Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα... Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ να ξεπεράσω τα όρια του pc μου και φυσικά δεν είναι overclockable ο επεξεργαστής σκέφτηκα το o/c βασισμένο στο bclk. Έπειτα βρήκα ένα ωραίο οδηγό που να με βοηθήσει να Site: βρω το μέγιστο bclk της μητρικής. Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν γνωρίζετε ποια μητρική ανεξαρτήτως κόστους θα μου αποδώσει τα μέγιστα.... Το socket μου είναι το 1150. Αν θες να ασχοληθεις με overclock θα το κανεις σε αναλογους επεξεργαστες(intel ή amd)με αναλογες μητρικες και ram και φυσικα με αναλογη ψυκτρα. Και πρωτου πεταχτει καποιος να μιλησει για κοστος και λοιπα,ειναι γνωστο οτι το Overclocking(οπως και το gaming pc)ειναι ακριβα αθληματα. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπεις σε μπελαδες μπας και κερδισεις μερικα Mhz τα οποια δεν θα κανουν καμια διαφορα στις περισσοτερες εργασιες,περισσοτερη απο την ηδη υπαρχουσα δυναμη του επεξεργαστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
THD Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Και ενα στα 4,6ghzΜερικές ερωτήσεις: Με τι ψύκτρα τον πηγές 4.6; Με ποια μητρική; Ποιο τροφοδοτικό χρησιμοποιείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Με το 1150 δεν κανείς oc μέσω baseclock. Ξεχνά το πάνω από 110 δεν υπάρχει περίπτωση να πας, και ακόμα και το 105 είναι δύσκολο να το πιάσεις. O George πως έπιασε 130+... Επειδή έχει 1151? Έχω δει youtubers να πιανουν 130 bclk σε 1150 άνετα Αν θες να ασχοληθεις με overclock θα το κανεις σε αναλογους επεξεργαστες(intel ή amd)με αναλογες μητρικες και ram και φυσικα με αναλογη ψυκτρα. Και πρωτου πεταχτει καποιος να μιλησει για κοστος και λοιπα,ειναι γνωστο οτι το Overclocking(οπως και το gaming pc)ειναι ακριβα αθληματα. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο να μπεις σε μπελαδες μπας και κερδισεις μερικα Mhz τα οποια δεν θα κανουν καμια διαφορα στις περισσοτερες εργασιες,περισσοτερη απο την ηδη υπαρχουσα δυναμη του επεξεργαστη. Αδερφέ μου το o/c είναι ένα ακριβό χόμπυ, Όπως θα μπορούσα με αυτά τα 200-300 ευρώ να περάσω 5 μέρες σε ένα νησί το καλοκαίρι, επιλέγω το oc. Παραθέτω και link που δείχνει 171 bclk σε 1150: http://www.ocinside.de/workshop_en/intel_lga1150_cpu_overclock/10/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Κατσε γιατι παιζει να καταλαβα λαθος. Για τι επεξεργαστη μιλαμε? Γειά σας. Ο τίτλος τα λέει όλα. Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται overclcock σε cpus skylake "κλειδωμένους". Ι5 6400-i5 6500-i5 6600. Το θεμα αυτο υποτιθεται ειχε ανοιχτει για overclock σε κλειδωμενους skylake. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μερικές ερωτήσεις: Με τι ψύκτρα τον πηγές 4.6; Με ποια μητρική; Ποιο τροφοδοτικό χρησιμοποιείς; Τα έχω στην υπογραφή όλα. (PC:2) Hyper 212 evo Gigabyte z170mx gaming 5 Xigmatek 600w bronze. O George πως έπιασε 130+... Επειδή έχει 1151? Έχω δει youtubers να πιανουν 130 bclk σε 1150 άνετα Αδερφέ μου το o/c είναι ένα ακριβό χόμπυ, Όπως θα μπορούσα με αυτά τα 200-300 ευρώ να περάσω 5 μέρες σε ένα νησί το καλοκαίρι, επιλέγω το oc. Παραθέτω και link που δείχνει 171 bclk σε 1150: http://www.ocinside.de/workshop_en/intel_lga1150_cpu_overclock/10/ Γενικά θες το σωστό bios και την σωστή μητρικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Υπάρχουν ενδεδειγμένες μητρικές για που να αποδίδουν σε non K overclocking? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Σε 1151 μητρικες μονο z170 και απο αυτες μονο εκεινες που πηραν "ξεκλειδωτο bios". Το δικο μου το bios πχ το βρηκα σε μια σελιδα εκτος gigabyte και φυσικα δουλευει ρολοι. Αν θες παντως oc σε κλειδωμενους skylake παςε z170 μητρικη και ψαχνεις για πειραγμενο bios. Οι εταιριες αυτα τα bios τα πρωοθουσανε μεχρι που τα καταλαβε η intel και ετσι σβηστηκαν απο τις επισημες σελιδες. Οπως ειπα και γω απο αλλου το βρηκα το bios. Σε κλειδωμενους 1150 μονο ο g3258 αποτι ξερω και αυτος σε καποιες μητρικες (φυσικα μονο z97). Η δικια μου ειναι τερας απο χαρακτηριστικα αλλα και απο θερμοκρασιες σε vrm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Σε 1151 μητρικες μονο z170 και απο αυτες μονο εκεινες που πηραν "ξεκλειδωτο bios". Το δικο μου το bios πχ το βρηκα σε μια σελιδα εκτος gigabyte και φυσικα δουλευει ρολοι. Αν θες παντως oc σε κλειδωμενους skylake παςε z170 μητρικη και ψαχνεις για πειραγμενο bios. Οι εταιριες αυτα τα bios τα πρωοθουσανε μεχρι που τα καταλαβε η intel και ετσι σβηστηκαν απο τις επισημες σελιδες. Οπως ειπα και γω απο αλλου το βρηκα το bios. Σε κλειδωμενους 1150 μονο ο g3258 αποτι ξερω και αυτος σε καποιες μητρικες (φυσικα μονο z97). Η δικια μου ειναι τερας απο χαρακτηριστικα αλλα και απο θερμοκρασιες σε vrm. ο g3258 φυλτατε κανει οc me μητρικες h81 ,z97 ,b85 λογο π ηταν ξεκλείδωτος απο την ιντελ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 B35, αλήθεια τώρα; Αυτές είναι πιο φθηνές από Celeron. Δεν προτείνονται κυρίως για την ποιότητα κατασκευής τους. Οι h81 παλεύονται και οι z97 προτείνονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 B35, αλήθεια τώρα; Αυτές είναι πιο φθηνές από Celeron. Δεν προτείνονται κυρίως για την ποιότητα κατασκευής τους. Οι h81 παλεύονται και οι z97 προτείνονται. To B85 είναι καλύτερο του Η81. Όπως το Β150/250 του Η110. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 B35, αλήθεια τώρα; Αυτές είναι πιο φθηνές από Celeron. Δεν προτείνονται κυρίως για την ποιότητα κατασκευής τους. Οι h81 παλεύονται και οι z97 προτείνονται. εγω σαν αρχαρειος π εκανα oc meso απο το βιος με μητρικη h81 πηγα τον 3258 4,2ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 To B85 είναι καλύτερο του Η81. Όπως το Β150/250 του Η110.Όπα, ναι, μπερδεύτηκα! Σωστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Παιδιά ο G3258 είναι ο μόνος Κ-series pentium της σειράς Haswell... Λογικό είναι να υπερχρονίζεται στο "Θεό". Για αυτό το λόγο πήρε και τον τίτλο Anniversary που μας δείχνει ότι μάλλον τα καλά παιδάκια της intel θα κυκλοφορούν κλειδωμένους τους pentium με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις... Το να πας τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ακόμη και 5.0Ghz δε λεει κάτι, τα δύσκολα είναι στους Ivy bridge. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα