Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα εχει ως εξης.

Μπηκα στο modem να αλλαξω το channel, οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο, απλως ηθελα να δω εαν θα πιανει καλύτερα απο τα 3 νταμακια που ειχε μεχρι τωρα και μετα απο αυτο το δικτυο εξαφανίστηκε.

πιο συγκεκριμενα κατεβασα μια εφαρμογη στο κινητο οπου μου ελεγε τα πιθανα καλυτερα καναλια για το δικτυο συμφωνα με scanarisma που εκανε στην γυρω περιοχη. Ετσι λοιπον απο το 6 που ηταν το εβαλα στο 1. μετα το reboot ειχα σημα στο κινητο αλλα δεν ειχα στο φορητο. ετσι λοιπον το εβαλα στο 2 καναλι οπου ηταν το 2ο πιο καλο συμφωνα με την εφαρμογη. μετα απο αυτο και το reboot που εκανε το router-ακι το wifi εξαφανίστηκε.

Το καλυτερο και η μεγα βλακια ειναι οτι ολα αυτα τα εκανα στο καινουριο σπιτι φιλου οπου internet περνει απο τον γείτονα που μενει στο διπλανο διαμερισμα, εννοειτε με την έγκριση του βεβαια μιας και αυτος του ειχε δωσει κωδικους κλπ. η βλακια ειναι οτι ο γειτονας του εφυγε για Πασχα και με λιγα λογια τον κατεστρεψα τον φιλο μιας και ειναι αναγκασμενος να περιμενει τον γείτονα για να το φτιαξει.

αναρωτιεμαι εαν μπορω να κανω κατι και βεβαια μου γεννιουνται πολλες αποριες σχετικα με τα καναλια.

γιατι καποια μηχανηματα βλεπουν καποια δικτυα και αλλα οχι αναλογα με το καναλια που εχουν ?

νομιζα οτι ολα βλεπουν ολα απλα εχει να κανει με το κατα ποσο κλυτερα η οχι θα γινεται η συνδεση.

Αραγε αμα παω με το δικο μου φορητο εκει, υπαρχει περιπτωση να πιασω το δικτυο ?

δηλαδη να το δω τωρα που ειναι στο καναλι 2

Δημοσ.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να πεις με μια άλλη συσκευή και αν μπορέσεις να πλησιάσεις όσο το δυνατό στο γείτονα. Με τη δική σου ξαναδοκίμασε αν θες αφού διαγράψεις τα προηγούμενα δίκτυα.

Αλλιώς κλάψε με μάνα κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι :)

Δημοσ.

Αν ηταν στο "auto" το καναλι, θα σας ελεγα να βρειτε το ρολοι της ΔΕΗ του γειτονα, να κατεβαστε το ρελε για 5 λεπτα και να το ανεβασετε παλι, ωστε να ανοιξει παλι το router και να αλλαξει το καναλι. Τωρα που ειναι καρφωνενο στο 2, δε νομιζω να καταφερετε τιποτα, αλλα ειναι μια ιδεα...

Δημοσ.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να πεις με μια άλλη συσκευή και αν μπορέσεις να πλησιάσεις όσο το δυνατό στο γείτονα. Με τη δική σου ξαναδοκίμασε αν θες αφού διαγράψεις τα προηγούμενα δίκτυα.

Αλλιώς κλάψε με μάνα κλάψε με μια νύχτα με φεγγάρι :)

αυτη ειναι η απορια μου. γιατι να υπαρχει περιπτωση να μπει με μια δικη μου συσκευη και να μην μπορει να μπει με το κινητο η το φορητο του φιλου που αυτα ηταν ηδη συνδεδεμενα με το ρουτερακι στο παρελθον !!!

για το να ριξουμε το ρευμα ειναι κατι που "δεν παιζει". καναμε μια @@ μια φορα μην το κανουμε και χειροτερο...

Δημοσ.

λοιπον παιδια, εχουμε ευχαριστα.
ηρθα εδω στο σπιτι του φιλου και δεν χρειαστηκ να κανω τιποτα. ειχε επανελθει το σημα κανονικα και στο φορητο (μολις το αναψα και στο κινητο).
δεν χρειαστηκε καν να ανοιξω το δικο μου. μπηκα αμεσως στο ρουτερ και ειδα οτι το καναλι που ειχε ηταν το 1, αυτο δηλαδη που ειχα βαλει πριν το 2 που εφερε την καταστροφη. τωρα τι ειχε γινει δεν ξερω. πολυ πιθανων να κώλυσε και να ξεκολλησε μονο του αλλα μπορει να εκανε καποιο restart καποιος απο το σπιτι. τωρα για διακοπη ρευματος μαλλον το αποκλειω μιας και τα υπολοιπα διαμερισματα ειχαμε ρευμα, αλλα και για τα επομενα 30 λεπτα δεν ειχε επανελθει πραγμα που σημαίνει οτι εαν ηταν θα το ειχαν επαναφερει αμεσως (το ρευμα). το επανεφερα στο καναλι 6 μιας και εκει επαιξε καλα (εκανα update 350mb) χωρις προβλημα η καθηστεριση και λεω να μην το τρώγομαι με τα ρουχα μου αλλο.

Δημοσ.

εαν δεν ειχε ρυθμιση στο auto, το κανάλι δεν αλλάζει απο μόνο του.

Εαν θες κατέβασε το inssider και δες τι ασύρματα υπάρχουν τριγύρω.

Εαν ειναι πολλά βάλε το μόντεμ να παίζει στα 20ΜΗΖ και δοκίμασε οσο πιο απομακρυσμένα καναλια του 6 και του 11 μπορείς.

Προσωπικά εαν απο το 6 μεχρι το 11 τα υπολοιπα ειναι κενά θα επαιζα στο 8.

Δημοσ.

βασικα δεν θα το σκαλησω αλλο γιατι δεν ειναι καλο λογο μη φυσικης συνδεσης. παντως απο default ηταν στους 20ΜΗΖ και το εκανα στους 40 για να εχει μεγαλυτερη ισχυ. δεν πειραζω κατι αλλο γιατι μπορει να μας αφησει πλαι απ΄ εξω και αυτη την φορα μπορει να μην ειμαστε παλι τυχεροι

Δημοσ.

βασικα δεν θα το σκαλησω αλλο γιατι δεν ειναι καλο λογο μη φυσικης συνδεσης. παντως απο default ηταν στους 20ΜΗΖ και το εκανα στους 40 για να εχει μεγαλυτερη ισχυ. δεν πειραζω κατι αλλο γιατι μπορει να μας αφησει πλαι απ΄ εξω και αυτη την φορα μπορει να μην ειμαστε παλι τυχεροι

καλύτερα γύρισέ το ξανα σε 20 γιατι εαν παίζουν πολλα ασύρματα τριγύρω,υπάρχει επικάλυψη και υπάρχει σημαντική μείωση επιδόσεων.

Δημοσ.

μπορεις αμα σου συμβει ξανα κατι τετοιο να κανεις reset στο extender σου ετσι ωστε να κανεις απο την αρχη την διαδικασια . Αλλα αφου ολα λυθηκαν μια χαρα! . 

Δημοσ.

Το θεμα εχει ως εξης.

Μπηκα στο modem να αλλαξω το channel, οχι για καποιο ιδιαιτερο λογο, απλως ηθελα να δω εαν θα πιανει καλύτερα απο τα 3 νταμακια που ειχε μεχρι τωρα και μετα απο αυτο το δικτυο εξαφανίστηκε.

πιο συγκεκριμενα κατεβασα μια εφαρμογη στο κινητο οπου μου ελεγε τα πιθανα καλυτερα καναλια για το δικτυο συμφωνα με scanarisma που εκανε στην γυρω περιοχη. Ετσι λοιπον απο το 6 που ηταν το εβαλα στο 1. μετα το reboot ειχα σημα στο κινητο αλλα δεν ειχα στο φορητο. ετσι λοιπον το εβαλα στο 2 καναλι οπου ηταν το 2ο πιο καλο συμφωνα με την εφαρμογη. μετα απο αυτο και το reboot που εκανε το router-ακι το wifi εξαφανίστηκε.

Το καλυτερο και η μεγα βλακια ειναι οτι ολα αυτα τα εκανα στο καινουριο σπιτι φιλου οπου internet περνει απο τον γείτονα που μενει στο διπλανο διαμερισμα, εννοειτε με την έγκριση του βεβαια μιας και αυτος του ειχε δωσει κωδικους κλπ. η βλακια ειναι οτι ο γειτονας του εφυγε για Πασχα και με λιγα λογια τον κατεστρεψα τον φιλο μιας και ειναι αναγκασμενος να περιμενει τον γείτονα για να το φτιαξει.

αναρωτιεμαι εαν μπορω να κανω κατι και βεβαια μου γεννιουνται πολλες αποριες σχετικα με τα καναλια.

γιατι καποια μηχανηματα βλεπουν καποια δικτυα και αλλα οχι αναλογα με το καναλια που εχουν ?

νομιζα οτι ολα βλεπουν ολα απλα εχει να κανει με το κατα ποσο κλυτερα η οχι θα γινεται η συνδεση.

Αραγε αμα παω με το δικο μου φορητο εκει, υπαρχει περιπτωση να πιασω το δικτυο ?

δηλαδη να το δω τωρα που ειναι στο καναλι 2

Στα 2.4 GHz τα κανάλια που δεν κάνουν overlap (δηλαδή δεν πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο ώστε να προκαλούν interference) είναι το 1, 6 και 11. Αν κάποιος δίπλα παίζει στο ίδιο κανάλι υπάρχει θέμα. Για να επιλέξεις σωστά κανάλι πρέπει να δεις τι κανάλι χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι στην περιοχή, αν το κάνει αυτό ή εφαρμογή οκ οι προτάσεις που σου δίνει είναι λογικά σωστές. Το ότι πιάνει μέχρι 3 γραμμές δεν οφείλεται μόνο στην επιλογή του καναλιού και τον θόρυβο αλλά και στα εμπόδια που υπάρχουν ανάμεσα στο router και τον υπολογιστή. Για να λες ότι παίρνει απο γείτονα φαντάζομαι ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος ανάμεσα οπότε μην περιμένεις να πιάσει καλύτερο σήμα γενικά. Εκτός και αν χρησιμοποιήσει κάποιον repeater για να κάνει boost το σήμα. Τεσπά αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι οτι το κανάλι δεν έχει σχέση με την ποιότητα του σήματος (δηλαδή πόσο δυνατό σήμα έχεις) το κανάλι θα επηρεάζε άλλα πράγματα πχ. θα είχε αποσυνδέσεις , θα έχανε πακέτα κλπ.

Για την επιλογή καναλιού: ας πούμε ότι έχεις 3 γείτονες με wifi και παίζουν στα κανάλια 1,5,8 εσύ πρέπει να επιλέξεις οποιοδήποτε κανάλι δεν είναι 1, 5, 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...