλεπαν προσπαθουσαν να τα εξηγήσουν με την λογικη, και καποιοι τα ελεγαν σε άλλους , οπως και τα σημερινα "θεϊκά κολπα" που καποιοι τα αποκαλουν θαυματα δεν εμφανιζονται σε ολους , οσοι εχουν βιωσει καποιο θαυμα τον λενε σε καποιους οι οποίοι δεν τα πιστευουν και προσπαθουν να εξηγήσουν με την λογικη οποτε δεν βλεπω σημαντικη διαφορα στην τοτε εποχη και στην σημερινη.

Επιστήμη και εξέλιξη της με ότι αυτό συνεπαγεται και αποδείξεις. Ξέρω, ο πιστός πιστεύει γιατί "ξέρει".

• Like 1
Δημοσ.

Επιστήμη και εξέλιξη της με ότι αυτό συνεπαγεται και αποδείξεις. Ξέρω, ο πιστός πιστεύει γιατί "ξέρει".

Φιλε δεν αντιλέγω για την επιστημη αλλα υπάρχουν περιπτωσεις που καποιος γιατρος επιστήμονας δεν δινει ελπιδες σε ενας ασθενη με βαση την επιστημη του και ο ασθενης ως εκ θαύματος γινεται καλα , αυτο ονομαζεται θαυμα , αυτο δεν εχει εξήγηση βαση καποιας επιστημης ή καποιας εξελιξης εως τωρα τουλαχιστον
  • Like 1
Δημοσ.

Ας είναι καλά οι άγιοι αδερφοί Ράϊτ.

Πότε ήταν η πρώτη φορά που έφτασε το άγιο φως στη χώρα;

Και με ποιό μέσο;

Από όσο ξέρω ερχόταν μερικές μέρες μετά. Το άγιο φως σαν έθιμο είναι πολύ παλιό πάντως. Μάλιστα, οι καθολικοί το θεωρούν απάτη εδώ και εκατοντάδες χρόνια. :P

Δημοσ.

Η μεταφορά του "Αγίου" Φωτός, ένα "πανάρχαιο έθιμο" που ξεκίνησε το 1988, αρχικά ήταν προσφορά κάποιου ταξιδιωτικού πράκτορα. Aπό το 2002 επί πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη, τα έξοδα τα ανέλαβε η ελληνική πολιτεία.

Το θέμα είναι γιατί γίνεται με τα λεφτά μου όλο αυτό.

Ας αναλάμβανε τα έξοδα, η εκκλησία της Ελλάδος.

• Like 3
Δημοσ.

Γνωρίζεις βεβαίως οτι την εκκλησία της Ελλάδος εγώ και εσύ την πληρώνουμε πάλι;

Οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρωνονται απο τα κρατικά ταμεία.

• Like 1
Δημοσ.

Το παράδοξο της θρησκείας:

Αν δεν υπήρχαν αεροπλάνα δεν θα γινόταν έγκαιρα η αφή του Αγίου φωτός.

Αν ακολουθούσαμε πιστά τις θρησκείες δεν θα υπήρχαν αεροπλάνα.

• Like 10
Δημοσ.

Η μεταφορά του "Αγίου" Φωτός, ένα "πανάρχαιο έθιμο" που ξεκίνησε το 1988, αρχικά ήταν προσφορά κάποιου ταξιδιωτικού πράκτορα. Aπό το 2002 επί πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη, τα έξοδα τα ανέλαβε η ελληνική πολιτεία.

Το θέμα είναι γιατί γίνεται με τα λεφτά μου όλο αυτό.

Τις παραμονές της Β' Σταυροφορίας, ο Πέτρος ο Σεβάσμιος του Κλυνύ (1094-1156), χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς τον χρόνο εμφάνισης του "θαύματος" της αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ, το τοποθετεί μέσα στη διάρκεια των πέντε αιώνων κατοχής των αγίων τόπων από τους μουσουλμάνους (δηλ. από το 637 μ.Χ. και μετά) και το ερμηνεύει ως σίγουρη απόδειξη της προτίμησης του Θεού για τους χριστιανούς και εναντίωσης του στο ισλάμ[22].

Το έθιμο είναι αρχαίο. Παπατζιλίκι 1000+ ετών :P
Δημοσ.

Πάντως μεταξύ μας, καθε μεγάλο Σάββατο μεσημέρι, περιμένω πως και πως να αρχίσει το τελετουργικό του Αγίου φωτός. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ανυπομονώ να δω Άγιο πατροπαράδοτο σφαλιαριδι μεταξύ ορθοδόξων και Αρμενίων ιερωμένων. Το γνήσιο τίμιο ξύλο να πούμε.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

για ποιον λόγο το υποδέχοντε με τιμές αρχηγού κράτους; Είναι αρχηγός κάποιου κράτους το αγιο φως;

Θα κάνει και δηλώσεις αναρωτιόταν η σύζυγος κάποιου πριν 4 χρόνια...

Πλέον βέβαια αυτός ο κάποιος ενώ θα μπορούσε να τα αλλάξει, κάνει τουμπεκί για να μην χάσει πελατεία...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...