Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω την εξής απορία γιατί είμαι αρχάριος.
Όταν βλέπω τιμές server π.χ 300 ευρώ για έναν χρόνο δίνω το 300αρη και τέλος κάνω ότι θέλω;
(δεν μου φαίνεται λογικό γι'αυτό που θέλω και γι αυτό ρωτάω)

Π.χ αν στο site μου για 3 ώρες έχει 5000 ταυτόχρονες συνδέσεις (όχι σε καθημερινή βάση) και επισκέψεις κοντά στο 1.000.000 τον μήνα θα είναι μόνο 300 ευρώ;

Πως μπορώ να μάθω τις τιμές του Server γι αυτό που θέλω συγκεκριμένα ώστε να ξέρω το ποσό που χρειάζομαι εξ'αρχής για να επενδύσω;
Και μια ερώτηση ακόμα για φάπες  :P  ,  μπορώ να έχω δικό μου σέρβερ για το δικό μου site που είναι δική μου ιδιοκτησίας;
Να αγοράσω δηλαδή έναν σέρβερ για να σηκώνει το site μου στα μέτρα του;

Δημοσ.

Τις τιμες θα τις μαθεις αν ρωτησεις σε εταιρεια hosting μετα απο ερευνα αγορας. Οταν μιλαμε για 1.000.000 επισκεψεις το μηνα σημαινει πως πρεπει να κανεις ολοκληρο πλανο για το πως θα στηθει η ιστοσελιδα γιατι θελεις κατι σταθερο και με αρκετο bandwidth. Ψαξε καλα εταιρειες, πες τους τι ακριβως ζητας απο το Α εως το Ω και επαληθευσε το με καποιο συμβολαιο ισως για να εισαι καλυμμενος.

Μπορεις να εχεις "δικο" σου σερβερ αλλα οχι και δικης σου ιδιοκτησιας. Μπορεις να νοικιασεις εναν dedicated οπου θα φιλοξενεις εκει μονο δικες σου ιστοσελιδες και δε θα ειναι shared, δηλαδη να ειναι στο ιδιο σερβερ και αλλες ιστοσελιδες απο τριτους. 

Βεβαια, αν το θελεις μπορεις να στησεις δικο σου μηχανημα για σερβερ, αλλα δεδομενων των γνωσεων που εχεις δε θα συνιστουσα να κανεις μια τετοια εναρξη!

Ψαξε πολυ καλα πριν κανεις οτιδηποτε!

• Like 1
Δημοσ.

Τις τιμες θα τις μαθεις αν ρωτησεις σε εταιρεια hosting μετα απο ερευνα αγορας. Οταν μιλαμε για 1.000.000 επισκεψεις το μηνα σημαινει πως πρεπει να κανεις ολοκληρο πλανο για το πως θα στηθει η ιστοσελιδα γιατι θελεις κατι σταθερο και με αρκετο bandwidth. Ψαξε καλα εταιρειες, πες τους τι ακριβως ζητας απο το Α εως το Ω και επαληθευσε το με καποιο συμβολαιο ισως για να εισαι καλυμμενος.

Μπορεις να εχεις "δικο" σου σερβερ αλλα οχι και δικης σου ιδιοκτησιας. Μπορεις να νοικιασεις εναν dedicated οπου θα φιλοξενεις εκει μονο δικες σου ιστοσελιδες και δε θα ειναι shared, δηλαδη να ειναι στο ιδιο σερβερ και αλλες ιστοσελιδες απο τριτους. 

Βεβαια, αν το θελεις μπορεις να στησεις δικο σου μηχανημα για σερβερ, αλλα δεδομενων των γνωσεων που εχεις δε θα συνιστουσα να κανεις μια τετοια εναρξη!

Ψαξε πολυ καλα πριν κανεις οτιδηποτε!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, έχεις μήπως να μου προτείνεις που να ψάξω; Αξιοπιστία δηλαδή, επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει αυτό που λέμε value for money;

Δημοσ.

Για τοσα hits πρεπει να ξερεις κατι τις απο performance και για να ρωτας τι παιζει με τους σερβερ φανταζομαι δεν γνωριζεις.

Οι εξης τεχνολογιες αντεχουν πολλα hits, δες ποιες σου κανουν, λογικα πας σε VPS και php για αρχη οποτε μπορεις να τις βαλεις ολες:

nginx, fastcgi, php-fpm, memcache (ή google pagespeed), percona-mysql. Με καλο setup αυτων και με καλο caching μπορεις να αντεξεις αρκετες χιλιαδες hits/requests ταυτοχρονα σε εναν vps των 60€/μηνα.

Αν πας σε wordpress υπαρχουν πολλα tutorials εκει εξω, καθως και εταιριες που στα εχουν ολα αυτα ετοιμα και πουλανε hosting σε λογικες τιμες.

π.χ https://easyengine.io

https://rtcamp.com

• Like 1
Δημοσ.

Για τοσα hits πρεπει να ξερεις κατι τις απο performance και για να ρωτας τι παιζει με τους σερβερ φανταζομαι δεν γνωριζεις.

Οι εξης τεχνολογιες αντεχουν πολλα hits, δες ποιες σου κανουν, λογικα πας σε VPS και php για αρχη οποτε μπορεις να τις βαλεις ολες:

nginx, fastcgi, php-fpm, memcache (ή google pagespeed), percona-mysql. Με καλο setup αυτων και με καλο caching μπορεις να αντεξεις αρκετες χιλιαδες hits/requests ταυτοχρονα σε εναν vps των 60€/μηνα.

Αν πας σε wordpress υπαρχουν πολλα tutorials εκει εξω, καθως και εταιριες που στα εχουν ολα αυτα ετοιμα και πουλανε hosting σε λογικες τιμες.

π.χ https://easyengine.io

https://rtcamp.com

Ναι είναι σε wordpress έχω βάλει ένα template που ήθελα το ρύθμισα και έχω βάλει και τα  plugins Membership - chat - security, (προσπαθώ να ρυθμίσω σωστά το Membership σε ένα πράγμα έχω κολλήσει) είναι σε φάση localhost είδα οδηγίες στο youtube με xampp και το έκανα, απλά δεν ξέρω την συνέχεια τι κάνω μετά τα επόμενα βήματα, είμαι αρχάριος, ασχολούμουν περίπου 7 χρόνια με blogger και ότι έμαθα το έμαθα εκεί (για template widget κτλ) ότι μπορείς να μάθεις δηλαδή από blogger, με site τώρα θα ασχοληθώ και επειδή θα πάω τον κόσμο από το blog στο site και έχω ήδη μια καλή εικόνα τρώω άγχος, δεν ξέρω πως θα το κάνω που θα το κάνω, πως θα το προστατέψω, την ασφάλεια του site σε περίπτωση επιθέσεων, γιατί έχω κάτι ανταγωνιστές διαμάντια! 

• Like 1
Δημοσ.

Για κάθε server υπάρχουν αντίστοιχες προδιαγραφές που αφορούν τόσο την ισχύ του μηχανήματος, όσο και το διαθέσιμο bandwidth. Όπου δεις να λένε unlimited να ξέρεις ότι δεν ισχύει, είναι απλά ένα marketing τρικ για να το κάνουν πιο ελκυστικό.

Δικό σου server μπορείς να στήσεις με δύο τρόπους. Είτε νοικιάζεις έναν VPS όπου σου δίνουν ένα μηχάνημα που βρίσκεται σε αρχικό setup, έχει δηλαδή το λειτουργικό και τίποτα άλλο, είτε να το στήσεις εντελώς μόνος σου αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις και το αντίστοιχο bandwidth. Το δεύτερο για την ελληνική πραγματικότητα είναι ασύμφορο, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αν ψάξεις στο google για VPS θα βρεις χιλιάδες λύσεις με κόστη που ξεκινούν από μερικές δεκάδες ευρώ το μήνα.

Δημοσ.

...πως θα το προστατέψω, την ασφάλεια του site σε περίπτωση επιθέσεων, γιατί έχω κάτι ανταγωνιστές διαμάντια! 

Μόνο και μόνο για αυτό, μιας είσαι αρχάριος στπ στήσιμο server, καλύτερα να πας σε μια εταιρία με managed υπηρεσίες ώστε να σε προστατεύουν αυτοί.

Και ενδεικτικά σε VPS με 512MB RAM στη DigitalOcean, αν ξέρεις να το στήσεις, μπορείς να σηκώσεις 10 unique visitors το δευτερολεπτο, aka 864,000 τη μέρα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στο internet πώς να πετύχεις τέτοια νούμερα στο internet, και φτηνά αν ξέρεις να στήσεις το server. Βέβαια αν ξέρεις πώς να τον στήσεις τότε ξέρεις και πώς να τον ασφαλίσεις.

Αλλιώς όπως είπα στην αρχή πήγαινε σε manage υπηρεσία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...