th_gkar Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, έχω ενα MBP 13.3 και πιο συγκεκριμένα το early 2015. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η μεταβλητότητα του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου. Εχω τα 128 GB ssd. Παρακολουθώ αρκετά συχνά τον διαθέσιμο χώρο και ποτέ δεν είναι ο ίδιος παρόλου που δεν κατεβάζω κάτι στο Mac. Τις τελευταίες δύο μέρες κάνει το εξής παράξενο. Το μέρος του δίσκου που φαίνεται να χρησιμοποιείται για τις "εφαρμογές" αυξάνεται χωρίς να κανω install τίποτα προφανώς, και το αντίστοιχο μέρος του δίσκου που χρησιμοποιείται για τα "άλλο" μειώνεται και με την πάροδο του χρόνου, τείνει να μηδενιστεί. Μετά απο λίγη ώρα έχει φτάσει να έχει 29GB "εφαρμογές" και το "άλλο" έφτασε στα 625ΜΒ. Δηλαδή όσο χώρο κόβει απο το "άλλο" το βάζει στις "εφαρμογές", με τον συνολικό ελεύθερο χώρο του δίσκου να παραμένει ο ίδιος.Μετά απο λίγη ώρα αρχίσε να αυξάνει τον χώρο που καταλαμβάνει το "άλλο", όμως αυτός των εφαρμογών τον κράτησε σταθερό. Στην ουσια έτρωγε χώρο χωρίς λόγο. Έχω scanaρει τον σκληρό με το omnidisksweeper και δεν βγάζει κάτι που να δικαιολογεί τα παραπάνω νούμερα. πχ τις εφαρμογές τις δείχνει 12,5GB αριθμός που είναι και ο πραγματικός και το sleepimage αρχείο είναι σε λογικά πλαίσια 1,0GB. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Το πρόβλημα λύθηκε. Για την ιστορία ήθελε ενα re-index το spotlight και όλα οκ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα