RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Γειά σας. Ο τίτλος τα λέει όλα. Η ερώτηση μου είναι αν γίνεται overclcock σε cpus skylake "κλειδωμένους". Ι5 6400-i5 6500-i5 6600. Υπάρχουν αποδείξεις ότι γίνεται 100%, αλλά ρωτάω μήπως είχε κάνεις και το δοκίμασε. Και κατά πόσο safe είναι? Και αν υπάρχουν διάφορες με τους "ξεκλείδωτους" πχ i5 6600K. ΥΓ. Έχω ανοίξει κάνα δυο θέματα ακόμα με διαφορετικες ερωτήσεις που σχετίζονται με ίντερνετ. Απλά το αναφέρω για να μην υπάρχουν παρεξηγησεις επειδη βλέπετε το όνομα μου, σε διάφορα φόρουμ χαχα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 κοιταξε αν εχεις καλη ψηξη τοτε καντο ,ειναι safe αρκει να μην το παρακανεις με τα ρευματα, απο οτι ξερω η intel πιεσε κατασκευαστες να κλειδωσουν αυτο το πραγμα για τους μη k με νεο bios update. γενικως εξαρταται και απο οτι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 κοιταξε αν εχεις καλη ψηξη τοτε καντο ,ειναι safe αρκει να μην το παρακανεις με τα ρευματα, απο οτι ξερω η intel πιεσε κατασκευαστες να κλειδωσουν αυτο το πραγμα για τους μη k με νεο bios update. γενικως εξαρταται και απο οτι θες. Όχι καθόλου voltage. Όσο πάει stock. Ναι αλλά τώρα λένε αν πας με τα παλιά BIOS γίνεται. Αλλά θα υπάρχει μειονέκτημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες! Που είναι και το ποιο βασικό/επικίνδυνο αν και κλείνουν οι επεξεργαστές από μόνοι τους πριν φτάσουν σε επικίνδυνες θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα χάνεις HT που δεν έχουν οι i5 και τα ενσωματωμένα γραφικά. Αν είναι να μείνεις με stock V δεν νομίζω να αξίζει καν να ασχοληθείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες! Που είναι και το ποιο βασικό/επικίνδυνο αν και κλείνουν οι επεξεργαστές από μόνοι τους πριν φτάσουν σε επικίνδυνες θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα χάνεις HT που δεν έχουν οι i5 και τα ενσωματωμένα γραφικά. Αν είναι να μείνεις με stock V δεν νομίζω να αξίζει καν να ασχοληθείς. Σοβαρά δεν μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες? Πως γίνεται αυτό?? Επίσης γιατί χάνεις HT? και επίσης τα ενσωματωμένα γραφικά βοηθάνε πουθενά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Σοβαρά δεν μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες? Πως γίνεται αυτό?? Επίσης γιατί χάνεις HT? και επίσης τα ενσωματωμένα γραφικά βοηθάνε πουθενά? Γίνεται επειδή είναι Ghetto hack και όχι προβλεπόμενος τρόπος. Επηρεάζει κυκλώματα μέσα στον επεξεργαστή (αλλάζει χρονισμούς κτλ) οπότε κάποια πράγματα δεν μπορούν να δουλέψουν. Το quicksync μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για καταγραφή/μετατροπή βίντεο όπως και το gpgpu (υπολογισμοί μέσου gpu) βέβαια αναλόγως τον χρήστη αν θα του λείψουν ποτέ ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δεν μπορείς να βλέπεις θερμοκρασίες! Που είναι και το ποιο βασικό/επικίνδυνο αν και κλείνουν οι επεξεργαστές από μόνοι τους πριν φτάσουν σε επικίνδυνες θερμοκρασίες. Κατά τα άλλα χάνεις HT που δεν έχουν οι i5 και τα ενσωματωμένα γραφικά. Αν είναι να μείνεις με stock V δεν νομίζω να αξίζει καν να ασχοληθείς. Mε Ζ μητρικές δεν χάνεται κάτι πέρα απο τις θερμοκρασίες, οπότε βολεύει, σχετικά. Second, although modified chipsets capable of overclocking will lose these features, it is an issue with the motherboard and not the CPU. Non-K CPUs overclocked with a Z170 chipset motherboard will still have full support for C-states and Hyper-Threading. http://www.tomshardware.com/news/overclocking-with-non-z170-chipsets,30962.html Και οι Asrock και Supermicro δεν χάνουν το ΗΤ ακόμα και στα Η170 και Β150 http://www.tomshardware.com/news/asrock-non-z170-overclocking-hyper-threading,31000.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Mε Ζ μητρικές δεν χάνεται κάτι πέρα απο τις θερμοκρασίες, οπότε βολεύει, σχετικά. Second, although modified chipsets capable of overclocking will lose these features, it is an issue with the motherboard and not the CPU. Non-K CPUs overclocked with a Z170 chipset motherboard will still have full support for C-states and Hyper-Threading. http://www.tomshardware.com/news/overclocking-with-non-z170-chipsets,30962.html Τελικα τι χανεται ρε παιδία? :Ρ Πάντως πολύ το προτιμουν από το να δινουν λεφτά για Κ επεξεργαστες. Επίσης χρειάζεται προηγούμενα bios και όχι το update των bios. Υπάρχει επιπτωση? Όπα! Αυτό που έβαλε ο SHEOGORATH, είναι για NON Z170 MOBOS. Εγώ μιλάω Z170+I5 6400. Οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 από το να δινουν λεφτά για Κ επεξεργαστες. Με το συμπάθειο κιόλας, δεν το παίζω άπλας, αλλά 40 ευρώ στο σύνολο m/b, ram, cpu δεν είναι και κάνα ποσό της προκοπής για να μην είσαι αναγκασμένος να έχεις παλιό bios να βλέπεις θερμοκρασίες και να έχεις και μεγαλύτερη μέγιστη συχνότητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Με το συμπάθειο κιόλας, δεν το παίζω άπλας, αλλά 40 ευρώ στο σύνολο m/b, ram, cpu δεν είναι και κάνα ποσό της προκοπής για να μην είσαι αναγκασμένος να έχεις παλιό bios να βλέπεις θερμοκρασίες και να έχεις και μεγαλύτερη μέγιστη συχνότητα. Ναι μην αγχώνεσαι. Απλά διάβασε λίγο τι έγραψα και πες μου Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσω. Z170 Pc mate+I5 6400+R9 390. I5 6400=185€. Ο πιο φτηνός K, είναι ο 4690Κ=230€. Είναι 50€ διαφορά. Αν βολεύει ο i5 6400 για overclcock καλύτερα να δώσω 50€+ στην γραφικών που λέει ο λόγος, παρά να πάρω τον Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Mε Ζ μητρικές δεν χάνεται κάτι πέρα απο τις θερμοκρασίες, οπότε βολεύει, σχετικά.Ναι αλλά η διαφορά στην τιμή της μητρικής είναι και η διαφορά για να πάει από 6400 σε 6600... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ναι αλλά η διαφορά στην τιμή της μητρικής είναι και η διαφορά για να πάει από 6400 σε 6600... Ναι, αλλά ορισμένες Η και Β δεν χάνουν κάτι που δεν χάνουν οι Ζ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Ναι, αλλά ορισμένες Η και Β δεν χάνουν κάτι που δεν χάνουν οι Ζ. Παιδία ούτως ή άλλως Ζ θα είναι. Γιατί "τζογαρεις" με B η H. Εφόσον θες οβερκλοκ, πας με Ζ170. Έτσι δεν είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Συμφωνώ απολύτως. Αν θες οβερκλοκ πας z170 και είσαι άρχοντας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Συμφωνώ απολύτως. Αν θες οβερκλοκ πας z170 και είσαι άρχοντας! Ναι αλλα φίλε μου, ξες αν όντως μέχρι τώρα γίνεται OC Non K cpus? Εγώ ξέρω ότι γίνεται με τα παλιά BIOS. Το δικομασε κανένας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα