Προς το περιεχόμενο

Overclock σε NON K cpus? Καλό η όχι?

RangerOfDark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποια ειναι αυτη η κοσμονταντα' ρε παιδια? :cry:

Κουβερνάντα που πουλάει είδη πληροφορικής :D. Πέραν της πλάκας είναι κατάστημα είναι που πουλάει pc hardware, αλλά είναι ακριβό σε σχέση με άλλα καταστήματα. Τώρα τα περί oc ο babis ts τα είπε όπως πρέπει. Οι περισσότεροι έχουμε oc τα μηχανήματά μας εδώ και πάρα πολύ καιρό απροβλημάτιστα, εγώ από day 1 σχεδόν είμαι με oc και από την στιγμή που κάποιος είναι εντός ορίων σύμφωνα με τον κατασκευαστή και συγκεκριμένα ρεύματος και θερμοκρασιών δεν έχει να φοβάται τίποτα, οπότε εκεί στο cosmodata ίσως να ρίξουν μια ματιά στον βασικό αυτό παράγοντα που λέγεται όρια του κατασκευαστή του κάθε επεξεργαστή, να θυμηθούν λίγο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κουβερνάντα που πουλάει είδη πληροφορικής :D. Πέραν της πλάκας είναι κατάστημα είναι που πουλάει pc hardware, αλλά είναι ακριβό σε σχέση με άλλα καταστήματα. Τώρα τα περί oc ο babis ts τα είπε όπως πρέπει. Οι περισσότεροι έχουμε oc τα μηχανήματά μας εδώ και πάρα πολύ καιρό απροβλημάτιστα, εγώ από day 1 σχεδόν είμαι με oc και από την στιγμή που κάποιος είναι εντός ορίων σύμφωνα με τον κατασκευαστή και συγκεκριμένα ρεύματος και θερμοκρασιώνδεν έχει να φοβάται τίποτα. 

Φυσικα.. Εγω με το που πηρα τον 3258 πεταχτηκα σε ενα μαγαζι της γειτονιας και πηρα μια μητρικη των 50 ευρω να δοκιμασω oc. Πρωτο μπουτ ουτε που μπηκα στα windows με τη μια bios 4 ghz στοκ ρευματα, δευτερο boot 4.5ghz και τριτο 5ghz. lol

• Like 4

Αφού το λένε εκεί, σε δύο χρόνια πάπαλα ο cpu :D. Βρε μπας και ο cpu μου έχει καεί και το pc δουλεύει από θαύμα ; Το λέω γιατί είμαι κοντά 2 χρόνια με oc  :D :P.

Αφού το λένε εκεί, σε δύο χρόνια πάπαλα ο cpu :D. Βρε μπας και ο cpu μου έχει καεί και το pc δουλεύει από θαύμα ; Το λέω γιατί είμαι κοντά 2 χρόνια με oc  :D :P.

Εμενα οταν ο 920 καηκε στα 2 χρονια φυσικα φυσικα, τον ειχα σε life support για αλλα 5. :X

• Like 3

Εμενα οταν ο 920 καηκε στα 2 χρονια φυσικα φυσικα, τον ειχα σε life support για αλλα 5. :X

Κάτι τέτοιο γίνεται και με το cpu μου τελικά, τον έχω σε αόρατο life support...:D

• Like 2

Εγώ να ξαναπώ ότι εσείς έχετε δέσει κόμπο, ότι έτσι του το είπαν.

Δε παίζει να έγινε καμιά συνεννόηση τσιμέντο δλδ? 

Στην Cosmodata έχω φίλους και ενίοτε συνεργάτες, το επίπεδο του προσωπικού

είναι αρκετά ανεβασμένο σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων η/υ.

• Like 2

ΟΧΙ greeklish !

Αν είναι όπως τα λες whitefanged τότε κλίνω προς συνεννόηση τσιμέντο, it's obvious ;).

Ναι αλλα δεν απάντησες. Υπάρχουν πολλές απόψεις για αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πούμε τον 6400. Ούτως ή άλλως όμως διαφορες στο perfomance δεν υπάρχουν έτσι? Αντε 1-2 fps.

Παίζει να 'χει γίνει αυτή η κουβέντα ίσαμε και 20 φορές σε 2 μέρες.

Αν δεν υπάρχουν γιατί κουράζεσαι? Για 1-2 fps?

Πάρε τον κλειδωμένο κι άστον μαμά.

Αν στα 500Mhz είναι 1-2 fps διαφορά, για να κερδίσεις 10 fps ελπίζεις ότι θα τον πας στα 6,5Ghz?

Διαφορές στο performance φυσικά και υπάρχουν. Εξαρτάται από τα παιχνίδια (υποθέτω gaming χρήση).

Άμα δεν υπήρχαν θα είχαμε ψωνίσει όλοι κλειδωμένο 6400 και θα πίναμε τα ρέστα mojito.

Γενικά σε συμφέρει να δώσεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται σε gpu.

Αυτό δεν αναιρεί τη χρησιμότητα του cpu.

Αν παίζεις sinlgle player δεν θα δεις διαφορές της προκοπής από τον cpu.

Πάρε i5 6500 με ένα φτηνό m/b και όλα τα υπόλοιπα δώστα για gpu.

Ο i5 6400 είναι κακή αγορά γιατί για 20 ευρώ χάνεις 0,5Ghz με ότι κι αν σημαίνει αυτό και

στις επιδόσεις και στη μεταπωλητική αξία.

Αν παίζεις multiplayer fps, mmo, turn based strategy κλπ (cpu bound παιχνίδια)

έχει νόημα να ψαχτείς και για cpu.

Αν λοιπόν πας για oc, θες ψύκτρα της προκοπής, m/b της προκοπής, μνήμες της προκοπής,

και psu της προκοπής. Σύνολο από το non oc setup περίπου +70 ευρώ.

Υπολογίζω ότι σαν γενικό σύνολο:

κλειδωμένο i5 6500 στην non oc εκδοχή m/b+ram+cpu+psu στα 400+

κλειδωμένο i5 6500 στην oc εκδοχή m/b+ram+cpu+psu+cpu cooler στα 470+

Δηλαδή αντί για 400 θα δώσεις τα 70 καπέλο για oc, θα πλησιάσεις το πεντακοσάρικο

χωρίς gpu, ssd, hdd, κουτί και σκέφτεσαι τα 40 ευρώ του 6500 με τον 6600?

-σημειωτέον δεν πληρώνεις 40 μόνο το Κ, παίρνεις και 300Mhz-

Αν υπολογίσουμε και μια gpu στα 300, συζητάμε για πάνω από 900 ευρώ σύστημα.

Τα 40 ευρώ δεν είναι ούτε το 5% του συστήματος ενώ είναι +9% στις επιδόσεις του επεξεργαστή

και δεν υπολογίζουμε το oc του 6600Κ που είναι ένα καλύτερα binnαρισμένο chipάκι, 

και δεν υπολογίζουμε και όλο το ντέρτι που πρέπει να ανεχτείς για να κάνεις oc τον κλειδωμένο.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 3

Παίζει να 'χει γίνει αυτή η κουβέντα ίσαμε και 20 φορές σε 2 μέρες.

Αν δεν υπάρχουν γιατί κουράζεσαι? Για 1-2 fps?

Πάρε τον κλειδωμένο κι άστον μαμά.

Αν στα 500Mhz είναι 1-2 fps διαφορά, για να κερδίσεις 10 fps ελπίζεις ότι θα τον πας στα 6,5Ghz?

Διαφορές στο performance φυσικά και υπάρχουν. Εξαρτάται από τα παιχνίδια (υποθέτω gaming χρήση).

Άμα δεν υπήρχαν θα είχαμε ψωνίσει όλοι κλειδωμένο 6400 και θα πίναμε τα ρέστα mojito.

Γενικά σε συμφέρει να δώσεις όσο περισσότερα χρήματα γίνεται σε gpu.

Αυτό δεν αναιρεί τη χρησιμότητα του cpu.

Αν παίζεις sinlgle player δεν θα δεις διαφορές της προκοπής από τον cpu.

Πάρε i5 6500 με ένα φτηνό m/b και όλα τα υπόλοιπα δώστα για gpu.

Ο i5 6400 είναι κακή αγορά γιατί για 20 ευρώ χάνεις 0,5Ghz με ότι κι αν σημαίνει αυτό και

στις επιδόσεις και στη μεταπωλητική αξία.

Αν παίζεις multiplayer fps, mmo, turn based strategy κλπ (cpu bound παιχνίδια)

έχει νόημα να ψαχτείς και για cpu.

Αν λοιπόν πας για oc, θες ψύκτρα της προκοπής, m/b της προκοπής, μνήμες της προκοπής,

και psu της προκοπής. Σύνολο από το non oc setup περίπου +70 ευρώ.

Υπολογίζω ότι σαν γενικό σύνολο:

κλειδωμένο i5 6500 στην non oc εκδοχή m/b+ram+cpu+psu στα 400+

κλειδωμένο i5 6500 στην oc εκδοχή m/b+ram+cpu+psu+cpu cooler στα 470+

Δηλαδή αντί για 400 θα δώσεις τα 70 καπέλο για oc, θα πλησιάσεις το πεντακοσάρικο

χωρίς gpu, ssd, hdd, κουτί και σκέφτεσαι τα 40 ευρώ του 6500 με τον 6600?

-σημειωτέον δεν πληρώνεις 40 μόνο το Κ, παίρνεις και 300Mhz-

Αν υπολογίσουμε και μια gpu στα 300, συζητάμε για πάνω από 900 ευρώ σύστημα.

Τα 40 ευρώ δεν είναι ούτε το 5% του συστήματος ενώ είναι +9% στις επιδόσεις του επεξεργαστή

και δεν υπολογίζουμε το oc του 6600Κ που είναι ένα καλύτερα binnαρισμένο chipάκι,

και δεν υπολογίζουμε και όλο το ντέρτι που πρέπει να ανεχτείς για να κάνεις oc τον κλειδωμένο.

Ανέφερες 6400-6500 και όχι 6400-6500K. Λοιπόν, σε cpu games όπως wicther 3, Gta V δεν θα δει κάποιο διάφορες αν έχει κάνει overclcock τον cpu?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...