Nephilim777 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Δημοσ. 28 Απριλίου 2016 Καλησπέρα σας, Αγόρασα πρόσφατα νέο υπολογιστή και αντιμετοπίζω το εξής θέμα. Δεν αναγνωρίζει η motherboard τον σκληρό δίσκο για να κάνω format. Η Motherboard ειναι η MSI z170a m3 gaming και ο σκληρος ο Samsung 850 evo m.2 250gb. Καμιά ιδέα;;; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
SPANK Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Δημοσ. 29 Απριλίου 2016 Καταρχάς τι δίσκος ειναι και τον έχεις δοκιμάσει αλλου αν όντως λειτουργεί ειναι μεταχειρισμένος καινούργιος ? Δοκίμασε τον σε αλλη sata θύρα καθώς και με αλλο καλώδιο , στο bios τον βλέπεις ?
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Δημοσ. 30 Απριλίου 2016 Σκεφτωμαι και γω να παω σε m2 υλοποιηση. Σε ποιον ομως? Απο το bios θα πας σε ρυθμηση καπου λεει καθαρα για m2 δισκους και nvme οτι κανεις απο κει, και κυριως αποτι ξερω πρεπει να πας στα 10αρια πλεον που τον βλεπει ανετα τους m2 nvme δισκους. Αν αυτο βοηθαει
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δεν μπορει να δεχτει εγκατασταση ο δισκος m2 evo 950 που εχω τα windows10 κ γενικα εχω παιδευτει αρκετα 2 μερες που τον εχω. Τι ενεργειες πρεπει να κανω?
therock Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ολα οκ περασα τα 10αρια ολα καλος. Για πες τελικα γιατι με ενδιαφερει, θελω να παρω και γω και θελω να προλαβα τετοια προβληματα
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Έχω έναν evo 840 120gb για windows μπήκα έκανα format στον m2 950 pro και τον μετέτρεψα σε gpt ntfs. Μετά από το bios στο boot csm επιλέγουμε uefi windows, και στις άλλες επιλογές σχεδόν όλα τα κάνουμε boot uefi. Αν μπουτάρουμε από usb flash θα πρέπει να είναι σε uefi mode από το rufus. Κάποιες οδηγείες υπάρχουν και εδώ https://tinkertry.com/how-to-boot-win10-from-samsung-950-pro-nvme-on-superserver https://www.youtube.com/watch?v=cNZROqIboLM 1
therock Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Έχω έναν evo 840 120gb για windows μπήκα έκανα format στον m2 950 pro και τον μετέτρεψα σε gpt ntfs. Μετά από το bios στο boot csm επιλέγουμε uefi windows, και στις άλλες επιλογές σχεδόν όλα τα κάνουμε boot uefi. Αν μπουτάρουμε από usb flash θα πρέπει να είναι σε uefi mode από το rufus. Κάποιες οδηγείες υπάρχουν και εδώ https://tinkertry.com/how-to-boot-win10-from-samsung-950-pro-nvme-on-superserver https://www.youtube.com/watch?v=cNZROqIboLM To gpt τι ρολο παιζει. Αυτο ειναι για να κανεις μεγαλα παρτιτιον για μηχανικους πανωτων 4TB. Τωρα αυτο με boot uefi το χω σταμπαρει γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει τετοι bios και τωρα που θα ρθει το καινουριο λαπτοπ πρεπει να μαι ετοιμος
Ghost007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 να ρωτησω και εγω κατι πανω σε αυτο...νταξ εγω τα εχω βαλει ολα κομπλε αλλα ειχα δισκους αλλους επανω κλπ αμα δεν ειχα και εχεις μονο τον σσδ πως θα περασεις windows αφου δε θα στον αναγνωρισουν αν δεν εχει γινει φορματ κλπ.. ? η με τα uefi κλπ τον βλεπει ?
therock Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Πως μπορω να μετατρεψω τον m2 evo σε gpt αν δεν ερχεται ηδη ετσι σε περιβαλλον εκτος windows για να κανω την εγκατασταση ως uefi gpt
Ghost007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Πως μπορω να μετατρεψω τον m2 evo σε gpt αν δεν ερχεται ηδη ετσι σε περιβαλλον εκτος windows για να κανω την εγκατασταση ως uefi gpt βασικα αμα βαλεις το στικακι π.χ να βοοταρεις τα windows θα σε βαλει εκει να κανεις φορματ κλπ κλπ...
therock Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δε το πιασα. Υπαρχει επιλογη μεσα απο το windows installation να ορισεις gpt ή mbr?
Ghost007 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δε το πιασα. Υπαρχει επιλογη μεσα απο το windows installation να ορισεις gpt ή mbr? για gpt mbr δε ξερω φανταζομαι το κανει αυτοματα η ναι μπορει να επιλεγεις κιολας δε θυμαμαι...εκει που σου λεει να κανεις διαμορφοση κλπ.....
therock Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Οχι δε παιζει τοσο απλα. Το χω γκοογκλαρει και δεν ισχυει. Αλλο το φορματ σε ntfs/fat filesystem και αλλo το initialisation σε gpt/mbr partition table.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα