Προς το περιεχόμενο

Δε δουλεύει το sleep


Gbax13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

 

Πρόσφατα αγοράσα το acer aspire es1-331 από το e-shop και ήρθε προεγκατεστημένο με μια άκυρη διανομή linux (linpus...). Τσακ μπαμ liveusb ubuntu 16.04, τα βάζω, όλα καλά.

Αρχικά είχα πρόβλημα με proprietary drivers, οι οποίοι δε δούλευαν (σύμφωνα με ένα prompt που μου πέταξε) ενώ είχα ανοιχτό το UEFI Secure Boot (on by default φαντάζομαι).

 

Το απενεργοποίησα λοιπόν και παρατήρησα ότι δε δουλεύει το suspend! Είτε κλείσω το καπάκι είτε το πατήσω χειροκίνητα, απλά μου κλείνει την οθόνη (ενώ μένει ΑΝΟΙΧΤΟ το λεντάκι-ένδειξη ότι είναι αναμμένη η οθόνη) και το φαν δουλεύει κανονικά. Επίσης δεν μπορώ να την ξανανοίξω και να δω το οτιδήποτε!!

 

Σε ένα φόρουμ κάποιος πρότεινε να απενεργοποιήσω το xHCI support από το BIOS configuration (σε αυτόν δούλεψε αυτό το φιξ) αλλά δεν μπορώ να βρω πού είναι στο bios.. Είναι μήπως κάτι που έχει να κάνει με legacy kαι όχι με UEFI???

 

tl;dr: το suspend/sleep mode δε δουλεύει σε ubuntu, τι να κάνω;

 

-----------------------

 

EDIT: Τελικά έφταιγε το autostart option που είχα βάλει στο plank dock!! Πρόκειται για γνωστό bug που μου είχε εμφανιστεί και σε άλλον υπολογιστή με ubuntu!

Επεξ/σία από Gbax13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...